80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 25., szer. 21:05

Igen, sokan azt hiszik, hogy az a víz a desztillált víz, amit forralással készítenek, de nem az, hanem a vízgőz kicsapódása, melyet speciális készülékkel állítanak elő, és tartalma tiszta H2O és mentes az ásványi anyagoktól, amik szétválasztódnak a desztillálási, vagy szétválasztási, bepárlási folyamatban.

Definíciója:
A desztilláció, vagy lepárlás műveletét lényegében folyadékok elválasztására használjuk. Azt a műveletet, ami szilárd anyagokat választ ki egy folyadékból és az elpárologtatott anyag az értékes, elpárologtatásnak nevezzük, ha a desztilláció szilárd maradéka fontos, a művelet neve bepárlás.

A természetben a víz elpárolog a folyamokból, tengerekből, tavakból és a növényekből. A halmazállapot-változás folyamata során, mely által a folyékonyból gáznemű keletkezik, minden szilárd anyag visszamarad, melyek a vízben oldott állapotban jelen voltak.

A vízgőz formájában felemelkedik, kondenzálódik, és végül csapadékként visszaesik a Földre. Ez a föld legtisztább szervetlen vize, az esővíz. Én bemértem csap-forrás -s esővizet a radiesztéta barátommal. A csapvíz elfeketedett, a forrásvíz alján kiülepedett zsíros barna kocsonya, az esővíz megmaradt ugyanolyannak, amilyen volt. Az esővíz lepárlott vízgőz, nincs benne szervetlen ásványi anyag.
A desztilláló gép ugyanezt az elvet követi. Működés közben növekszik a víz hőmérséklete, és az eközben kilépő illékony gázok egy kis nyíláson át kivezetődnek.

Majd a víz hőmérséklete eléri a 100 fokot, és elpusztítja baktériumokat, vírusokat és egyéb csírákat.

Ha a forró víz elpárolog, a kemikáliák minden fajtája, (pl. peszticidek, gyógyszermaradványok, hormonok, stb.) a vírusok, a sók, és az egyéb szennyeződések visszamaradnak a forraló edényben.

A vízgőz felfelé haladva bekerül a gép fenti részében kígyózó hűtőberendezésbe, ott lehűl és legmagasabb tisztasági fokú desztillált vízzé csapódik le.

Az esetleges visszamaradó szag- és ízanyagokat az aktívszén-szűrő tökéletesen kiszűri.

Csapvizet nem desztillálnék, max. Tisztított reverz ozmózisos vízszűrőn átengedve, de az majdnem deszt. víz minőség. Ha nincs ilyen vízszűrő, akkor marad a forrásvíz desztillálása. De nekem sincs desztillálóm, mert én nem iszom vizet, csak a növények szerves vizét facsarom s eszem azokat. Csak néha használok forrásvizet kis mennyiségben turmixokhoz.
http://www.vizdesztillalo.hu/index.htm

Az embernek valójában nincs szüksége semmilyen szervetlen vizre, legyen az tisztított, tisztítatlan, természetes vízfolyás, energetizált, deutériumos, ózonos, oxigénnel kezelt, Pi-víz, stb.,stb. mert az embernek a legjobb, ha minden folyadékigényét növények leveivel oldja meg. A vízivás, vagy folyadékpótlás ugyan olyan mint a táplálkozás, van rossz (csap víz), jobb, s van a legjobb víz (nyers növénynedv), fokozatok vannak itt is. A vibrant testnek az ideális, az eszményi vagy legjobb, a 811 táplálékai, és nem igényli csak a növényi levek szerves vizét. Az emberi faj a legtökéletesebben a 811 szerves, nyers, növényi táplálékain s azok szerves vizén élve megvalósítja az eszményi életét, melynek során semmilyen szennyeződést nem visz be testének szent templomába táplálkozásával. Ennek következtében tökéletes, harmonikus testkémia, ideális tápanyag-ellátottság, s ebből adódóan betegségeket nem ismerő, vibrant vitalitás a jutalma. Aki elég erős és eltökélt ahhoz, hogy ezt a maximalizmust egy folyamat végén végül is realizálja, annak jutalma a legmagasabb egészségi szint és emberi produktivitás, aminek magasságairól csak sejtéseink lehetnek, s megtapasztalni csak az képes, aki eljut odáig, hogy átélje. A természeti élőlények saját természeti közegükben, saját nyers természeti táplálékát fogyasztva valamennyien így élnek, ilyen egészségi magasságokban. Figyeljünk meg egy énekes madarat s ámuljunk felszabadult, könnyed, természetes mozgásán, énekén, ahogy mozog, ahogy tesz-vesz, s tanuljunk szemlélődve, elgondolkodva, s láthatjuk a vibrant vitalitást benne, amit kis tiszta testéből sugároz ránk. Nem hiszem, hogy ez a picin lény valaha is találkozik az érelmeszesedés, vagy a rák rémképével, max. a végelgyengüléssel. Kár, hogy nem lettem költő, vagy író, de még lehetek, ha megtanulok helyesen írni.
:lol:
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. feb. 26., csüt. 12:22

Hát 55ezer Ft-om nincs víz desztillálóra xD De, csak azért turmixolok most mert reggelire nincs semmi lédúsabb édes gyümölcsöm, meg dúrvább zöldeket turmixba használom fel
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 28., szomb. 15:07

http://drimmun.com/rak-ellen-a-testnek/ ... ellen.html

Az emberi test egy élő szűrőrendszer, melyet a levegő, táplálék közvetlenül átjár.
Minden szűrőrendszer vagy szivacs eltömődik a nem rendeltetésszerű használatban.
A test egyik legfontosabb szivacsa a vese, mely a vért szűri, funkcionális egységei a nefronok. Egy-egy vesénkben kb. 1,2 millió nefron található. A HŐKEZELÉS HATÁSÁRA DENATURÁLT, összesűrűsödött, összetapadt fehérjemolekulákat a nefronok képtelenek felhasználni, az eltömíti, ezáltal elpusztítja azokat. A kor előrehaladtával az ember veseállománya ilyen eltömődött, elpusztult nefronok tömkelege.
Egyed saját természeti táplálékod nyersen, hogy a táplálék áthasonulása akadálymentes legyen, s hogy megőrizd a nefronjaid szűrőképességét, mert ez létfontosságú egészségedre nézve!!!

A legtöbb ember, mivel eltorzult táplálkozást folytat, érzékeit eltompította a helytelen étkeivel. Eltompított, „természetellenes étvágy” szerint táplálkozik, s nem a biológiájának megfelelő nyerseken edződött valódi éhségre, ezt az érzést nem is ismerheti, mivel rossz táplálkozásával máshoz szoktatta szervezetét csecsszopós korától. Szervezetét hozzászoktatta a helytelen főttekhez, mennyiségi magevéshez, és állati termékekhez, melyek folyamatosan mérgezik, stresszben és függőségben tartják sejtjeit, melyek soha sem kapnak valódi kielégülést a tápláléktól, sokkal inkább folyamatos mérgezettséget. Az embernek nem a természetellenes ételein kifejlődött torz étvágyát, hanem a nyerseken felfedezett és megismert valódi éhségét kell csillapítani egyedül. Az egészséges, tiszta test valódi éhségének csillapítására mennyiségben gyümölcsöt kell enni. Semmi más nem csillapítja olyan hatékonyan a valódi, nyerseken kifejlesztett éhséget, mint a gyümölcs. A zöldeket kiegészítésnek kell enni azok fontos, a gyümölcsöket kiegészítő anyagaik miatt. Olajos magokat pedig szintén kiegészítésnek, időnként, de korántsem mennyiségben, mert az olajos mag sem veszi el az éhséget csakúgy, mint a zöldek. Az egészséges, valódi éhséget egyedül a mennyiségi gyümölcsevés, a gyümölcsök cukra, vize, oldható rostja, bélanyaga szünteti meg. Akkor nem vagy éhes, ha nem vagy éhes a gyümölcsre, minden más, amit érzel az csak vágyakozás egy másik ételre, amire valójában semmi szükséged. Meg kell tanulnod a nyers táplálékokon az egészséges, valódi éhséget átérezni.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. márc. 1., vas. 15:38

nem tudom miért, de egyszerűen alig kívánom a gyümölcsöket, és állandóan a régi főtt kajákon jár az eszem, nem szegtem meg a 80/10/10-et, de nem tudom most ez miért jött így elő :?
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 1., vas. 16:09

Ez a bejegyzés válasz Atti 2009.03.01 10:57:05-kor keltezett hozzászólására:

Szia Iván! Üdvözöllek!

Nagyon franko ez az oldal! -azt kell, hogy mondjam!
Tejesen logikus a 811! Nem lehet "belekötni", minden passzol!
Kb. 5 éve foglalkozom a táplálkozással, kutatgattam mi lehet az emberi faj ideális eledele amire igazán TEREMTVE lett. Úgy 40-50 könyv és több ezer net.-es oldal elolvasása után tényleg úgy van ahogy írtad, ez a könyv volt a hiányzó láncszem!
Ha elfogadjuk, hogy a nyers-élő étel ideális a számunkra akkor már csak kizárásos alapon sem találhatunk jobbat. Pár éve már gyanítottam, hogy talán így lehet de a mai világban ez nagyon szélsőségesnek tűnt.-így kicsit "pihentettem".
Sehogy sem bírtam megérteni, hgy pl. a makrobiotika hogy tekintheti a gabonát alapvető élelmiszernek amikor azt az emberiség kb. "csak" 8-10000 éve fogyasztja, holott genetikailag már több 100000 ill. millió évvel ezelőtt kialakultunk. Az ájurvéda túlbonyolított elméleteiről már nem is beszélek.
Elismerem, kicsit hülyén festek télen hóesésben banánnal a számban de szerintem nem a gyümölcs hanem mi vagyunk rossz helyen. Tudtommal kb. 50000 évvel ezelőtt hagytuk el a trópusokat ahonnan származunk.

Majd szeretnék néhány dolgot kérdezni, addig is sok sikert az oldalhoz!!

Szép napot

Atti
Nagykanizsa

ui.: egész jól tartod magad, kicsit sem látszik az a 108 év!
Minden jót "Iván bácsi"! -bocsi csak vicceltem.

Szia Atti!

Köszi a bíztatást. Örülök, hogy képes voltál túllépni a 811 szélsőségként való megélésén, s óriási szerencséd van, hogy fotódból megítélve viszonylag korán elkezdheted, mert ilyenkor a test még fénysebességgel építi magát újjá. Tudom, hogy csakis egy folyamat révén juthat el ide az ember, velem sem volt ez másként, azonnal nem érthetjük meg, oly távolra kerültünk az ideálistól. De annak aki a legmagasabbra teszi a lécet nincs más út, hogy átugorja.
Kérdezz bátran, amit tudok mindenben segítek, hogy sikeres legyél a 811-ben, s soha ne nézz többé vissza, s megtapasztald a vibrant egészség mámorító állapotát.
Iván
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 1., vas. 16:35

Szia Chaser!

A főtteket hosszú ideig kivánni fogod még. A rossz sejtjeid akarják, hogy visszalépj, éheznek a régi megszokott ételre. Le kell ezt az érzést győznöd, hogy az új sejtjeid megerősödjenek. Nyugodtan kipróbálhatsz egy kis főttet, bár ezzel visszalépsz az úton, csak figyeld meg az érzéseid. Tudom a Zolinak nem fog ez tetszeni, de én mindíg is kíváncsi, kísérletező tipus voltam. Én ilyenkor azt tapasztaltam, hogy a vesém erősen tiltakozott, és levert lettem, vizeletem megsárgult. Ezek a méregtelenedés egyértelmű jelei. HA A TEST MÉREGTELENÍT , AKKOR A TESTEt SZENNYEZŐDÉS ÉRTE, VAGY MÁR MEGLÉVŐ SZENNYET TÁVOLÍT EL, DE ITT NEM EZ UTÓBBIRÓL VAN SZÓ ESETÜNKBEN. A kísérlet viszont semmiképp sem legyen rendszeres, csak alkalmi s max. pár alkalom. A baj az, hogy ez úgy működik, hogy ha kinyújtod a kisújadat a főtteknek akkor az egész testedet be akarják majd kapni, s nem tudsz a lejtőn megállni.
De kísérletezés helyett inkább az alábbiakat javaslom:

1. Ha jó erőben vagy akkor kezdhetsz egy rövid böjtöt, most szezonja van. Ezután ismét kívánod majd a gyümölcsöt. 2. Egyél több zöldet, s zöld levet. Az újakat egyed, saláta most indul, sajna még drága. Mert a régiék már bioenergetikailag gyengék. Mostantól az új gyümölcsökig az új zöldekre kell koncentrálni, s azokon töltödni az új nap energiájával. 3. Próbálj ki más gyümölcsöket mint eddíg, vigyél változatosságot bele. Sajna a márciús elég gyenge hónap Magyarországon ami a gyümölcsöket illeti, mert a régieket már unjuk s zömmel egyik sem friss, betárolt, és új meg még nincs. Az új első gyümölcstöl meglátod nagyon jól fel fogsz majd töltődni, ez az eper, április elejétől már elérhető, persze még csak a fóliás. 4. Edd a hónlapon a téli kiegészítéseket, csírákat. Lényegében ugyanazt megeheted mint a régi főtt ételeid voltak, csak nyers anyagként viszed be s sokkal kisebb mennyiségben. 5. Rágcsálj gumósokat. 6. Ha nem is mindíg, de időnként egyél bioterméket, mert sajna ezek lényegesen tápdúsabbak mint a kommersz, vagy keress a közeledben lévő piacon őstermelőket, akik nem lezsarolt talajon termelnek, s nem annyia műtrágyáznak, figyelnek arra, hogy egészséges, tápdús növényt neveljenek.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 1., vas. 17:01

Nagyon fontos:
Jön a jó idő, menjünk sokat a szabadba, mozogjunk, és tegyük ki magunkat a nap sugarainak napi fél órát. A friss levegő és nap a nyerseken élő testet katalizálja, erősíti, energetizálja.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. márc. 3., kedd 15:40

Nem tudom miért, de a napokban még jobban felerősödött a régi kaják iránti vágyam, de már egy szelet kenyértől is olyan bűntudatom van majdnem mint a hústól, lehet azért érzem ezt mert nem eszek elég zöldet, mármint úgy értve hogy salátát hogy rágom is stb., de fura mert az utóbbi napokban egyszerűen úgy érzem minden iránt elvesztettem a motivációmat :? Lehet ez most csak a betegség miatt lett, de elég rossz :?
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 3., kedd 20:45

Chaser!

A táplálkozni nem lehet kényszerből, vagy bűntudattól rettegve. A táplálkozást élvezni kell. Az is fura, hogy lehettél beteg. A tiszta 811 en nincs betegség, mert az immunrendszer rendkívül erős lesz , s a test meg tiszta, igy nincs táptalaja a betegségeknek. A vibrant test NEM ISMERI A BETEGSÉGEKET, NEM TUDJA MI AZ HOGY NÁTHA, VAGY LÁZAS ÁLLAPOT, S EZ HALÁLOSAN KOMOLY, mert nem tud eljutni ilyen lehetetlen állapotba többszörösen védett, biztosított védelmi rendszere révén. Az ilyen testnek ez egyszerűen lehetetlen állapot, teljes kudarc lenne, nagyobb csőd mint egy cégnek ha felszámolják. Valószínű valamit még nem csinálsz jól, ill. a tested még nem elég tiszta, s az is biztos , hogy meg kell erősödnöd is a hitedben, mert labilis vagy, elbizonytalanodsz.
Betegség 2 okból van: 1, szennyezettség a testben, ami a rossz táplálkozásból fakad. 2, a test nem kap meg a valamilyen anyagot, azaz tápanyaghiány van valamiből, s ez szintén a rossz táplálkozás eredménye. Tehát, ha valaki eszményien táplálkozik, nincs betegség. Ha valaki jól követi a 811 -et, mindkettő kizárt, a test fürdik valamennyi tápelemben, s sejtek duzzadnak az erőtől.

Aggodalomra semmi okod, nem kell pánikolni. Haladni kell a megkezdett úton s érlelődni gyakorlatban. Bevethetsz mindent az elején az átmeneti fázisban a cél érdekébe, csírák, zöld levek, változatosság, gumósok, több mag az ideálisnál. CSAK EGY VALAMIT NE FELEJTS EL, A FŐTTEK, lehet finomak, s kívánatosak, de KÁROSAK AZ EGÉSZSÉGEDRE, A NYERSEK ÉRTED VANNAK. MARADJ A NYERS ÚTON!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2009. márc. 3., kedd 22:00-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 3., kedd 21:49

A dolgot a következőképpen lehet szemléltetni:
-Képzeld el, hogy csecsszopós korodtól ideális nyerseket ennél mondjuk mostani életkorod minusz fél évig, s ez utóbbi kis időben vegyesen főtteket, majd zömmel főtteket. El tudod képzelni mennyire kivánnád a nyerset s ezerrel menekülnél vissza csak a nyers életedbe. Ebben az esetben visszalépsz egészségedet tekintve,mégpedig jelentősen, míg a fordított esetben, amikor átállunk a főttről a nyersre meg fénysebesen javítunk egészségünkön. Ez elég jól magyarázza miért kívánjuk új életünk elején a főtteket vissza.
S ez miért van, egyszerűen azért, mert azzal azt hiszem egyetértünk, hogy a nyers űbereli a főttet.
Francis Pottenger kísérleténél semmi sem szemléletesebb erre vonatkozóan. Lsd. a honlapomon a hőkezelt étel súlyos egészségkárosító részben.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 3., kedd 23:22

Hogy jobban elképzeljük mi a vibrant immunisság állapota, gondoljunk a természetben vadon legelő vadlóra, aki a sztyeppén szakadó esőben, szélviharban legel halálos nyugalommal tűrve a zord időjárást, vagy a szarvasra, aki elsüllyed a hóban szügyig, de rendületlenül menetel, vagy a pingvinekre, akik a sarki tél embertelen örök éjszakájában összebújva tűrik a mínuszok poklát hónapokig étlen. A feketerigó, vagy a cinke, veréb egész évben kint ázik az esőn, fürdik a hideg pocsolyában s csak a komoly mínuszokban nem csacsog, de akkor is aktív, s egy percig sem gondol arra, hogy megbetegedhet, mert nem tudja mi az. Ők átélik a vibrant egészséget. A főtteket és helyteleneket evő, elpuhult, természeti közegéből kiszakadt ember, ilyen körülményeknek kitéve magát, 1 perc alatt lázasan ágynak esne. Van egy reklám a tv-ben, apu Buksi (kutyája a kisgyereknek) kiszökött. Az apa kimegy, s bejön lázasan. Erre mindig ez jut eszembe.
A VIBRANT IMMUNITÁS ÉS BETEGSÉGEKET NEM ISMERŐ EGÉSZSÉG LÉTEZIK, ELÉRHETŐ, ÁTÉLHETŐ AZ EMBER SZÁMÁRA IS!
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 5., csüt. 22:01

Szervusz Iván!

Szeretnék néhány gyakorlati dolgot megkérdezni! (igyekszem röviden, csak felsorolás szerűen)

1. A durvább héjú gyümölcsöket, zöldségeket(pl.: kígyóuborka) célszerűbb meghámozni, vagy a héját is ajánlatos megenni?
2. Egyes vélemények szerint a sok apró magot tartalmazó gyümölcsökből (pl.:kivi, málna szeder) nem ajánlatos sokat enni, mivel a szervezet a magokat is próbálja feldolgozni és ezért megterhelik az emésztőrendszert. Igaz-e?
3. A vastagabb levelek (pl.: cékla, karalábé) ajánlottak-e közvetlen fogyasztásra, vagy ezeket is célszerűbb leturmixolni majd átszűrni, mint ahogy a káposztáknál ajánlottad?
4. Tudomásom szerint a bioboltokban kapható olajos magokat a jobb eltarthatóság miatt aránylag magas hőmérsékleten (60-70fok) szárítják. Ettől ezek még nyersnek számítanak? (vajon túlélik-e az enzimek)
5. Egy étkezésen belül számít-e hogy a zöldet vagy a gyümölcsöt fogyasztjuk-e először?
6. A hüvelyes csírák mivel párosíthatók? (811-en belül, lehet-e gyümölccsel ?)

Köszi a válaszokat! Sokat segítesz!
Minden jót!
Atti

Szia Atti!

A candida a testben emésztési gyengeség is. A gyomor sósavtermelése lecsökken az idővel az enzimhiányos és helytelen étkezés miatt. A sok nyers zöld megerősíti majd a gyomrot.
-Ilyenmódon a testet támogatni kell az emésztésben az elején. Ezért ilyenkor alaposan aprítsunk, turmixoljunk, rágjunk. A nyersekhez való visszaszokás és visszaedzése a testnek egy folyamat.
Én általában héjástul eszem a dolgokat, de ha úgy érzed, hámozd meg. Ezt mindenkinek egyénileg kell eldönteni.
-Ezt nem osztom. az aprómagvú gyümölcsök nagyon értékesek, pl. fekete ribizli, kivi. eper, Füge(manna az embernek). Bátran lehet enni ezeket. A baj pl. a kivivel, nem az apró magja, hanem, hogy kényszeréretten tudjuk csak enni. Az ilyen gyümölcs bioenergetikailag, tápanyagban, és laktatás tekintetben is elmarad a fán beérett frissen szedettől.
-A zsenge levelek az ideálisak. A karalábé levele bár értékes, ízre nem finom, mégha zsenge is, ezért inkább turmixba, kisebb mennyiségben ajánlott. A cékla levele manna, az egyik legértékesebb zöld, a teljességét tekintve, fehérjetartalma már nem a legjobb. Ezt is szintén csak turmixba, pl. paradicsommal finom már, mert önmagában fanyar, nem túl ízletes. A durva leveleket csakis turmixolva s szűrve a cellulóztól mondanám. Van aki nagyteljesítményű turmixal lágy levet tud csinálni ezekből, feltörve a cellulózt, de attól szerintem az még ugyanolyan emészthetetlen, és az erős turmix esetleg eléget fontos anyagokat. De van, aki esküszik erre és azt is mondja, jobban tisztít és megeszi a teljes kelkáposztát így. Nem tudom, én abból indulok ki, hogy a fogammal nehezen enném meg s épp ezért nem nekem van teremtve, max a levét kiszopogatva, az viszont hasznos, a leve.
Zsengén, önmagában a jóízű leveleket, spenót, saláták, együk. Ezek az ember zöldjei a zsenge levelek, saláták, mint ahogy a szerző is leírja a könyvben.

folyt.:

-Igen, jó hogy írod ezt az olajos magokról. 43 c fok felett az enzimeknek vége. Ahhoz, hogy az ételt megemésszük enzim kell, melyet így a test kénytelen a saját enziraktárából pótolni, mely véges. Tehát efölöttit kezelés legyen az olajos mag vagy aszalvány halott étel, és nem jó a testnek. Sőt az sem jó, ha egy olajos mag bár nem sütötték meg, de öreg s nem csírázik ki, azaz halott. Élőt kell enni az embernek, ez létfontos. Olajos magokat célszerű “felkelteni” áztatással, fogyasztás előtt. Vizet szív fel, életre kel, enzimeket ad nekünk. Úgy lehet eldönteni, hogy egy magot megsütöttek, hogy kicsíráztatod, ha nem csírázik halott.
-Zöld és gyümölcs mehet, ahogy akarod együtt. A zsenge zöld+ gyümölcs az ember legtökéletesebb komplett étele. Ha jobb emésztést akarsz, akkor csak egyneműt egyél, de ha érzed, hogy jó, nem puf t, akkor csinálhatsz bármit.
-Hüvelyes csíra mehet zölddel csak, gyümölccsel nem szabad és a nap végén, s utána már csak zöldséglé.

A LÉNYEG, MINDENKINEK MAGÁNAK KELL KITAPASZTALNI, ADOTT EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁBAN ÉPP MI JÓ NEKI. TARTSUK BE A TÁPLÁLKOZÁSI SZABÁLYOKAT, könnyítsük AZ EMÉSZTÉST AZ aprítással, EGYNEMŰSÉGGEL, MEGFELELŐ MENNYISÉGEKKEL ÉS ÉTKEZÉSSZÁMMAL, ÉS FIGYELJÜK AZ ÉRZÉSEINKET S A TESTÜNK REAKCIÓIT

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2009. márc. 5., csüt. 22:55-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 5., csüt. 22:45

Köszönöm a válaszokat!

Még csak annyit a magokhoz, hogy honnan tudható róluk pl.: a héj nélküli tökmagról, vagy szezámmagról, hogy mennyire volt kíméletes a feldolgozásuk, ill. mi alapján érdemes választani?

Tovább nem "fárasztalak"!

Jó éjszakát!
Válasz:
Hántolatlan szezámok kicsíráznak ami kapható, hántolt fehérszezám halott mag, nem jó. Héjatlan olajtökmagot csíráztatni kell, hogy megtudjuk él e, ugyanúgy csíráztatható mint a hántolt napraforgó, ez utóbbi is kicsírázik általába. Kesuról nem tudok semmit, pedig ezt szeretem s szoktam is venni. Általában ha natúr a megjelölés akkor az már jó jel, hogy él a mag. Dió, mogyoró, mandula csonthéjasan kell venni, amit lehet csonthéjasan, hántolatlanul szerezzük be.Lenmag kicsírázik, natur kendermag is. Fenyőmag, brazildiók általában avasak. Én általában ezeket váltogatom.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 5., csüt. 23:23

Hozzáteszem megjegyzésként, hogy az ember ideális tápláléka az ÉDESGYÜMÖLCS a ZSENGE ZÖLDEK kiegészítésével. Olyannyira, hogy megkockáztatom, hogy valójában olajos magok nélkül is képes az ember a legnagyobb egészségben élni, mivel a változatos édesgyümölcs és zsenge salátával is bekerülnek zsírok .Azon kívül a testnek megvan az a képessége, hogy a felesleges többletcukorból zsírokat képezzen, mint ahogyan ezt teszi is minden esetben, ha többletcukor kerül be, és ezekből akár komoly raktárakat deponiál a test különböző részeibe. Dr. Graham is tesz utalást a könyvben, hogy esetleg a 90/5/5 tápanyagarány az eszményi, mely valójában a tiszta olajosmag nélküli diéta, közelebb van bizonyos emberszabású rokonunk tápanyagarányához, és a 811 már egy biztonsági többletet hordoz magában.
Persze ezt csak a profik gyakorolják, kezdők maradjanak a legalább unciányi olajosmag időnkénti bevitelének útján. :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. márc. 7., szomb. 11:21

Megjelentek az új zöldek. Fejes saláta, spenót,, petrezselyem , zsenge karaláb és zsenge levele stb. Ezeket most sokat együnk. Ezek zsenge, enzimgazdag levei aranyat érnek most.

http://vibrantegeszseg.lapunk.hu/?modul ... lom=509244

smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10