80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 21., hétf. 9:20

Szia Cef!

Ez a csóka szerintem nem nyers kaján kezdte a tömegnövelést, már lehetett egy alapja. -és nem éppen ektomorf alkat. (nekünk a legnehezebb, mert nem elég, hogy "most" álltunk át, de mindjárt csodást is akarunk várni tőle :D )
Továbbá én már úgy vagyok az ilyen "külföldi hírességekkel", hogy azért kicsit fenntartásokkal fogadom bárki bármit is mond. Nem egy esetben láttam már, hogy "csak ezt eszik meg csak azt" aztán ha jobban utánajár az ember van ott még néhány "kiegészítő". (vagy akár valamennyi főtt kaja, sőt már tejsavófehérjét is láttam állítólagos vegáknál) Mi meg itt csodálkozunk, hogy sima gyümölcsön meg salátán miért megy nehezebben.

Jó volt ez "Kelemenné-s" példa :) , de szerintem szegény Kelemenné szerepét az emésztőrendszer működése mellett más anyagok is játszhatják. :roll:

Csak egy részlet kérdés:
Ha eszel egy nap mondjuk 50g magot akkor azt mikor teszed? Tapasztalataim szerint napközben elég macerás a sok gyümölcs közé beilleszteni, estére meg a nehezebben emészthetősége miatt nem a legjobb.

A dinnyeféléket mostanában turmixolni szoktam, így talán több hasznosítható belőle mint rágva (néha magostól megy a "darálóba" de ilyenkor azért átszűröm) és én is figyelni szoktam rá, hogy csak annyit vágjak le róla amit muszáj (főleg a sárgáknál) -így kicsit növelhető a zöldbevitel is. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. júl. 25., pén. 15:30-kor.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. júl. 21., hétf. 13:26

Sziasztok Lányok, Fiúk!
Öröm látni, hogy égtek a tettvágytól!
Ez annak tudható be, hogy rengeteg a gyümölcs.
És még a nap is süt ránk.
Majd télen...?
Szóval, olyasmikről beszélünk, amik nagyon általánosak és közben nagyon egyediek is. ahogyan eszembe jut:
A 16 órás böjt:
Minden "átlagos" étkező számára a gyümölcs egyenlő a böjttel. Ezért, a reggeltől délutánig, vagy akár estig tartó gyümölcsözés megfelel a böjtnek, szerintem. Ha viszont azt akarjuk, hogy a gyümölcs után ne kelljen 2 óra múlva megint enni, együnk hozzá zöld levelet! Annál is inkább, mert a gyümölcs egyes embereknél, akik még nem lúgosodtak el, gyors felfutású cukorbombát jelent, és eközben fogynak az elektrolitok. Így viszont a cukor lassabban szívódik fel, és közben sok só és aminosav is bejut. Ezek emésztési ideje minimális, de az éhség később jelentkezik. Már voltam úgy, hogy a reggeli turmix után csak du. 4 felé ettem és semmi bajom nem volt. De a hormonrendszer is bejátszik, mert az izgalom, vagy egyéb adrenalinfokozó állapot megugrasztja a gyors cukorigényt és beindul az inzulin is. Össze- vissza kezd ugrálni a hormonszint. Elég csak rágondolni a kajára, máris éhes leszel. Most 1 óra és 8-kor ittam a zöld levet. Igaz, előtte ettem kb fél kiló barackot, de az 1 óra alatt már megengedi a banános turmixot. A nyár és a mérték alapján azt a szuper (!) kenyeret se tudom olyan mennyiségben enni, mint télen, ezért már az 1 kis szelet (kb 3 gyufásdoboz térfogata) is elég. A zöldségek (du) mennyisége is kevesebb lett, hogy hamarabb tudjak megint gyümölcsözni. De alapvetően nem az éhség miatt. anee! Nem lehet, hogy egyszerűen dehidratált voltál, mikor rosszul lettél? A gyümölcs mellett is bekövetkezhet, ha sokat izzadsz. Ez úgy is jelentkezhet, hogy az ember egyszerűen nem éhes, de valami nagyon nincs rendben. De, mikor már a só kitakarodik a testből (ami pedig elképzelhetetlen testedzők körében, hiszen a só a minden...), teljesen átalakul az emésztés és a vízfelhasználás. Az izzadás, csak nagyon csekély, de állandó párás állapot, ha meleg van. De tud nagy mennyiségű is lenni, ha nincs elég szellőzés, és nagy a fizikai igénybevétel, de akkor feltétlenül desztillált vízzel kell pótolni a hiányt. Ez nálam egy jó meleg nap után fél liter max, de volt már úgy is, hogy elszopogattam 1 litert. Itt nem divat beszélni a desztillált vízről sem, pedig az a víz, a többi sóoldat. Nem beszélve a különféle trutyikról, amit gyümölcslének adnak el.
A barack most rövid de jó volt, mert későn kattantam rá. Egyszer csináltam 2 litert sárgabarackból, fenomenális volt és tényleg fél liter után 1 óra szünettel ment a másik fél liter. Még 5 litert is meg tudtam volna inni belőle, de elfogyott. Ugyanez van a paradicsommal is, amiről itt nincs szó. Az is komplex és most van. Szóval, van mit enni, de felesleges számolgatni, mindig ezt mondom. Ami megint nem téma: az egészség. Ma már mindent elsöpör a külső megjelenés. Nem igazán látom a teljességre törekvést. A napi kajaelosztás dolgában nem érdemes a mindenevők példáját említeni, mert ők csak drogoznak a kajával. Ezt kéne nekünk is elkerülni. Csak a szükségeset! A "jó érzés", vagy "vibrantság" - szerintem olyan, mint a boldogság... Ez a civilizált fejekben elérhetetlen. Ugyanez itt a vibrant lét. Ezek a dolgok csak abszolút szubjektív és pillanatnyi érzések, semmi értelme ezt erőltetni. Egész nap váltózó módon alkalmazkodunk a természet változásaihoz. ebben minden benne van. A mindenevő vagy testépítő soha nem lesz képes még csak közelébe se menni annak, ami a vibrant szerű érzés, és ez az a nyugodt, magabiztos tudás, és létöröm állapota. NE higgyétek hogy én ezt megtöröm ezzel a kenyérrel, ami inkább kiegészítő, mint valódi étel. De fontos nekem legalább is. Mivel ez nem létezik máshol csak nálam, ezért nem érdemes kritizálni mert senki sem tudja, mit kritizál. De nem is szeretném másokra erőltetni, mivel ebbe az étrendbe jól beleillik, de mindenki más rákenne sok sz@rt, amitől már az értelme és előnye is elmenne.
Laci!
Láttam a filmet ennek a gyűjtéséről. Több a misztika és az ismert kínai üzlet-vallás benne, mint a cápauszony és az orrszarvú tülök. Semmi értelme foglalkozni vele. Ami viszont ugyanonnan jön, de jó, az a Perilla. Melegen ajánlom, de még nekem sincs. Utána fogok nézni, mert olaj van, de lehet, hogy mag is kapható. Talán az Ázsia diszkontban kéne megnézni.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 21., hétf. 13:46

Csak még egy gondolat a "16 órás böjtről".

Ha napi egy (esetleg 2) alkalommal megesszük az egész napra szóló ételt (kalóriát) s eztán elvagyunk vele akár 16 órát is, azt én még nem igazán tekinteném böjtnek.
Az "igazi böjt" szerintem onnantól indul ha már valóban éhesek vagyunk, és felhasználtunk az elfogyasztott energiát. (jelen esetben az étkezést követő 16. óra után)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 21., hétf. 14:06

Szia Gábor!

Most, hogy látom "itt vagy", feltenném újra egy kicsit régebbi kérdésemet. (hátha nem találkoztál vele)

Ha jól emlékszem, még régebben Te is írtál a keserűsós májtisztításról, és nem voltak valami jó tapasztalataid. -jól emlékszem?
Neked amúgy mi a véleményed erről az egészről, ajánlod-e másnak?
Egy ideje én is elgondolkodtam rajt, de a nagyon vegyes tapasztalatok alapján -nem tagadom- azért tartok tőle. -elég drasztikusan "beavatkozásnak" tűnik, és nehéz pontosan megjósolni, hogy fog rá reagálni az ember. :hmm:

Kösz!
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2014. júl. 21., hétf. 14:20

Gabi bá perilla helyett nem jobb a csodavár 5 olaj, benne van 5-fél cucc,Én ittam mese finom vazze?!
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: rezges » 2014. júl. 21., hétf. 20:02

Szia Stoner!

Még csak a fórum felénél járok (2010 május), de még mindig kell az egyensúlyodhoz az a kis "kenyér"?
rezges
Néha írogat

Hsz: 44

HozzászólásSzerző: cef » 2014. júl. 21., hétf. 21:40

Stoner!

Teljesen igazad van!
Excibícionizmus:)
Node!
Az egészség az alap ami a 811RV-vel jár - ha jól csinálja az ember. Én sem a 48as bicepsz miatt kezdtem bele. Viszont ebbe a bandába nagyon szívesen beletartoznék: http://www.30bananasaday.com/forum/topi ... gladiators
Eddigi 33 évemből 18at sportoltam - 10 év zenészkedésre és piálásra ment el:) Remélem lesz rá alkalmam, hogy kicsit sztorizgassak róla (nem neten), mert nem gyenge élményeim vannak:)
2 éve megint a sportért vagyok lelkes.
Érdekel, hogy 811el mit tudok kihozni belőle. És persze lesegetek másokat, érdeklődök, hátha valamit be tudok építeni a sajátomba, módszert, bármit. Ebbe Ti is beletartoztok!

A magamutogatás előnyei: https://www.youtube.com/watch?v=nC4I7L23CNQ
A felirat nem automatikus, be kell kapcsolni.
Ők így terjesztik az eszmét. Van ebben bőven jóra való törekvés a halivudi stílus mögött.
A megjelenésről egy pici ideológát még bepötyögnék:
Az egészséges test magáért beszél. Sugárzik róla. Az talán nem bűn, ha az ember formálja is. Lehet erre van ideje, kedve, és jól esik neki az elismerő szó, hogy de jól nézel ki. Vagy lepusztultabb testvérei sóvárgó pillantása, hogy neki nem ilyen van. Ezt is lehet ésszel.
Magyarázzuk bele azt, hogy sajna ezt a kisugárzást már nem nagyon veszik észre "csak úgy", így feljebb kell venni a hangerőt - és ezzel nem lőttem mellé.

RAtti!
Magot, zsiradékot kizárólag utolsó étkezésnek eszem. Pontosan a zsír hosszan tartó emésztődése miatt.
Nekem a dinnye magostul megy be - majd ki:)
A tejsavófehérje egy ipari hulladék szélsőséges aminoprofillal, tele hormonokkal, D fehérjével. A felszívódása meg gyalázatos - nézd csak meg miért kell olyan sok a mindenevőnek. KUKA!

Van most egy egész hatékony tömegelő verzióm, majd írok róla. Sajna sok tényező lassítja a folyamatot- pl nem érkezett meg a megrendelt gyümi - így azért nem épp simaliba:)

Ma voltam fodrásznál és azt mondja sűrűsödött a sörényem! Mit tesz a klorofill meg a értelmes és elegendő mennyiségű elemózsia:)
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 22., kedd 8:34

Szia Cef!

Amiket elmondtál azzal nagyon-nagyon egyetértek! :D -nehogy már lelkiismeret furdalása legyen az embernek azért mert egy kicsit "normálisabban" szeretne kinézni s így jobban érezni magát a bőrében. 8)
És az sem kérdés, hogy mások is jobban felfigyeljenek erre az életmódra, ha egy jó kisugárzás mellé egy jobb megjelenés is társul. (lehet magyarázni "gizdán" is a hű de nagy egészségről, csak a legtöbb ember számára ez így nem éppen lesz hiteles, amit meg is értek)

(amúgy meg Stoner barátunk is hajlamos megfeledkezni arról, hogy elmondása szerint Ő is a kis kenyérnek köszönhetően "gyúrta ki magát" 54-ről 60 egynéhányra, és így azért csak jobban érzi magát a bőrében. -vagy nincs igazam Gábor ? :wink: )

Tudom, hogy a tejsavó nem a legjobb, de anno ez volt a legkézenfekvőbb, na de ne is ragadjunk le ennél. (nálam amúgy elég jól szokott működni, persze mihez képest)

Ja, és már kezdesz kíváncsivá tenni az új "tömegnövelő" verzióddal? :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. júl. 23., szer. 8:09-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: cef » 2014. júl. 22., kedd 11:54

Szia RAtti!

Az erőt se felejtsük el, az sem baj ha van bőven:)

A tömegelés valójában semmi extra, egyszerűen csak nagy mennyiségben és jó kombinációban viszem be a tápanyagot. A jó kombinációt nem tudom még igazán, de már dereng. Sajnos 3-4 napnál tovább sosem bírtam tartani, mert nem voltak meg a feltételek, de már akkor is jelentős változás állt be.

Ez viszont még kevés ahhoz, hogy épkézláb következtetést vonjak le, tehát min 1 hónapig csinálom -az már talán mond valamit. Főleg ha az Égiek is áldásukat adják, anélkül nem megy:)
Napi átlag 2500kcal fölött, ezt hagyom kicsit zsírba menni.

Ja és a 811gladiátorok közül pont a gizda csávó a legmotiválóbb, azért abból nagyon szép eredmény feljönni.
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 22., kedd 14:25

Kösz Cef! -de igazából erre gondoltam, amit nemrég írtál:

"Egyfajta fehérje módszert tesztelek éppen nagyon fahin kilátásokkal"

Szóval, hogy milyen újabb forrást sikerült felfedezned. :D Na de én is azt mondom ne kiabáljuk el, várjuk ki a végét. :hmm:

Nem egy konkrét "gizda csávóra" gondoltam, csak az akartam vele mondani, hogy kevésbé hiteles ha valaki úgy "terjeszti az igét", hogy közben meg majdhogynem "alultápláltnak" néz ki. Az emberek többsége számára így nem nagyon lesz hihető a dolog. -szóval nem árt ha a "belső egészség" meg a jó kisugárzás mellett valahogy ki is néz az ember. :)

Az más ha valaki innen jön föl, (mondhatnánk "szarból is várat épít") és már múlt időben beszél róla, így már tényleg nagyon motiváló. :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. júl. 22., kedd 18:43-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 22., kedd 15:02

Szia Anee!

Lehet, hogy hülye kérdés lesz :D de pár apró részlet itt motoszkál a fejemben az étrendeddel kapcsolatban. :hmm:
(tényleg kíváncsi vagyok, nem kritizálni akarom :) )
Szóval ha vacsorára (nem tudom, talán 6-8 körül?) megeszel egy jó nagy adagot ami egész napra elég, akkor másnap hány óra felé kezdesz éhes lenni? illetve a vacsora eljöttével mennyire vagy éhes? (azt gondolná az ember, hogy ahhoz hogy "egy alkalommal" megegyünk egy egész napra valót, igencsak éhesnek kell lenni)

Vagy ilyenkor sincs különösebb éhség, és inkább tudatosan (talán már kicsit erőltetve is) kell megenni jó nagy adagot, hogy kitartson a másnapi vacsoráig?

A másik dolog amin épp elgondolkodtam, hogy ez a rendszer működik-e rendszeres, komoly sportolás nélkül is?
Itt leginkább arra gondolok, hogyha nincs kimerítő testmozgás akkor egy "kalóriamegvonás" után a szervezet "kevésbé érez késztetést" arra, hogy feltöltse (fullra töltse) a glikogénraktárakat.
És ha eztán alacsonyabb glikogénszinttel "éhezünk" fél napokat, akkor növekszik annak a valószínűsége, hogy az aminosavak (izmok) is belépnek az energiatermelésbe. -szóval fogy az izmunk, ami nem éppen szerencsés. (és lassul az anyagcsere is)
Persze ha van feleslegben energia/kalória akkor ebből a feleslegből feltöltődhetnek a raktárak, de egy "sima koplalás" (edzés nélkül) jelent-e olyan ingert a szervezetnek, hogy ezt önmagától is megtegye? -szóval, hogy kérje is az ételt, vagy tudatosan enni kell ha kéri ha nem?
Mert észrevételeim szerint ha valaki kicsit jobban sportol akkor majdhogynem elég az éhségérzetre/érzésekre hagyatkozni (meg számolgatni sem nagyon kell) mert ilyenkor automatikusan megnő az étvágy is, de ha simán csak (sportolás nélkül) rendszeresen éhezünk akkor a kiürült glikogénraktárak részben üresek is maradnak/maradhatnak.
(kicsit megkutyultam :) , de remélem sikerült érthetően feltennem a kérdést. :hmm: )

Persze mozogni kell ez nem kérdés, csak kíváncsi lettem volna, hogy egy kevésbé aktív életvitel mellé ez a fajta étkezés hogyan illeszthető be. (ha nekem mondjuk csak egy alkalmam lenne naponta az evésre akkor biztos, hogy rendszeresen azon járna az eszem, hogy ettem-e eleget :D vagy számolgatni kéne, amit meg már egyre kevésbé akarnék)

Kösz szépen!
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: szklari » 2014. júl. 24., csüt. 12:18

Szia Iván!
Mostanában sok zöldet iszom. Leturmixolom a zöldet és keverem almával, banánnal. A kérdésem a következő lenne: helyesen csinálom, hogy a zöldek rostjait is megiszom, vagy pedig azt le kell szűrni? Nekem nincs présgépem, ezért egy naylon harisnyán tudnám leszűrni. A kertből szoktam szedni csalánt, porcsint, utifüvet, kerekrepkényt, gyermekláncfűlevelet. Ezeket szoktam összeturmixolni. Rakok hozzá almát, banánt hígítom vízzel és ezt iszom. Szerintetek helyesen csinálom? Köszönöm a választ előre is. Üdv Klári
szklari
Újonc

Hsz: 7

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 25., pén. 13:50

Szia Klári!

"Fő szabályként" elmondható, hogy azok a növények melyek rágva is aránylag könnyen ehetők, mehetnek egészben a turmixba, viszont amiket durvábbnak érzünk, azoknak csak a leve. (pl. szárzeller)
A turmix nem azért kell, hogy a durvábbakat is meg tudjuk enni, hanem azért hogy "segítse" a rágást. (időben, minőségben) A durva rost turmixolva is durva rost marad.

Pl a sárgarépát sem viszem túlzásba, vagy ha mondjuk brokkolit teszek a turmixba akkor lehúzom a szárrészek külső részét. Sőt ha vastagabb héjú paradicsomot eszek akkor annak is lehúzom a bőrét, (amúgy is majdnem egészben kijön a másik oldalon), és szerintem így sokkal finomabb is. -bár ki ahogy szereti.

Hasonló mondható el pl. a most aktuális dinnyékről is.
A sárgákat csak nagyon vékonyan hámozom meg, (és így is gyakran turmixolom) viszont a görögdinnye zöld héjával már óvatosabban bánok, turmixba belerakom egy részét, de ha "rágva" eszem akkor inkább csak a piros megy. -akárhogy is nézzük a görögdinnye külső részét (nyersen) rágva igen nehéz rendesen összeaprítani. Sőt még a piros része sem igen tartozik a puhább gyümölcsök közé. (sokaknál a görögdinnye hasfájást okoz, amibe szerintem az is belejátszik, hogy nincs rendesen megrágva)
Mondjuk én annyira nem vagyok oda a napi több kiló g.dinnyéért, a sárgákat többre értékelem. -legalábbis mostanában.

Még egy pillanatra a héjnél maradva, lehet, hogy sok jó anyag van benn, de amit kapunk az egyik oldalon, azt a durva rostok miatt majdhogynem el is veszik a másikon. (akkor inkább már a zsenge zöldek, vagy csak a héjnak a leve)
Látni olyan "recepteket" is ahol a görögdinnyét szőröstül-bőröstül turmixolják. -szerintem ez már kicsit túlzás. Mi már így is inkább túl sok rostot eszünk, és inkább könnyíteni kellene az emésztőrendszer, dolgát, hogy több anyagot tudjon felvenni, főleg amíg "alul súlyos" valaki.

Na, sikerült röviden válaszolnom. :)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: anee » 2014. júl. 26., szomb. 10:29

Sziasztok!

RAtti, tudom, hogy nem kötözködni akarsz :)
Megosztok pár tapasztalatot, az elmúlt hónapok történéseit. Szóval, nekem nem sikerült megvalósítanom a 811-et, ahogy szerettem volna, sajnos úgy nem működik. Szembesülnöm kellett, hogy a csak gyümölcsevés nem fedezi a tápanyagigényemet. Semmilyen szempontból nem volt elég. És nem csak a fehérje a lényeg. A másik, amivel szembesültem, hogy valami nem jól működik a vízháztartásban. Mivel nekem a sport határozza meg az életemet, minden ekörül forog, és ha az edzés nem úgy megy, változtatok. Stoner, igazad van, tényleg a dehidratáltság volt a gond. De olyan szinten, hogy az izmokat alkotó víz is távozott. Az izom 70%-a víz, tehát a legfontosabb összetevője távozott, magyarul pusztult az izomzatom. Ezt észre is vettem, mert az erőm nagyon nagy mértékben csökkent, már megijedtem, annyira. Ez a használt súlyokból világosan kiderült, nincs mese. Én minden nap 8-10 km-t futok, és dél körül, a legnagyobb melegben. Ilyenkor muszáj, hogy hidratáltan induljak, mert akár 2 kg-mal is kevesebb leszek edzés végére, és az mind víz. Ez az utóbbi hónapban már nem így volt, ezért ment rosszul a futás, és ezért voltam rosszul. Múlt héten pedig jött a szokásos kiéhezős kajaroham, ennem kellett húslevest, sósat. És ez nem az a csak a megszokások meg hasonló pszichés kívánás, hanem a létfenntartós. Ezt már meg tudom különböztetni szerencsére. Aznap kb 5000 kcal-t ettem meg, mindenből. Másnap a combom 3 cm-rel volt vastagabb, éreztem, hogy vizesedtem, de nem olyan durván, mint vártam, és hihetetlen jól éreztem magam. A fölös víz az edzés alatt távozott is, és visszatért az erőm.
Számomra a vegán állóképességi sportolók, főleg a futók (Scott Jurek, Brendan Brazier, Rich Roll) a példák, és ők mind esznek főtt kaját és sót is. A nagyobb igénybevétel miatt, úgy látszik nem elég ami a gyümölcsben van. Én képtelen voltam zöldeket enni. Nem tudom Tim van Orden hogy tudta ezt megvalósítani, minden elismerésem azoké, akiknek megy.
RAtti!
Az izom sajnos olyan szövet, amit iszonyatosan nehéz a szervezetnek fenntartani, és nem is nagyon törekszik rá. Ha nem használjuk minden nap, azonnal le is bontja, még ha van elég kalória, akkor is először ahhoz nyúl. Pláne ha nincs elég. Egy férfinak a 2500 kcal nagyon kevés. Izomépítéshez sokkal többre van szükség, és főleg fehérjéből és szénhidrátból. Mert a glikogén is az izom alkotórésze, ráadásul 1 g-hoz 4 g víz kötödik, így ki lehet számolni, mekkora hányadát teszi ki ez a kettő az egész szövetnek. A fehérje rész majdnem elhanyagolható ezek mellett.
Vissza az étrendemhez: már reggel jön az első éhség, ami csak fizikai, mikor a gyomrod kiürült. Ez el is múlik, és még 2-szer jön a nap folyamán. Ha eleget ettem este, ezek elmúlnak, és energikus vagyok. Ha nem ettem eleget, akkor gyenge leszek, de akkor sem vagyok éhes, csak ennem kell, hogy ne essek össze. Mikor egész nap nem eszem este 8-ig, akkor sem vagyok éhes, kb délben van a fordulópont, onnantól kezdve bírom ameddig kell. én 8-11-ig eszem a munkám miatt. Azt pedig érzem már, hogy mennyi az elég. Nem kell számolgatni. Amikor számolom, akkor aluleszem, így nem számolom, mert akkor nem tart ki másnap estig. Ez a főtt vegánon működik. Csak gyümin már hajnali 5-kor kínzó éhségre ébredtem, nem is tudtam tovább aludni, ami szintén gyengített. Így kínszenvedés volt az egész nap, iszonyú gyenge voltam, alig tudtam bemutatni a gyakorlatokat a vendégeimnek, mert még állni is alig tudtam.
Ez a rendszer a sportos életmódra lett kitalálva, így nem tudom mennyire működik edzés nélkül. Mondjuk az élet nem működik mozgás nélkül, így nincs is értelme az étrenddel foglalkozni, ha nincs mozgás. Graham jól leírta az egészség kb 20 összetevőjét, ezek közül a kaja csak egy, a többi ugyanolyan fontos.
anee
Újonc

Hsz: 9

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 26., szomb. 13:08

Anee kösz a beszámolót! :)

Félre ne értsd :) tényleg nem "kárörvendésből" mondom, de nem lepődtem meg azon, hogy ez a napi egy nagy étkezés hosszabb távon gyümölcsökkel elég nehezen fog működni. -legalábbis eddigi tapasztalataim szerint.
Egyszerűen kevés. Gyümölcsökkel amúgy is nehezebb "egy alkalommal" annyi kalóriát magunkba raktározni, mint mondjuk egy töményebb főtt kajával.
De még ha elméletileg, "papíron" meg is van akkor is kérdéses, hogy abból mennyi ér "célba". (elméletileg napi 10 kiló dinnyével is meg lehet enni 3000 kalóriát de szinte biztos, hogy nettóban ennyi nem lesz meg, mert a szervezet nem tudja belőle felvenni, nem erre lett kitalálva)
És az igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy az átálláshoz normál esetben is kell pár év. -ha nem is teljesen de legalább megközelítőleg 100%-os 811-es étkezés.
Szóval ha tényleg szerepel még az étrendben pl. húsleves is akkor azért még nem várhatjuk a szervezettől, hogy mindjárt ugyanúgy fog teljesíteni mint a régi étrenden

A vízzel kapcsolatban talán az is gond lehet, hogy 811-es ételek, a magas rosttartalmuknál fogva sokáig tartják a vizet. E miatt is járkál a 811-esek többsége éjszaka is WC-re. (napközben meg kevesebbet)
A külön megivott vízhez extrém esetben valószínűleg gyorsabban hozzá tud férni a szervezet.

Ami a futást illet, ha úgy nézzük azért adéli napon való futás nem éppen természetes, ilyenkor az állatok többsége is inkább visszavonul az árnyékba. Szóval ha ilyen "mesterséges" helyzetet teremtünk akkor "mesterséges" megoldás is kell hozzá, tehát inni kell.
Hogy só mennyire kell, az jó kérdés, eléggé megoszlanak vélemények. -én sem igazán vagyok sópárti.
Ha kevesebb sót eszük akkor szervezet sokkal gazdaságosabban fog vele bánni, a vesék is jobban visszatartják, és így kisebb lesz pl. az izzadság sótartalma is. De mindenképp érdemes erre figyelni, mert ha pl az izzadsággal a víz mellett sok elektrolit is távozik akkor a vér ozmotikus nyomása nem nagyon fog változni, és kevésbé érezzük magunkat szomjasnak, csak éppen kevesebb lesz a vér mennyisége.
(de só terén nem akarok állást foglalni, nekem sem teljesen tiszta még minden részlet)

A zöldekkel kapcsolatban:
A rendszeres sófogyasztás is lehet oka annak, hogy az ember egyszerűen nem kívánja a zöldeket.
(csak ezzel becsapjuk a szervezetet, mert sóval csak nátrium-kloridot kap, viszont ha e helyett sok zöldet enne akkor azzal még egy csomó mást is) Zöldekkel sem épp a legkönnyebb ezt az étrendet hosszú távon tartani, de nélkülük meg aztán pláne nem. -szóval enni köll, ha ezzel szeretnénk próbálkozni.

Ami a kalóriát illeti:
Szokták mondni, hogy aki izmot szeretne növelni, vagy nehezen tudja megtartani, az lehetőleg ne vigye túlzásba az aerob mozgást. :) -szóval ossza be az energiáját.
Tehát ha rendszeresen és sokat sportolunk akkor valószínűleg tényleg nehéz lesz ezen az étrenden bevinni ennyi energiát, és kénytelen lesz az ember máshoz folyamodni. -főleg ha valakinek a sport áll középpontban.
Én azért még bízom, benn (bár már kevésbé :? ) hogy egy "mérsékeltebben sportos" életvitelt ezzel az étrenddel is lehetne tartani (erre is akad "néhány" példa) aztán majd meglátjuk, ha mégsem megy, akkor majd valahogy lesz. :)
Itt felmerülhet a kérdés, hogy mennyi mozgás kell minimálisan a jó egészséghez (?) -és kérdés még, hogy ezt a mennyiséget vajon tudná-e fedezni a természetes étrendünk (?) (ez utóbbival kapcsolatban azért arról sem lehet megkeletkezni, hogy az őseink meleg környezetben éltek, és így a test fűtésére is lényegesen kevesebb kalóriát kell elhasználni. (kb a fele erre megy el)

Megkérdezhetem Te hány kiló vagy ?( és milyen magas) csak, hogy mennyi izom fenntartásához kell az említett kalória.
Kis számolás a végére :) , ha jól tudom 1 kiló izomban kb 210-230g fehérje van.
E mellet 1 kiló izom átlagembernél kb 10-20 gramm, edzett sportolónál akár 40-50 gramm glikogént is raktározhat. Tehát ha a megkötött vízzel együtt is számoljuk még akkor is majdnem megegyezik fehérje mennyiségével. -szóval azért az izomban lévő fehérje mennyisége sem "elhanyagolható". :) (javítsatok ki ha nagyon rosszul számoltam :) )

További szép napot! -amolyan "Névnapost"! :)
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10