80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 17., hétf. 14:57

Nem írtam én semmi olvadót, szerintem elnézted. :wink: -odavaló akart lenni. :)
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: SivatagiNyuszi » 2014. nov. 18., kedd 9:26

Sziasztok

Sajnalom, hogy eppen most ertem ide, mikor pont lenyugodott a forum.

Sebaj, hatha van meg mas uj is es olvassa, vagy a regiek is beneznek.

Magamrol: sokaig vegetarianus voltam, aztan fott vega majd nyers, februar ota komolyabban csinalom.

Ugy latom, hogy a legtobbeknek (mint nekem is) a fogyas a "bibi". 180 centi vagyok talan 60 kilo (mosmtar). A 60-at ugy ertem el, hogy a napi 15 banan az megvolt (a salatakon kivul) Azelott is csak 65. De mostmar az arcom is ugy lefogyott hogy mult heten harman szoltak, hogy jo lenne mostmar nem tobbet fogyni (egyebkent en is latom magamon tehat nem rosszindulatbol mondjak).Na erre felbuzdulva bujom az osszes oldalakat hogy mit kene csinalni, miutan elolvastam itt az utolso 100valahany oldalt latom hogy itt sincs tuti tipp, talan annyi hogy egy kis ideig olajos magokkal turbozzuk a dietat.

Tegnap aztan valami mas is eszembe jutott. Ugy nez ki, hogy idore van szuksege a szervezetnek, hogy az uj eteleket felismerje, es azokat epitoelemkent elfogadja mert most azok idegenek. Remek. Benne vagyok. Ertem is. Nem surgetem. Viszont azt is tudjuk, hogy az elme a DNSt le tudja bontani (Genjeink csodaja konyv stb). Ha az elme betegseget tud hozni rank (vagy eppenseggel gyogyit), akkor miert nem uzenunk a sejtjeinknek napi szinten, hogy az uj etel a jo etel, nem kell rajta most "gondolkozasi idot" tolteni, hanem ezeket az uj fajta taplalekokat fogadja el es epitse be mostantol. Kezdem en is azt hinni hogy nem a kaja itt a fo ugy (nyers, nem nyers, mennyire nyers, uj nyers evo, regi nyers evo), hanem az az hozzaallas, erzelem es intelligencia amivel azt bevisszuk ugyanolyan, ha nem fontosabb. 100% hiszem, hogy a nyers koszt az ut, de ugy, hogy nem kell napi X-szer enni, Y kaloriat, tablazatozni, szamolni stb.

Talan az is lehet, hogy amikor nyerset ettek az emberek termeszetesen, akkor voltak olyan novenyek amelyek sokkal tapanyagdusabbak voltak? Lehet hogy volt valami super gaz/gyumolcs amiben volt rengeteg feherje stb. Evett egy keveset es mar jol lakott. De az valami uton modon kihalt (mint a dinoszauruszok, csak ugy). Mostmeg mar nincs az a noveny/bogyo/gyumolcs.

Hiaba eszek napi 0.5 - 1 kg zoldet, most realisan, ennyi zoldet honnan szedett le valaki barmikor is. Az ev minden napjan. Ez rengeteg zold - legalabbis amikor en a konyhaasztalra kirakom! 5-10 bananhoz honnan juthattunk volna hozza (mindenki). Mert ha ez a dieta a mi fajunknak a dietaja, akkor viszont mindenkinek hozza kell jutnia ugyanugy. Pld ha melegebb eghajlaton eltunk, es mondjuk banan erdo volt a hazunk korul, ott sem volt mindig banan a fan (azt sem erik mindig) es mikor erik akkor sem biztos hogy van rajta 5-10-15-20 erett banan nekem meg a csaladomnak minden nap. Ha a banan szezon lement, jott a mango szezon, vagy tudomisen, de lehet hogy volt 1-2 het amikor SEMMI nem volt (bojt). Szoval nekem leginkabb az "allando" NAGYmennyisegen van itt a jerdojel. Ha ilyen termeszetes modon ettunk, akkor ugy gondolom csak ugy lehetett hogy innen is, onnan is, csipekettunk, ami eppen ott volt az ut szelen levettuk, ha csak level volt azt ettuk, ha volt tobb azt ettuk, ha akadt 3 banan akkor azt. Akkor viszont a napi 2x etkezes a crono meteres kaloriaszamlalassal igencsak nem jo.

En egy olyan eletmodot kepzeldtem optimalisnak, amivel nem kell szamolgatni, mericskelni, gyomrot tagitani, stb. De amivel az erom sem fogy el. Es olyan eletmodot kepzelek el, amit a kovetkezo 7 generacioban is tartani lehet, es akkor is ha en elkoltozom, hozzamegyek valakihez, elvallok, beteg leszek, nincs turmix gepem, nincs juicerem, nincs bio piac, nincs buzafu termeszto aki az ajtohoz hozza a fuvet. Ertitek, amit mondani akarok.

Szemely szerint egy olyan orszagban elek, ahol SIVATAG van. ZERO noveny el meg. Ha az en fajomnak ez a dietaja, akkor itt hamar kipusztulna mindenki/senki nem elt volna meg. Pedig, jo sok szaz even keresztul, azert valahogy megvoltak a sivatagi vandorlo emberek - tortenelmi irasok szerint a beduinok rizset es datolyat ettek (ez volt a 20-ik szazad elso fele), vagy esetleg valami madarat amit el tudtak kapni, vagy nyulat stb. Az biztos hogy az itteni emberek nagyon hamar halaloztak, kb 45-55 evesen. Olyan szegenyek voltak, hogy honapokig datolyat ettek, es csak azt. Utana meg semmi.

Most ertem meg, miert mondta az egyik youtube videojan Matt Monarch hogy ha o barmit ajanl, mai fejjel, 16 ev nyers vegan utan, akkor azt ajanlja hogy fozott vegan etelt egyen valaki, sok nyerssel, arra az esetre ha az eleteben valtozas tortenne be, hogy AKKOR ne legyen kraksz, mert ki tudja garantalni 100% hogy az elkovetkezo 25 evben is lesz Omega juicer-em, Vitamix-em, stb stb. Ha pld elmennek Nepalba lakni (gondolkozom rajta!) nem fogok tudni 1 kg zoldet juicer-rel lenyomni meg napi 10 banant beszerezni. Nem az anyagiak miatt, hanem nem kaphato! Nem jutsz hozza, stb.

Vagy vegyuk, hogy a gyerekem fog e tudni ennyi zoldet megvenni, megenni, kitermelni, felapritani - ki tudja? Ha az en fajtam etele, akkor ez nem lehet kerdeses.

Amit most csinalni fogok az

a) 1 kg zold naponta zold turmixban (Viktoria alapjan)
b) napi szinten meditalasba foglava a sejtek atkodolasat segito ima
c) 10g sacha ichi por - ebben 6 g feherje van.
d) heti 2x csiraztatott buza 3 evokanallal (kamutt)
(osszses tobbi marad nyers gyumolcs stb)
e) napi edzes korai napsutesben

Elnezest hosszura sikeredtem, mas hogy van a fentiekkel?
SivatagiNyuszi
Néha írogat

Hsz: 34

HozzászólásSzerző: Dóra » 2014. nov. 18., kedd 13:11

Szia, Sivatagi Nyuszi! A szívemből beszéltél, épp ilyeneken szoktam én is gondolkodni. Hogy vajon mi a természetes, a természetellenes, az erőltetett, a fenntartható? És, hogy minden elméletben ott vannak a buktatók. A mi éghajlatunkon mégiscsak ahhoz kéne alkalmazkodni, ami itt van. Így viszont a 80 10 10 máris nem nagyon kivitelezhető, a sok import édes gyümölcs nélkül. Talán egy másféle nyers, mondjuk a Gitta-féle, ahol nincs annyi gyümölcs, de van sok csíra, több mag és zöldség... az jobban alkalmazkodik a környezethez. Nem tudom, azzal lehet-e több kalóriát bevinni.
A tudattal kapcsolatban is egyetértek, nem csak a tápanyag-mennyiségeken múlik a dolog! Ott vannak a tibeti jógik, képesek egy marék rizsen sokáig elélni, és még csak le sem fogynak. Az energia nem csak a táplálékban van benne, de ahhoz el kell jutni jó magas szintre, hogy máshonnan is beszerezzük. Kíváncsi vagyok, az új "kísérleted" működni fog-e. Nekem sajnos még az a 15 banán + zöld megoldás is nagy mennyiségnek tűnik, amivel Te eddig haladtál (igaz, hogy jóval alacsonyabb termetű is vagyok).
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: SivatagiNyuszi » 2014. nov. 18., kedd 14:28

Hat ez az! A napi 15 banannal fogytam le 65-rol 60-ra 8 het alatt.

Azt viszont beismerem, hogy zold leveleket nem ettem. A napi hatalmas delutani salatam, az repabol, ceklabol, uborkabol, paradicsombol, paprikabol stb allt. Ezen kivul semmifele magot es olajat nem ettem.

Most, hogy elolvastam Viktoria Boutenko konyvet, es a zoldekrol rajottem, hogy a zoldsegek amiket ettem idaig azok nem a zold leveluek hanem a gyumolcs csalad "zoldsegei". Na meg ahol lakok, van olyan hogy felirom a hetvegi bevasarlo listara hogy XYZ zoldseg, se X, se Y, se Z. Kapok At meg Bt. Ennyi.

Ugyhogy most a zoldektol varom a javulast egy marek maggal, chia seed-del kiegeszitve. Szerencsere zoldek azok vannak! Rengeteg, es nagyon olcso.

Egyebkent meg nem feladni akartam, hanem csak ugy hangosan gondolkoztam. Egy olyan arany kozeputat szeretnek megtalalni, ami 10-20 evig kovetketo, a csaladomnak is at tudom adni, mas erdeklodoknek stb.

Nagybeteg elotte sem voltam, tehat nem tudok beszamolni arrol hogy ilyen olyan betegsegbol milyen klasszul meggyogyitottam magam. Nem is ez volt a lenyeg, hanem az, hogy ugy keljek fel minden nap, hogy boldog legyen a szivem, es ugy fekudjek le, hogy megerte felkelni es vegigcsinalni azt a napot.

Ebben viszont sokat segitett a 811RV es most ertem meg mi az a "kod" amirol beszelnek ami rajtunk van, mikor fott etelt eszunk.
SivatagiNyuszi
Néha írogat

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2014. nov. 18., kedd 15:53

Pont a boldogság veszik el abban mivel mit,mennyit hogyan együnk.Az a nagy igazság senki sem tudja pontosan mit ettünk anno találgatás szintjén van,az biztos a nyers kaja+gyümi zöld kell nagyon,de nehogy már sírva fakadjak ha lenyomok egy grillezett makrélát ( Bubba Water grillnék pl hétvégén),és megiszok pár sört vagy bort.Mindenki csinálja azt amitől jól érzi magát,Rati tesó is vidámabb lenne ha lenne rajta 5 kg izom vagy 10 kg:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 19., szer. 9:13

Szia Nyuszi!

Olyan kérdéseket tettél fel amire szerintem Te is tudod a választ.
Az emberek többsége nem olyan helyen él ahová ez az étrend ki lett találva, ezért szükség van bizonyos kompromisszumokra. (pl. vagy a gyümölcs jön"ide", vagy mi "oda", ha ezt nem akarjuk elfogadni, akkor ne erőltessük ezt az étrendet, mert hiába itteni az alma meg a körte ezzel nem fog működni.
Leegyszerűsítve mondhatnám, hogy nincs tökéletes megoldás, keressük mindig a "legkisebb rosszat".
Lehet, hogy nem lesz mindig présgéped, de amíg van miért ne használhatnád ki az előnyeit?
(pl. csak azért ne járjunk nyáron rövidnadrágban mert télen sem járhatunk? )

A föld egész népességére ez nem igen fog működni, már túl sokan vagyunk, annak idején a természet nem erre találta ki. (na de szerintem attól nem kell félni, hogy hirtelen mindenki így szeretne élni)

15 banán lehet, hogy soknak tűnik de ez még csak kb1500-1700 kalória ami azért nem sok. (és fehérjében is gyenge, főleg zöldek meg magok nélkül) Nem kell mindig számolgatni ha nem akarsz (max. csak az elején, hogy mégis tudjuk kb. mibe mi van) egyél ha éhes vagy.
Persze számít, hogy mit gondolunk az ételről, de nagy csodák szerintem nincsenek.
A nyerssel az az egyik nehézség, hogy a főttekhez szokott bélrendszer a nagy mennyiségű, sok rostos anyagból nehezebben jut hozzá a szükséges anyagokhoz, energiához. Persze sok minden függ az emésztőrendszer állapotától is, de ha makrotápanyagokból nagy hiány van akkor azzal egy jobb emésztőrendszer sem fog tudni megbirkózni.
Az igazi trópusi cuccuk meg szerintem is sokkal "erősebbek", mind a növények, mind a zöldek, magok.
Mi meg legfeljebb egy kis búzafűvel, csirákkal vad zöldekkel megpróbálhatjuk "feljavítani" az ami elérhető. -sajnos ez van.

(Ja és igaza van Lacinak, 5-10 kilóval izmosabban én is sokkal jobban érezném magam a bőrömben :) , főleg ezért feszegetem mostanában újra a főtt kaja témát. Mert bár tudom, hogy nem az igazi, de így sem igazán az :? )
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: SivatagiNyuszi » 2014. nov. 19., szer. 14:09

Borcsok - ezzel egyet kell ertsek, hogy a "boldosag" vesz el abban hogy mivel mennyit eszunk es mikor. Itt viszont megallnek egy pillanatra es helyesbitenek, hogy a "boldogsag" amit ismerunk, az viszont nem az a tiszta boldogsag ami az egy Lelekbol fakad, hanem az a tanult "boldogsag" ami belenk lett utemezve kiskorunktol. (csaladi osszejovetel, haverok, masok elismerese, stb.). Ezek olyan boldogsagforrasok, amik kulsolegesek, es masok/mas adja meg a boldogsagot. Ez nem az igazi boldogsag, mert az csak belolunk fakad. (tehat nem kell hozza se etterem, se grill parti, se haver, se buli).

Tehat, ha ujrafogalmazzuk a "boldogsagot", azt is meg lehet kapni - raadasul sajat magunktol. Igazabol ez akkor es addig nehez, amig mondjuk csaladunk, parunk, barataink stb, mas fajta boldogsagra esznek isznak, mi meg megint egy masra.

Egyebkent ha en is enni akarok, akkor fogom magam es jol "bezabalok" egy szombat este a baratnommel egy hangulatos helyen, ahol jol erzem magam. Ez a japan etterem lenne, ahol a chef mar ismeri az extra kivansagamat, azon mar nem csodalkozik hogy sushit nem eszek, hanem hogy a nori rollt kerem "vegetable nori roll" ez egy roll, de nincs benne rizs! Na akkor meg van a seaweed salad (erre a ginger sauce az ami nem nyers/sos), meg ha nagyon kirugok a hambol akkor lehet rendelek egy chilled tofut ginger szosszal (ez sem nyers), vagy stir fried zoldsegeket (semmi rizs, semmi noodle), de ha ultra elcsabulos lennek akkor max egy avocado maki rollt rendelnek meg (ebben mar van kis rizs).

Ezt mindet eves elott megaldom, megeszem, es elvezem. Utana hazamegyek es csinalom tovabb a 811RVt. Ennyi.

Rosszul nem erzem magam tole, talan csak annyi a lefutasa, hogy utana egy par napig nem olyan gordulekenyen urul a bel, ahogy szokott.

Ratti - igazad van, most van gep, most van turmix, most van banan, akkor hajra. Aztan meg majd csak ugy alakul az elet, hogy mindig lesz valami, ahogy nekem az kell.

En az arcomat szeretnem visszanyerni. Ahhoz kene 5 kilo. Barmennyire is mindenki mondja hogy lefogytam, en szuperul erzem magam. Mikor fiatalabb voltam, micsoda dietakat csinaltam, mar vonszolni sem tudtam magam a nap vegen, megsem mondta senki milyen sovany/beteges vagyok. Most meg, hogy reggeltol estig megyek mint a gep, vega benzinen, igy meg mindenkinek feltunt?

Mellesleg furcsak az emberek, ha 2 kilot hizol rogton szolnak, ha fogysz rogton szolnak, szoval soha senkinek nem jo ami van.
SivatagiNyuszi
Néha írogat

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. nov. 19., szer. 17:24

Sziasztok!
Azok az állandó kérdések...
próbálok a magam módján, de röviden és tömören írni.
A boldogság:
http://kovigabor.tulelo.hu/kek-madar/

Egy dolog mindig kimarad:
A mitokondrium.
Én se régóta foglalkozom ezzel a tényezővel, de felhívom a figyelmeteket, hogy a sejtek nagyon tanulékonyak, de bizonyos fokig elkényelmesednek a civilizációban, de nem tegnap, hanem évezredek óta tart a helytelen életmód. Nem fogjuk pár hét vagy év alatt megtanítani újból a sejtjeinknek, hogy miből nyerjenek energiát. Tehát, ha valami nagyot akarunk alakítani, akkor egy ideig figyelni kell, de ez nem lehet olyan nagy gond, hogy emiatt a boldogság elmarad. Minden a szemlélet dolga. Ha valaki nem akar ártani a Földnek, akkor ez a választás az egyetlen. De azok, akik továbbra is a másik oldalon akarnak lenni, sajnos el fognak maradni mellőlünk. És ez nem holmi rémisztgetés, hanem ez a szomorú valóság. Én is szívesebben ennék mindenféle földi jót (?), ha ez nem ártana a bolygónak, mellesleg nekem se. Mindent a természet érdekében kell tenni! Akkor leszünk mi is része a természetnek, jelenleg csak útban vagyunk neki.
Igen fontos tényező az éhezés! Erről is volt itt szó párszor. Az éhezés tanítja meg a mitokondriumoknak, miből állítsák elő a szükséges energiát. Ehhez kell az a belső tudatosság, ami megérteti, hogy az éhezésnek igen fontos a szerepe az egészség eléréséhez. Olvasni kell Paul Bragg: A Böjt csodája könyvét! De az éhezést nem szabad a szemetekkel elütni, mert nagyon hamar kivégezi az embert. Vannak, akik az állati dolgokat eszik nyersen, és erre esküsznek. Majdnem azt mondanám, hogy egyesek talán képesek erre is. Főleg az undort nehéz legyőzni. Aki majd meghal éhen, megeszi a halott barátját is, de ő sem fog szép kerek lenni tőle. Tehát az arc úgy jó, ahogyan a nyerstől van. Én is pillanatok alatt lefogytam, saját öregapám lettem. De az a fontos, hogy azt megértsük, hogy a korábbi kerek arc a természetellenes, és az illúzió világába való. Az élet nem habos torta! Ez a bölcsesség messzemenőkig igaz. De a mitokondrium szerepe azért is lényeges, mert az első drasztikus fogyásom idején sütöttem-főztem, a következőnél tiszta nyers volt, kicsi Napkenyér nélkül, a következőnél a májtisztítás tett be, és ez azt is mutatja, hogy a bélflóra szerepe mennyire fontos. Tehát az a kicsi zökkenő a bélműködésben hónapokra visszavetheti az embert. Nem tudok hazudni, de nem kötelező elhinni.
Annyit még a régi ember és a kaja összefüggéséről, hogy a kevésbé tudatos, túlélő ember nem foglalkozott a kajával, ha volt, zabált. Ha nem volt, koplalt és küzdött. De az az ember, aki 811-en élt dúskált a gyümölcsökben, de van egy rendkívül fontos momentum: Az az ember nem milliárdszámra, hanem legfeljebb pár ezer számra, elszórtan élt az őserdőkben, ahol rengeteg gyümölcs és zöld volt. Mindenféle csírát is evet, amik között fák csírái is voltak. Ezekről láttam tudományos filmeket. A kalóriaszegény étrend kb. fedi az akkori Éden béli ember étrendjét. Mivel a gyümölcsöt mindenki szereti, ha már más szemetet nem eszik, ez is mutatja, hogy miből kell sok. Az, hogy hol élünk, tőlünk (is) függ, de a mai világhelyzet sodorja az embert, míg régen az éghajlat és a katasztrófák változtatták meg az ember életkörülményeit. Azt hiányolom, hogy az esőerdei növények étrendi szerepéről nincs teljes és célzott könyv, csak a gyógynövényeket, vagy az ismert gyümölcsöket lehet innen-onnan kikutatni. A virágok és rügyek szerepe is igen lényeges. Meg kell nézni, hogy a madarak és más állatok mennyit vesződnek az apró hajtások és rügyek evésével. A virágok komplex energiabombák. Az esőerdőben mindig van érő gyümölcs, csak legfeljebb sokat kell érte menni, vagy dolgozni. Nem annyira a magok adják az energiát, mert azt is csak leveles zöldekkel lehet módjával fogyasztani. A klíma is fontos, mert hidegben nem igazán lehet bármilyen egészséget kialakítani. A tűz itt létfontosságú. Nem annyira az állati zsírok adják a védelmet a hideg ellen, hanem a biztos tudat, és a pánik nélküli tudatosság. A belső tudatművészet valóban fontos a mai embernél, de a régiek a kollektív tudattal oldották ezt meg. Mindenképpen most készül az a 6-odik faj, ami felváltja ezt a degradált, tunya és kártékony fajt, de ehhez már egy magasabb tudatosság kell. Nem elég az, amit a könyvekből lehet kiolvasni.
Jelenleg több olyan rassz van, akik szinte bármitől szálkásan izmosak. Ehetnek tiszta zsírt is és nem híznak, hanem az izmot növesztik. Akik a nyerstől lefogynak, azoknak éppen erre van szükségük. Nem szabad feledni, hogy a tiszta víz, minden kulcsa! (Esővíz) A nyers olyan leves, amiben minden hozzávaló él.
Mindez tanulás és beavatás. Kihull a férgese.
Kriminálisan nehéz egyszerű dolgokat röviden fogalmazni. A rosszhoz nem kell annyit beszélni, mert azt mindenki tudja és gyakorolja.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: cef » 2014. nov. 19., szer. 21:04

Sziasztok!

Üdv a klubban SivatagiNyuszi:)
Jó a haditerved, bizony sok sok zöld kell, ha sok fehérjét/ásványt használ a szervezeted az életmódodból kifolyólag. A cukor, a mitől "mész, mint a gép" úgyis meglesz a sok gyümiből.
Nekem is ez volt a következtetésem, és működött is, amíg a feltételeit meg tudtam teremteni - anyagiak, idő ráfordítása...
Érdekes a magok fehérjéje is, mivel koncentrátum - amihez évek alatt szoktunk - átmeneti idő alatt igencsak jól jön, de mi beleesünk abba a hibába, hogy Graham ajánlásainál is kevesebben együnk belőlük.

Ami a filozófiádat illeti olvastad a Mennyei próféciát (és a többi részt)?

Stoner a sejtek nem lusták, csak az ember:)
A sejteknek van egy működési feltétele, azt igyekezünk kielégíteni, mert mivel szimbiózisban vagyunk, jeleznek, ha nem bánunk jól velük. A 811 a kielégítés egyik módja. Igen drága módja:) - már ha valaki az ellátórendszeren keresztül próbálja megoldani.
A lelki úton való kielégítés ugyancsak szükséges, sőt jóval nagyobbat tesz a latba, mint maga a fizikai élelem.
Szerintem a többi embertársunkat nem nagyon kellene leminősítgetni. Persze nagy rá a csábítás, és kényelmes is. A "férgese" is azért van itt, hogy elősegítse a fejlődési folyamatot.
A beesett arc pedig jel, hogy valami nem igazán smakkol. El lehet fogadni, együtt lehet vele élni. A társadalmi elváráson felül kell ezt érteni, amikor is a megjelenésben az a mérce, hogy ez mennyire természetes, magyarán úgy jó ahogy van.

RAtti, ha arra gondolsz nem e szív fel egy kis láncfűrészolajat a fűrészporból, jelentem nem tudom:)
Vagyis annyit tudok, hogy asztali körfűrésszel vágtam a fát, így nincs olaj. Viszont jelentősen kevesebb a penész, mint a földnél.
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: SivatagiNyuszi » 2014. nov. 20., csüt. 8:47

Koszonom a (szamomra) nagyon hasznos hozzaszolasokat.

Nem olvastam a Mennyei profeciat, de felraktam a konyvlistamra. Naponta min egy orat meditalok - ha lehet kettot, lelgzo gyakorlatokat vegzek, yogazok, napfenyben setalok. Buddhista oldalakat bujok es probalom beloluk meriteni az uzeneteket. Ezen kivul persze olvastam az osszes mainstream konyveket, Dalai Lama, Echart Tolle, Deepak Chopra, Rev Berg osszes kabalas konyvet, kabalas eloadasok hanganyagat az ismerosoktol kapom a heti osszegyulesek utan, meg a rengeteg jogas konyv fel sem tudnam oket sorolni. Munkahelyemen az om mani pedme hum zummog egesz nap.

Az utamat talan Will Tuttle: World peace diet - Eating for spiritual health and social harmony c konyve gyorsitotta meg. Itt ertettem meg, hogy addig, amig allatokat eszunk es azokat rabszolgankka teszunk, addig soha nem tapasztalhatjuk meg az Isteni egyet es az abbol fakado kimerithetetlen boldogsagforrast. (ha kell a konyv valakinek angolul, emailben el tudom kuldeni) Azota amiota ezt a konyvet elolvastam, es feladtam mindenfele allati termeket, azutan elesedett ki az antennam azokra a kis finom uzenetekre amik mindig is ott voltak, csak en nem vettem eszre vagy nem tuntek fontosnak. Talan ujra kene olvasnom az egesz konyvtaramat, biztos rengeteg uj-regi uzenetet kapnek.

A 811 konyvet mar nagyon regen beszereztem, el is olvastam, de valahogy nem kezdtem hozza, nem ereztem aktualisnak. Azutan kezdtem csak hozza, hogy az allatokrol, a kornyezetunkrol, az alarendeltsegrol szolo konyvet olvastam el. Lehet, hogy ha "koverrol" indultam volna, akkor mar hamarabb belevagtam volna a 811-be fogyjunk le alapon, de fogynom nem kellett, egeszsegesebb se akartam lenni (vegulis minden jo volt, ahogy).

A lefogyott arccal kapcsolatban, igazabol azok az emberek akik most ismernenek meg, azok nem tudnak hogy en azelott hogy neztem ki, tehat nekik ez lenne a normalis. Csak azok az emberek magyaraznak, akik nagyon regota ismernek - nade ezert mondtam, hogy ugyanaezek az emberek akkor is magyaraznak ha 5 kilot hizik az ember, tehat felesleges hallgatni rajuk (csak ne mondanak allandoan a maguket). Egyebkent talan meg azt az osszekottetest is eszrevettem, hogy miuta komolyan csinalom a legzo gyakorlatokat, az elmult nehany honapban, talan azota hogy sokat fogytam. Elkepzelheto, hogy ez ennyire kozrejatszana?

De! Jo hirem is van. Tegnap egy olyan lany akit par honapja ismerek, azt mondta hogy o le akar fogyni, es hogy en legyek a mentorja! Haaaaaaaaaaa! Nagyon meglepodtem, mert eddig azt hittem, hogy mindenki csak azt latja, hogy en mar elfogyok, de aztan lehet hogy megsem...? Valamiert csak engem kert meg erre, gondolom akkor valamit csak lat, ami megragadta, kulonben egy olyantol nem kerne tanacsot akive nem akar valni? (O amugy mar vegetarianus, es a szulei is azok, hollandok, es a szulei most mennek at nyersbe). Egyebkent a kornyezetemben mar sokan attertek egy jobb eletvitelre, sikerult masokat is megerinteni az uzenettel. Sok kicsi, sokra megy. Pedig tenyleg nem allandoan mondom a magamet, sot. Direkt nem is mondom, nehogy elszallingozzanak mellolem az amugy is keves baratok. Aztan honapok mulva kapom a visszajelzeseket hogy juicer-t vettek, ilyen olyan konyveket latok a lakasukban, az ettermketben mas fajtakat rendelnek. Szoval van remeny! Ami bennem, bennuk is - hisz ez a torveny.

Egyebkent az azsiai , kulonosen japan utjaim voltak meg nagy hatassal ram. A japanok hiszik, (shinto) hogy minden lenynek es targynak is van lelke. Mindennek van egy Istene is. A tengereknek, a zoldeknek, erdoknek, ennek annak, mind egy Istene. Vegulis lenyegtelen most az o multi istenseguk, a hangsuly azon van, hogy a lelek egy, csak tobb reszre "tort" igy mindenki ugyanannak a supreme leleknek a tarsa. Az ahogy ok a kertjeiket gondozzak, felszedik a szemetet (szemeteszacsko minden holgy retikuljeben van), az a gasztronomiai kultura ami ott van, a csalad, leulni enni a gyonyoru tanyerbol, az ima, az osek tisztelete a hazi oltarral, szoval lehet hogy ok nem esznek nyerset, de valamit nagyon vagnak, mert a kis 90 eves japan bacsik es nenik meg mindig a vilagot jarjak a kamerakkal es utolso percig a kiskertben gondozzak a viragokat es nem a korhazba jarnak az utolso tiz evben kivizsgalasokra.
SivatagiNyuszi
Néha írogat

HozzászólásSzerző: SivatagiNyuszi » 2014. nov. 20., csüt. 9:09

A mitokondrium.

Szerintem is meg lehet tanitani a sejteket. Csak mi nem tudjuk hogyan. Mert nem tanultuk/nem mondta senki stb es ha volt is vala valami intuicionk az is mar elveszett. Lehet hogy ez a kepessegunk ugyanugy csak "alszik" mint az a termeszetes hozzaallasunk a 811-hez. De barmikor fel lehet ebreszteni. Mindennapi fohasz az Egyetemesseghez, a sejtek intelligenciajaban teljses bizalom. En legalabbis ezt az utat valasztom ezzel kapcsolatban.
SivatagiNyuszi
Néha írogat

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. nov. 20., csüt. 10:40

Szia Sivatagi Nyuszi!
Igen. Vannak, akik a lélek felől jutnak ide, vannak, akik az anyag felől. Nekem a kettő együtt van. Kezdettől fogva éreztem, hogy nekem másként kell élnem, mint az átlag. Neveztek engem is már sámánnak, gyógyítónak, de azt tartom, hogy a megnevezés általában bélyeg is. Mindenki képes tanítani, ha a jó úton jár. Valóban a tárgyaknak is van "lelkük", de miért ne lenne az élőknek, külön-külön. Az első könyvemben ezt már lefektettem alapelvként. Ezt az átlagember nem képes beépíteni a civilizált (Átmosott) tudatába. De ki kell próbálni: a bal kezedet ellazult állapotban különböző tárgyakra kell tenni és figyelni kell a belső hangra. Ahogyan a különböző tárgyak rezgése más és más jelzést küld a sejtjeinknek, ráébredünk, hogy képesek vagyunk az Univerzummal is kommunikálni. Itt lehet, hogy erre sokan ugranak. Nem is csoda, hiszen mindent csak a gépek és a műszerek alapján ismernek. Az ember a legfinomabb műszer, és ez azért van, mert ennyire bonyolult az idegrendszerünk. Vannak fogalmaink az érzéseinkre, melyeket be is tudunk azonosítani, ezzel visszacsatolva felerősíthetjük azokat. A sejtek "megtanítása" könnyű, csak ki kell tenni őket azoknak a hatásoknak, amelyekről már vannak emlékeik, csak a kényelem miatt ezek a reakciók háttérbe szorultak. A tibetiekről láttam olyan filmet, hogy mínusz 20 fokban csupaszon ülve aludtak és a testük párában úszott. A mitokondrium a sejt energiagenerátora. A radiszetézia is alkalmas arra, hogy a sejteket programozzuk. Én ezt is tanultam, de eddig nem nagyon alkalmaztam, Jó, hogy most eszembe juttattad. Keresd az Új homeopátiát Erich Körblertől. Ő már meghalt. Nem volt egy kifejezett 811-es figura, de volt egy világraszóló találmánya.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 21., pén. 9:23

Szia Cef!

Csak a fa természetes anyagira gondoltam. (pl. csersav, vagy valami más természetes összetevője a fának, de ezeket annyira nem ismerem)
Igaz, hogy nincs benn mesterséges anyag, de a természetben ilyen formában/töménységben nem valószínű, hogy találkozik vele egy búzamag.
Még régebben olvastam sokat a búzafűről, és gyakran megemlítik, hogy a táptalaj is nagyban befolyásolhatja a fű minőségét/összetételét, csak ezért jutott eszembe egy pillanatra, de annyira valószínűleg nem lényeges a dolog (én lehet, hogy megpróbálom bükkfa forgácsba :roll: , abból tisztábbat tudok, mint fűrészporból)

Kicsit még a részleteknél maradva, az arcberendezésről nekem is hasonló a véleményem.
A sovány arc még elmegy, de egy TÚL SOVÁNY! már legalább annyira nem jó mint a átlagos "mindenevő pufi arc".
(nehogy már egy fiatal ember -főleg egy fiatal nő- úgy nézzen ki mint saját öregapja vagy öreganyja 8) , akkor ott valami nem stimmel, hiába nyers)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2014. nov. 21., pén. 9:56

Gabi bá löketed a mangalica szalonnát?:)

http://divany.hu/ego/2014/11/20/a_sok_z ... oregedest/
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. nov. 21., pén. 18:06

Szia Ratti!
Az esztétika kérdésében a szükség lesz a motiváló tényező. Ha majd nem az fog számítani, mi a többség véleménye a szépségről... Különben is, és régóta le tudom olvasni az egészséget az arcról, és láttam már "sovány" egészséges embert, legyen az nőnemű is... A bushmanok szerintem jól néznek ki. De igaz, hogy ők mindent megesznek, ami fut és mászik... De bizony soványak. Ezt is írtam múltkor. Egyszerűen addig kell tornáztatni a mitokondriumokat, amíg létrehozzák az egészséges és nyúlánk testet. De már annyiszor volt arról szó, hogy itt is első helyre a civilizációs ideálok kerülnek. Nem létezik olyan paradigma, amiben a természetes kinézet lenne az elsődleges.
Stoner
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10