Tényleg nagyon hasonlóan gondolkozunk.
- Bicsérdyhez azonban nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy tejtermékeket is fogyasztott, amik meglehetősen hízlalnak. Amúgy ő is leírja a műveiben, hogy a tej nem természetes tápláléka az embernek, de az "átállási időre" megengedett a nyers(!) tej fogyasztása. Egyébként B. rengeteget böjtölt, minek következtében jelentősen átalakult a szervezete, ezért is érhette be ő (is) kevesebb kajamennyiséggel. (Egy idő után majd én is szeretném bevezetni a heti egy böjti napot.)
-Én speciel nagyon szerettem a tejtermékeket, de mindig rosszul voltam tőlük, akár nyersen, akár főzve fogyasztottam őket. Hullott a hajam, krákogtam, mitesszeres lettem, felfúvódtam stb. Az emberiség nagy része amúgy nem is képes megemészteni a tejet, az elégtelen (vagy a már egyáltalán nem létező) laktáztermelés miatt...Én az apokrif János evangéliumát olvastam (ugyancsak Székely Edmond fordításában), ahol szintén említi Jézus a tejtermékeket, de ő sem tartós fogyasztásra javasolja, hanem csak kiegészítésképpen.
-A mennyiségi gyümölcsevéssel kapcsolatban viszont nekem is pont ugyanez a kérdés motoszkál a fejemben! B. ír egy olyan németországi gyümölcsevőről, akinek napi 1-2 óra volt az alvásigénye, viszont naponta kettőnél nem evett többször és rendszeresen böjtölt is.
Graham meg azt írja, hogy aludjunk jó sokat. Hát ha annyi gyümölcsöt kéne megennem amennyit előír, akkor lehet, hogy nekem is kéne legalább 8-10 órákat aludnom. De ez nekem valahogy nem kóser. Tényleg Smanag! Neked mennyi a napi alvásigényed?