80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Ági » 2014. okt. 22., szer. 22:52

Ja, Atti, nem azért írtam, hogy kedves legyek. (Vagy gyümölcslegyek. Hö-hö.) Hanem mert így élem meg. És persze a dolog hitelessége mit sem változott azzal, hogy van egy kis főzőcske, de okosan. És persze továbbra is szívesen olvasom a tapasztaltak élményeit, úgyhogy maradj itt és mondjad! :)
Ági
Újonc

Hsz: 8

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. okt. 23., csüt. 8:40

Szia Ratti!
Mennyire utóérő a füge? Gyanús, hogy hamarosan jönnek a fagyok, és van még jó pár szépen megnőtt példány, de még kemények. Mikor lehet már úgy leszedni őket, hogy meg is puhulnak?
A 811-hez:
Először is Zoltán is ahhoz a lélektípushoz tartozik, aki törvényszerűen jutott ide. Ez az egész nem a testről, hanem a lélekről és a szellemről szól. Azonban a test az, ami a legjobban szenved, de a lélek érzékeli. Ez nagyon összetett interakció. Az átlag sz..-ik az egészre. Ezt szenvedi meg, aki érzi a bajokat és a maga módján próbál valamit tenni. Nálam az alap az volt és ma is az, hogy az emberen kívüli világnak mi kellene. Nem egy 7 milliárdos mindenevő horda ész nélkül, mint ma. Ezért nem kérdés mi a jó. Az össze vissza evés és a főzés csak drogszerű élet, és ez a dolog veleje. Alapvetően a tévelygő lélek csak a drogba tud kapaszkodni mert összetéveszti az élettel. Az élet pedig kizárólag a 811. Ezt látni kell. A főzés vegyszereket szabadít a testre, amik idővel törékennyé teszik a szöveteket.
Elmondok egy tapasztalatomat:
Szépen eszegetem a kenyérkémet, módjával, De néha belehúzok, mikor a kenyér vége felé már csak egy kis darab marad, de azért több, mint egy vékony szelet. Ilyenkor megeszem az egészet... Telt-múlt az idő, mint a mesében, és egyszer - miután már hetek óta köszörültem a torkomat, bal oldalra fordulva furcsa szörcsögő hangot hallottam... Átfordultam, ott nem volt, de már előtte is éreztem, hogy valami nem kóser.. A feleségem meghallgatta a tüdőmet, szörcsögött a bal oldal főleg a csúcs.. Én is ezt gondoltam: ez már csúcs... Kissé lezártam bizonyos témákat magamban - ennyi volt. Azután elkezdem gondolkodni: mi lehet a baj? Először is miben tértem el? Hát csak a kenyeret és a vizet (Az Úr mondá...) kellett meggondolni. Az előbbi sok volt az utóbbi kevés. Fel kell hígítani a sűrű váladékot. Nem hangzik szépen, de ugyebár az én esetemben un.: kórokozókról nem beszélhetünk, mert azért a fő, az állati az már 26-ik éve nincs, vagy csak kb. 20 éve volt 1x... Illetve a 2 év előtti, próbaként ami hamar lemaradt, és az volt a tojás, az is majdnem teljesen nyersen, nehéz is volt lenyomni... Szóval a kenyér és a víz aránya. Ebből a tanulság, hogy a kenyeret el kell hagyni. Most figyeljetek: 4 nap alatt a tüdőm teljesen kitisztult! Holmi antibiotikumok és már patkánymérgek nélkül! És ezt kizárólag a nyersnek és a sok desztvíznek köszönhettem. Éljen dr. Hanish! Azt a dogmát kellett csak meghaladnom, hogy étkezés után nem iszunk vizet. A banán is akkor köhögtet, ha ezt nem teszem., Ha reggel a levelekkel turmixolom a 8-10 banánt, akkor se köhögtet, de ha megeszem kettőt és nem iszom utána, akkor elkezd kaparni a torkom.
Szóval a főtt= nyálka.
Egy kérdésem volna még:
A sóval tudtál szakítani? Mármint a 811 alatt... A Wakame nem azonos ezzel, mert azt mi is napi szinten fogyasztjuk, azzal együtt, hogy a tengerek állapota se az igazi.. Mert alap fokon a főtt étel-függőség a sófüggőség bújtatott formája, meg a hormonhiány efféle "gyógymódja", mivel a főtt ételek hormonfokozók. Ezért ízlenek. Ugyanúgy, mint a különféle fűszerek, amik az agyban fejtik ki a hatásukat. Apropó fűszerek: sajnos a kémiai terheltség okán muszáj (!) fokhagymát enni, mert az segít a fémek eltávolításában. Módszeresen mérgeznek minket a kémiai felhőkkel. Csak fel kell nézni az égre! Érdekes (?), hogy a szavazás előtti napon az ég makulátlan volt!! Nem hittem a szememnek és egész nap az eget bámultam, a szavazás napján se voltak csíkok az égen, azután szép lassan jöttek és azóta nyomják ezerrel. Érdekes volt látni, mikor kezdtek jönni vissza és voltak gépek, amik okádták a sz@rt, míg mások ugyanolyan magasságban úgy repültek, hogy SEMMI SEM JÖTT KI HÁTUL!! Szóval fokhagyma. Lila hagymát már régóta eszünk, de a fokhagymát mostanában kezdtem újra. Emellett a bazsalikomot és kakukkfüvet egész évben esszük, bár télen már az sincsen a növényházban.
Emellett meggondolandó ugyebár a zöldségtermesztés, de természetesen ebbe nem szabad belenyugodnunk! Az se véletlen, hogy már létezhet csíkmentes légtér. Akkor ez is csak a Háttér műve, ahogy minden. Mint tudjuk.. A dolgok összefüggnek.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. okt. 23., csüt. 9:41

Ági tudom, hogy nem azért írtad, hogy kedves legyél, úgyhogy akkor vissza is szívom. :) -de gyümölcs még lehetsz. ;) (ha jól értem a tréfát. :roll: :) )

Olyan könnyen azért nem válok meg a nyerstől, van még pár dolog amit "be lehetne vetni". Többek közt ott "bent" is jó lenne végre komolyabban rendet rakni (most a nyaktól lefelé eső térségre gondolok :) ) mert az csak egy dolog, hogy mit eszünk, az is ugyanúgy számít, hogy abból mi hasznosul. -oszt' majd meglátjuk, hogy alakul. Ha lesz valami érdemleges, akkor mondom. :)

Legjobbakat! :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. okt. 23., csüt. 11:22-kor.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. okt. 23., csüt. 10:22

Szia Gábor!

Tapasztalataim szerint a füge nem igazán utóérő, csak egy kicsit. Szóval ha az időjárás megengedi érdemes minél tovább a fán hagyni. De a nagyon éretlen szemekből már nem lesz semmi, ezekkel már nincs értelme foglalkozni. (max. csak a már majdnem jókat érdemes leszedni)

A főtt ételek fogyasztásakor én is észrevettem egy bizonyos nyálkásodást a torkomban, mintha olyan vastagabb nyál képződne ami úgy "felköhögteti" magát. (de ez nem mostani dolog, már régen is megvolt nálam, csak nem figyeltem rá annyira)
Hirtelen három dologra tippelnék.

-túl száraz az étel és ezért termel hozzá a szervezet "síkosító" anyagot. (de az aszaltaknál ilyenre nem nagyon emlékszek, úgyhogy ez meg kérdéses)

-a kelleténél melegebb az étel, és ezért "védekezünk" ellene.

-és még azt is el tudom képzelni, hogy a főtt ételt valamilyen betolakodónak véli a testünk és ezért termeli ezt a nyálkát hogy "foglyul ejtse" mit mondjuk valamilyen vírust vagy bacit.
Ezek most csak tippek, de tény hogy valami van, ami nem teljesen oké.
Az első kettő még könnyen orvosolható lenne, a harmadik már kevésbé. Igazából örülnék ha ez utóbbi lenne a fő ok, mert akkor már az elfogyasztásukkal lenne valami egyértelmű jelzés, hogy ez nem frankó.

Persze ezt már az elején is tudtam, és nem lepődtem meg azon, hogy a főtt étel más lesz. (ez sajnos benn a pakliban) Ha ugyanolyan lenne mint a nyers akkor, nem is lenne miről beszélni.

Só nem volt része az ételeimnek a 811-alatt. -illetve csak nagyon ritkán használtam, ha pl valamilyen egyszerűbb kreálmány nem jól sikerült és nem akartam kidobni akkor egy kicsit megráztam felette a sószórót. (de meg tudtam volna számolni hogy hány szem, úgyhogy ennek abszolút nem tulajdonítok jelentőséget, de a főttekhez hoználak/használtam annyi sót amennyit "muszáj")

Az égi csíkokhoz csak annyit hogy ez szerintem már "összeesküvés elmélet" kategória. -persze mindenki azt gondol amit akar.

Az hogy látszik-e a csík, az ha jól tudom pl. az időjárási viszonyoktól is nagyban függ, (páratartalom hőmérséklet stb. )
Először is kik permeteznek minket? És akik permeteznek ők szedik az "ellenszert"? -mivel ki tudja éppen hova viszi a szél. (ennél sokkal célzottabban is lehetne mérgezni, ha már ez cél)

Nemrég láttam egy cikket a neten ahol voltak képek is egy ilyen átalakított repülőről amivel minket mérgeznek. Nagyon kétlem hogy azokban az aránylag kis hordókban annyi anyag elférne amiből olyan hosszan olyan "vastag" csíkokat lehessen húzni.

Vagy ezekben a hordókban csak a méreg van amit hozzákevernek kondenzcsíkhoz, és ez a méreg önmagában nem is látszana?
Na de akkor meg értelmetlen, hiszen az egész pont abból indult ki hogy az amit látunk az maga "permetszer". -remélem érted mit akartam mondani.
Persze ettől még lehetnek a társadalom megritkítására tett próbálkozások, de az említett eset nekem kicsit gyanús. -vagy maximum inkább úgy fogalmaznék, hogy valahol középen van az igazság. (kicsit gondoljuk át jobban mielőtt még mindent elhinnénk)
Az embereknek mindig kell valami izgalmas kis érdekesség ami jól el lehet csámcsogni, pl, a kocsmában pár sör mellett. :hmm: (ha meg nincs akkor majd kitalálnak valamit)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. okt. 23., csüt. 17:34

Szia Ratti!
A főtt étel ellen az immunrendszer védekezik, de a nyálkában - mivel a főttet sok salakkal tudjuk lebontani - egyre több a kórokozó - ahogyan sokan nevezik azt, amit a gyengülő szervezet nem tud eliminálni. A sótól való megszabadulás a legnehezebb, évtizedek kellenek hozzá, de megéri. Az összes anomália az éhség, szomjóság és egyéb zavaró tünet összefüggésben van a sófogyasztással. A só az egyik legalattomosabb antibiotikum - ezt se akarják az emberek beismerni. Eleve a bélflóra (elképzelhetetlen, hogy egészséges legyen, hiszen a só pusztítja a mikrobákat) soha nem lesz igazán hatékony, amíg sózunk. Innentől kezdve már tényleg nem érdemes miről beszélni. Az egyik legkedvesebb tünet a mohóság. Vajon miért mondja itt is sok ember, hogy "nem tudok jól lakni a zölddel..." hát ezért is. És egyebek mellett a főtt étel dehidratált és denaturált, ami csak idegen szó arra, hogy rossz. A só fokozza a kiszáradást. Lásd még azokat a "túlélőket", akik kis híján meghalnak, mert nem isznak vizet. Az az érdekes paradoxon, hogy a só visszatartja a vizet, de egyben a sejtekhez se jut el. A sejtek megduzzadnak, mert állandóan szomjasak. A nyers zöldek, főleg a zöldségek azt a komplex sóelegyet tartalmazzák, amit a sejtek mohón fogadnak, és ettől lassan kitakarodik a vegyi só. Ezért kell sokat pisilni.

A chamtrail nem összeesküvés, jobban mondva az átlagember összeesküvése, hogy nincs...
Nem az emberek elpusztítására csinálják, hanem az időjárás megváltoztatására, de a fémsók és egyéb szemetek végül a földbe jutnak Főleg az alumínium, ami a fákat megöli.
Ezen túl a kommunikációt is meg lehet vele zavarni. Kb a 60-as évektől (kubai válság) csinálják, és mostanában igen belehúztak (Ukrajna) azért mondtam, hogy gyanús a szavazás előtti napon levő tiszta ég, ami közérzetjavító - mellesleg.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. okt. 23., csüt. 17:44

Gábor az időjárás befolyásolása miatti "permetezést" elfogadom, hogy létezik, bár szerintem ez akkor is más mint amit a "sima gépek" után látunk. Amúgy vannak olyanok is akik azt gondolják, hogy közvetlenül minket permeteznek mindenféle mérgekkel, én erre mondtam, hogy ez már inkább összeesküvés elmélet.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: cef » 2014. okt. 23., csüt. 21:30

Sziasztok Szellemtesók:)

Csak mert még nem láttam "élő" embert:)
RAtti, szívesen mentem volna, de nyert a megélhetési bűnözés - a vasárnap éjszakás fizet a legjobban...

Vajon a só-drog mi helyett kell? A lelki tényezőre gondolok itt elsősorban. Én is használok egy csipetet kb 1-3g. Természetesen nem a bolti hulladékot. Illetve a hagymát néha beáztatom sós pácba.
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. okt. 24., pén. 9:11

Még egy kis "kondenzcsík" ha esetleg valakit érdekel. -aztán mindenki az gondol róla amit akar. :roll:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kondenzcs%C3%ADk
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. okt. 24., pén. 9:25

Szia Cef!
Biztos lesz még rá alkalom, hogy igazi emberi alakot öltsünk. -mármint ami a "szellemességet" illeti. 8)

A só szerintem is káros, de pár grammtól azért én sem vágnám hanyatt magam. :) (főleg ha ez segít valakinek, hogy megmaradjon a nyerseken, még mindig ez a kisebbik rossz, aztán persze ha úgy gondolja idővel ezt is ki lehet váltani valami hasznosabbal)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. okt. 24., pén. 13:07

Sziasztok!
Ahhoz, hogy a sónélküli testről fogalmatok legyen, legalább 2 évig egyetlen szemet sem szabad fogyasztani.
Itt már többször meséltem,hogy kezdettől fogva én is kerestem a sóval kapcsolatos cikkeket, mert - mielőtt egyáltalán zöldevő lettem volna, olvastam, mit tesz a só velünk. Aztán olvastam az ellenkezőjét is, ugyanott. De a saját testem reakcióit figyelve, aztán a radiesztéziával megismerkedve megtaláltam az igaz utat. (azt mondják, hogy olyan nincs) Nem a Magasságoshoz vezetőt, de akár oda is elvezetheti az embert. Ha egy kicsit itt kitérünk, azt látjuk, hogy az odavezető úthoz nem igen kell tisztán étkezni, csak mindig az aktuális vezetők törvényeit kell betartani, ami viszont gyakran egymásnak ellentmondó - vezetője válogatja.
De az igaz út ettől még létezik. Ez pedig mindenkinél a saját eredeti rezgésképe. A konzumvilág ezt nem fogadja el, de sok "vezető" is kiátkozza azokat, akik megkísérlik saját maguk felkutatni.
Szóval, a só -ha már kiürül- az újabb érintkezéskor a szájpadláson fémes ízt ad, és ez kellemetlen, taszító érzés. Ezután egy egészséges test sietve igyekszik ettől a vegyszertől megszabadulni. Ez sokféle lehet:
nátha formájában a nyálkahártyán keresztül, köpettel, beleken keresztül hasmenéssel, hányással stb. Ugyebár, a gond ott van, hogy mindenki találkozott már ezzel a droggal, és megszokta a szervezete is, nem beszélve arról, hogy egészen a csontszövetig mindenhova beeszi magát, ezért mindenkinél más és más idő és ütemezés szerint távozik. A mennyiségre jellemző, hogy Ferencsik azt mondta, hogy egy zsemlye sótartalmát egy egészséges (!?) vese 2-3 hét (!) alatt távolítja el. Hozzátette: De hol van már itt egy egészséges vese? Ahogyan egészséges máj, belek, agy és minden más se... Éppen ennek kapcsán írom a következő cikkemet: " Az ártatlanság elvesztése" - címmel. De a só csak az egyik drog, ami rombolja a testet módszeresen. Mikor használni kezdjük, behozza azokat a szemeteket, amik enélkül ehetetlenekké válnak. Tehát, ha sót nem fogyasztunk, azokat sem esszük, amik csak sóval mennek le. Vagyis a só ízfokozóként is működik. (Az élet sava-borsa, Az élet sója stb.) Tehát az emberiség még az élete árán is megvédi a só mítoszt. Ezért kell olvasni dr. Hanish-t, és Paul Bragg-et. Támadták őket is elegen!
Mivel a só tartósít, hasonlóan a savakhoz (ecet, citromlé), a friss zöldségeket sózva, azok hamarosan "könnyezni" kezdenek, vagyis a sejtek szétpukkadnak, ezáltal az enzimek is pusztulnak. A zöldség az emésztőnedvek számára hozzáférhetetlenné válik.
Mikor nézem a "túlélővideókat", azok a szerencsétlenek, akik vállalják, hogy étlen-szomjan, mezítelenül kimennek a vadonba, sokszor hánynak, hasmenést kapnak, végletes állapotba kerülnek. A vízhiány miatt a sókoncentráció még magasabbra jut (ezért ostobaság meginni a vizeletet!), és fellépnek a fentebb említett tünetek. Ugyanez nem történik meg a tiszta testűekkel, mert náluk a vízvesztés nem okoz súlyos sokkot, és sokkal kevesebb víz is elég az erőnléthez. Bragg egy példát is felhoz a Halál völgy-nek nevezett sivatagról, ahol fogadott 10 egyetemistával az 50 fokos melegben. Ő csak desztillált vizet ivott, de már ezt is idéztem. Az efféle sztorikat komolyan kell venni! Azt hiszem, a mai világ legnagyobb tragédiája, hogy senki sem hisz a másiknak. Akik viszont látják és hiszik a valóságot, azokat őrültnek, megszállottnak kiáltják ki.
És még egy zárszónak:
Ha valaki nem tud elegendő mennyiségű nyers salátafélét enni, az sómérgezésben szenved! Ezért desztillált vizes böjtöt kell tartania, legalább 3 napig, de ha tovább is megy, egészen addig, amíg a só érzése undort, félelmet vált ki és egyúttal mohón ráveti magát a zöldekre, mivel a megfelelő sók azokban vannak.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. okt. 24., pén. 14:21

Gábor pár hónap híján nálam majdnem megvolt a két év, de ami késik nem múlik. :)

A desztillált vizes böjttel én azért nagyon óvatosan bánnék. -főleg ha valaki még kezdő.
Te csináltad már?
Még régebben próbáltam egy napig (a 811 alatt, és nem ettem sót), csak víz, nagy része desztillált 2-2,5 liter, és estére minden bajom volt. Először azt hittem csak tisztulási tünet, de ahogy jobban utánanéztem ez felborítja a vér ionegyensúlyát. (hiponatrémiának is nevezik, ilyenkor nem azért alacsony a nátrium mert keveset ettünk belőle, hanem mert hirtelen túl "felhígítottuk") A desztillált víz még elmegy ha eszünk is mellé napközben, de csak magában nagy mennyiségben problémás lehet. (a természetben sem vedelnénk a deszt.vizet csak azért hogy most egy jót böjtöljünk) -szóval csak ésszel!
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. okt. 24., pén. 17:36

Szia Ratti!
Való igaz, hogy nem úgy kell nekiesni, hogy mindjárt 5 litert meginni belőle. Az is fontos, hogy tényleg desztillált vagy esővíz legyen. Egyszerűen a csapvíz vagy ásványvíz helyett kell inni, de nem 1 litert, hanem 2-3 decit, de sűrűn. Sok néven nevezik azt, ami a betegesből az egészséges felé vezet. Látom, hogy nálad még az orvosok által gerjesztett félelmek erősebbek, mint az egészség iránti érdeklődés. Amint valami nyavalya elér, rá fogsz gondolni, és ki is mész majd belőle. Nincs még elér erős késztetésed ebbe az irányba. A főttek csak eltávolítanak a normális zöldevéstől. Ha sóra vágysz, egyszerűen szórd meg a salátádat őrölt Wakaméval. Mikor kívánod a salátákat már jó úton jársz. MI már 26 éve isszuk a desztvizet éls még mindig élünk.. Talán nem is vagyunk már földi lények?? Mindenesetre nem orvosi prédák, az biztos.
A böjt először tiszta nyers, aztán tiszta gyümölcs, aztán tiszta gyümölcslé v. zöldséglé. Vagy csak gyümölcslé, aztán tiszta (desztillált, vagy eső) víz. Visszafelé is ugyanez, mikor már végeztél, A fokozatosság...
Többször írtam azt is, hogy nem az egészségtől hanem a bolti szörnyűségektől kell félni. És, ami a legfontosabb: figyelni a test jelzéseit!
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. okt. 24., pén. 18:53

Gábor!

"Látom, hogy nálad még az orvosok által gerjesztett félelmek erősebbek, mint az egészség iránti érdeklődés." -milyen félelemről beszélsz?

Egy szóval sem mondtam, hogy a deszt.víz nem jó, csak azt, hogyha nem eszünk semmit és úgy iszunk nagy mennyiségű deszt.vizet (több litert) akkor az okozhat gondot.

Nem válaszoltál. Te próbáltál már napokig legalább 3 litert meginni belőle úgy, hogy közben SEMMIT sem ettél? (se gyümölcs se zöld) Csak mert ha jól emlékszem eddig nem igazán voltál nagy böjtpárti. -persze ha próbáltad akkor tekintsd tárgytalannak a kérdést.
(amúgy én is deszt.vizet innék a mindennapokban ha nem lenne túl drága, vagy túl macerás az előállítása)

És elnézést, hogy ezt mondom, de ami részemről az egészség iránti érdeklődést illeti, oké, hogy talán még nem tartok ott ahol Te, én sem vagyok tökéletes :D de azt is számításba vehetnénk, hogy abban a korban amikor én is (meg még itt páran) már régen nyersevők voltunk, Te (legalábbis elmondásod szerint) még bőven a szalámis zsömlét falatoztad. ;) -szóval talán annyira még nem vagyok/vagyunk lemaradva, igyekszik az ember :) de néha vannak, lehetnek visszalépések. (remélem nem haragszol a megjegyzésért :) )
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: cef » 2014. okt. 24., pén. 22:58

Sziasztok!

Nem véletlenül kérdeztem a lelki vonulatot a só-drogról.
Analógiát vonva a múltbeli dolgaimmal - húsevés, cigi, pia, pár hasonló dolog - amiket egyik napról a másikra hagytam el, meggyőződésem, hogy nem testi kívánalom.
A napi fél kiló zöldem is bőven megvan, kultúr/vad vegyesen, és mégis...
Úgy érzem annak a kis mennyiségnek valamiféle nyugtató hatása van, az egész napi felturbózott állapot szépen lecsendesedik. Viszonyításként elmondom, hogy az esti zöld levesem az kb 1,3 -1,6 liter, ehhez megy a 1-3g só. Régebben ha több került bele, irritálta a számat, tehát már csak ezért sem. Természetesen kipróbálgatom a sósabb ízű zöldeket is ízesítésként, de még nem igazán kutattam utána.

A böjtökre már nem nagyon fűlik a fogam, csináltam már sokfélét, írtam is ide az egyik hosszabbról egy kis szösszenetet. Néha van, hogy tartok 24 órásat az éjszakásból átállási napon. Az jót tesz.
Ha böjt akkor azon a véleményen vagyok, hogy inkább fűlé-böjt, jobban takarít, szinte salakmentes tápanyag megy be és érzelmileg sem olyan megviselő.

RAtti!
Régebben beszéltünk a fehérjézésről. Nos azóta nem kapkodósan, de kísérletezgettem. Arra jutottam, hogy ha lenyom az ember egy tisztességes edzést, akkor pótlásként valóban kell egy kevéske. De leginkább bázikus ásványi anyagokat kell pótolni (a cink is az?), annak a beépüléséhez kell egy kevés fehérje és persze vitamin, ugyanis a terhelés (stressz) hatására jól besavasodunk. A természetben ilyen jellegű terhelés nincs, maximum elvétve, de semmiképp sem ilyen tervezetten.
Amit tapasztaltam:
Edzés vagy kemény munka után fűlé+édesgyümi kombináció a legcélravezetőbb.
Ha megnézzük ez egy dologban tér el a klasszikus (ízesített fehérjesék+nagy dózisú multivitamin) italtól, hogy testbarát anyagokkal van tele. Tehát nem is kell belőle nagy mennyiség, hiszen a felszívódás hatásfoka igen jó - a fehérje a hozzátartozó rost nélkül gyorsan végzi a dolgát, a cukor pedig a saját rostjával szépen lassan. És fincsi! :) A mai napi nálam 100ml búzafűlé + 5 szem datolya vízzel meghígítva kb 300ml volt az egész. A szépséghiba, hogy csak ritkán tudom megvalósítani, de mivel mesterséges állapot, ezért nem küzdök érte, hogy túl rendszeres legyen.
A "többi" fehérje meg az mindennapi anyagcseréhez kell, ott nem muszáj így kispécézni, csak a kellő mennyiség legyen meg.
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. okt. 25., szomb. 13:45

Szia Ratti!
Többször hallom vissza a családban is: "mikor ennyi idős voltál, ezt, meg azt ettél stb..." Azt hiszem, hogy ott tévedünk, mikor magunkat másokhoz hasonlítjuk. Hamvas erről azt mondta: "Összetéveszti magát mással."
De így nézve való igaz, hogy én 42 éves korom előtt még összezabáltam-ittam mindent és csak a testi tüneteim kényszerítettek a váltásra. Aztán módszeresen elkezdtem tanulni és akkor jegyeztem meg ezeket az alapelveket. Később egyik módszer sem bizonyult jobbnak, mint ez, amit most csinálok. Valóban, eddig csak 3 napos böjtöt tartottam, de azóta mostanában újra elkezdtem több vizet inni és megérte, mert a nyálkásodás gyakorlatilag megszűnt. Nem tudnék másfajta vizet inni csak desztilláltat, mert ez valóban üdít és tisztít. Nem hiszem, hogy ha a szükség rávinne, ne tudnék több napig csak desztvizen élni. Viszont nagyobb mennyiséget egyszerre nem iszom, mint régebben, mikor evés előtt megittam fél litert. Az ételek közben mindig iszom kb 1 decit, még a gyümölcsök után is, mielőtt a következőt elkezdem. Amikor megtisztítom az aktuális gyümit, eltelik pár perc és megint iszom. A reggeli zöld lében is van legalább 3 dl Így összejön legalább másfél liter. Most nem csak a vizet hoztam vissza, hanem sokáig nem ettem fokhagymát és ez is gyógyerejűnek tűnik újra. Egyáltalán nem üt vissza. Korábban tormát is ettünk, de ezt mostanában mellőzzük. Még lehet hogy ezt is újra visszahozzuk.
Ami borzasztó volt, az a keserűsós májtisztítás, és ilyet soha nem tennék többet. Akkor valóban gyenge és sovány lettem 3 hét után. Pedig ugyanazt ettem utána is, csak a bélflórám gyakorlatilag kiürült.
Korábban, mielőtt a 811-el megismerkedtem volna, arra törekedtem, hogy a főtt-sült ételek után legalább 18 óra teljen el és közben csak vizet igyak. Ez az elv is nagyon fontos, mert időt kell hagyni a testnek, hogy a nehéz, de kiegészítésképpen esetleg szükséges efféle ételt a testünk kellően feldolgozza és megfelelően el is távolítsa a maradékait.
Stoner
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10