80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 14., szer. 9:41

Kedves Péter!

Tényleg nagyon hasonlóan gondolkozunk. :D
- Bicsérdyhez azonban nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy tejtermékeket is fogyasztott, amik meglehetősen hízlalnak. Amúgy ő is leírja a műveiben, hogy a tej nem természetes tápláléka az embernek, de az "átállási időre" megengedett a nyers(!) tej fogyasztása. Egyébként B. rengeteget böjtölt, minek következtében jelentősen átalakult a szervezete, ezért is érhette be ő (is) kevesebb kajamennyiséggel. (Egy idő után majd én is szeretném bevezetni a heti egy böjti napot.)
-Én speciel nagyon szerettem a tejtermékeket, de mindig rosszul voltam tőlük, akár nyersen, akár főzve fogyasztottam őket. Hullott a hajam, krákogtam, mitesszeres lettem, felfúvódtam stb. Az emberiség nagy része amúgy nem is képes megemészteni a tejet, az elégtelen (vagy a már egyáltalán nem létező) laktáztermelés miatt...Én az apokrif János evangéliumát olvastam (ugyancsak Székely Edmond fordításában), ahol szintén említi Jézus a tejtermékeket, de ő sem tartós fogyasztásra javasolja, hanem csak kiegészítésképpen.
-A mennyiségi gyümölcsevéssel kapcsolatban viszont nekem is pont ugyanez a kérdés motoszkál a fejemben! B. ír egy olyan németországi gyümölcsevőről, akinek napi 1-2 óra volt az alvásigénye, viszont naponta kettőnél nem evett többször és rendszeresen böjtölt is.
Graham meg azt írja, hogy aludjunk jó sokat. Hát ha annyi gyümölcsöt kéne megennem amennyit előír, akkor lehet, hogy nekem is kéne legalább 8-10 órákat aludnom. De ez nekem valahogy nem kóser. Tényleg Smanag! Neked mennyi a napi alvásigényed?
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 14., szer. 10:18

A tej nem emberi táplálék, károsabb a húsnál is. Ennek árnyoldalairól, betegségokozó voltáról kövnyi szakirodalom van, aki egyszer elolvassa ezeket ,az többet nem akar tejet inni, ha jót akar magának.
Ezreléknyi ízelítő olvasható Váradi Tibor oldalán:
http://www.napfenyes.hu/eletmod_es_gyog ... szseg.html

Esszenikusok, Jézus tanai mind hiányosak, falsak, mert itt már nem voltunk az Édeni úton, rossz gyökerekből merít. Aludni kell, élvezet. 8 órát kell aludni, az hülyeség, hogy elég 2-3 óra. A vibrant test valósággal elélvez mikor álomra hajtja a fejét s reggel pedig mámorító boldogsággal nyújtózik ébredéskor. Minden természeti élőlény ezt érzi saját természeti közegében. Az alvás élvezet, a táplálkozás élvezet, a mozgás élvezet, a munka élvezet, mindennek így kéne mennie, akkor vagy harmóniába magaddal s a világgal. Azért van éjszaka, mert ilyenkor a melatonin termelés beindul a testben.Természetes körülmények között a melatonin nevű hormon a testben minden este fölszaporodik, álmosságot okoz, majd amint közeledik a reggel, a szintje ismét lecsökken. EZEK ÉVMILLIÓS TERMÉSZETES BIOLÓGIAI FOLYAMATOK MINDEN ÉLŐLÉNYBEN, kívéve az éjjel aktívakban. Minden élőlénynek a természethez kell igazodni. Sötétben aludni kell, nyáron kevesebb is elég( a napsugár kiugraszt az ágyból reggel 6 kor, télen meg milyen érdekes, még 7,30 kor is jólesne egy kis lustálkodás) A test a biológiája szerint követi a napszakváltást.
Kutathattok bármely irányba, de ha rám halgatttok , jöttök a 811 en tovább , mert én ezeket már rég végigkutattam a legjobbat keresve, ami a 811. NEM KELL SIETNETEK, A SAJÁT TEMPÓJÁBAN HALADVA CSINÁLJA MINDENKI AZ ÁTÁLLÁST! EREDEMÉNYEK OLYAN MÉRTEN JÖNNEK, AMILYEN MÉRTÉKBEN KÖZELEDTEK A LEGJOBBHOZ.
:D
www.vibrantegeszseg.lapunk.hu
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 14., szer. 10:56

Zoli!

A kifinomult, tiszta test ökonomikusan működik. Ez annyit jelent hogy a kevesebb anyagbevitellel ugyanazt a produktumot eléri mint egy mindenevő test. Nem azonnal leszel mennyiségi gyümölcsevő, ehhez hozzá kell edzeni magad, különösen a főtteken megmerevedett falú , rugalmatlan gyomorfaladat kell megedzened, de ez idővel meg fog történni. Nem aszerint kell enni, hogy kiszámolom a napi energiaigényemet s azt azonnal nyerssel próbálom bevinni, hanem haladni a saját tempómban, annyi nyerset enni, amennyi jólesik, és mindíg növelni étkezésen belül a nyersek arányát. Édesgyümölcsökkel meglepően könnyen be lehet vinni a napi kalóriaigényt különösen akkor , ha valaki kizárólag azokat fogyasztja.Ha a könyvben követed, és komolyan veszed Dr Graham tanácsait amit az átállásról ír, biztos a siker. NEM GYŐZÖM ELÉGGÉ HANGSÚLYOZNI, A 811 NEM EGY OLVASMÁNY, MELYET OLVASGATNI KELL, MINDEN SORA ARANYAT ÉR.
A 80/10/10 az ember táplálkozásának "NAGY KÖNYVE", sorsfordító műremek, melyet nem elég egyszerűen csak elolvasni, sokkal inkább MEG KELL TANULNI!
Azért nagyon örülök, hogy kis hazánkban is vannak már követői ennek az életmódnak, s minden segítségemet, tapasztalatomat igyekszem átadni, hogy Ti is sikeresek legyetek ebben, s megtanuljátok. Még valószínű fel sem tudjátok mérni, milyen szerencsések vagytok, hogy itt vagytok, később valószínüleg egészségetek javulásával párhuzamban felfedezitek ezt.
www.vibrantegeszseg.lapunk.hu
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 14., szer. 11:29

Kedves Smanag!

Nagyon szépen köszönöm minden tanácsodat, meglátásodat, nagyon hálás vagyok érte!
Én azonban nem adtam senkinek sem igazat, csak leírtam, hogy van két, merőben ellentétes álláspont, ami között meglehetősen nagy ellentét feszül és az egyik - egyelőre - logikusabbnak tűnik...Elméletben! Hogy aztán mit hoz a gyakorlat, az egy másik lapra tartozik. A puding próbája az evés, meg fogom nézni, hogy nekem mi válik be leginkább. Lehet, hogy én is mennyiségi gyümölcsevő leszek, nem tudom. Még csak 14. napja nem eszem főtteket, teljesen evidens, hogy 25 év törvénysértését nem lehet ilyen rövid idő alatt helyrehozni.
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 14., szer. 12:05

Smanag, köszönöm szépen a válaszokat!

A 811 -el teljes mértékben egyetértek és tankönyvnek kellene lennie a sulikban. Az én életmódomnak is az alapját a 811 képezi bár meglehet, hogy időnként vagy az átállásnál kiegészítem mondjuk tejjel.

Ám amire Graham nem fordított figyelmet a test energetikai része. A test képes minden szükséges energiát közvetlenül a pránából felvenni, csak így - szerintem - nem lehet megerősödni. Most a pránatáplálkozásra gondolok. Egyszerű logika szerint lehetetlen, hiszen semmit nem eszünk mégis élünk. Szerintem lehetséges,.. Tehát azt akartam ebből kihozni, hogy nem lehet mindég a tényekre alapozni. De ez már talán másik téma.

Egyelőre úgy néz ki hogy 811, edzős napokon "811" tejjel, + minden nap zöldturmix. Aztán meglátjuk mi lesz :)

Smanag mi köszönjük, hogy itt vagy! Úttörő munkát végzel hazánkban! :wink:
gpeter
Írogat

Hsz: 94

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 14., szer. 13:35

Köszi Péter!

Extra képességek kifejlesztésében én is hiszek, de mindenhez idő kell. Véleményezni prána táplálkozást nem tudok, mert én csak táplálkozási tapasztalatokkal bírok.

Zoli!

Én köszönöm Nektek, hogy itt vagytok, s bátran felvállaltok egy ismeretlen dolgot. Igen, a puding próbája az evés, mindenkinek magának kell kitaposnia az útját.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 14., szer. 16:10

tejet miért iszol? szerintem az egy elég rossz választás, rosszabb tényleg mint a hús
amúgy szerintem ha már elkezded betartani a 811-et, ez vonzani fogja magával a többit és a végén befogod tartani 100%-ban :D
amúgy aludni én is szeretek főleg ilynekor, de nyáron már kidob az ágy 7-kor 8-kor, meg szerintem a könyv úgy is értette hogy amúgyis elég stresszes világba élünk stb. stb. jó ha sokat pihenünk, és leírja azt is hogyha nincs elég idegi energia akkor bármilyen jól táplálkozhatunk
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 14., szer. 21:21

Hogy miért döntöttem a tejivás mellett?

1. Néhány példa Bicsérdy könyvéből:

- Miguel Solis: 180 éves ember ... egyenes és magas termete nem csekély fizikai erőt sejtetett ... naponta egyszer evett a délutáni órákban ... tejet néha tejterméket fogyaszt kenyérrel vagy banánokkal.

- "azon arabok között kik, tej, datolya és egyéb gyümölcs vagy néha kevés rizstáplálékkal beérik, nem egyszer találkozott (Dr. Weber) 200 évig terjedő életkorú emberekkel."

- a skót Mac Crain: 207 évig élt, naponta egyszer táplálkozott, 157 éves korában erőteljes ifjakkal még sikeresen birkózott... tej, vaj, sajt, kevés kenyérrel és naponta gyümölcs szerepeltek asztalán.

és így tovább...

2. pl. egy másik könyvből (Reformkonyha)
- Hunza-törzs, az emberek életkora a 100 esztendőt jóval meghaladja, kenyerük félnyers, teljes szemből nyert süteményféle, fő táplálékuk pedig a gyümölcs, zöldségféle, tej, sajt és méz.

3. Radiesztéziával megnézettem (megkértem az ismerősömet), hogy esetemben árt-e a tej és azt mutatta, hogy nem fog. (ez már személyes, meg talán kevésbé hiteles)

4. Épp ma beszéltünk Etka anyóval és megkérdeztük tőle a tejes dolgot, és azt mondta, hogy ő maga is issza. Egyébként köszöni, jól van :)

5. Esszénus Béke Evangélium: Jézus mondja, hogy nyugodtan igyuk az állatok tejeit is.

Azt még hozzá kell tennem, hogy természetesen nem a bolti zacskós-dobozos tejre hanem a gazdától származó, nyers, élő nem hőkezelt tejre gondolok. És a tehén meg ne kapjon semmiféle tápot, antibiotikumot vagy semmi hasonlót ami most a nagyüzemekben divat...

A sok-sok ellenérv ellenére e adatok miatt döntöttem így.

Egyébként majd meglátjuk, ha mondjuk 3 hét után esetleg még mindég lesz valami panaszom a tej ivás után akkor hagyom, majd kiderül :wink:
gpeter
Írogat

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 14., szer. 21:39

hát nemtudom, nekem az elenérvek nyomósabbak mint ezek, amellett meg mindig akkorák voltak a tejtől a manduláim mint a ház, egészségügyi okkoból kötelező lenne választanom akkor csirkecombot előbb enném meg mint meginnám a tejet, élet tiszteletének okaiból lehet inkább fordítva döntenék
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2009. jan. 15., csüt. 12:10

Péter!

A gond az, hogy hol találsz jó minőségű tejet? Szerintem amit kimérnek gyakran az sem megfelelő.
A másik, hogy a tej elég nehezen emészthető (ez a saját tapasztalatom)
Régebben amikor még hébe-hóba fogyasztottam tejterméket, az volt a tapasztalat, hogy a savanyított tejtermékkel (yoghurt, kefír, túró) nem volt gond, de a tejtől, sajttól, tejföltöl nagyon durván kiütődtem és problémáim voltak.

A nyers tejről én is olvastam, hogy elvileg "megfelelő", de gondolj bele mennyi fertőzés veszélye van! A másik, hogy mennyire lehet értékes az a tejfehérje, amit forrásig hevítettek? majd más eljárással kicsapattak ? Az eljárás során biztos sérül a fehérje molekulája.

Ha a tudományos megközelítést veszem... persze van az emberiségnek egy része akinek nem okoz problémát, én ez ügyben óvatosan kezelem a témát. Inkább egy kis zöldséglé, vagy nyers turmix... az biztos.
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 15., csüt. 12:14

Én még mindig úgy vagyok vele hogy tejet azt igyák a kisbabák(akkor is saját fajuk tejét)
nutritiodata.com-on a kalória értéket mag nélkül kell tekinteni? mármint a mangonál 1 gyümölcsre ami 207g 135kalóriát írnak, de ez most maggal vagy mag nélkül 207g?
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 15., csüt. 13:50

A mindennapi súlyzózás szerintetek baj? mert valahol olvastam hogy nem jó mindennap edzeni ert hogy túlhasználódnak az izmok, de ha azt vesszük a természetbe se ülnénk egésznap a fenekünkön, talán egy napot se
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2009. jan. 15., csüt. 13:56

Sziasztok Srácok!

Rég nem írtam a fórumba, de követem az eseményeket. Nos reagálva az utóbbi témákra.

Pránaevés:
-nagyon sokáig foglalkoztatott engem is a téma (talán ma is), egy biztos én a nyers éltrend mellett alig vagyok éhes, ami elég elkeserítő számomra! És gyakran elfelejtek enni. Mindamellett jó a közérzetem, hátrány hogy ledobtam az utóbbi hónapban 5 kilót!
(ezen most változtatom)

-a 811 és a jó minőségű gyümölcs fontossága. Ezt is megtapasztaltam: képzeljétek itt Fehérváron karácsony után - január elején szinte kiürültek a boltok szánalmas amit lehetett kapni. Még zöld és barnuló már már folyó állapotba alakuló banánok, narancs is hébe hóba, alma az volt..... szörnyű. Fel kellett adnom egy időre a nyerset és egy kis gabonával pótolni a kalóriákat sok zölddel. Meg kell mondjam fura volt a főtt étel íze! Jelenleg már visszaállóban vagyok, hálistennek most több déligyümölcs szerezhető be. Viszont jön a tél vége... és fogynak a raktárok. :S

Ha beindulna ez a bio gyümölcs szállítás engem is érdekelne, ha lenne olyan lehetőség hogy Bécsből Bp. fele tartva meg tudna állni Fehérváron, mert megérné... 1 karton banán tuti elfogyna minden héten... ebben biztos vagyok. :)

Egy ideje rákaptam a kelkáposzta turmixra! meg kell mondjam finom! :) Teljesen elkrémesíti a turmixgépem kb 6-8 dl vízzel turmixolok 6-8 levelet. Nemtom mennyi tápanyag kerül bele ilyenkor a vízbe? ami marad rost azt leszűröm, bár igazából bele lehetne tenni, de akkor lehet túl káposztás lenne. Hisz a banán kb 6 db is jól besűríti!
Esetleg mit gondoltok, kelkáposztát lehet léprés géppel kinyerni a levét? nekem GS 1000 -em van. Nemtom mi lenne a különbség vagy a jobb megoldás.

Viszont leveles zöldekből már csak a zellerszár maradt meg a kínai kell :( hát igen, örülni kell minden fajta zöldnek: gyökeresek, kis karfiol... és elég íztelenek lettek a salták, most savanyú kápsoztával próbálom feldobni őket, így még egész ehetőek. :)
giyandeva
Grafomán

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2009. jan. 15., csüt. 14:05

ChaserHUN írta:A mindennapi súlyzózás szerintetek baj? mert valahol olvastam hogy nem jó mindennap edzeni ert hogy túlhasználódnak az izmok, de ha azt vesszük a természetbe se ülnénk egésznap a fenekünkön, talán egy napot se

Szia!

Szerintem lehet naponta edzeni a 811 mellett hisz biztos nem lesz durva izomlázad! Én a neten találtam egy nagyon jó gyakorlatsort, ami elég jól erősít:
(bemelegítés - én végzek pár jógagyakorlatot)

1. fekvőtámasz 20x

2. hasonfekvés. majd fogsz 1 palack vizet (1,5-2 literes) nyújtott kézzel körbeadogatod a palackot, pl: jobb kézzel hátra adod, majd a bal kezdeddel a derekad mögött megfogod és előre viszed így 10-10 kört mindegyik irányba

3. felülés: ágyra felteszed a lábad és felülést csinálsz megérintve a térded 20x

4. terperszállás és két vizespalackot felemelszoldalsó középtartásba hogy vízszintes legyen a kezed és 10 mp. ig tartod. ismétled 10x...

5. a fal mellett "leülsz" és a comboddal tartod magad 1 percig...

Nagyon durva! tök jól érzem hogy dolgoznak az izmaim. Nyárra szeretnék jobb formába kerülni, meg nem lenne rossz ha az étvágyam is nagyobb lenne. :)
giyandeva
Grafomán

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 15., csüt. 14:12

A gond az, hogy hol találsz jó minőségű tejet? Szerintem amit kimérnek gyakran az sem megfelelő.

Vidéken lakom, itt még van remény, folyamatban.

A másik, hogy a tej elég nehezen emészthető (ez a saját tapasztalatom)
Régebben amikor még hébe-hóba fogyasztottam tejterméket, az volt a tapasztalat, hogy a savanyított tejtermékkel (yoghurt, kefír, túró) nem volt gond, de a tejtől, sajttól, tejföltöl nagyon durván kiütődtem és problémáim voltak.

Ami erről hirtelen eszembe jutott, hogy sok tapasztalat azon alapszik, hogy a tej eleve hőkezelt volt, másodsorban meg nem csak gyümölcsöt ettek mellé.
Másképp emésztődik az a boltban vásárolt tej amit lekváros zsemlével esznek az emberek és mellette mindenevők, és megint másképp az a élő tej, amit külön fogyasztanak el éhgyomorra és mellette az ember gyümölcsevő.

A nyers tejről én is olvastam, hogy elvileg "megfelelő", de gondolj bele mennyi fertőzés veszélye van!

Ettől nem kell félni, ez csak megfélemlítés! Egyébként is abban biztos vagyok, hogy egy magas vitalitású szervezet képes legyőzni a "legveszélyesebb" vírusokat, baktériumokat is.

A másik, hogy mennyire lehet értékes az a tejfehérje, amit forrásig hevítettek? majd más eljárással kicsapattak ? Az eljárás során biztos sérül a fehérje molekulája.

NEM szabad a tejet felforralni! Erre az Esszénus evangéliumban is figyelmeztetnek, sőt Bicsérdy is felhívja rá a figyelmet!

Borjakról van szó: "a forralt tejjel neveltek csontjai angolkóros elváltozásokat mutattak sőt skorbutszerű állapot is lépett fel közöttük, némelyek végnélküli hasmenésben pusztultak el. Gyermekeknél hasonló állapotot észlelhetünk, ha forralt túlmeleg és ami a nagyvárosokban előfordul, nem egészen friss tejet adunk nekik."

Ne higgyetek nekem, még én sem tudom, hogy fog ez kialakulni. Hétfőtől leszek 100%-os gyümölcs-zöldség-zöld levelek-fűlé-tej fogyasztó. És majd meglátom. Akárhogyis ide majd beírom. :)
gpeter
Írogat

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10