80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2015. márc. 7., szomb. 15:25

Szia Cef!
Kösz!

A magok esetében én leginkább a zsírtartalmat szoktam nézni, illetve az egyéb összetevők mennyiségét. (omaga 3-6, vitaminok, ásványok stb.) Aztán, hogy ez éppen olajos magból vagy dióféléből jön az szerintem kevésbé lényeges.

Az említett "vasgyúró" (és más hasonló erős csávó) étrendjét elemezgetve általában azt találjuk, hogy tele van mindenféle szuperfood-okkal (pl. chia mag, maca por, Suma gyökér, chlorella és spirulina) levekkel, fehérjeporokkal stb. Áztatott zab is szerepel az étrendjében, ami számomra így elég kérdéses. Ha nyersen akarjuk ezeket enni akkor ha jól tudom, minimum csíráztatni kéne, a könnyen emészthetőség miatt. (na de ez most csak részlet kérdés, viszont tápanyag az bőven van benn)

Az oké, hogy az ő teljesítményükhöz, izomtömegük fenntartásához kell is ennyi anyag, de ha ennek az étrendnek csak egy átlagember szintjére "legyengített" változatát nézzük akkor is elég messze áll egy alap 811-től. -szóval ehhez képest van min dolgozni. :)

Talán még két dolgot lehetne kiemelni.
Az egyik a tápanyagsűrűség. (a fehérje mellett a másik "paripám" :) )
Ha pl. nyáron megeszünk 2000 kalóriát 4 kilóval, akkor 10 dekára lebontva alig 50 kalória jut. -ez elég kevés, főleg egy vékonyabb ember esetében. (szerintem náluk -mármint az "izmosabbak" többségénél- lényegesen többre jön ki, ebből a szempontból a préselt lé is inkább a "sűrűséget" növeli)
Gyakran elég sok minden összekutyulnak és talán már túl sokszor is esznek, ami viszont nem biztos, hogy előnyös.

A másik, az étrend aránylag kevesebb rosttartalma a levek miatt.
Mindkét említett dolog (persze ésszerű határokon belül) a hatékonyabb tápanyagfelvételt segítheti.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. márc. 8., vas. 9:27

Sziasztok!
Amit most írok, azt jól figyeljétek meg!
A legutóbbi bejegyzéseiteket némileg cáfolja, a legutóbbi 4 napom.
A jogsi miatt elmentem a háziorvoshoz, mert egyébként nem járok orvoshoz. Megmérte a vércukromat ebéd után 1.5 órával: 7.1 v olt. Azt mondja: " ez ebéd után nem számít." Én azért elgondolkodtam rajta. Ezután megmérte a vérnyomásomat:145/92 - ez már inkább aggasztott. Elküldött laborra, hogy kizárja a hipertóniát...
Hazamentem, és - nem mintha különösebben ideges lettem volna - elkezdtem morfondírozni, és előszedtünk 2 vérnyomásmérőt, hogy tisztán lássunk. Eredmény: 150; 165 és efféle szörnyűségek. Akkor ez betett és sok minden eszembe jutott. Többek között az is, hogy valójában mit érek én ezzel az étrenddel, ha nálam is jelentkezik a magas vérnyomás. Nem volt kedvem semmihez, de azért el kellett mennem a kötelező szolgálatba, és - fájó fejjel - lezavartam, jó nagy emelkedőkkel, kb 4 kilométert. A tempót nem én diktáltam, de bírtam. Elég nehéz volt koncentrálni a fejemet szorító bilincs mellett. Gondoltam, hogyha ezután nem lesz más választásom, mint bogyókat szedni és méregetni a vérnyomásomat, akkor szépen vagyok. Fontos tudni, hogy miután ez az egész kiderült felülvizsgáltam az étrendemet. A "szokott" Napkenyér-repceolaj-avokádó, "feltét, és dressing" természetesen elmaradt, és hozzájött minél több desztillált víz, gyümölcs és tegnap ebédre csak uborka, saláta, kevés reszelt fehérrépa, petrezselyem zöld, pár ágacska kakukkfű és egy kis érett avokádó. A túra ezután volt, és hazatértemkor megettem 3 almát és 2 aszott mandarint (100 Ft/kg), és rá fél órára iszogattam kb 4 dl desztvizet. A fejem egész este fájt, és a várnyomásom is ütötte a 160-at. Jött az éjszaka, fejfájósan az elején és reggelre a fejfájás fokozatosan a tarkó-fejtető-halánték irányban enyhült, majd gyakorlatilag enyhe tompaság formájában teljesen visszaállt, vagy visszaállóban van a normál állapothoz. A reggeli vérnyomás az ágyban: 103/55!, a felkelés után fél órával 118/72 ezek voltak az évekig mért adataim, és ezért ijedtem meg, mikor a 160-asok bejöttek.
Van tanulság is: ha a repceolaj a préseléskor a mechanikai hatás miatt felmegy 70-80 C fokra, akkor az már nem számít hidegen sajtoltnak, bár némely olajok valamelyest bírják a nagyobb hőmérsékletet, plusz, olyan hülyeségeket csinálnak, mint, hogy zsugorfóliával beraknak 20 flakont egy csomagba és kívülről gázlánggal melegítik... Az így felszabaduló csütörtök sav, bár nem ugyanaz, mintha 250 fokon sütnének benne, de azért okozhat lerakódásokat. Az olaj, az avokádó és a kenyér már szintén elég fura kombinációt képezhet. Mindez csak akkor derül ki ha az ember korlátozott "szabálytalan" ételeket eszik rendszeresen, de akkor nem ha követhetetlen összevisszaságban kever dolgokat. Igaz ugyan, hogy a hatás nem alakulhat ki rossz irányban, úgy, mintha valami nem helyes vegyítésben rendszeresen megy be. Én ezt így gondolom. És most nem beszéltem holmi "fehérjekomplexekről" és más oda nem illő dolgokról. Nos, a rossz adatok sok mindentől eredhettek, és nem is biztos, hogy a vétkesek ezek voltak, sőt még az is lehetséges, hogy egyszerűen a testem helyrehozta a hibákat, de mégis elgondolkodtató, hogy ilyesmi megtörténhetett úgy, hogy 26-ik éve rendben volt minden, lévén most 68 éves a korom. De én érzem (!), hogy most a radikális visszakönnyítés hatott ilyen gyorsan. Mindenképpen megjött az optimizmusom, és már van perspektívám, ami kissé... lekókadt. Tehát, nem a fehérje, meg a zsír, meg a kalória emberek!! Hanem a tiszta, egyszerű, természetes, egyértelmű információval ellátott élő étel! És nem feledni dr. Hanish tanácsait! Desztillált víz, mert a növényekben levő víz az emésztéshez kell, ezen túl az ember sokat párologtat és így is lehetünk dehidratáltak! És amit ezelőtt írtam, hogy a megemésztett ételek maradékának el kell távozni a gyomorból és a bél felső szakaszairól ahhoz, hogy az előző étel maradékai ne keveredjenek és ne okozzanak erjedést azonnal - még az emésztés megkezdése előtt - a következő étellel. Ehhez a legjobb mosó és hígító a desztillált víz! A vérnyomás emelkedés ezek mellett sok tényezős, mert lehet vese, cukor, hormon (pajzsmirigy) okból, de lehet a stressztől is, amit némileg cáfol az, hogy tegnap aztán eléggé stresszes voltam ezektől a dolgoktól, és mégis helyre tudtam jönni!
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. márc. 8., vas. 9:48

Egy kis utóirat:
Reggel, amellett, hogy elmúlt a fejfájás, a szobában mért 14 fok nem tűnik túlságosan hidegnek, az egyik vastag zokni, amit télen hordok itt bent, érdekes barna színt mutatott, az eddigi fekete helyett, és a kezeim remegése, ami néha az utóbbi időben jelentkezett, és idegességnek tűnt, teljesen elmúlt. Mindezt magyarázhatjátok önhipnózissal, meg efféle mágikus lelki okokkal, de nálam inkább tűnik egzakt pozitív hatásnak, ami a gyors tisztító étrend következménye. Ennyit az átlagember testi állapotáról. Mi volna, ha egy orvosnak ezt elmondanám? Hogy nálam mi okozta a vérnyomás emelkedést, mikor a népek a reggeli féldeci hungarikum után bevágnak 20 deka füstölt sonkát 5 tojással, és még isznak rá valami szintén rossz dolgot, délelőtt isznak egy liter kólát, délben bevágnak megint fél kiló szemetet, kávéval, délután kis nassal, és egy jó vacsorával, majd ezzel a lendülettel mennek el a doktorokhoz egy kis vérnyomásmérésre... Szóval? Mi is itt a helyzet, amit meg kéne értenünk? A testünk nem holmi szemetesláda, amibe minden sz@rt bele lehet lapátolni, sőt, miután ezt tettük, elkezdhetünk még durvább mérgeket szedni azért, hogy továbbra is folytathassuk a szemétzabálást, és a világ pedig azért menjen teljesen tönkre, mert ezeket a szemeteket kell "legyártani" a 7 milliárd embernek, hogy ezt a sötét gazemberséget művelhessem mindenki a saját testével.... Ez itt a kérdés...!
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. márc. 8., vas. 10:12

És, hogy mi is okoz mit? Mert én sem (!) ezeket és így fogyasztom, sőt már évekkel ezelőtt a boltban megmértem Körbler pálcával, mit érnek az ott árusított "egészséges" étolajok.. Simán rák okozó minősítést kaptak.
http://antalvali.com/etolaj/etolaj_fino ... _flakonban
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. márc. 8., vas. 10:36

Erre a lapra írtam egy hozzászólást is ez ügyben.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. márc. 8., vas. 15:09

Ja: egyébként pedig nincs cukrom, természetesen, csak Graham igazat mondott, amikor azt írta, hogy zsír és cukor nem lehet együtt a vérben, mert addig marad a cukor, amíg a zsír le nem bomlik. A 20-án esedékes laborról is tudósítok. Persze, akkor éhgyomorra megyek, ami azt jelenti, hogy zöld lé sem lesz (ami ma volt), és ezzel együtt az előző esti pár szem gyümi..Majd meglátjuk! Addig ezt a verziót tartom valóságosnak. Aztán újabb spekuláció következik. Ma még egyszer mértem a vérnyomásomat, és stabilan 118/72 terhelés után is. A mai ebéd (!) uborka, kaliforniai paprika, fél avokádó, kevés (csak pár reszelés) finomra reszelt fehérrépa, (elhanyagolható cukor van benne), egy gerezd fokhagyma, egyharmad saláta slussz. Elég karcsúra vettem. De tegnap se éheztem meg délután. Ma is csak pár szem gyümölcs lesz "vacsorára", és sok desztillált víz. Ami egyébként ebéd előtt is lesz, utána csak 3-4 óra múlva. Az ebéd ezután lesz, és kb másfél órája volt 3 paradicsom magában.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. márc. 8., vas. 18:13

Mégis a kevesebb gyümölcs/több zöldség, low carb kerül előtérbe?
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. márc. 8., vas. 20:12

Szia Dóra!
Az ember olvas ezt-azt. A test se mindig adja ugyanazt a tapasztalatot mindenkinél. Vannak, akik elbírják a több szénhidrátot, de ki tudja meddig, és mikor? Ha valaki, mint én is 42 éves korában, az egészség rohamos romlásának megakadályozására kezdi el ezt a kísérletet, vagy inkább öngyógyítást, amit kevesen mernek vállalni, az azt is kockáztatja, hogy a testének az adott pillanatban lévő állapotát veheti igénybe egy olyan feladatra, ami sokkal messzebbre mutat, mint egy ember hangulati döntésének az eredménye. Amióta ezt teszem, rengeteget olvastam, előadást hallgattam, és közben próbálok egyre jobban lenni. De közben meg egyre több az az idő, ami eltelt az életemben. Az a szokás, hogy az ember egyre gyengébb, betegesebb lesz, és ennyi idősen már otthon ücsörög, olvasgat, az unokáit nézegeti vagy a fejüket simogatja úgy, hogy azok mennek hozzá a fotelhoz. Én ma sokkal aktívabb vagyok, mint bármikor. Ezt én nem vagyok hajlandó feladni egy elmélet kedvéért, de nem tudok mindenkire érvényes recepteket adni. Azt, amit teszek, és amit tapasztalok megosztom, és mások ezen el tudnak gondolkodni , és saját életükre nézve ebből következtetéseket tudnak levonni. Az általános következtetés az, hogy minden próbálkozás és kitérő ugyanoda vezet: a növények megfelelően összeválogatott kombinációi, megfelelő napirendben, megfelelő mennyiségben, más és más értékeket adnak egyes embereknél, de mindenkinél javítanak a státuszon, ha bizonyos logikákat elfogadnak. Az írásaim logikákat mutatnak be, és ezek a logikák is alakulnak, bővülnek és új aspektusokban mutatkoznak meg, de az alap, hogy a növények jobbak, egészségesebbé tesznek, mint más ételek. A növények bizonyos állapotban egészségesebbek, mint más állapotokban, és bizonyos kombinációkban egészségesebbek, mint másokban. Nem volt egyszerű, de csak így tudom megfogalmazni, hogy mennyire nem lehet általánosságokból specifikus következtetéseket levonni.
A konkrét tapasztalat még azzal egészül ki, hogy a káposztát is hosszú ideig fogyasztottam, igaz, kis mennyiségben az utóbbi hetekben, mivel feleségem egyik kedvence. Azonban, nekem már évekkel korábban igen rossz tapasztalatom volt a káposztával, mivel az ernyősvirágúak gyorsan magukkal viszik lebomlásuk közben a jódot. Akkoriban golyvám lett, és ez eléggé elkeserített, de szerencsémre megismerkedtem Dr. Török Szilveszter növényi jódkoncentrátumával és ezt évekig cseppekben fogyasztottam. Ma sajnos nem látom a patikákban, pedig ezt ígérte a feltaláló természetgyógyász. Bizonyos immunrendszerrel (vércsoporttal) bíró egyének a jódot gyorsabban átmossák, mint mások, én spec, 0-ásként igen gyorsan. Viszont errefelé alig van jód a növényekben, ezért olyan növényt, ami gyorsítja a kiürülést azért nem ajánlatos enni, mert akkor a pajzsmirigy számára szükséges mennyiség nem áll rendelkezésre, ami eleve a szénhidrát lebontásáért is felelős hormon. Az egész hormonrendszer olyan, hogy egyik elemének gyengülése az egész hormonrendszert gyengíti, Ez is lehet oka annak, hogy ez a furcsa tünet kialakult, mert a pajzsmirigy hat a vérnyomásra is. Ha nincs elég jód - nő a vérnyomás. Ha viszont nem eszünk káposztát, igaz, hogy kevés a jód, ami bekerül, de ahhoz mégis elég, hogy a vérnyomás normalizálódjon. Ha viszont rendszeresen esszük a káposztát és ez egy idő után a jód eltűnéséhez vezet, akkor a hatalmas munka miatt, ami a pajzsmirigyen való számtalan véráramlást jelenti, megnő a vérnyomás. Ha több a jód, nem kell annyiszor átáramoltatni a vért. Nyomorult pajzsmirigy nem tudja, mennyi a jód, csak gürizik, hátha sikerül neki valamennyit felvenni a vérből. Közben meg nyomjuk a szénhidrátot, mert a Graham azt mondta... Ok. Neki igaza van, de a helyzet jelenleg mást mutat. Hiába volt magas a vérben mért cukor, evés után másfél órával, mégsem jelzett ez semmilyen formában. Nem voltam állandóan szomjas, nem kellett tíz percenként pisilni, nem voltam éhes, sőt most sem vagyok 4 órával az ebéd(!) után, pedig csak a fentebb leírt ételeket és mennyiségeket ettem. Tehát egy valamikor mért érték legfeljebb figyelmeztető lehet, amiből valamilyen következtetéseket lehet levonni - mint mondtam.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. márc. 8., vas. 20:44

Köszi a tapasztalataidat, Stoner! Az ember tényleg önmagán tanul legtöbbet. Biztos van egy "váz" ami alap, pl, hogy nyers legyen, és nem túl nagy zsírszázalék. De ezen belül lehetnek mozgások. Mondjuk, egy minimum kalóriának biztos meg kell lennie, és ezt nagyon kevés gyümölcs mellett nehéz elérni (ha nem akarunk magevőkké válni). De lehet, hogy valaki többet tud hasznosítani a zöldekből, míg mások jól megvannak csaknem teljesen gyümölcsevőként. Én egyelőre örülök, ha valahogy összejön az energiát biztosító kalória, persze figyelek nagyjából az arányokra is. Amin kísérletezek, hogy a kevesebb alkalommal viszonylag nagyobb adagok, vagy a többször-kisebb adag tesz vajon jobbat.
Dóra
Írogat

HozzászólásSzerző: RAtti » 2015. márc. 9., hétf. 8:47

Szia Gábor!

Részletekbe nem akarok belemenni mert úgyis mindenkinek más a tapasztalata.
(ahogy egyszer már beszéltük, én úgy tudom hogyha kevés a jódbevitel és amúgy minden oké lenne, akkor ez inkább a szervezet "lelassulását" okozza, alacsonyabb anyagcsere, vérnyomás, hízás stb, de ezzel akkor sem jutottunk dűlőre úgyhogy inkább hagyjuk :) )

Ami a vércukrot illeti, csak annyit tennék hozzá, hogyha jól tudom evés után 1,5 órával mért 7,1 érték az nem olyan magas.
Papír szerint, a 75 grammos (kb 300 kalória) cukorterhelés után két órával mért érték ha 7,8 alatt van akkor az jónak tekinthető. (ha neked 1,5 óra múlva 7,1 volt, ami valószínűleg 2 óra múlva még lejjebb megy akkor az ebbe bőven belefér)
A 811 elején direkt e miatt vettem egy vércukormérőt, és rendszeresem méregettem (kb 200 mérést) és lényegében mindegyik határértéken belül volt.

Tudom, hogy nem vagy a számok nagy híve, de kb hány százalékra saccolod a zsírbeviteledet az elmúlt időszakban, esetleg nem lötyikéltél egy kicsit több olajat a salátádra mostanában?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2015. márc. 9., hétf. 9:12-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2015. márc. 9., hétf. 9:09

Szia Dóra!

"Mégis a kevesebb gyümölcs/több zöldség, low carb kerül előtérbe?"

A fehérje mint tudjuk nem jó üzemanyag, a zsírról meg már beszéltünk eleget, és akárhogy is nézzük nézzük (még ha egyeseknek "büdös" is a kalória kifejezés :) ) valamit enni kell. -valamiből energiát kell előállítani. ( a növények fotoszintetizálják a cukrot, mi meg visszaalakítjuk "napenergiává")
Tehát nem marad más mint a szénhidrát. -olyan étrendet elég nehéz összehozni szerintem, hogy minden makrotápanyag (fehérje, szénhidrát, zsír) is alacsony, ill. lehet de akkor előbb sajátítsuk el a fényevés tudományát.
Ez nem azt jelenti, hogy a cukrot zabálni kell, mert igenis törekedjünk a gazdaságos felhasználásra, de ami kell az kell. -"semmivel" nehéz lesz működni.
A ketogén diéta hosszú távon elég problémás, együtt a sok zsír meg a sok szénhidrát sem örül egymásnak (mondjuk a keményítő talán egy fokkal jobb a zsírral együtt mint az egyszerű cukor), szóval akárhogy agyalhatunk elég nehéz jobbat kitalálni.
Persze ha nem jön be a sok gyümölcs (nálam sem olyan rózsás helyzet) akkor max maradnak a keményítősek, de az is csak szénhidrát.
Szerintem nem az ésszerű szénhidrátfogyasztással van a fő gond, hanem inkább a felesleges túlzabálássokkal.
Úgy is mondhatnánk, hogy nem az gond ha valaki nem "éhezteti magát", hanem ha többet eszik a kelleténél.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2015. márc. 9., hétf. 15:52-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. márc. 9., hétf. 13:35

Igen-igen, kizárásos alapon mégiscsak a szénhidrát (és a gyümölcs) marad legjobb energiaforrásnak. Sokan abba a hibába esnek, hogy csak a kalóriára koncentrálnak, figyelmen kívül hagyva, hogy az miből jön össze. Mert meg lehet enni 2000 kalóriát kristálycukorból, vagy zsemléből is, csakhát...
Olvastam olyanokról akiknek jobban beválni látszik a magasabb zsír és csökkentett gyümölcs, de valószínű ez hosszú távon nem jól működik. Nem erre lettünk "kitalálva". A vércukrot valószínű a zöldekkel lehet kiegyensúlyozni, főleg, ha a rost is benne marad. Én úgy érzem, nem annyira ugrál a vércukor ha zöld is megy az édes gyümölcshöz. Egy csak-banán turmix után van, amikor kicsit szédelgek, de nekem ez régi gyerekkor óta meglévő jellemzőm, hogy túl érzékenyen reagálok a szénhidrátokra és az inzulinkibocsátásra (kicsit fordítottan, mint az inzulin-rezisztenseknek).
Dóra
Írogat

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. márc. 9., hétf. 14:49

Sziasztok!
Köszönöm az okos reakciókat.
Az igaz, hogy egy kicsit túlreagálom a dolgokat, mondhatni, érzékenyebb vagyok az átlagnál. Tulajdonképpen ennek köszönhetem, hogy még élek...
Azt gondolom, hogy a mai ember már nem reagál semmire, csak a nyaklevesre...
Ez pedig baj. A vércukor Ferencsiknél éppen azért csak 3, mert a mai ember teste igen elhasznált, és ez főként a rengeteg mindenféle szénhidrát fogyasztás miatt van. Ezt az átlagot veszik alapul és ezek szerint a 7 még lehet normális. Az inzulinra a gyümölcsevőknek nincs szüksége, mert a gyümölcscukorhoz nem kell. A szacharózhoz viszont igen. Ebben persze az orvosok más véleményen vannak. De mivel a gyümölcsöt egy kalap alá veszik a cukorral, így a cukorbetegeknek tiltják. Pedig - ha elhisszük, amit Graham mond - a gyümölcs mehet a cukorbetegeknél. De a keményítő már nem. Nos, az én kenyerem inkább '"édes", de a benne található előcukrok nem azonosak a répacukorral, de ezt még meg kéne nézni. Ha valaki jobban tudja, szóljon Ebből a szempontból a tönköly se ugyanolyan, mint a kukorica vagy a rizs, vagy a zab stb. De a feldolgozás foka dönti el, mert az általam készített kenyér ezerféle lehet, ha csak egy kicsit változtatok a recepten. A célom a legelején az volt, hogy ne legyen a kenyér savanyú, de néha előfordul, hogy inkább kesernyésen savanykásra sikeredik. Mostanában - amióta megkaptam a leckémet - nem eszem, de ma már teszek egy próbát. Azóta is mértem a vérnyomásomat, és ugyanaz a szuper, mint, mikor rendbe jött.
De az olaj valóban aggályos lehet, és majd külön fogom kipróbálni, hogy melyik volt a ludas, de együtt már nem.
Ratti!
A jóddal kapcsolatban a hipertónia oldalakat nézd meg.
A piros betűs beírásnak az volt a tanulsága, hogy azért még ilyen szigorú étrend mellett is előfordulhatnak ilyen dolgok. Én is meglepődtem.. Ezért érdemes jobban odafigyelni a zsír és cukor együttes fogyasztására. Az se mindegy, hogy valaki hány éves. A mi családunkban apai ágon mindenki cukros volt a végén, és ez igen gyakori másoknál is ebben a korban. A cukorral való vétkezés addig tart, míg a hasnyálmirigy fel nem mondja a szolgálatot. Ferencsik mondta egyszer: "a hasnyálmirigy olyan bank, amiből csak kivenni lehet, betenni nem.."
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2015. márc. 9., hétf. 15:33

Az baj ezzel az egész sz@rral (már elnézést :) ) . hogy akárhogy is nézzük még nagyon nincs kiforrva a dolog. -mármint, hogy pontosan hogyan is lenne jó ez nyers étkezés. :roll:
Vannak különféle példák, hazaiak, külföldiek, jók is, kevésbé jók is, de annyiféle dolgot kell figyelembe venni és már annyifélék vagyunk, (a környezet/éghajlat is nagyon változó) hogy a végén úgyis mindenkinek magának kell kitapasztalni, hogy nála mi válik be leginkább.
Szóval vagy belemegyünk a "játékban", rászánunk egy csomó időt, és a végén vagy bejön ahogy szeretnénk vagy nem(sajnos ez is benn a pakliban), vagy inkább egy jobban kitaposott utat választunk (hagyományos vega étrend) ami kevesebb kockázattal jár, és még ha nem is ígér olyan tökéletes egészséget, de legalább nagyjából lehet tudni, hogy mire számíthatunk. :hmm:

Erről még az jut eszembe (csak általánosságban mondom! ) hogyha valaki nagyon "bele van habarodva" a nyers ételekbe, meg az étkezésbe, akkor egy estleges rosszul létet képes ráfogni arra az egy szem főtt rizsre is amit véletlenűl elfogyasztott. (közben meg talán ezzel elfedi az esetleges valódi okot, aztán még tovább szigorítja az étrendjét, közben meg lehet, hogy nem is jó helyen keresgél, vagy már átesett a túloldalra)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2015. márc. 9., hétf. 15:50-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2015. márc. 9., hétf. 15:48

Szia Gábor!

Ha jól tudom ezt az olajat már régóta eszed, eddig nem okozott ilyen fejfájós/vérnyomás emelkedéses panaszokat? -csak most, az jogsi miatti vizsgálat előtt? (vagy esetleg eddig is voltak, ilyen olyan kisebb negatív tünetek csak nem beszéltél róla, nehogy elvegye a kedvet a nyersektől ? :roll: )
A kenyérről én nehezen tudnám elképzelni, hogy ilyen panaszokat idézzen elő. Ha eddig ez kenyér bevált és jól érezted magad tőle akkor nem biztos, hogy jó ötlet elhagyni, nehogy "leépülést" okozzon.
Csak egy kis pontosítás:
A gyümölcsökben, nagyjából fele-fele arányban van gyümölcs ill. szőlőcukor, és ez utóbbihoz már kell inzulin.
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10