Definíciója:
A desztilláció, vagy lepárlás műveletét lényegében folyadékok elválasztására használjuk. Azt a műveletet, ami szilárd anyagokat választ ki egy folyadékból és az elpárologtatott anyag az értékes, elpárologtatásnak nevezzük, ha a desztilláció szilárd maradéka fontos, a művelet neve bepárlás.
A természetben a víz elpárolog a folyamokból, tengerekből, tavakból és a növényekből. A halmazállapot-változás folyamata során, mely által a folyékonyból gáznemű keletkezik, minden szilárd anyag visszamarad, melyek a vízben oldott állapotban jelen voltak.
A vízgőz formájában felemelkedik, kondenzálódik, és végül csapadékként visszaesik a Földre. Ez a föld legtisztább szervetlen vize, az esővíz. Én bemértem csap-forrás -s esővizet a radiesztéta barátommal. A csapvíz elfeketedett, a forrásvíz alján kiülepedett zsíros barna kocsonya, az esővíz megmaradt ugyanolyannak, amilyen volt. Az esővíz lepárlott vízgőz, nincs benne szervetlen ásványi anyag.
A desztilláló gép ugyanezt az elvet követi. Működés közben növekszik a víz hőmérséklete, és az eközben kilépő illékony gázok egy kis nyíláson át kivezetődnek.
Majd a víz hőmérséklete eléri a 100 fokot, és elpusztítja baktériumokat, vírusokat és egyéb csírákat.
Ha a forró víz elpárolog, a kemikáliák minden fajtája, (pl. peszticidek, gyógyszermaradványok, hormonok, stb.) a vírusok, a sók, és az egyéb szennyeződések visszamaradnak a forraló edényben.
A vízgőz felfelé haladva bekerül a gép fenti részében kígyózó hűtőberendezésbe, ott lehűl és legmagasabb tisztasági fokú desztillált vízzé csapódik le.
Az esetleges visszamaradó szag- és ízanyagokat az aktívszén-szűrő tökéletesen kiszűri.
Csapvizet nem desztillálnék, max. Tisztított reverz ozmózisos vízszűrőn átengedve, de az majdnem deszt. víz minőség. Ha nincs ilyen vízszűrő, akkor marad a forrásvíz desztillálása. De nekem sincs desztillálóm, mert én nem iszom vizet, csak a növények szerves vizét facsarom s eszem azokat. Csak néha használok forrásvizet kis mennyiségben turmixokhoz.
http://www.vizdesztillalo.hu/index.htm
Az embernek valójában nincs szüksége semmilyen szervetlen vizre, legyen az tisztított, tisztítatlan, természetes vízfolyás, energetizált, deutériumos, ózonos, oxigénnel kezelt, Pi-víz, stb.,stb. mert az embernek a legjobb, ha minden folyadékigényét növények leveivel oldja meg. A vízivás, vagy folyadékpótlás ugyan olyan mint a táplálkozás, van rossz (csap víz), jobb, s van a legjobb víz (nyers növénynedv), fokozatok vannak itt is. A vibrant testnek az ideális, az eszményi vagy legjobb, a 811 táplálékai, és nem igényli csak a növényi levek szerves vizét. Az emberi faj a legtökéletesebben a 811 szerves, nyers, növényi táplálékain s azok szerves vizén élve megvalósítja az eszményi életét, melynek során semmilyen szennyeződést nem visz be testének szent templomába táplálkozásával. Ennek következtében tökéletes, harmonikus testkémia, ideális tápanyag-ellátottság, s ebből adódóan betegségeket nem ismerő, vibrant vitalitás a jutalma. Aki elég erős és eltökélt ahhoz, hogy ezt a maximalizmust egy folyamat végén végül is realizálja, annak jutalma a legmagasabb egészségi szint és emberi produktivitás, aminek magasságairól csak sejtéseink lehetnek, s megtapasztalni csak az képes, aki eljut odáig, hogy átélje. A természeti élőlények saját természeti közegükben, saját nyers természeti táplálékát fogyasztva valamennyien így élnek, ilyen egészségi magasságokban. Figyeljünk meg egy énekes madarat s ámuljunk felszabadult, könnyed, természetes mozgásán, énekén, ahogy mozog, ahogy tesz-vesz, s tanuljunk szemlélődve, elgondolkodva, s láthatjuk a vibrant vitalitást benne, amit kis tiszta testéből sugároz ránk. Nem hiszem, hogy ez a picin lény valaha is találkozik az érelmeszesedés, vagy a rák rémképével, max. a végelgyengüléssel. Kár, hogy nem lettem költő, vagy író, de még lehetek, ha megtanulok helyesen írni.