80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 12., szer. 9:40

Sajnos én sem értem :? mit mond Graham, de nem is igazán akarok vele foglalkozni. -beszéltünk már róla eleget.
Csak azt akartam vele mondani, hogy biztos, nagyon sokat tud, nagyon sokat tapasztalt, de ettől függetlenűl még egyáltalán nem biztos, hogy minden 100%-ban úgy van ahogy Ő leírta. Vannak azért "páran" olyanok is akik, akik a korukhoz képest lényegesen fiatalabbnak néznek ki, és az étrendjük is eltér a 811-től. (használnak/fogyasztanak olyan dolgokat is amit Graham nem különösebben ajánl, vagy elég csak a zöldek fontosságát említeni, ami a könyvben nem kap olyan nagy szerepet mint kellene)
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: cef » 2014. nov. 12., szer. 13:13

Sziasztok!

Kicsit hülyén jöhetett le, hogy nem tudok angolul, utána posztolok egy angol szöveget :)
A beszédet nem értem, az írás fordítóprogram segítségével jobban megy.

Való igaz RAtti, én is erre jutottam, hogy Graham módszere, bár jó, de hiányos.

Itt van még ez: http://mbeaulieu.weebly.com/uploads/5/1 ... corona.pdf
Itt is kiemeli pl a magok áztatását.

Brrr összezavarodik az ember :D

Össze kell kukázni a mindenkinek magára vonatkozó legjobb részleteket, akkor fog kimagaslóan jól működni. Bicsérdy is ilyesmit hirdetett (én meg tőle kukáztam:)
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 12., szer. 17:11

Cef azt köll, hogy mondjam, ebben továbbra is egyetértek. :)
Bár eddig Gramam elmélete tűnik a legjobbnak, de azért még ehhez is van mit "összekukázni". :roll:
Persze attól függ mit szeretnénk. Ez is egy olyan a "szakma" amit szinte a végtelenségig lehet finomítani, a kérdés csak az, hogy meddig van értelme elmenni. :hmm:
(szokták mondani, hogy egy könnyűszerrel megszerzett erős négyes átlag még mindig jobb mint egy "összegörcsölt" gyengécske ötös)
Ezzel nem a teljesen nyers étrend ellen szólnék, csak azt akartam mondani, hogy mindenki addig menjen el amit még aránylag könnyedén -ahogy mondtad- "gond nélkül" meg tud valósítani.
A probléma csak ott van, hogy aki már megismerte a nyers étrendet (szóval, hogy már ilyen is van :) ) akkor hiába enged meg magának főtteket is, a nyers élet (illetve annak meg valósítása) továbbra is birizgálni fogja az agyát. :?: :hmm: (addig volt jó amíg erről nem tudtam :D , vagy el kell menni egy időre fényevőnek, aztán onnan van hova "visszalazítani" :mrgreen: )
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: L.Nora » 2014. nov. 12., szer. 20:03

Sziasztok :D ! Latom Graham tema van :lol: :lol: .Szerintetek miert nem nezz ki jobban,fiatalosabnak a doki ?Azt ertem,hogy nem sok zoldet fogyaszt,de vajon ezen kivul mi lehet a baj?fizikailag nagyon jol teljesit de azert a kulsoje..hmm :? amugy kb ugyanez a hegyzet Dr Robert Morse kinezetet illetoen(Eljunk egeszsegesen,toxinok nelkul cimu konyv iroja,ami egy fantasztikus konyv).
    Kaposztat,repat,ceklat szeretek enni de finomabb es gyorsabb az elfogyasztasuk ha inkabb kipreselem lenek.Mi a velemenyetek?
    L.Nora
    Inkább olvas

Hsz: 12

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. nov. 13., csüt. 9:20

Szia L. Nora!
    "Es miket tapasztaltal? Kozerzettel kapcsolatban,en majdnem 2 eve,hogy mas ember lettem(nagyobb valtozasok belsoleg,mint fizikailag).Neha kicsit *bolondnak*tartanak,hogy sokat nevetek :dance: es ,hogy nem szomorkodok kulombozo dolgokon,hanem inkabb megoldast keresek(amugy szerintem ez a normalis). (ettol eltekintve komoly ember vagyok 8) )
    Mostanaban a buzafulevel nem vagyok valami tisztaban..ugye Graham konyveben irja elso kriteriumkent,hogy csak olyan termekeket fogyaszunk amik izletesek,gusztusosak,es nem utolso szoban ugy ehetok ahogy a termeszetben megtalajuk..na a buzafu minden csak ez nem..fogyasztani tovabra is fogom..de attol meg igen furcsa termek marad."

Amiket tapasztalsz teljesen fedi azt a közérzetet, amit én "megnyugtató egykedvűség"-nek nevezek, vagyis, olyan érzés, ami biztos abban, hogy már a jó úton jár. De ezzel együtt a felfedezés öröme és a kíváncsiság is jelen van, hiszen egy teljesen új és szokatlan világba került az ember. A többiek rosszallása főleg abból fakad, hogy ők nem elég bátrak egy ilyen vállalkozáshoz, és inkább az "akol melegét" választják, amiben azért van egy csomó félelem: "Hátha neki van igaza, és én akkor bajba kerülhetek.." Az ilyen emberek lesik a többiek megerősítő megjegyzéseit. Meg lehet figyelni, hogy a különféle beszólásoknál az emberek általában egymás tekintetét keresik. Mint mikor a kutyára rászólsz a gazdája jelenlétében, és a kutya előbb a gazdira néz, hogy "szót fogadhatok-e neki?" - Szóval ez mondhatni normális, de nem szimpatikus viselkedés.. Nyugodt lehetsz, hogy nincs veled semmi baj! Azért az irigység is szerepet játszik az efféle fricskákban, ami mindenképpen pozitív.

A búzafű nekem is eléggé furcsának tűnik, és - noha van szuper présem, amivel bármikor tudok ilyen levet készíteni - eléggé taszító számomra. Ha bírod és jól vagy tőle, akkor nincs gond. Azt jelenleg tudomásul kell vennünk, hogy ez az étrend is csak egy túlélő étrend ebben az átmeneti időszakban, mert ha romlik a helyzet, bármi elképzelhető. Ha most gyűjtünk elég tapasztalatot, akkor tovább húzzuk, ha az összeomlás már mindenki előtt világos realitás. Ez itt nem a rémisztgetés helye, de észre kell venni, mi vesz körül minket. A különféle gépek és praktikák csak a kényelmi civilizáció hamis illúziójában léteznek, és az elektromosság, vagy a többi "energia" csak pillanatnyi, ha még a mi életünkben látszólag elég is van belőle, de bármilyen prognózis megbukhat a következő pillanatban. Ez lenne a legfontosabb, amiért mindent meg kell tanulni a témában, amit csak lehet. Szerintem Te már tudod, mit akarsz. Csak így tovább!

Cef!
    Köszönöm a linket. A másolt szöveget eléggé értem, és egyet is értek vele, ezt is kimásoltam. Ami lejött belőle, az egyfajta tolerancia, ahogyan a kérdéshez közelít: A "túl sok és túl kevés" meghatározásai arra utalnak, hogy van eltűrhető mennyiség, vagy inkább, hogy ne követeljünk túl sokat (!), mert azt úgy se tudja senki teljesíteni. Lásd a jelenlévőket! A test egyébként eléggé okos, mondhatni: "okosabb, mint mi magunk" - vagyis a civilizált beidegződött tudatunk. Nyugodtan rábízhatjuk magunkat a testünk értelmes irányítására, de figyelnünk kell arra, hogy könnyen csapdába eshetünk ,mert a függőségeink is a tudatunkban fészkelnek...
    Ratti!
    A jód téma sokkal bonyolultabb. Itt van pl. a vércsoport, amit rendre szokás lesöpörni, vagy divatként kezelni. Vigyázzunk, mert Graham is a divatjamúlt mester szerepét kaphatja - a jelenlegi reakciókból ítélve. Az egész "mester-tanítvány" témára annyit, hogy, gondolom Te is inkább innen-onnan mazsolázol, mint fanatikusan követsz valakit. Szóval: jód. A 0-ások szervezete gyorsan kiüríti, az AB-seké pedig megtartja. Ez a valóság. Ebből kéne kiindulni, meg abból, hogy a jódot gáz formájában adagolják a sóhoz,
    és mikor kinyitják az emberek a zacskót az el is illan. Mégis a sokéves sóevés kialakít a testben (pajzsmirigyben) egy "jódlerakatot", mivel ez a jód vegyi anyag, ami nem működik közre a pajzsmirigy hormon termelésében. A 0-ás az sima ügy, mert nálunk a jód eleve hiányzik. Meséltem a sztorit, mikor
    egy időben olvastam a jódos cikket a Természetgyógyászat-ban, valamint találkoztam Dr. Török Szilveszterrel, aki a növényi jódot kísérletezte ki. Akkoriban erről sok szó esett, de még a vércsoport téma nem jelent meg. Szóval, megtudtam, hogy a káposzta (pl) radikálisan elviszi a jódot. Speciel ez megerősítve volt, mivel hosszabb ideig rászoktam a fehérkáposzta-lilahagyma-napraforgóolaj salátára, és egy alkalommal a tükörbe nézve láttam magamon egy csinos kis golyvát. Elmentem a Ferencsikhez, aki megerősítette, hogy "ez az"... Elkezdtem a Török-féle jódcseppeket, előtte a jódaquát de az nem ért semmit. Szóval ráadásul leálltam a káposztával a cikk hatására, és az együttes változtatás 1 hét (!) alatt megszüntette a golyvát. El lehet képzelni, hogy azok, akik évtizedekig viselik a torkukon azt a gusztustalan daganatot, mennyi ideig étkeztek rosszul, tudatlanul... Szóval, ajánlom, hogy még tovább folytasd a jód téma iránti kutatást. Erre még visszatérhetünk később is...
    A felhő ügy pedig főleg rögeszmés ragaszkodás lehet nálad ahhoz a nem létező egységhez, (mi értetek vagyunk!!?)amit a civilizáció hazudik az emberiségnek, vagyis a minket irányító hatalmi elit. Ezek elmebeteg őrültek. Ezt kéne mielőbb tudomásul venni! A többi ebből fakad. Erről nem is érdemes többet beszélni, hiszen az "illetékesek" már maguk is elismerték, amit te még tagadsz...
    Stoner
    Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 13., csüt. 10:08

Gábor megint milyen rögeszmés ragaszkodásról beszélsz???
    Csak a kondenzcsík kialakulásáról ill. annak okairól volt szó.
    A természetben is hasonlóan képződnek a felhők, valamilyen kis porszemen vagy más egyéb lebegő "szemétem" kicsapódnak az apró vízcseppek...
    Az oké, hogy nincs mindenki "velünk" (ez nem is kérdés, ennyire naivak azért ne legyünk) de szinte mindenben az ellenségek keresni az már tényleg rögeszmés.
    Na de erről tényleg kár is tovább beszélni, gondold ahogy akarod.

A jóddal kapcsolatban meg csak azt akartam mondani (már ami a testsúlyt illeti) hogyha kevés a jód és megnagyobbodna a pajzsmirigyünk akkor az inkább a hízással jár együtt és nem a fogyással. -te meg pont az ellenkezőjéről beszéltél. (mivel azt írtad, hogy aki sovány ott talán a kevés jód is állhat a háttérben)

(a búzafűvel meg szerintem semmi gond nincs, esetleg csak eleinte amíg "újdonság".
    ha neked annyira nem jön be akkor talán nem lehet, hogy veled nem stimmel valami? -az elején még a sima zöldeket is alig bírtam megenni mára meg simám mennek, sőt! :) )
    RAtti
    Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. nov. 14., pén. 18:33

Szia Ratti!
    Azt hiszem, alapból egymás mellé beszélünk. A felhőkről azt írtam, hogy már az illetékesek, ti. akik csinálják elismerték, és tudósok vizsgálják a hatásokat, ami felér egy globális természeti katasztrófával. Csak ilyen semmiség az egész...
    A jódról pedig, akinek kevés a jód, annál a szív sokkal gyorsabb sebességre kapcsol és az anyagcsere is felgyorsul ezáltal. Ezzel együtt szívritmus zavar, görcsök jelentkeznek. A golyva kialakul elhízott embereknél is, de ez se általános. Sokféle anyagcserezavart okoz a jód hiánya és pl az AB-seknél a vegyi jód felhalmozódása akadályozza a szerves jód beépülését, ami szintén egy funkcionális jódhiányt okoz. Több olyan emberrel találkoztam, akinek AB-s létére pajzsmirigy gondjai voltak. Pl. az egyik menyem is ilyen, és több cisztás embert is ismertem ebben a vércsoportban. Nálam mindig gond volt a hormonjaimmal, és ebben játszhat szerepet a jód gyors kiürülése (0-ás)
    A jód a pajzsmirigy hormon termeléshez szükséges, és a pajzsmirigy a szénhidrát anyagcserében is részt vesz, de egy sor egyéb funkciója is van, mivel a hormonrendszer egésze hat mindenre. Ha egy elem gyenge, akkor az egész működés zavart lesz. Magyarországon alapvetően kevés jód van a talajban és a növényekben is. Az általam említett jód segít a hiányok leküzdésében. A hormontabletta viszont ugyanúgy megzavarhatja az egész test működését, mert az ingadozásokhoz nem tud igazodni.
    Stoner
    Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 14., pén. 20:08

Gábor ha esetleg arra gondolsz, hogy a repülőgépek keltette kondenzcsíkok (mesterséges felhők) megnövelik a föld átlaghőmérsékletét akkor ez igaz, már régóta tudjuk, de ezt akkor sem nevezném úgy, hogy szándékosan minket "permeteznek mindenféle anyagokkal". -mint ahogy néhányan gondolják.
    Nem hinném, hogy annak idején azért kezdtek el repülni, hogy na majd faszán "betakarják" a földet egy mesterséges paplannal, hogy ezzel megváltoztassák a klímát. -ezt inkább egy káros mellékhatásnak nevezném. (ha másra gondoltál, akkor "nem talált" :roll: )

A jóddal kapcsolatban meg továbbra is úgy tudom (leegyszerűsítve a dolgot), hogy a pajzsmirigy egészséges hormontermeléséhez megfelelő mennyiségű jódra van szükség, és ha jódból hiány van akkor a hormonokból is kevés lesz, ezáltal lassul az anyagcsere és az egész szervezet teljesítőképessége is romlik. (szóval ha egy egészséges embertől "elvesszük" a jódot)

Idézek egy "orvosi" könyvből:

"A pajzsmirigy megnagyobbodását a nyak jellegzetes duzzanata a golyva jelzi. A golyva a jódhiányon kívül a pajzsmirigy más betegségeit is jelezheti. E kórképek egyik jól ismert formája a szem kidülledésével, gyorsabb anyagcserével, verejtékezéssel, súlycsökkenéssel járó Basedow-kór."

Tehát a golyva a Basedow-kór tünete is lehet, de ez egy autoimmun betegség amikor a termelődő pajzsmirigyhormon messze meghaladja a szükségletet. (ilyenkor inkább kerülni kell a sok jódot)
    Viszont a jódhiány miatt kialakult golyva esetében lassul az anyagcsere (hízás) -és ha jól tudom, most arról beszélünk, hogy eszünk-e elég jódot vagy sem, illetve, hogy mivel járhat a hiánya.
    Na de szerintem hagyjuk, már túl sokat is beszéltünk róla. -akit esetleg érdekel nézzen jobban utána. (mielőtt még itt mindenfélét összehordanánk :roll: )
    RAtti
    Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. nov. 16., vas. 14:17

Szia Ratti!
    Nem a vita kedvéért, bár a vita - más néven élet - szerintem itt helyes.
    Meg kell különböztetni a jód bármilyen szintetizált, vagy energiától megfosztott formáját, a természetben, élő növényekben/algákban található, hőkezelés, vegyi hatás és bármilyen módon a természetes komplex sérülése nélkül bevitt szerves(ülő) jódtól. Ugyanúgy, ahogyan az asztalra helyezett, Na Cl-ot a különféle növényekben/algában megtalálható nátrium - és más, az adott növényi szervezetben organikusan, egyéb elemekkel, élő anyagokkal együtt bevitt és a mi komplex szervezetünkben a megfelelő módon hasznosuló elemektől. Minden, ami sűrített, denaturált, vegyszerekkel kezelt, az élethez szükséges elemi víztől megfosztott módon kerül a mi élő és a hozzánk hasonló, velünk egyező rezgésviszonyban levő élő ételekre termett/alakult testünkbe, az csak nagy energiaráfordítással/veszteséggel jár. Értelemszerűen, mikor sok egyéb külső negatív hatás amúgy is gyengítőleg hat ránk, akár egy ilyen "baki" is olyan folyamatokat indíthat el, aminek az elemzése szinte lehetetlen. Jobban járunk, ha a hozzánk lehető legközelebb levő, legkevesebb energiaráfordítással élő energiává, zökkenőmentes működéssé alakuló növényekkel élünk.
    A chamtrail nem azonos a szuperszonikus repülőgépek működése során keletkezett kondenzcsíkkal. Aki nem hiszi járjon utána!
    Stoner
    Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 16., vas. 17:45

Gábor tényleg elbeszélünk egymás mellet.
    Nem a jód minőségéről volt szó! Abból indult ki az egész, hogy a jód hiánya gyorsítja vagy lassítja-e az anyagcserét. -ne tereled másra a szót. (részemről nem kívánok többet hozzátenni, legalábbis igyekszem :) )

Ha nem a kondenzcsík maga a "permetezés" (mert szerintem sem az) akkor innen a földről honnan a búbánatból tudod megállapítani, hogy "permeteznek"-e??? (mivel ha "permeteznek" is, az valószínűleg nem látszik úgy mint a kondenzcsík)
    Mert ugye pont azt mondtad (és ebből indult ki az egész) hogy tiszta "csíkos az ég" a permetezéstől. -pl. választások idején nem volt "csíkos". (más "permetezéspártiak" is gyakran ezekből csíkokból indulnak ki)

Idézlek:

"Módszeresen mérgeznek minket a kémiai felhőkkel. Csak fel kell nézni az égre! Érdekes (?), hogy a szavazás előtti napon az ég makulátlan volt!! Nem hittem a szememnek és egész nap az eget bámultam, a szavazás napján se voltak csíkok az égen, azután szép lassan jöttek és azóta nyomják ezerrel. Érdekes volt látni, mikor kezdtek jönni vissza és voltak gépek, amik okádták a sz@rt, míg mások ugyanolyan magasságban úgy repültek, hogy SEMMI SEM JÖTT KI HÁTUL!! "

Honnan tudod, hogy ugyanolyan gépek voltak és ugyanolyan magasságban repültek, és hogy pl ugyanolyan páratartamú légrétegen mentek-e át? :D

Bocs de már ehhez sem tudok (és nem is akarok) mit hozzátenni, "ne ijedj meg" nem azt mondom, hogy ez a "chamtrail jelenség" nem létezik de ebben formában tényleg komolytalan már ez az egész.
    A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. nov. 17., hétf. 8:55-kor.
    RAtti
    Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2014. nov. 16., vas. 21:35

Gabi bá !

Nem nyomtam disznótorost de fogok majd:) viszont mindennao iszom reggel éhgyomorra búzafűvet Iván tudja búzafű Sanyi hozza hetente:) 1 dl simán lemegy több is menne de egy drága lenne már úgy meg reggel fél 6 kor melóba indulás előtt nincs rá időm. Amúgy bármennyit meglehet inni belőle jól esik,igaz az asszony a szagától kifutna avilágból.Szarul alszom sajnos régóta van amikor 2-3 órát végig nyomom a melót akár napi 12 órát is,aztán este otthon a két gyerekkel is folytatom.Megyk focizni két órákat,futok reggel hetente járok kondiba 6-7-ig.És eszem minden szemetet,nem hiányoztam a melóból 10 éve nem is lehet mert ha nem megyek be megáll az élet,tehát Én nem lehetek beteg tilos.Mi lenne ha normálisan nyomnám Gabi bá?Más miért keresed az útat a túlélést elmagyaráztam már ezerszer hogy az idő csak ami olvasatunkba létezik,egy szemfényvesztés,nem tökmindegy mikor találod meg amit keresel,végtelen idő van rá,a tökéletesség felé vezető út nincs a stopperhez kötve ráérsz.Ne foglalkozz azzal mit zabálnál ha nem lenne kaja és kipusztul minden ,mert egy: nem fog kettő _: meg lehet meg sem érjük.Azt az időt amit a honlapoddal töltöttél tök feleslegesen ültethettél volna fákat,zenélhettél volna bármit,csak azért mondom mert jön a tél,és ilyenkor bekényszerülsz a lakásba,és elkezded ottani az okosságokat:) mindent várunk ami konkrét,és az emberi egészségre vonatkozik,elismerjük,és irigyellünk azért a tudásért,tapasztalatért amire szert tettél ezügyben,de a teóriákat nem kérjük,mert csak feltételezés hipotézis amit sem megcáfolni sem elhinni nem érdemes,mert partalan hosszú vita lenne,és értelme sem lenne nagyon. Uff én beszéltem:)
    borcsok1
    Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: cef » 2014. nov. 17., hétf. 14:11

Sziasztok!

Búzafűhöz: Facsartam mandarint, abba öntöttem bele a búzafűlevet. Azt a penetráns fűlé-ízt jól megjavítja, a szagát sajna nem:) A szőlő levével is ugyanígy jó, talán még ízletesebb is.
    Mivel jön a tél, és macerás lesz a föld begyűjtése, pénzt meg nem akarok költeni rá - fűrészporban nevelgetem a füvet.
    2 tálca búzafű.jpg

Nem tudom, hogy tápértékre közelít e a földes verzióhoz, de legalább nem éri repcsis permet :D

L.Nora!
    Répa, célka, káposzta nagyon jó kombináció (esetleg még jó lédús alma) kipréselve ér a legtöbbet, ízre is úgy jobb. Jó még mellé a csicsóka is.
    cef
    Írogat

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 17., hétf. 14:30

Szia Cef!

"repcsis permet" -ez jó. :lol:

Igaz, hogy természetes anyag de ilyen formában a fűrészporból esetleg nem szív fel valami nem odavalót?
    Milyen fa pora? (írd meg ha beválik, akkor lehet, hogy én is kipróbálom, talán nem lenne olyan kényes a penészedésre)
    A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. nov. 17., hétf. 18:43-kor.
    RAtti
    Grafomán

HozzászólásSzerző: cef » 2014. nov. 17., hétf. 14:34

Szia RAtti!

Beválik:)
    A képen már a fűrészporos verzió van.
    A fa vegyes: gyertyán, akác, galagonya, vadkörte.
    "Olvadó" alatt mire gondolsz?
    cef
    Írogat

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. nov. 17., hétf. 14:55

Nem akarom senki pártját fogni, de Laci tesó (néha kicsit nehezen olvasható szavaiban :) ) is van igazság.

Időnként már tényleg túl sokat szarakodunk a kajával. -már elnézést kifejezésért.

Amikor kb10-12 évvel ezelőtt elkezdtem figyelni arra, hogy mit eszek akkor először elhagytam a legszemetebb "ételeket". (chips, csoki, kóla stb)
    -majd a finomítottakat (lisztek cukor)
    -eztán az állatiak jöttek
    -és a félkész ételek
    -végül elkezdtem csökkenteni a főttek, és növelni nyersek arányát

Ezen változtatások is igényeltek akaraterőt, de így visszanézve nem olyan vészes, és elmondható, hogy a befektette energia bőven megtérült, szóval "nyereséges" a dolog.

A nehézség akkor jön amikor az ember lényegében minden főtt ételről le akar mondani.
    Ez jár a legnagyobb "megpróbáltatással", viszont szerintem ez hozza már a legkevesebbet, függően attól kinek mennyire megy gond nélkül a teljes átállás.
    Nem hiszek abban, hogy amíg egy szem hőkezeltet is eszünk addig a szervezet nem fog "átállni", hiszen akarva akaratlan is szinte mindig lesz valami olyan az ételben amit megsütöttek. (akár csak pár szem kesudió) Szerintem leginkább a bevitt főtt ételek menyisége és minősége szablya meg a károsító hatásukat, és ezt kell mérlegelni.
    A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. nov. 17., hétf. 14:59-kor.
    RAtti
    Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10