80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: bshaw » 2011. dec. 13., kedd 21:15

luxb.
Most úgy csináltam, hogy 2 óránként csináltam 100at. 9,11,13,15,17 órakor. És minden alkalommal ittam fél liter vizet közben.
A szett meg kb, úgy van hogy egyszer 40-50 aztán pár korty viz és annyiszor 10-15 amíg el nem érem a 100at. Ez igy kb 7-8 perc. Eléggé izzasztó és ma elég keményen érzem is mellizmokat. És mivel nem pihenek kardionak se rossz. Ezen a héten mindennap megcsinálom ezt. Gondoltam kipróbálom mert olvastam egy kicsit a börtön edzésről. Ugye ott nincs sok kaja az is szar és mégis sok sok izmot pakolnak magukra mivel egésznap edzenek, pihenés is megvan. Ott egyáltalán nem ritka a napi több 1000 fekvőtámasz, tolodzkodás stb. szépen elosztva egésznapra.

felülést ne csinálj az csak arra jó hogy kikészítsd a gerinced. Sokkal jobb hasazós gyakorlatok is vannak.
bshaw
Írogat

Hsz: 149

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 13., kedd 22:54

Köszönöm,nagyon hasznos volt!Felülést elírtam,hasprést akartam.
Milyen a technikád?Ökölbe tett kéz?Merre áll a kezed?Vállmagasságban van a tenyér?
Kérlek írd meg ilyen szempontból is!
luxb
Írogat

Hsz: 156

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 13., kedd 22:58

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luxb 2012. márc. 17., szomb. 22:31-kor.
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 14., szer. 7:25

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luxb 2012. márc. 17., szomb. 22:26-kor.
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: RAtti » 2011. dec. 14., szer. 8:55

Bshaw még ezzel az "alacsony kalóriabevitellel" kapcsolatban, bevallom kíváncsi leszek hosszú távon mit lehet belőle kihozni. :hmm: -én egy kicsit azért kétlem, hogy működni fog, ill. hogy nagy izmokat várhatunk tőle.
Ha még egy egy nap ilyen keveset eszünk az még csak csak, de rendszeresen, és az átlagot véve is 1000 körül tartani, hát mindenesetre érdekes. :roll: -ha tényleg! így van akkor le a kalappal.
Hadd kérdezzem még meg, hogy mennyi idős vagy, és milyen fizikai tevékenységet végzel napközben az edzéseket leszámítva? (pl. tanulsz, ülő vagy álló munka stb? ) -csak hogy ilyen jól "be tudod osztani".
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: bshaw » 2011. dec. 14., szer. 11:11

Lux

Vállszélleségnél nagyobb kicsit kb. 10 cmel. Tenyéren csinálom. De van, hogy váltok ökölre mert valami ín a jobb tenyérnél a vége felé már rendetlenkedett. Aránylag lassan csinálom, nem pumpálom(a lényeg, hogy ne a lendület vigyen.)

Ratti

Bicsérdy neve mond valamit? Ő 2 almán élt egy idő után. A fényevőkről ne is beszéljünk(vannak izmos fényevők nem csak az indiai jógik).
Szellemi munkát végzek itthon. 26 vagyok.
bshaw
Írogat

HozzászólásSzerző: RAtti » 2011. dec. 14., szer. 14:37

Szeva Luxb!

Az edzéshez:

Nem áll szándékomban senkivel sem vitázni ezzel kapcsolatban, csak gondoltam elmondom a véleményem. -ha akarod kipróbálod, ha nem nem.

A helyedben egyenlőre nem ragadnék le a az apró részleteken. Hogy éppen merre álljon a kezünk, vagy kicsit beljebb e vagy kijjebb, ökölben-e vagy sem, esetleg egy ujjon kézen állva a kút peremén mint Bruce Lee hajdanán. 8O -ezekkel ráérsz kicsit később is foglalkozni.

Csak nagyon nagy vonalakban. -nem szentírás!

Száz féle képen is lehet csinálni de én azt ajánlanám ami a legtöbb embernek a kezdetekkor be szokott válni.
Aránylag nagy súllyal, aránylag kevés ismétléssel.

Kezdetben pl. válasz 8 nagyobb izomcsoportot megdolgoztató alapgyakorlatot.
Mondjuk: Guggolás (talán a legfontosabb, mivel szinte ez hat legjobban a vérkeringésre és az anyagcserére, ha lehet ne hagyd ki) aztán, fekve nyomás, tárogatás vagy tolódzkodás, nyak mögül nyomás, állig húzás, kétkezes bicepsz, lehúzás széles fogással, és valamilyen hasizomgyakorlat. A felülés tényleg nem a legjobb -bár van aki bírja- lehet pl. valamilyen lábemelés, hasprés stb. Ha érzed hogy valamelyik nem jó (megfájdul valamid) akkor ne erőltesd válassz mást.

Csinál belőlük 3x6-8-at, guggolásból lehet kicsit több 3x10-12. -inkább a fárasztóbbak kerüljenek előre vagy az a testrész ami a legelmaradottabb.
Próbáld kb. úgy belőni a súlyt, hogy az utolsó sorozat utolsó ismétlései már elég nehezen menjenek, de azért még tudd megcsinálni, szóval ne teljes kimerülésig. (mert többet árthat mint használ, főleg az elején)
Ha már néhány edzés alkalmával könnyen megy, akkor emelj a súlyon 1-2 kilót.
A sorozatok közt tarts b. 0.5-1 perc szünetet.
Próbáld lehetőleg szabályosan, figyelj a légzésre, erőlködés közben kifúj, utána beszív, majd kipufog. :D -ez csak vicc, bár erőlködés közben az ember könnyen elfingja magát. :oops:

Mindig melegíts be előtte (nehogy lerottyanjál) pl. nyújtások, és a minden gyakorlat előtt csinálj még 15 ismétlést a tervezett súly kb. 30%-ával
Próbáld meg úgy összehozni, hogy 40-60 perc beleférjen az egész, de ez kemény legyen. Nem kell órákig csinálni, ha az izom megkapta a kellő stimulációt, akkor kevés értelme van tovább nyektetni.

Szerintem elég heti 2-3 alkalom, hogy legyen idő a regenerálódásra.

Edzés előtt fél órával egyél egy kis gyümit, utána igyál igény szerint, majd jöhet valami töményebb cukrosabb (banán datolya, esetleg méz) hogy a glikogénraktárak mielőbb helyreálljanak, s aztán jöhet a fehérje, vagy együtt is a kettő ha úgy gondolod.
Edzés előtt is lehet valami fehérjeféle, de akkor kevesebb az értelme mert a szervezet a kemény edzés alatt úgy is szinte mindent megzabál.

Ezzel szerintem jó darabig ellehetsz. -akár egy évig is ha csak mos kezded. S ha majd úgy látod, hogy lassul a fejlődés, vagy megállt, akkor nekiállhatsz variálni. Más gyakorlatok, más sorozat, ill ismétlésszámok, ketté is veheted, hogy egyik alkalommal p. mell, hát, váll, máskor meg kar, láb, has.
Aztán jöhetnek ilyen olyan szuper szettek, erőltetett ismétlések, izolációs gyakorlatok, meg mittudomén ami épp neked tetszik. -a sor végtelen, kinek mi jön be.
De szerintem amíg jól fejlődsz addig nem érdemes nagyon variálni (hacsak nem unod) mert amire elérsz arra a pontra, hogy megtorpansz a fejlődésben akkor már kevesebb dolgot tudsz bevetni.

Emellett csinálj valami aerob mozgást is, de ha tömeget akarsz növelni akkor azért nem vidd túlzásba. -pl. ne állj neki maratont futni.

Ha minden jól megy és van egy kis szerencséd is, akkor egy szép marha nagy állat vallhat belőled. :D 8) -csak vigyázz ne hogy az agyadra is rágyúrjál. :roll:

És hogy kicsit kekeckedjek is:
Akkor azért mégiscsak fontos ez a halandó emberi testecske? -mert ugyebár Istent lehet szolgálni 55 kilósan is. :hmm:
Na de nem kell mentegetőzni, megértelek. :wink:

Sok sikert!

Gyúrjunk vazze! :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2011. dec. 14., szer. 14:47

Kösz Bshaw!

Én azért még mindig úgy vagyok az ilyen napi 1-2 alma esetével, meg az izmos fényevőkkel, hogy akkor hiszem igazából ha látom. 8O -majd ha ott eszi mellettem, ill, nem eszi.
Ahogy mondani szoktuk: Bicsérdy mellett se volt ott egyikünk sem.
Persze azért ne zárjunk ki semmit. -ki tudja. :roll:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 14., szer. 15:16

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luxb 2012. márc. 17., szomb. 22:26-kor.
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 14., szer. 15:20

Csatolmányok
345.jpg
Hogy lehet valakinek ilyen kretén hajviselete?
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 14., szer. 15:55

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luxb 2012. márc. 17., szomb. 22:27-kor.
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: RAtti » 2011. dec. 14., szer. 16:16

Luxb! -csak, hogy lásd kivel van dolgod. :D
Míg megettem a nyers lecsót+a salátámat és kivételesen volt egy kis plusz időm, így bepötyögtem, gondoltam hátha segít valamit.

"cserébe" ha gondolod- bár nem ezért írtam.
Ha esetleg nagyon szétvetne az unalom, akkor néhány mondatban összefoglalnád, a nemrég belinkelt vénebb nyersevők mondókáinak a lényegét, hogy ők mit emelnek ki, mit tartanak fontosnak. -sajna még nem sikerült magam komolyabban rávenni az angolra. -szégyen szemre. :oops:
Kösz!

Te amúgy az ilyen sok tejre, meg túróra az gyümölcs milyen hatással van? - nem kap el a cérnafo... ....sás. :roll:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 14., szer. 16:38

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luxb 2012. márc. 17., szomb. 22:27-kor.
luxb
Írogat

HozzászólásSzerző: Stoner » 2011. dec. 14., szer. 17:13

Víz-tej, mennyiség,
Előbb a tej. valamikor rengeteget ittam, és sok olyan tudmixot, amiben pl banán volt. Egyszer jó éhesen főiskola után betértem a Deák téren egy tejbüfébe és megettem valami franciasalátát, és ittam rá egy jó pohár banános turmixot. Életemben kevésszer voltam olyan rosszul, mint utána. Voltam egyszer rosszul lencse kakaóval elküldve is iszonyúan,meg egyszer mákostésztarepeta után is... Szóval erről tudok mesélni...
A víz érthető, ha valaki izzad és még nincs rendben a veséje, vagy a mellékveséje. Meg ugyebár sót fogyaszt.. Só helyett őrölt Wakame alga (ázsia diszkont, Kálvin tér) De az az izom sem hiszem, hogy tartós lesz, hanem csak olyan, mint a többi body izom.. De a szépségért meg kell dolgozni.
Nálam egyelőre az autoimmun akadályozza a nagyon erős edzést, bár semmim sem fáj, csak annyi időt elvesz a napi munka (bodybuilding...), hogy erre még külön órákat pazaroljak? Kutya fáradt vagyok estére., De egyébként meg 5 óra alvás elég.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: bshaw » 2011. dec. 14., szer. 17:39

Lux!

Ki ez az übermensch?

Sajna németül nem tudok és a google se forditja le a menüt.

Ratti
Ne légy már ilyen materialista. Sok olyan dolog létezik amit te még nem láttál és nem is fogsz sohasem. 8)
Én se láttam még eszkimót de attól még létezhetnek. :wink:
bshaw
Írogat

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10