Szerző: Stoner » 2015. márc. 8., vas. 20:12
Szia Dóra!
Az ember olvas ezt-azt. A test se mindig adja ugyanazt a tapasztalatot mindenkinél. Vannak, akik elbírják a több szénhidrátot, de ki tudja meddig, és mikor? Ha valaki, mint én is 42 éves korában, az egészség rohamos romlásának megakadályozására kezdi el ezt a kísérletet, vagy inkább öngyógyítást, amit kevesen mernek vállalni, az azt is kockáztatja, hogy a testének az adott pillanatban lévő állapotát veheti igénybe egy olyan feladatra, ami sokkal messzebbre mutat, mint egy ember hangulati döntésének az eredménye. Amióta ezt teszem, rengeteget olvastam, előadást hallgattam, és közben próbálok egyre jobban lenni. De közben meg egyre több az az idő, ami eltelt az életemben. Az a szokás, hogy az ember egyre gyengébb, betegesebb lesz, és ennyi idősen már otthon ücsörög, olvasgat, az unokáit nézegeti vagy a fejüket simogatja úgy, hogy azok mennek hozzá a fotelhoz. Én ma sokkal aktívabb vagyok, mint bármikor. Ezt én nem vagyok hajlandó feladni egy elmélet kedvéért, de nem tudok mindenkire érvényes recepteket adni. Azt, amit teszek, és amit tapasztalok megosztom, és mások ezen el tudnak gondolkodni , és saját életükre nézve ebből következtetéseket tudnak levonni. Az általános következtetés az, hogy minden próbálkozás és kitérő ugyanoda vezet: a növények megfelelően összeválogatott kombinációi, megfelelő napirendben, megfelelő mennyiségben, más és más értékeket adnak egyes embereknél, de mindenkinél javítanak a státuszon, ha bizonyos logikákat elfogadnak. Az írásaim logikákat mutatnak be, és ezek a logikák is alakulnak, bővülnek és új aspektusokban mutatkoznak meg, de az alap, hogy a növények jobbak, egészségesebbé tesznek, mint más ételek. A növények bizonyos állapotban egészségesebbek, mint más állapotokban, és bizonyos kombinációkban egészségesebbek, mint másokban. Nem volt egyszerű, de csak így tudom megfogalmazni, hogy mennyire nem lehet általánosságokból specifikus következtetéseket levonni.
A konkrét tapasztalat még azzal egészül ki, hogy a káposztát is hosszú ideig fogyasztottam, igaz, kis mennyiségben az utóbbi hetekben, mivel feleségem egyik kedvence. Azonban, nekem már évekkel korábban igen rossz tapasztalatom volt a káposztával, mivel az ernyősvirágúak gyorsan magukkal viszik lebomlásuk közben a jódot. Akkoriban golyvám lett, és ez eléggé elkeserített, de szerencsémre megismerkedtem Dr. Török Szilveszter növényi jódkoncentrátumával és ezt évekig cseppekben fogyasztottam. Ma sajnos nem látom a patikákban, pedig ezt ígérte a feltaláló természetgyógyász. Bizonyos immunrendszerrel (vércsoporttal) bíró egyének a jódot gyorsabban átmossák, mint mások, én spec, 0-ásként igen gyorsan. Viszont errefelé alig van jód a növényekben, ezért olyan növényt, ami gyorsítja a kiürülést azért nem ajánlatos enni, mert akkor a pajzsmirigy számára szükséges mennyiség nem áll rendelkezésre, ami eleve a szénhidrát lebontásáért is felelős hormon. Az egész hormonrendszer olyan, hogy egyik elemének gyengülése az egész hormonrendszert gyengíti, Ez is lehet oka annak, hogy ez a furcsa tünet kialakult, mert a pajzsmirigy hat a vérnyomásra is. Ha nincs elég jód - nő a vérnyomás. Ha viszont nem eszünk káposztát, igaz, hogy kevés a jód, ami bekerül, de ahhoz mégis elég, hogy a vérnyomás normalizálódjon. Ha viszont rendszeresen esszük a káposztát és ez egy idő után a jód eltűnéséhez vezet, akkor a hatalmas munka miatt, ami a pajzsmirigyen való számtalan véráramlást jelenti, megnő a vérnyomás. Ha több a jód, nem kell annyiszor átáramoltatni a vért. Nyomorult pajzsmirigy nem tudja, mennyi a jód, csak gürizik, hátha sikerül neki valamennyit felvenni a vérből. Közben meg nyomjuk a szénhidrátot, mert a Graham azt mondta... Ok. Neki igaza van, de a helyzet jelenleg mást mutat. Hiába volt magas a vérben mért cukor, evés után másfél órával, mégsem jelzett ez semmilyen formában. Nem voltam állandóan szomjas, nem kellett tíz percenként pisilni, nem voltam éhes, sőt most sem vagyok 4 órával az ebéd(!) után, pedig csak a fentebb leírt ételeket és mennyiségeket ettem. Tehát egy valamikor mért érték legfeljebb figyelmeztető lehet, amiből valamilyen következtetéseket lehet levonni - mint mondtam.