Szeva Luxb!
Az edzéshez:
Nem áll szándékomban senkivel sem vitázni ezzel kapcsolatban, csak gondoltam elmondom a véleményem. -ha akarod kipróbálod, ha nem nem.
A helyedben egyenlőre nem ragadnék le a az apró részleteken. Hogy éppen merre álljon a kezünk, vagy kicsit beljebb e vagy kijjebb, ökölben-e vagy sem, esetleg egy ujjon kézen állva a kút peremén mint Bruce Lee hajdanán.

-ezekkel ráérsz kicsit később is foglalkozni.
Csak nagyon nagy vonalakban. -nem szentírás!
Száz féle képen is lehet csinálni de én azt ajánlanám ami a legtöbb embernek a kezdetekkor be szokott válni.
Aránylag nagy súllyal, aránylag kevés ismétléssel.
Kezdetben pl. válasz 8 nagyobb izomcsoportot megdolgoztató alapgyakorlatot.
Mondjuk: Guggolás (talán a legfontosabb, mivel szinte ez hat legjobban a vérkeringésre és az anyagcserére, ha lehet ne hagyd ki) aztán, fekve nyomás, tárogatás vagy tolódzkodás, nyak mögül nyomás, állig húzás, kétkezes bicepsz, lehúzás széles fogással, és valamilyen hasizomgyakorlat. A felülés tényleg nem a legjobb -bár van aki bírja- lehet pl. valamilyen lábemelés, hasprés stb. Ha érzed hogy valamelyik nem jó (megfájdul valamid) akkor ne erőltesd válassz mást.
Csinál belőlük 3x6-8-at, guggolásból lehet kicsit több 3x10-12. -inkább a fárasztóbbak kerüljenek előre vagy az a testrész ami a legelmaradottabb.
Próbáld kb. úgy belőni a súlyt, hogy az utolsó sorozat utolsó ismétlései már elég nehezen menjenek, de azért még tudd megcsinálni, szóval ne teljes kimerülésig. (mert többet árthat mint használ, főleg az elején)
Ha már néhány edzés alkalmával könnyen megy, akkor emelj a súlyon 1-2 kilót.
A sorozatok közt tarts b. 0.5-1 perc szünetet.
Próbáld lehetőleg szabályosan, figyelj a légzésre, erőlködés közben kifúj, utána beszív, majd kipufog.

-ez csak vicc, bár erőlködés közben az ember könnyen elfingja magát.
Mindig melegíts be előtte (nehogy lerottyanjál) pl. nyújtások, és a minden gyakorlat előtt csinálj még 15 ismétlést a tervezett súly kb. 30%-ával
Próbáld meg úgy összehozni, hogy 40-60 perc beleférjen az egész, de ez kemény legyen. Nem kell órákig csinálni, ha az izom megkapta a kellő stimulációt, akkor kevés értelme van tovább nyektetni.
Szerintem elég heti 2-3 alkalom, hogy legyen idő a regenerálódásra.
Edzés előtt fél órával egyél egy kis gyümit, utána igyál igény szerint, majd jöhet valami töményebb cukrosabb (banán datolya, esetleg méz) hogy a glikogénraktárak mielőbb helyreálljanak, s aztán jöhet a fehérje, vagy együtt is a kettő ha úgy gondolod.
Edzés előtt is lehet valami fehérjeféle, de akkor kevesebb az értelme mert a szervezet a kemény edzés alatt úgy is szinte mindent megzabál.
Ezzel szerintem jó darabig ellehetsz. -akár egy évig is ha csak mos kezded. S ha majd úgy látod, hogy lassul a fejlődés, vagy megállt, akkor nekiállhatsz variálni. Más gyakorlatok, más sorozat, ill ismétlésszámok, ketté is veheted, hogy egyik alkalommal p. mell, hát, váll, máskor meg kar, láb, has.
Aztán jöhetnek ilyen olyan szuper szettek, erőltetett ismétlések, izolációs gyakorlatok, meg mittudomén ami épp neked tetszik. -a sor végtelen, kinek mi jön be.
De szerintem amíg jól fejlődsz addig nem érdemes nagyon variálni (hacsak nem unod) mert amire elérsz arra a pontra, hogy megtorpansz a fejlődésben akkor már kevesebb dolgot tudsz bevetni.
Emellett csinálj valami aerob mozgást is, de ha tömeget akarsz növelni akkor azért nem vidd túlzásba. -pl. ne állj neki maratont futni.
Ha minden jól megy és van egy kis szerencséd is, akkor egy szép marha nagy állat vallhat belőled.

-csak vigyázz ne hogy az agyadra is rágyúrjál.
És hogy kicsit kekeckedjek is:
Akkor azért mégiscsak fontos ez a halandó emberi testecske? -mert ugyebár Istent lehet szolgálni 55 kilósan is.
Na de nem kell mentegetőzni, megértelek.
Sok sikert!
Gyúrjunk vazze!