István köszönöm a választ!
Elnézést ha nem emlékeztem pontosan, de nekem úgy tűnt az írásaid alapján mintha már régóta nyersen étkeznél, mintha az utazásokra is azt írtad volna, hogy ilyen étrend mellett történtek. -na mindegy, bocs a tévedésért.
Amúgy én is különösen szoktam arra ügyelni, hogy amit leírok az úgy is legyen.
Még 3 év után sem merem azt 100%-ban kijelenteni, hogy ez a tuti, már csak azért sem mert nem tudom mi lesz "vége" és nem akarok a számból segget csinálni, és nem szeretek utólag magyarázkodni. -inkább kivárom amíg a bíztok leszek a dolgomban. -már amennyire lehet. (sajnos nem sokan nőttek fel előttünk ezen az étrenden)
Hogy a túlnyomórészt nyers étrend háza táján lehet a "megoldás" az egyre kevésbé kétséges számomra, de hogy pontosan miből is áll a recept az még kicsit kérdéses.
Elméletileg a 811-en minden passzol, de ugyebár a puding próbája mégiscsak az evés.
Ha olvasod a fórumot akkor láthatod, hogy én is rendszeresen kritizálom Graham-et, (és ha tetszik nekik ha nem, másokat is). Pont hogy Grahamnak kellene legjobb bőrben lenni, akkor lenne igazán meggyőző. Viszont azt gondolom, hogy ezt a 811-et is -mint minden mást- sokféle módon lehet csinálni, és nem tudjuk, hogy a "Mester" éppenséggel hogyan mívelte. -sok helyen a könyvben leírtakkal sem értek egyet. De egyenlőre még én is keresgetem, "hol lóg ki a lóláb".
A lép kontra főtt kaja tekintetében, nem tudok okosat mondani, így ebben nem akarok állást foglalni.
Az étrendedre visszatérve:
Most, hogy elhagytad azt a 10% főttet, ez vajon ekkora különbséget jelentene? -persze kérdés, hogy ez hogy volt 10%? (súlyban, térfogatban, vagy kalóriában, mert nagy különbségek vannak)
Ha kalóriáról van szó akkor elég furcsa, hogy mondjuk 150 körüli kalóriájú főtt kaja lecserélése gyümölcsre ekkora különbséget jelentsen. -bár nem kizárt.
Mer ha eddig is ettél gyümölcsöket, zöldeket, magokat, és most csak az a kevés főtt lett lecserélve (akár még ha banánra is) ez akkor sem egy olyan nagy különbség.
Néhány apró dolog ami még eszembe jutott:
Vajon megvan e a kellő energiabevitel? -nem csak az a lényeg, hogy megegyük, hanem annak ideális esetben hasznosulnia is kéne.
Amikor ekkora adag turmixokat látok, mindig eszembe jut, hogy vajon milyen a széklet állaga, s hogy a 811 előtt is ettél/ittál e ilyeneket.
Nekem speciel nincsenek valami jó tapasztalataim (legalábbis eddig) ekkora adag aránylag híg löttyökkel.
Mindig "szörnyülködve" nézem azt is ha egy 811-el újonnan próbálkozó (nem Rád gondolok!) narancstól kezdve a banánig összekutyul mindent, ami lehet, hogy finom, de ha nincs szerencsék könnyen a WC-n töltjük a délutánt. -persze most csak tapogatóztam.
A korrekt tájékoztatással tökéletesen egyetértek, legyen szó akár a banánról vagy akár a 811-es tatpasztatokról. (itt csak zárójelben megjegyezném, hogyha az általad említett hosszasan fennálló tünetekkel találkoznék, nyes étel ide vagy oda, nagyon elgondolkodnék a folytatásán)
Nem tudom jól látom-e, de a "szomszédban" írt hozzászólásodban éreztem egy kis indulatot, s talán a jelenlegi állapotod miatt mintha haragudnál kicsit erre az egészre. (élén a banánnal)
...hmm
Még egy dolog:
Azt gondolom akármilyen étrendbe is kezdünk, mindig alaposan tartsuk szemmel magunkat, s ha elhúzódó bármilyen "nem oda illő" dolgot észlelünk akkor idelye cselekedni.
Mer ha valaki ennek ellenére is mereven kitart "ha törik, ha szakad", és nem képes belátni, hogy valami tényleg nincs rendben, akkor az már szerintem is valóban fanatizmus.
(gondolom Graham-nél sem egyik napról a másikra jelentkeztek a problémák, s talán egy részük megelőzhető lett volna)
Ahogy mondani szoktad: hát igen,

keressük az utat!
Jó éjt!