Sziasztok!
Azok az állandó kérdések...
próbálok a magam módján, de röviden és tömören írni.
A boldogság:
http://kovigabor.tulelo.hu/kek-madar/Egy dolog mindig kimarad:
A mitokondrium.
Én se régóta foglalkozom ezzel a tényezővel, de felhívom a figyelmeteket, hogy a sejtek nagyon tanulékonyak, de bizonyos fokig elkényelmesednek a civilizációban, de nem tegnap, hanem évezredek óta tart a helytelen életmód. Nem fogjuk pár hét vagy év alatt megtanítani újból a sejtjeinknek, hogy miből nyerjenek energiát. Tehát, ha valami nagyot akarunk alakítani, akkor egy ideig figyelni kell, de ez nem lehet olyan nagy gond, hogy emiatt a boldogság elmarad. Minden a szemlélet dolga. Ha valaki nem akar ártani a Földnek, akkor ez a választás az egyetlen. De azok, akik továbbra is a másik oldalon akarnak lenni, sajnos el fognak maradni mellőlünk. És ez nem holmi rémisztgetés, hanem ez a szomorú valóság. Én is szívesebben ennék mindenféle földi jót (?), ha ez nem ártana a bolygónak, mellesleg nekem se. Mindent a természet érdekében kell tenni! Akkor leszünk mi is része a természetnek, jelenleg csak útban vagyunk neki.
Igen fontos tényező az éhezés! Erről is volt itt szó párszor. Az éhezés tanítja meg a mitokondriumoknak, miből állítsák elő a szükséges energiát. Ehhez kell az a belső tudatosság, ami megérteti, hogy az éhezésnek igen fontos a szerepe az egészség eléréséhez. Olvasni kell Paul Bragg: A Böjt csodája könyvét! De az éhezést nem szabad a szemetekkel elütni, mert nagyon hamar kivégezi az embert. Vannak, akik az állati dolgokat eszik nyersen, és erre esküsznek. Majdnem azt mondanám, hogy egyesek talán képesek erre is. Főleg az undort nehéz legyőzni. Aki majd meghal éhen, megeszi a halott barátját is, de ő sem fog szép kerek lenni tőle. Tehát az arc úgy jó, ahogyan a nyerstől van. Én is pillanatok alatt lefogytam, saját öregapám lettem. De az a fontos, hogy azt megértsük, hogy a korábbi kerek arc a természetellenes, és az illúzió világába való. Az élet nem habos torta! Ez a bölcsesség messzemenőkig igaz. De a mitokondrium szerepe azért is lényeges, mert az első drasztikus fogyásom idején sütöttem-főztem, a következőnél tiszta nyers volt, kicsi Napkenyér nélkül, a következőnél a májtisztítás tett be, és ez azt is mutatja, hogy a bélflóra szerepe mennyire fontos. Tehát az a kicsi zökkenő a bélműködésben hónapokra visszavetheti az embert. Nem tudok hazudni, de nem kötelező elhinni.
Annyit még a régi ember és a kaja összefüggéséről, hogy a kevésbé tudatos, túlélő ember nem foglalkozott a kajával, ha volt, zabált. Ha nem volt, koplalt és küzdött. De az az ember, aki 811-en élt dúskált a gyümölcsökben, de van egy rendkívül fontos momentum: Az az ember nem milliárdszámra, hanem legfeljebb pár ezer számra, elszórtan élt az őserdőkben, ahol rengeteg gyümölcs és zöld volt. Mindenféle csírát is evet, amik között fák csírái is voltak. Ezekről láttam tudományos filmeket. A kalóriaszegény étrend kb. fedi az akkori Éden béli ember étrendjét. Mivel a gyümölcsöt mindenki szereti, ha már más szemetet nem eszik, ez is mutatja, hogy miből kell sok. Az, hogy hol élünk, tőlünk (is) függ, de a mai világhelyzet sodorja az embert, míg régen az éghajlat és a katasztrófák változtatták meg az ember életkörülményeit. Azt hiányolom, hogy az esőerdei növények étrendi szerepéről nincs teljes és célzott könyv, csak a gyógynövényeket, vagy az ismert gyümölcsöket lehet innen-onnan kikutatni. A virágok és rügyek szerepe is igen lényeges. Meg kell nézni, hogy a madarak és más állatok mennyit vesződnek az apró hajtások és rügyek evésével. A virágok komplex energiabombák. Az esőerdőben mindig van érő gyümölcs, csak legfeljebb sokat kell érte menni, vagy dolgozni. Nem annyira a magok adják az energiát, mert azt is csak leveles zöldekkel lehet módjával fogyasztani. A klíma is fontos, mert hidegben nem igazán lehet bármilyen egészséget kialakítani. A tűz itt létfontosságú. Nem annyira az állati zsírok adják a védelmet a hideg ellen, hanem a biztos tudat, és a pánik nélküli tudatosság. A belső tudatművészet valóban fontos a mai embernél, de a régiek a kollektív tudattal oldották ezt meg. Mindenképpen most készül az a 6-odik faj, ami felváltja ezt a degradált, tunya és kártékony fajt, de ehhez már egy magasabb tudatosság kell. Nem elég az, amit a könyvekből lehet kiolvasni.
Jelenleg több olyan rassz van, akik szinte bármitől szálkásan izmosak. Ehetnek tiszta zsírt is és nem híznak, hanem az izmot növesztik. Akik a nyerstől lefogynak, azoknak éppen erre van szükségük. Nem szabad feledni, hogy a tiszta víz, minden kulcsa! (Esővíz) A nyers olyan leves, amiben minden hozzávaló él.
Mindez tanulás és beavatás. Kihull a férgese.
Kriminálisan nehéz egyszerű dolgokat röviden fogalmazni. A rosszhoz nem kell annyit beszélni, mert azt mindenki tudja és gyakorolja.