80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 28., kedd 21:21

Fekete cseresznye a fő töltő gyümölcsöm szezonjában, amíg lehet ezen élek és meggyászolom , kimegyek és elbúcsúzom TŐLE a gyümölcsösben amikor leérik. A japánok tudtak valamit amikor szent növénynek kiáltották ki a cseresznyefa minden porcikáját. Fekete az, amelyik feketén érik be, késői fajták legtöbbje, de ugyanolyan jók a vörösen beérők is, csak érett legyen.
Hasonló fontos töltő gyümölcs a kajszibarack, mely manna, a Hunzák is tudnak valamit a hosszú élet titkáról. Közvetlen a 3 hetes csersznyeszezont követi. Hasonló generálom a stanley szilva ősszel és a fügék.
Nyáron pedig a sárgadinnyék, barackok, és az édesparadicsomok kihagyhatatlanok.:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

http://ezoteria-forum.hu/forum/viewtopic.php?p=12949#12949

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 29., szer. 7:09

kaméleon
Fórumlakó

Posted: 27 Apr 2009 16:34 Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

Na, hali!
Sok forrásban olvastam egyes gyümölcsök allergizáló hatásáról. most akkor mit egyek?
kaméleon

Back to top

smanag
Érdeklődő

Posted: 29 Apr 2009 05:17 Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

A gyümölcs a tiszta testet táplálja és folyamatosan tisztítja, és még a legsavasabb gyümölcs is lúgos salakot hagy hátra., azaz lúgosítja a testnedveket az ilyen testben. A LúGOS ÁLLAPOT LÉTFONTOS EGÉSZSÉGÜNKRE NÉZVE.A gyümölcs a koszos testet nem képes kellően táplálni már. Erősen tisztítani akarja, tüneteket adva, mivel elvegyül a szeméttel és megromlik. Ha üres gyomort kap a koszos testben a gyümölcs akkor mind tisztító mind tápláló funkciója sokkal jobban érvényesül, de mivel az ilyen test kémiája messze nem az ideális, ezért azt a gyümölcs sem képes helyreállítani, a savas állapoton nem tud javítani.
Az allergia a test elszennyezett állapotának egyik tisztulni akaró testi tünete, különböző formái vannak. A gyümölcsre előszeretettel fogják rá, hogy allergizál. Ez nem igaz. A gyümölcs közvetett hatást vált ki, belobbantja a koszt, megbolybatja ami okozza az allergiás reakciót. Az alap ok viszont a testben lévő szennyezettség s megbomlott testkémia. Ezért fogják rá némely , különösen erős tisztító hatású gyümölcsre, pl. eper, hogy allergén, de sajna tévednek az igazi oka nem a gyümölcs ennek.

A fentiek egy másik fórumból valók, itt a link: http://ezoteria-forum.hu/forum/viewtopi ... 2949#12949

:D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 30., csüt. 15:48

Sziasztok!
Az ilyen túlpöttyös banán jó még? Egyáltalán rossz-e, ha túlérett? Mert ezt elég olcsón adják a piacon...
http://kepfeltoltes.hu/view/090430/PIC_ ... es.hu_.jpg

Többi gyümölcsnél fontos-e, hogy hűtőben tároljuk? Körte, alma, barack, stb... ált. 2 napra vásárolunk előre.

Meg ha már így belejöttem, kérdezek még :lol: zelleren Graham zellergumót ért, vagy azt a nagy zellerszárat, amit itt a srác eszik? http://www.youtube.com/watch?v=KevivqR9Yzk
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: RAtti » 2009. ápr. 30., csüt. 18:01

Szia Arctic!

Szerintem így a legjobb! :D -ha nem rohadt a belseje.

A zellernek a száráról van szó,- gondolom- mert a gyökereknek már nem olyan ideális az összetétele az ember számára. -esetleg ínségesebb időszakban kiegészítésként, de Iván majd biztos megmondja a frankót.

Én amúgy csak a zöldeket tartom hűtőben és általában hetente 1x-2x vásárolok. -elég jól bírják.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. máj. 1., pén. 9:19

Sziasztok!

Érett a banán ha kezdődik a barna pöttyös állapot , vagy közvetlen az előtt is jó már. Éretlen, ha kemény belül, és érezzük a keményítős ízt. Ilyet ne együnk, mert nehezen emészthető és puffadást is okozhat.

Az ilyen túlpöttyös banán jó még? Egyáltalán rossz-e, ha túlérett? Mert ezt elég olcsón adják a piacon...

Szereintem ez már túlérett , vagy legalább is határeset.Én ilyen barna banánt nem eszem, de ki lehet próbálni ízérzésre , ha érezzük, hogy nem erjedt, nem alkoholos, akkor még ehető.
Banánt papírzacskóban, almát mellé téve hamar beérlelhetünk szobahőmérsékleten, ha esetleg nem kapunk kellő érettségűt.

Hűtőben lehet tárolni cuccokat, csak vigyázzunk, hogy időben kivegyük, mert a hideg étel nagyon káros a bélflórának, testmelegen kell enni mindent ,s a forró sem jó, de ez a mi esetünkre érdektelen.

Durian gyerek szárzellert eszik, Graham is arról beszél. Én turmixokhoz alkalmazom, paradicsomhoz nagyon finom. Gumószellert karalábét sárgarépát is lehet rágcsálni de csak mint változatosság és régi énünk megszokásainak könnyebb elengedésére, de ezektől nem lakunk jól, s nem is ezekkel kell jóllakni. HA MAJD LESZ GYAKORLATUNK, ÉS ELÉG TISZTA LESZ A SZERVEZETÜNK RÁJÖVÜNK, HOGY SEMMIVEL NEM TUDUNK OLYAN TÖKÉLETESEN JÓLLAKNI CSAK A MENNYISÉGBEN FOGYASZTOTT GYÜMÖLCSCUKORRAL, HA MEGKAPTUK A KELLŐ MENNYISÉGET EGYÉNI ÉRZÉSÜNK SZERINT, AMENNYI JÓLLAKAT.
2 DOLOGTÓL LEHET VALÓS, IGAZI HIÁNYÉRZETÜNK:
1. NEM KAPTAM ELÉG GYÜMÖLCSCUKROT EZÉRT ÉHES MARADTAM
2. NEM KAPTAM MEG A KELLŐ KIEGÉSZÍTÉST A GYÜMI MELLÉ A ZSENGE ZÖLDEKTŐL, S KÍVÁNOK EGY KIS ZSENGE ZÖLDET.
A KÉT HIÁNYÉRZET KÖZÜL AZ ALAPVETŐ ÉS LEGFONTOSABB AZ 1-ES. A 2-EST HOSSZÚ IDEIG KÉPES MELLŐZNI AZ EMBER, DE AZ 1-ES NÉLKÜL NEM ÉREZHET A TÁPLÁLKOZÁSÁBAN VALÓS , KIELÉGÜLÉST A TISZTA TEST.
Minél jobban elöl leszünk az úton, azt fogjuk érezni, hogy a gyümölcs az egyedüli és legfontosabb étel ami nekünk való, felismerjük igazi hatalmát, amit most még régi énünk elnyom. Egyre inkább imádni fogjuk édes gyümölcseinket s felfedezzük bennük az igazi táplálkozásbeli kielégülésünk zálogát.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2009. máj. 2., szomb. 10:22-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. máj. 1., pén. 10:40

OLVASSUK ÚJRA ÉS ÚJRA EL A 811 KÖNYVET, MINDEN SORA ARANYAT ÉR. FELTÁRJA ELŐTTÜNK AZ IGAZÍ OKOKAT. :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. máj. 1., pén. 16:36

A sertésinfluenza okozója az állattalan állattartás, mely hatására szerencsétlen jószágok immunrendszere legyengül.

http://www.youtube.com/watch?v=j10SQpCO ... r_embedded
:evil:
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. máj. 2., szomb. 10:24

Durian gyerek szárzellert eszik, Graham is arról beszél. Én turmixokhoz alkalmazom, paradicsomhoz nagyon finom. Gumószellert karalábét sárgarépát is lehet rágcsálni de csak mint változatosság és régi énünk megszokásainak könnyebb elengedésére, de ezektől nem lakunk jól, s nem is ezekkel kell jóllakni. HA MAJD LESZ GYAKORLATUNK, ÉS ELÉG TISZTA LESZ A SZERVEZETÜNK RÁJÖVÜNK, HOGY SEMMIVEL NEM TUDUNK OLYAN TÖKÉLETESEN JÓLLAKNI CSAK A MENNYISÉGBEN FOGYASZTOTT GYÜMÖLCSCUKORRAL, HA MEGKAPTUK A KELLŐ MENNYISÉGET EGYÉNI ÉRZÉSÜNK SZERINT, AMENNYI JÓLLAKAT.
2 DOLOGTÓL LEHET VALÓS, IGAZI HIÁNYÉRZETÜNK:
1. NEM KAPTAM ELÉG GYÜMÖLCSCUKROT EZÉRT ÉHES MARADTAM
2. NEM KAPTAM MEG A KELLŐ KIEGÉSZÍTÉST A GYÜMI MELLÉ A ZSENGE ZÖLDEKTŐL, S KÍVÁNOK EGY KIS ZSENGE ZÖLDET.
A KÉT HIÁNYÉRZET KÖZÜL AZ ALAPVETŐ ÉS LEGFONTOSABB AZ 1-ES. A 2-EST HOSSZÚ IDEIG KÉPES MELLŐZNI AZ EMBER, DE AZ 1-ES NÉLKÜL NEM ÉREZHET A TÁPLÁLKOZÁSÁBAN VALÓS , KIELÉGÜLÉST A TISZTA TEST.
Minél jobban elöl leszünk az úton, azt fogjuk érezni, hogy a gyümölcs az egyedüli és legfontosabb étel ami nekünk való, felismerjük igazi hatalmát, amit most még régi énünk elnyom. Egyre inkább imádni fogjuk édes gyümölcseinket s felfedezzük bennük az igazi táplálkozásbeli kielégülésünk zálogát. EKKOR MÁR VÉGLEG MEGMÉRGEZETTEK LESZÜNK A GYÜMÖLCSÖK ÁLTAL, ÉS SOHA TÖBBÉ NEM FOGUNK MÁR LETÉRNI AZ IGAZI ÚTRÓL. Ezért írtam korábban, hogy a 811 tiszta követése megtanítja, s rávezeti az embert arra, milyen táplálékokat kell fogyasztania, hogy max. kielégülést s vibrant egészséget átélje. A :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. máj. 2., szomb. 10:51

Nem kell mindíg enni, ha tartunk kisebb szüneteket akkor kifinomul az ízlelésünk, nagyobb lesz a kielégülés az újratáplálkozáskor, sőt a kevesebb is jobban kielégít. Én már egy-egy kisebb szünet után is jobban érzem az ízeket. A böjt is neveli az embert. Ilyenkor is rádöbbenhetünk melyek a nekünk való ételek, mert általába böjt után nem olajos magokra vágyunk, a legjobban a legkönnyebb étel, a gyümölcs esik jól.
Csinálhatunk 1-1 majd 3-3 napos rövid deszt. vizes böjtöket. Csak a desztillált víz a jó. De lehet zöldségleveket is inni ehelyett.

És ne felejtsük a újratáplálkozásunk max. kielégülésének zálogait:
-mennyiségi édesgyümölcs
-mennyiségi zsenge zöld

-A FENTI KETTŐ LEHETŐ LEGVÁLTOZATOSABB ALKALMAZÁSA. EGYÜNK VÉGIG MINDENT AMI SZEZONJÁBAN ELÉRHETŐ NYERSEN

-és ha szükségét érezzük együnk időnként kiegészítésként kis mennyiségben magokat s csíráikat :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. máj. 2., szomb. 11:20

A 811- hez hozzá kell szoknunk. Létünk kezdetétől el vagyunk rontva, évtizeteken át testünk iszonyú leterheltségben és addictív állapotban élt. Idő kell tiszta énünk megtalálásához mind érzelmileg, érzékileg, lelkileg, fizikai átépülésben. Higyjünk benne , hogy a 811 való nekünk. A gyümiket ettük s szeretjük csecsszopos korunktól is, de NEM ELÉGGÉ, mert ott volt a rántott husi, a káposztástészta..... mellé ami elnyomta a feltétlen szeretetet, elrontotta tiszta értékítéletünket. Most úgy kell a gyümire tekinteni, hogy csak ez van itt nekem, ezt tudom egyedül enni a maga természetes állapotában, manipuláció nélkül, meg a zöldeket , s kis magot , de semmi másra már nincs meg a képességem.

RÉGI ÉTELEKHEZ SZOKOTT KIELÉGÜLÉSÜNK ÉS RÉGI ÉTELEINK UTÁNI VÁGY AZ EGY FALS ÉRZÉS, AZ IGAZI EMBERI VÁGY A TISZTA TESTBEN ÉLED ÚJJÁ , S AZ MÁR CSAK A GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDEK UTÁN VÁGYAKOZIK. IDE EL KELL JUTNI, DE MEGÉRTENI MÁR MOST MEG KELL, HA EGY MAGASABB ÉLETMINŐSÉGET ÁLMODUNK MEG MAGUNKNAK.

OLVASSUK EL ÚJRA ÉS ÚJRA A KÖNYVET, DR GRAHAM ÍRTÓ KLASSZUL LEÍRJA HOGY MŰKÖDIK A DOLOG, MIT ÉRZÜNK, MIT KÉNE ÉREZNÜNK, HOGYAN KÖVESSÜK, ÉS SZOKJUNK ÁT ZÖKKENŐMENTESEN A 811-RE. HIGYJÜNK NEKI, Ő LEÍRJA AZ IGAZAT EBBEN BIZTOSAK LEHETÜNK.

MÉG FEL SE TUDJUK FOGNI MILYEN MÉRHETETLEN SZERENCSÉNK VAN , HOGY MEGISMERKEDTÜNK A 811 -EL. MÁR NEM ÉLTÜNK HIÁBA, MERT CSELEKEDETÜNKKEL HÍRDETJÜK AZ IGÉT, HOGY EGYRE TÖBBEN LEGYÜNK AKIK VISSZATÉRÜNK A BOLDOGSÁGOS PARADICSOMI ÚTRA, AHOL NINCS BETEGSÉG CSAK ÁLLANDÓ BOLDOG VIBRANT VITALITÁS.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2009. máj. 2., szomb. 20:04

Szia Iván!

A spenóttal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Tudom, hogy már sokat beszéltél róla de néhány részlet kicsit nem tiszta.

Szóval azt mondtad , hogy a spenótban lévő oxálsav a hőkezelés hatására szervetlenné váló ásványi anyagokat (pl.: kalcium) megköti.

A kérdésem, hogyha valaki NYERS spenótot eszik -csak mondok egy példát- mondjuk hő kezelt joghurttal, akkor így is rendellenes kötés jön létre a joghurtban lévő szervetlenné vált kalcium és az amúgy „nyers” oxálsav között, (mert ha igen akkor ebből a szempontból mindegy, hogy főtt vagy nyers a spenót azok számára akik esznek főtt kaját) vagy ez csak a hőkezelt spenót és az így szervetlenné váló oxálsav plusz szervetlenné vált ásványi anyag találkozásakor okoz gondot?
Esetleg ez az egész csak magára a spenótra értendő? Hiszen a magas oxálsav tartalma mellet sok benn a kalcium is (kalóriára nézve kb. 3x annyi mint a mákban).
Tehát ajánlhatom e valakinek –aki még csak most kezdett bele és félúton van az átállással - a nyers spenótot joghurt mellé? -csak ideiglenesen!

Bocs a kicsit „szájbarágós” fogalmazásért, csak próbáltam érhetően leírni.

Még egy kis észrevétel. Az „ezoteria” fórumon írtad:

„A legtökéletesebb emberi táplálék az emberi anyatej, melynek fehérjetartalma mindössze 1,2%, és zsírtartalma pedig sok zöld zsírtartalmával egyenértékű, az pedig tudjuk nem túl sok még egy olajos maghoz képest sem.”

Milyen zöldekre gondoltál? Úgy tudom az anyatej zsírtartalma kb. 45% kalóriára nézve, a zöldek meg -amikről adatot találtam- max. 10-15%.

Köszönöm szépen a válaszod?

Atti

ui.: olvasom mindig az írásaidat és asszem tényleg nagy szerencse ha az ember időben ráakad a 811-re. Már nem tudom, hogy keveredtem az oldaladra, de e nélkül még biztos keresgélhettem volna egy darabig.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. máj. 3., vas. 7:45

Szia Ratti!

Az alábbit egy orvos írta le:

Mi szól a nyers spenót mellett?

Főzéskor a spenótban lévő hőérzékeny folsav megsemmisül. A folsav nélkülözhetetlen a vörösvértestek képződéséhez, az aminosav szintézishez és a magzati fejlődéshez. Csökkenti a mell-, tüdő-, hasnyálmirigy- és bélrendszeri daganatok kialakulásának kockázatát. Hiánya idegbántalmakat, szív- és érrendszeri megbetegedéseket, gyakori fej- és izomfájdalmakat, korai őszülést okozhat, növeli a fekélyképződési hajlamot.

A vesekőképződésre hajlamos szervezetben az oxálsav, a főzéskor szervetlenné váló ásványi anyagokkal, főleg a kalciummal kőlerakódást okozhat. Nyersen fogyasztva nem képződik lerakódás a szervezetben, ellenkezőleg az oxálsav meggátolja a vesében és a húgyutakban a kőképződést. Emellett emésztésserkentő is. A spenót nagymennyiségû B vitamintartalmának köszönhetõen, besegít az elfogyasztott táplálék felszívódásába és érvényesítésébe, a zsír és a szénhidrát megemésztésébe.

Véleményem a fentiek alapján: Csak abban az esetben van probléma , ha a táplálékot elpusztítottuk a hőkezeléssel, mert a káros ásványosodás ebben az esetben realizálódik. Ha hőkezelt étellel keverjük az javít az összképen, a spenót anyagai szerves formában vannak jelen továbbra is és fejtik ki jótékony hatásukat így, szervetlen kötésbe nem tudnak lépni a joghurttal. A joghúrt viszont még a spenóttal is ugyanúgy kifejti romboló hatását a testben. A joghurt rohasztott, és baktériumtörzzsel kezelt , általában hőkezelt , azaz szervetlenített ásványi anyagtartalmú tej. Abszolút természetellenes étele az embernek. Az abházok nem a kefírnek és joghúrtnak köszönhetik hosszú életüket, ez mese, ezt a tejipar akarja nekünk bedumálni. Ez csak kitolja a degeneratív életüket, de a degenerációt a helytelen étkezéstől ugyanúgy megkapják.. Hanem a jó hegyi levegő, a szabadban való lét, a jó gének, és a viszonylag egészséges táplálkozás az oka, de attól még ugyanolyan majomemberek mint mi, úgyanúgy degenerációt kapnak a nem természeti táplálékuktól. Abban is biztos vagyok , hogy nem a bolti hőkezelt , mesterséges baktériumtörzzsel, adalékanyagokkal kezelt , beteg(boxokba, napot, füvet soha nem látott állat) állatokból származó tej az alapanyag, s lehet nem hőkezelt tejből készítik.

Az anyatejre vonatkozó számot 1,2% azt grammban fejeztem ki, gramm százalék. Ennyi % gramm fehérje van 100 gr tejben. Ugyanígy a zöldeket sem a kalóriaszázalékra értettem, lehet ezért félreérthető, itt is gramm százalékról beszélek. A zöldek 0,8-4 gr fehérjetartalmúak /100gr zöldre vonatkoztatva, saláta 0,8, fehér libatop 4 közeli, kruciferousok 2,8-3,5 kb. Ha kalóriaszázalékokat nézünk akkor a könyvben dr Grahammnak található egy táplálékokat összegző kivonat 419/-on, sajna a teljeset a honlapjáról lehet csak megrendelni. Ő vezette be a kalóriaszázalék fogalmát, erről anyagok még nincsenek, de magunk is kiszámolhatjuk, átszámolhatjuk a gramm százalékokból és a kalóriatartalomból. Igen a zsírszázalékban kicsit túloztam, mert a zöldek , saláta, spenót 15-15%- brokkoli 10%, pari 9, cukkini 10% (kalóriaszázalék), tartalmúak, az anyatej meg 38 , de az csak a fejlődő gyereknek kell elválasztásig, utánna már a 811 kell az embernek, s ezt mint látod még a zöldek is teljesítik önmagukban, nem kell még olajos mag sem hozzá, amely valójában csak egy rásegítés, de enélkül is teljesen funkcionál a gyümin, meg a zöldeken az emberi test. Ilyenmódon abba igazad van , hogy az anyatej mintázása a zsírtartalmára vonatkozóan már túlzás, az csak a gyereknek kell elválasztásig. DE EZ A TERMÉSZETBEN IS IGAZ, VALAMENNYI CSECSSZOPÓSNAK AZ IGAZI ÉTELE A SAJÁT ANYJA TEJE ELVÁLASZTÁSÁIG, UTÁNA PEDIG ESZI AZT AMI A SAJÁT TERMÉSZETI TÁPLÁLÉKA, S AMIT A FAJTÁRSAI IS ESZNEK.
ÉS INNENTŐL ETGYSZERŰ A DOLOG, MERT HA MEGHATÁROZZUK AZ EMBER TERMÉSZETI TÁPÁLÉKÁT, AKKOR EGYSZERŰEN CSAK KI KELL SZÁMOLNI AZOK KALÓRIASZÁZALÉKÁT VAGY GRAMM SZÁZALÉKÁT, KINEK MI SZIMPATIKUSABB, MAJD átlagolni kell ezeket az elfogyasztott ételfajtákra vonatkoztatva , azok elfogyasztott arányaikra nézve is, és megkapunk egy számot, ami a 811 vagy inkább 955.
Graham semmi mást nem csinált , csak ezt meghatározta és bevezette a kalóriaszázalék fogalmát s így kapta meg a 811 et. DE EZ A CSELEKEDETE KORSZAKALKOTÓ AZ EMBERISÉGRE NÉZVE!!! Sajnos vak, félrevezetett világunkban ennek jelentőségét még csak páran ismerték fel :D
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2009. máj. 3., vas. 9:31-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. máj. 3., vas. 8:08

GONDOLKOZZUNK EL AZ ALÁBBI DOLGON:
-Látjuk a reklámokba , loreál stb, mit csinálnak a bőrükkel a nők. Hidratálják krémmel, az okozatot a dehidratáltságot akarják megszüntetni. De az egészség belülről jön, az okot, a dehidráltság tünetét, a belső hidratálás oldja meg. Ezt pedig a táplálkozás oldja meg, a magas víztartalmú , hidratált ételek állandó, nem részleges fogyasztása. A bőr csak az egyik, de nagyon fontos s legnagyobb szervünk, ráncosodik, és az öregedés ilyen tartós dehidratálás, rugalmassÁg vesztés. A TÖBBI SZERVÜNK IS KÁROSODIK A FOLYAMATOS DEHIDRÁLTSÁGTÓL, AMIT A HELYTELEN ÉTKEZÉS OKOZ. Az öregek böre aszott, ráncos.
EZÉRT LÉTFONTOSSÁGÚ EGÉSZSÉGÜNKRE NÉZVE AZ ÁLLANDÓ , NYERS MAGAS SZERVES VÍZTARTALMÚ ÉTELEK FOGYASZTÁSA.

AZ EMBERISÉG JELENLEG AMIKOR AZ EGÉSZSÉG HELYREÁLLÍTÁSÁBAN ÉS AZ TÜNETI KEZELÉSBEN GONDOLKODIK , S BESŰLLYEDT ERRE A SZINTRE. PEDIG AZ EGÉSZSÉGET A MEGELŐZÉS ÉS AZ OKI MEGKÖZELÍTÉS SZEMSZÖGÉBŐL KELL NÉZNI.

El tudjuk mostmár képzelni, miért OLY FONTOS A MAGAS VÍZTARTALMÚ ÉTELEK ÁLLANDÓ FOGYASZTÁSA SZÁMUNKRA?
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2009. máj. 3., vas. 8:23

Jó reggelt Iván! Kösz a választ!

Jól tudom, hogy a joghurt nem jó. Arra az esetre értettem, ha valaki sok állatit eszik és egyenlőre még nem tud vagy nem akar teljesen lemondani róla akkor egyen heti néhány joghurtot vagy néha esetleg egy-egy tojást. Ha már választani kell a sok rossz közül, talán ezek a kevésbé ártalmasak. (persze csak a tömény sajtokhoz, túrókhoz, zsíros sült húsokhoz viszonyítva)

A zöldek fehérjetartalma egyértelmű, én a zsírtartalomra gondoltam.(mindegy, hogy grammban vagy %-ban.)

"és zsírtartalma (anyatej) pedig sok zöld zsírtartalmával egyenértékű"

Bocsi a kekeckedésért!
:)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. máj. 3., vas. 8:29

Ratti!

Köszi a kérdéseket, nagyon jókat kérdezel, örülök ha tudok segíteni, kérdezz bátran!

Igazad van , ez a megfogalmazás hibás:
"és zsírtartalma (anyatej) pedig sok zöld zsírtartalmával egyenértékű"

smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10