80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. jan. 30., hétf. 20:04

Azt azért rohadtul ne felejtsük el hogy a magnézium testvér kenterbe veri a kálcium tesót fontosságban tartani kell a 2:1 arányt mindenképpen,tehát magnézium,magnézium,magnézum a klorofillba is ez a központi cucc míg a vérben a vas ez az egyetlen különbség:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. jan. 31., kedd 8:06

Laci. A receptben pontosan ez az arány, ha megnézed. A 2:1 Ca: Mg arány megvan. És a lényeg, hogy azért van meg, mert nyers, manipulatív mentes, testbiológiai ételeket tartalmaz a recept, amik ebben a helyes arányban hordozzák ezt a 2 makrotápanyagot.
A kivonatos, hőkezelt, manipulált és testidegen ételeknél ez az arány felborul.

Pl a tehéntej testidegen kategória, ebben a Ca: Mg aránya 10:1. Kérdés kell a durva kazein az embernek, mint más fajnak? A válasz egyértelmű.
Mit nézünk megint, a parasztit, ami bizonyít.
Ezek mind, mind bizonyítékok, amik jóllehet ordítanak, de sajna az ember annyira nem tud a hőkezelt és testidegen lététől elvonatkoztatni, hogy egészen egyszerűen süket fülekre talál ma még.
Mindig a természet az úr.
Annál jobbat se nem megalkotni se nem kitalálni nem lehet. Az ember is jobban teszi, ha igazodik és beáll a sorba és követi a természet adta lehetőségeket.
Semmi más tökéletesebbet nem lehet megalkotni. Aki figyeli, tanulmányozza, követi, és elfogadja a természet által adott adottságokat, az cselekszik jól. És minden ott van az orrunk előtt, és csak a parasztit kell elővenni. Minden megoldás ott van a szemünk előtt, csak a természetet kell lemintázni. Magyarán az a tökéletes étrend és egyúttal az adj a tökéletes anyagbevitelt is, MINDEN anyag vonatkozásában, amit a saját testbiológiai ételeink anyagsajátságai adnak. A helyes RDA meghatározásánál mintát ehhez kell igazítani és akkor kapunk az emberre nézve tökéletes anyagbeviteli számokat.
Magyarán a 811 anyagbevitele adja meg a tökéletes számokat, ami a MINTA.

VE
Bő, változatos gyümi és zöld.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. jan. 31., kedd 20:22

smanag írta:Laci. A receptben pontosan ez az arány, ha megnézed. A 2:1 Ca: Mg arány megvan. És a lényeg, hogy azért van meg, mert nyers, manipulatív mentes, testbiológiai ételeket tartalmaz a recept, amik ebben a helyes arányban hordozzák ezt a 2 makrotápanyagot.
A kivonatos, hőkezelt, manipulált és testidegen ételeknél ez az arány felborul.

Pl a tehéntej testidegen kategória, ebben a Ca: Mg aránya 10:1. Kérdés kell a durva kazein az embernek, mint más fajnak? A válasz egyértelmű.
Mit nézünk megint, a parasztit, ami bizonyít.
Ezek mind, mind bizonyítékok, amik jóllehet ordítanak, de sajna az ember annyira nem tud a hőkezelt és testidegen lététől elvonatkoztatni, hogy egészen egyszerűen süket fülekre talál ma még.
Mindig a természet az úr.
Annál jobbat se nem megalkotni se nem kitalálni nem lehet. Az ember is jobban teszi, ha igazodik és beáll a sorba és követi a természet adta lehetőségeket.
Semmi más tökéletesebbet nem lehet megalkotni. Aki figyeli, tanulmányozza, követi, és elfogadja a természet által adott adottságokat, az cselekszik jól. És minden ott van az orrunk előtt, és csak a parasztit kell elővenni. Minden megoldás ott van a szemünk előtt, csak a természetet kell lemintázni. Magyarán az a tökéletes étrend és egyúttal az adj a tökéletes anyagbevitelt is, MINDEN anyag vonatkozásában, amit a saját testbiológiai ételeink anyagsajátságai adnak. A helyes RDA meghatározásánál mintát ehhez kell igazítani és akkor kapunk az emberre nézve tökéletes anyagbeviteli számokat.
Magyarán a 811 anyagbevitele adja meg a tökéletes számokat, ami a MINTA.

VE
Bő, változatos gyümi és zöld.

Iván bá ezt inkább a Zozónak írtam,hogy képbe legyen:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: tuzko » 2012. jan. 31., kedd 22:14

Na, sikerült odaát jó kis vihart kavarnom fruktóztémában. :-)
Köszi Iván a választ.
tuzko
Újonc

Hsz: 5

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 1., szer. 13:24

Én is hagytam némi tudománytalan nyomot abban a tökéletes összhangú csapatban. Szép lányok élvezik az életet. Mit beszélünk mi itt össze-vissza, mikor nekik az a fontos, hogy a családot jól bedrogozzák, mert azért szeretik őket. Aztán meg sírnak a keresztnél, mert az is az ő tisztük lesz. " Szegény uram olyan jó ember volt. Nem evett ő semmi rosszat, mégis vastagbélrákban halt meg". (bármilyen más halálos betegség behelyettesíthető)
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: tuzko » 2012. feb. 1., szer. 22:21

" A mi 811-es fórumunkon is vannak ellenzők. Azok linkelték be a ti fórumotokat. " - Stoner, ez nem igaz. Én a legkevésbé sem ellenző vagyok, épp ellenkezőleg. Én hülyét kaptam mikor olvastam Livnél ezt a sült ökörséget (remélem, hogy az) és napokig tipródtam, hogy most akkor jót teszek-e a 3 és az 1 éves gyerekeimmel, hogy nem adok nekik húst és "nyomatjuk" nekik a gyümölcsöket . Aztán a férjem meggyőzött, mert az ő meggyőződése szilárd és megingathatatlan.
Azért linkeltem be, hogy "cáfoljátok meg" és segítsetek megérteni, hogy most akkor mi is van itt a bélrendszerrel meg a többivel. Persze valahol ez az egész olyan mint a vallás, vagy ebben hiszel, vagy abban és nincs átjárás. És nem lehet meggyőzni egymást.
Végül is - ahogy ott is írtam, valahol engem az győz meg a gyümölcsevés jóságáról, hogy azok a bicsérdysták , akik ezt komolyan gyakorolták 95-100 évig éltek. Nem hiszem, hogy csak azért mert olyan hű de jól alkalmazkodott a szervezetük a rosszhoz. .
tuzko
Újonc

Hsz: 5

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 2., csüt. 11:07

Szia István!

Ha jól emlékszem nem olyan rég azt írtad itt a fórumban, hogy már sok éve nyersevő vagy.
Sőt, -ha jól emlékszem- amikor a nyers érted melletti utazgatás miatt aggódtam egy kicsit, akkor azt válaszoltad, hogy Te már nyersevőként bejártad a világ elég nagy részét, minden gond nélkül. -remélem nem tévedek.
Szóval ha ez így van akkor had kérdem meg, hogy a 811 előtti nyers években mit ettél pontosan?
És a 811 előtt még minden teljesen rendben volt?

Egyébként nagyon kíváncsi lennék arra is, hogy most konkrétan miből áll egy átlagos napod étrendje, amitől így "megesznek" a gombák? -ha esetleg van egy kis időd leírni, szívesen elolvasnám.
Esetleg nem eszel túl sok zsírt (mondjuk csak megszokásból a régi nyers kajád miatt)? -mert ezek nem jönnek ki valami jól az édesgyümikkel.

Bevallom még bennem is van néha bizonytalanság, (főleg ha szegény "Graham apóra" gondolok) mivel nem csinálom olyan régóta hogy hosszabb távú következtetést levonjak belőle. -ahogy mondani szoktam egy nagy kísérletként tekintek erre az egészre.
Nem tudom, hogy később miként lesz, de ami kicsit zavaró az az, hogy ha már az ember kezdi azt érezni, hogy talán lehet belőle valami (mármint a 811-ből), akkor mindig jön egy ilyen sopánkodás, hogy jaj Úristen kihullik a hajam, fogam, meg megesznek a gombák stb.
Könnyen lehet hogy a 100% 811 hosszabb távon valami miatt (amit még nem tudunk) nem működik, de ha állandóan az ilyen negatív hozzászólások miatt kell újra és újra nagy agyalásokba belekezdeni, akkor az nem fogja megkönnyíteni a dolgot. -ezért is lennék kíváncsi a mostani kajádra, hátha kiderül belőle valami.

Na de visszatérve, ha a nyersekben egyetértünk és abban is hogy nem kell állati, akkor nem sok választás marad. Mert ugye valamit azért enni kell. Ha a gabonákat is elvetjük akkor nem marad más mint a diófélék, ilyen olyan magok, vagy az édes gyümölcs, vagy esetleg a túlzott soványság.
Egyébként meg szerintem nem kell feltétlen megenni minden nap 15 banánt, és főleg nem egyszerre.
Sőt a banánt talán meg sem szabadna említeni olyannak aki nem tudja pontosan miről is van szó, mert csak szörnyülködés a vége, hogy jaj most ennyit-meg annyit meg kell enni belőle. -tény hogy kell de nem csak az.
Na meg ha valakinek már az almától is beállnak az ízületei (mint ahogy ott a "szomszédban" írták), akkor ott nagy valószínűséggel nem gyümölccsel van a gond

Néha elgondolkozom azon is, hogy már olyan régóta eszünk főtt kajákat, hogy 1-2 generáció nem elég a "visszatérésre" és most az "ideális" egy kevés főttel kiegészített 811 féle valami lenne. -ezzel nem a főtteket akartam támogat ni csak gondolkodtam.
De valahogy ez sem állja meg a helyét, mert mondjuk Bshaw-hoz hasonlóan akár egy egyszerű főt rizs után pl. az én torkomat is egy amolyan vastag nyálféle anyag kezdi ellepni. -szóval ezzel sem stimmel valami.
Hát :roll: nagy kérdés? :hmm:

Minden jót! :D
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: István » 2012. feb. 2., csüt. 12:32

Ratti!
Ahogy lesz időm a nap folyamán szívesen kifejtem az őszinte, nem megtévesztő, tapasztalataimat és véleményemet.
István
Néha írogat

Hsz: 42

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 2., csüt. 15:54

"engem az győz meg a gyümölcsevés jóságáról, hogy azok a bicsérdysták , akik ezt komolyan gyakorolták 95-100 évig éltek."

Ez komolyan meggyőz? Nem kevés húsevő és főttevő élt 95-100 évig...

"Persze valahol ez az egész olyan mint a vallás, vagy ebben hiszel, vagy abban és nincs átjárás."

Az átjárás, hogy eldobjuk végre ezeket a hülye elméleteket a különféle étrendekről, és főleg az "egészséges ember" ideájáról. Totál mindegy, milyen újabb és újabb diétákat fognak feltalálni, mindig lesznek bőven olyan emberek, akiknek -ezért vagy azért- nem válik be. Nincs semmi gond a nyersevéssel (sőt, a főtt, meg húsevéssel sem), amíg nem fűzünk hozzájuk elveket, ideológiákat, hiedelmeket, mondvacsinált összefüggéseket, stb., és nem kezdjük azokat bizonygatni, és másokra ráerőszakolni. Még a törekvéssel sincs baj, ha egészségesebb testet akarunk... a baj azzal van, amit magunknak (és másoknak) összehazudozunk csak azért, mert olyan dolgoktól félünk, amik nincsenek is. :dunno:
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 2., csüt. 15:55

Szia RAttitesó, tudom, már vártál :lol:

"ahogy mondani szoktam egy nagy kísérletként tekintek erre az egészre."

És mihez kezdesz majd a kísérlet eredményével?
95 éves korodban mit jelent majd neked ez az eredmény?

"Könnyen lehet hogy a 100% 811 hosszabb távon valami miatt (amit még nem tudunk) nem működik"

Miért ne tudnánk? Az egészség nem kaja függvénye. :P
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 2., csüt. 19:11

Szeva Arctic! :D -már tényleg vártalak.

Elég régen írtál, gondolom ez idő alatt volt lehetőséged jól "megfenni a fogad" . :D

Te mit kezdesz majd az egész életedben elért eredményekkel? -a végén már tök mindegy lesz minden. -ennyi erővel pl. oskolába is felesleges járni.
Te legalább ugyanolyan "erőszakosan" állítod, hogy nem számít a kaja, mint ahogy mi állítjuk, hogy igen.

További jó szórakozást! :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: István » 2012. feb. 2., csüt. 20:38

Szia Ratti!
Először a feltett kérdéseidre szeretnék válaszolni nem köntörfalazva, nem filozófiával, az értékrendemnek megfelelően, nem vagyok ateista és van erkölcsi tartásom.
13 éve vagyok vegetáriánus étkezésen. Egyik napról a másikra váltottam, egészségügyi problémák és bizonyos megvilágosodás hatására. A természet, az állatok, a növények, az ember egysége, tisztelete számomra sok kérdést felvetett.
Elhagytam az összes állati terméket /hús, tej, tojás, sajt, stb/. Normál mennyiségű gyümölcsöt, zöldségeket, zöldeket, sajtolt olajakat, párolt kölest, hajdinát, magokat, csírákat, valamint tönköly kenyeret ettem /a Gáborét, mert akkor még szép jövedelmem volt/ évekig, /90% nyers a többi gyengén hőkezelt/.Itt a fórumon is azt írtam, hogy több mint egy éve vagyok teljesen nyersen és a 811 elvek szerint. /visszanézheted/.
Csak a tiszta testben születnek emelkedett gondolatok. Itt máris van számomra kutatandó kérdés, a táplálkozás szabályainak betartása mellett, más tápanyagokkal ugyanezt elérhetjük-e, vagy kell is. Az éteri vagy asztrál testünk fontosabb, mint a fizikai test !! Hogy a lép magasabb szintekre emelje az életenergiát oda hőkezelés is kell !! Különben tönkre megy.
Ma az orvosok előszeretettel dobják ki, mint régen a mandulát, majd az epehólyagot, most ez a sláger. De ha tudnák milyen fontos szerv !
A 811 elveit jól ismerem. Tudom, hogy a zsírok nem engedik fel szívódni a cukrokat. A 100% nyers evés előtt még több olajat fogyasztottam, de nem volt semmi probléma! Hónapok óta abszolút nincs olaj, egy jó ideje avokádó sem. Ősszel már a szőlőt se ettem. Természetgyógyász javasolta, hogy az édes gyümiket azonnal hagyjam el. Akkor pedig össze fogok esni erőtlenségben. Ez a 22-es csapdája.
Tehát a 811 előtt még minden rendben volt. Az erőnlét úgyszintén.
Graham mint nyers evő. Ő is a nagy elődöktől merített. Mivel nincs teljes körű leírás a régmúlt táplálkozásáról, így a tudományra építve mint orvos, valamint a tapasztalatra hagyatkozva dolgozta ki a módszert. A sportolók esetében ez jól működik, kiegészítve azokkal a kis trükkökkel amit nem kötnek az orrunkra. De hosszútávon ez még kérdéses. Sportolónak gyorsan kinyerhető energia kell, amire az édes gyümi nagyon alkalmas. Ott másként hat a fruktóz is mivel ki van merítve. Én régen szőlőcukrot ettem mikor a verseny volt. Hatékonyan működött. Graham felvételein én azt látom, hogy egy megtört ember. Rendkívül sokat sportol amitől nagyon erős lett. Mivel egyidősek vagyunk én másként is figyelem őt. Kihullott a haja, megőszült, tönkrementek a fogai, elég ráncos, nem tud letagadni egy napot sem. Éjjel nappal eheti a friss, édes, változatos gyümölcsöket és ez az eredmény? A másik, hogy régóta csinálja.
Számomra ez rendkívül elgondolkoztató.
Ratti! A sopánkodás és a tények nem ugyanaz! A problémát le lehet takarni, ez ma úgy is divat, vagy aki akar el gondolkodik rajta, tartalmaz-e számára hasznos üzenetet.
Nekem a mai tudásom és tapasztalatom alapján az a meglátásom, hogy valami hiányzik a láncszemből , de még nem tudom,hogy mi. A 811 kiküszöböl rendkívül sok mérget, antibiotikumot, hormonokat, stb. Véleményem szerint a tiszta kaja a legkevesebb problémát csinálná. A legnagyobb baj az ipari előállítás !! Ezért betegek a mindenevők, valamint nem ismerik a mértéket, az ételek társítását, és még jó pár törvényt. Az emésztőrendszerben nem rothadás és alkoholos erjedés zajlana a betegségek jórészt el tűnnének.
A főtt kajához is bizonyos mértékig az ember alkalmazkodott /de nem a moslékhoz, amivel naponta tömi a bendőjét. Szüleink, Nagyszüleink, is ettek kb. 50% nyerset és nem ismerték a nagy titkot, az ételtársítást. Meddig éltek volna felvértezve ezzel a tudással?
Nekem az a véleményem, hogy aki érdeklődik korrekt tájékoztatást kell adni, többek között a banánról is, mert télen szinte elkerülhetetlen a jelenlegi szisztéma alapján.
A napi táplálkozásom: reggel vagy dél előtt zöld turmix banánnal vagy áztatott fügével /1-1,5 liter/
Délben gyümölcs, alma vagy körte, saját aszalt szilva.
Este saláta /levelek, uborka,paprika, cukkini, kevés mag, Stb.
Ha kérdésed van még szívesen kifejtem.
Szia
István
Néha írogat

Hsz: 42

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 2., csüt. 22:08

István köszönöm a választ!

Elnézést ha nem emlékeztem pontosan, de nekem úgy tűnt az írásaid alapján mintha már régóta nyersen étkeznél, mintha az utazásokra is azt írtad volna, hogy ilyen étrend mellett történtek. -na mindegy, bocs a tévedésért.
Amúgy én is különösen szoktam arra ügyelni, hogy amit leírok az úgy is legyen.
Még 3 év után sem merem azt 100%-ban kijelenteni, hogy ez a tuti, már csak azért sem mert nem tudom mi lesz "vége" és nem akarok a számból segget csinálni, és nem szeretek utólag magyarázkodni. -inkább kivárom amíg a bíztok leszek a dolgomban. -már amennyire lehet. (sajnos nem sokan nőttek fel előttünk ezen az étrenden)
Hogy a túlnyomórészt nyers étrend háza táján lehet a "megoldás" az egyre kevésbé kétséges számomra, de hogy pontosan miből is áll a recept az még kicsit kérdéses.
Elméletileg a 811-en minden passzol, de ugyebár a puding próbája mégiscsak az evés.

Ha olvasod a fórumot akkor láthatod, hogy én is rendszeresen kritizálom Graham-et, (és ha tetszik nekik ha nem, másokat is). Pont hogy Grahamnak kellene legjobb bőrben lenni, akkor lenne igazán meggyőző. Viszont azt gondolom, hogy ezt a 811-et is -mint minden mást- sokféle módon lehet csinálni, és nem tudjuk, hogy a "Mester" éppenséggel hogyan mívelte. -sok helyen a könyvben leírtakkal sem értek egyet. De egyenlőre még én is keresgetem, "hol lóg ki a lóláb".

A lép kontra főtt kaja tekintetében, nem tudok okosat mondani, így ebben nem akarok állást foglalni.
Az étrendedre visszatérve:
Most, hogy elhagytad azt a 10% főttet, ez vajon ekkora különbséget jelentene? -persze kérdés, hogy ez hogy volt 10%? (súlyban, térfogatban, vagy kalóriában, mert nagy különbségek vannak)
Ha kalóriáról van szó akkor elég furcsa, hogy mondjuk 150 körüli kalóriájú főtt kaja lecserélése gyümölcsre ekkora különbséget jelentsen. -bár nem kizárt.
Mer ha eddig is ettél gyümölcsöket, zöldeket, magokat, és most csak az a kevés főtt lett lecserélve (akár még ha banánra is) ez akkor sem egy olyan nagy különbség.

Néhány apró dolog ami még eszembe jutott:
Vajon megvan e a kellő energiabevitel? -nem csak az a lényeg, hogy megegyük, hanem annak ideális esetben hasznosulnia is kéne.
Amikor ekkora adag turmixokat látok, mindig eszembe jut, hogy vajon milyen a széklet állaga, s hogy a 811 előtt is ettél/ittál e ilyeneket.
Nekem speciel nincsenek valami jó tapasztalataim (legalábbis eddig) ekkora adag aránylag híg löttyökkel.
Mindig "szörnyülködve" nézem azt is ha egy 811-el újonnan próbálkozó (nem Rád gondolok!) narancstól kezdve a banánig összekutyul mindent, ami lehet, hogy finom, de ha nincs szerencsék könnyen a WC-n töltjük a délutánt. -persze most csak tapogatóztam.

A korrekt tájékoztatással tökéletesen egyetértek, legyen szó akár a banánról vagy akár a 811-es tatpasztatokról. (itt csak zárójelben megjegyezném, hogyha az általad említett hosszasan fennálló tünetekkel találkoznék, nyes étel ide vagy oda, nagyon elgondolkodnék a folytatásán)

Nem tudom jól látom-e, de a "szomszédban" írt hozzászólásodban éreztem egy kis indulatot, s talán a jelenlegi állapotod miatt mintha haragudnál kicsit erre az egészre. (élén a banánnal)
...hmm :hmm:

Még egy dolog:
Azt gondolom akármilyen étrendbe is kezdünk, mindig alaposan tartsuk szemmel magunkat, s ha elhúzódó bármilyen "nem oda illő" dolgot észlelünk akkor idelye cselekedni.
Mer ha valaki ennek ellenére is mereven kitart "ha törik, ha szakad", és nem képes belátni, hogy valami tényleg nincs rendben, akkor az már szerintem is valóban fanatizmus.
(gondolom Graham-nél sem egyik napról a másikra jelentkeztek a problémák, s talán egy részük megelőzhető lett volna)

Ahogy mondani szoktad: hát igen, :roll: keressük az utat!

Jó éjt! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. feb. 3., pén. 9:21-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 3., pén. 8:56

Rövid távon és hosszútávon is a 811 a legjobb. Jöhet bármilyen kétely, mind mind alaptalan félelemből és tudatlanságból táplálkozik. A 811 adja a legjobb anyagbevitelt az embernek, így az adja a legjobb egészséget is.
Ott van a nutritiondata.com, számolgassunk, és meglátjuk a tényeket.
A gyümik világelsők vitaminban és másodikak árványi anyagokban, a zöldek fordítva kalóriatartalomra vetítve. Az embernek a magas vitamin, ásványi anyag, és organikus víz igényét a nyers gyümik és a zöldek elégítik ki a legjobban, az ember zsírigénye minimális, fehérje igénye úgyszintén 10% alatti az össz kalóriákból.
Nincs jobb választás a nyers gyümik és zöldek evésénél kis maggal társítva max.
Ha mást is eszünk ezek mellé, vagy mást eszünk, ha hőkezelteket keverünk az étrendbe, akkor letérünk az ideális testkémiai működésről, nincs egyszerűen más választásunk, ha a vibrant szintet célozzuk.
A dolog egy teljes szokásváltást feltételez a teljes nyers testbiológiai étrendre, ez a nehéz, ennek elfogadása, és következetes véghezvitele. De egy folyamatban kivitelezhető bárkinek, aki felismeri a hőkezelt és testidegen lét gyilkos voltát testére nézve, és visszaretten ezektől. Ugyanis onnantól már harcol ellene, és ha van kitartása meg is vívja a sikeres harcát.

smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 3., pén. 9:16

Szia Iván!

Nem a számokkal volt sosem a gond, mert ha csak ez lenne a lényeg akkor mindenkinél elsőre működne. A kérdés inkább az, hogy ami "papíron" megvan, abból mennyi lesz valójában. Én a kezdeti nagy mennyiségekre való törekvés helyett inkább ez utóbbit próbálom előtérbe helyezni. -aztán majd meglátjuk. :roll: :D
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10