Anee kösz a beszámolót!

Félre ne értsd

tényleg nem "kárörvendésből" mondom, de nem lepődtem meg azon, hogy ez a napi egy nagy étkezés hosszabb távon gyümölcsökkel elég nehezen fog működni. -legalábbis eddigi tapasztalataim szerint.
Egyszerűen kevés. Gyümölcsökkel amúgy is nehezebb "egy alkalommal" annyi kalóriát magunkba raktározni, mint mondjuk egy töményebb főtt kajával.
De még ha elméletileg, "papíron" meg is van akkor is kérdéses, hogy abból mennyi ér "célba". (elméletileg napi 10 kiló dinnyével is meg lehet enni 3000 kalóriát de szinte biztos, hogy nettóban ennyi nem lesz meg, mert a szervezet nem tudja belőle felvenni, nem erre lett kitalálva)
És az igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy az átálláshoz normál esetben is kell pár év. -ha nem is teljesen de legalább megközelítőleg 100%-os 811-es étkezés.
Szóval ha tényleg szerepel még az étrendben pl. húsleves is akkor azért még nem várhatjuk a szervezettől, hogy mindjárt ugyanúgy fog teljesíteni mint a régi étrenden
A vízzel kapcsolatban talán az is gond lehet, hogy 811-es ételek, a magas rosttartalmuknál fogva sokáig tartják a vizet. E miatt is járkál a 811-esek többsége éjszaka is WC-re. (napközben meg kevesebbet)
A külön megivott vízhez extrém esetben valószínűleg gyorsabban hozzá tud férni a szervezet.
Ami a futást illet, ha úgy nézzük azért adéli napon való futás nem éppen természetes, ilyenkor az állatok többsége is inkább visszavonul az árnyékba. Szóval ha ilyen "mesterséges" helyzetet teremtünk akkor "mesterséges" megoldás is kell hozzá, tehát inni kell.
Hogy só mennyire kell, az jó kérdés, eléggé megoszlanak vélemények. -én sem igazán vagyok sópárti.
Ha kevesebb sót eszük akkor szervezet sokkal gazdaságosabban fog vele bánni, a vesék is jobban visszatartják, és így kisebb lesz pl. az izzadság sótartalma is. De mindenképp érdemes erre figyelni, mert ha pl az izzadsággal a víz mellett sok elektrolit is távozik akkor a vér ozmotikus nyomása nem nagyon fog változni, és kevésbé érezzük magunkat szomjasnak, csak éppen kevesebb lesz a vér mennyisége.
(de só terén nem akarok állást foglalni, nekem sem teljesen tiszta még minden részlet)
A zöldekkel kapcsolatban:
A rendszeres sófogyasztás is lehet oka annak, hogy az ember egyszerűen nem kívánja a zöldeket.
(csak ezzel becsapjuk a szervezetet, mert sóval csak nátrium-kloridot kap, viszont ha e helyett sok zöldet enne akkor azzal még egy csomó mást is) Zöldekkel sem épp a legkönnyebb ezt az étrendet hosszú távon tartani, de nélkülük meg aztán pláne nem. -szóval enni köll, ha ezzel szeretnénk próbálkozni.
Ami a kalóriát illeti:
Szokták mondni, hogy aki izmot szeretne növelni, vagy nehezen tudja megtartani, az lehetőleg ne vigye túlzásba az aerob mozgást.

-szóval ossza be az energiáját.
Tehát ha rendszeresen és sokat sportolunk akkor valószínűleg tényleg nehéz lesz ezen az étrenden bevinni ennyi energiát, és kénytelen lesz az ember máshoz folyamodni. -főleg ha valakinek a sport áll középpontban.
Én azért még bízom, benn (bár már kevésbé

) hogy egy "mérsékeltebben sportos" életvitelt ezzel az étrenddel is lehetne tartani (erre is akad "néhány" példa) aztán majd meglátjuk, ha mégsem megy, akkor majd valahogy lesz.
Itt felmerülhet a kérdés, hogy mennyi mozgás kell minimálisan a jó egészséghez (?) -és kérdés még, hogy ezt a mennyiséget vajon tudná-e fedezni a természetes étrendünk (?) (ez utóbbival kapcsolatban azért arról sem lehet megkeletkezni, hogy az őseink meleg környezetben éltek, és így a test fűtésére is lényegesen kevesebb kalóriát kell elhasználni. (kb a fele erre megy el)
Megkérdezhetem Te hány kiló vagy ?( és milyen magas) csak, hogy mennyi izom fenntartásához kell az említett kalória.
Kis számolás a végére

, ha jól tudom 1 kiló izomban kb 210-230g fehérje van.
E mellet 1 kiló izom átlagembernél kb 10-20 gramm, edzett sportolónál akár 40-50 gramm glikogént is raktározhat. Tehát ha a megkötött vízzel együtt is számoljuk még akkor is majdnem megegyezik fehérje mennyiségével. -szóval azért az izomban lévő fehérje mennyisége sem "elhanyagolható".

(javítsatok ki ha nagyon rosszul számoltam

)
További szép napot! -amolyan "Névnapost"!