Szia Gábor!
Tapasztalataim szerint a füge nem igazán utóérő, csak egy kicsit. Szóval ha az időjárás megengedi érdemes minél tovább a fán hagyni. De a nagyon éretlen szemekből már nem lesz semmi, ezekkel már nincs értelme foglalkozni. (max. csak a már majdnem jókat érdemes leszedni)
A főtt ételek fogyasztásakor én is észrevettem egy bizonyos nyálkásodást a torkomban, mintha olyan vastagabb nyál képződne ami úgy "felköhögteti" magát. (de ez nem mostani dolog, már régen is megvolt nálam, csak nem figyeltem rá annyira)
Hirtelen három dologra tippelnék.
-túl száraz az étel és ezért termel hozzá a szervezet "síkosító" anyagot. (de az aszaltaknál ilyenre nem nagyon emlékszek, úgyhogy ez meg kérdéses)
-a kelleténél melegebb az étel, és ezért "védekezünk" ellene.
-és még azt is el tudom képzelni, hogy a főtt ételt valamilyen betolakodónak véli a testünk és ezért termeli ezt a nyálkát hogy "foglyul ejtse" mit mondjuk valamilyen vírust vagy bacit.
Ezek most csak tippek, de tény hogy valami van, ami nem teljesen oké.
Az első kettő még könnyen orvosolható lenne, a harmadik már kevésbé. Igazából örülnék ha ez utóbbi lenne a fő ok, mert akkor már az elfogyasztásukkal lenne valami egyértelmű jelzés, hogy ez nem frankó.
Persze ezt már az elején is tudtam, és nem lepődtem meg azon, hogy a főtt étel más lesz. (ez sajnos benn a pakliban) Ha ugyanolyan lenne mint a nyers akkor, nem is lenne miről beszélni.
Só nem volt része az ételeimnek a 811-alatt. -illetve csak nagyon ritkán használtam, ha pl valamilyen egyszerűbb kreálmány nem jól sikerült és nem akartam kidobni akkor egy kicsit megráztam felette a sószórót. (de meg tudtam volna számolni hogy hány szem, úgyhogy ennek abszolút nem tulajdonítok jelentőséget, de a főttekhez hoználak/használtam annyi sót amennyit "muszáj")
Az égi csíkokhoz csak annyit hogy ez szerintem már "összeesküvés elmélet" kategória. -persze mindenki azt gondol amit akar.
Az hogy látszik-e a csík, az ha jól tudom pl. az időjárási viszonyoktól is nagyban függ, (páratartalom hőmérséklet stb. )
Először is kik permeteznek minket? És akik permeteznek ők szedik az "ellenszert"? -mivel ki tudja éppen hova viszi a szél. (ennél sokkal célzottabban is lehetne mérgezni, ha már ez cél)
Nemrég láttam egy cikket a neten ahol voltak képek is egy ilyen átalakított repülőről amivel minket mérgeznek. Nagyon kétlem hogy azokban az aránylag kis hordókban annyi anyag elférne amiből olyan hosszan olyan "vastag" csíkokat lehessen húzni.
Vagy ezekben a hordókban csak a méreg van amit hozzákevernek kondenzcsíkhoz, és ez a méreg önmagában nem is látszana?
Na de akkor meg értelmetlen, hiszen az egész pont abból indult ki hogy az amit látunk az maga "permetszer". -remélem érted mit akartam mondani.
Persze ettől még lehetnek a társadalom megritkítására tett próbálkozások, de az említett eset nekem kicsit gyanús. -vagy maximum inkább úgy fogalmaznék, hogy valahol középen van az igazság. (kicsit gondoljuk át jobban mielőtt még mindent elhinnénk)
Az embereknek mindig kell valami izgalmas kis érdekesség ami jól el lehet csámcsogni, pl, a kocsmában pár sör mellett.

(ha meg nincs akkor majd kitalálnak valamit)