80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 19., pén. 15:20

Voltam ma vérvételen :D

Kép
Kép

egyedül a vérsejt süllyedésem alacsonyabb mint kéne, de az pontosan micsoda?
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 19., pén. 20:14

Teljesen jó a vérképed s ennél csak jobb lesz ahogy eszed rendszeresen a sok zöldet. A vérsejt sűllyedés alacsony értékkel nem kell foglalkozni, az annál jobb ha kicsi az érték. Itt csak az a gond ha túl magas ez az érték.
:D
www.vibrantegeszseg.lapunk.hu
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 19., pén. 20:44

Akkor jó, mert kaptam oda egy felkiáltó jelet :)
Amúgy az mit takar pontosan? csak tudni szeretném mert semmi pontos dolgot nem találtam róla neten
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 19., pén. 20:58

http://www.georgikon.hu/tanszekek/takar ... C3%A9s.doc

A sok zöld igen erős vérképző. Azonkívül a vörös színű növényi levek is erős vérképzőek. Hemoglobin szinted szép magas, nem vagy vérszegény, mert iszod a zöld vért. Folsavat is sokat eszünk a zöldekkel. B12-t nem mértek a vérképben, ez a 2. faktora a vérbőség mérésének. A harmadik a vasszint, de még az is jó nálad. Ha ennél sok petrezselymet, vagy más vasban nagyon gazdag zöldet, még jobb lenne az érték, de így is jó. De úgy tudom, csak nem rég kezdted el a zöldeket nyomni, s felfedezni, s ez váljon mindennapos jó szokásoddá a jövőben.
A céklalé is erős vérképző s mint ahogy a múltkor írtam b12 -t tartalmaz, a levele pedig minden levelet megver az ásványi makro és mikroelemeket tekintve. Hasonlóan erőteljes a csalán s a spenótlé is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2008. dec. 19., pén. 21:48-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 19., pén. 21:36

hát igen, káposzta féléket mostanában kezdtem el enni jobban, B-12-t is kellett volna méretni, na mindegy, majd máskor, de szerintem nem lehet gond vele :)
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 19., pén. 22:06

Chaser!

Egy dolog legyen a szemed előtt, napi 1-2 l zöld vér minden nap , s használd az alábbi erőteljes növényeket is, ne csak a salátákat, s változatos gyümölccsel pedig bevinni a kalóriát, s pár hét múlva ezek után ha megméred a véred, még jobb lesz.
Kelkáposzta, petrezselyem, spenót, brokkoli, céklalevél(ez most nincs), szárzeller, kinai kel, búzafű, árpafű, lilakáposzta, stb stb, szezonban(zsenge lucerna, fehér libatop!!!!!! MANNA, disznóparély, tyúkhúr, porcsin, csalánlé!!!!! igen erős tápanyag és ásványi anyagnomba, stb, stb.)
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 20., szomb. 13:38

Megáll az eszem, biosz tanár aszonta jó dolog a vegaság de csak felnőtt korban, mert amég erősödnek a csontok addig szükség van a fehérjére és nem a tejből meg tojásból hanem a húsból :lol: legszívesebben cáfolnám az ilyeneket csak én nem tudok olyan szakszavakkal érvelni meg stb.
komolyan most az fog következni, hogy elmegyek már egy csont-sűrűség vizsgálatra is és az orruk alá dugom az eredményeket
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 20., szomb. 17:17

Felesleges energiapocsékolás. Nem képesek megérteni, mert nincsenek ott tudásban, s soha nem is lesznek ott, vakon élik le az életüket.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 20., szomb. 17:38

Akkor is kegyetlenül idegesít, az orvosok meg az ilyen biomókusok a legrosszabbak, annak ellenére én is biosz fakton vagyok, és lehet természetgyógysáznak készülök bár még nemtom hova megyek, de azért is mentem biosz faktra, hogy mondhassam hogy megtanultam és ellent tudjak mondani neki, legközelebb kipiálok mindent a vérvételes beutalón xD

Amúgy most vannak itt olyanok akik 80/10/10-en nevelik a gyermekeiket? :)

http://golgotha.uw.hu/hetedik%20fej_.html itt van hogy járulunk hozzá a magas fehérje bevitellel a csontritkuláshoz :)
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 20., szomb. 23:32

Chaser!

Én nagyon drukkolok Neked! Idegeskedned azonban felesleges. Azt a hatalmas sötétséget, ami van a fejekben, nem lehet pár perc alatt kivilágosítani. De a fény már elindult a hódító útjára. :) Egyre többen vagyunk és még többen leszünk!
Dirk Riskének most született a nyáron kislánya, őt majd totál nyerskoszton akarják nevelni, egyelőre azonban még anyatejen él.
Az amcsi Storm Talifero és népes családja (van vagy 5 gyereke) azonban teljesen nyerskosztos.
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 21., vas. 10:43

Ezekben a melegházi kelkáposzták nem érnek olyan túl sokat, megiszok napi 2l zöld turmixot és néha még mindig visszajön a száj szátazság, bár eléggé fakók ezek a kelkáposzták, de nincs másik :(
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 21., vas. 10:46

A Cornell Egyetem táplálkozással foglalkozó biokémikus vegetárius profeszszora, Dr. T. Colin Campbell a The China Study című könyvében mindent leír, hogy mennyire káros az állati fehérje s hogy a növényi NYERS zöldek tökéletes fehérjeforrások, olyannyira, hogy mint több helyen leírtam, csak ezek adnak ideális bevitelt, mert már a növényi mennyiségi magvebitel is káros, még ha nyers is a bevitel, azon egyszerű oknál fogva, hogy többlettfehérje bevitelt ad. Egyszerűen az emberi test nem igényel ekkora fehérje dömpinget. A legtöbb gyümölcs, s különösen a zöldek minden aminósavat tartalmaznak csak eltérő arányban, sűrűségben, pl. a spenót koncentráltan adja az aminósavakat, de ha a napi energiabevitel megvan a mennyiségi gyümölcs és zölddel akkor pont bekerül vele a legjobb sűrűségben minden fehérje. Az ember, ha a természetes táplálékát nyersen eszi a megfelelő mennyiségben amivel a kalóriabevitelét biztosítja, akkor minden elemhez, a fehérjét is beleértve a legideálisabb mennyiségben s biológiai értékben megkapja. A nem természetes táplálékok bevitele EGYENSÚLYBOMLÁST ad, bármely hőkezelt étel bevitel pedig MÉRGEZŐ a testnek.
Változatosan kell enni , inni a zöld vért, s télen be lehet vetni búzafű árpafű stb. levet, a zöldcsírákat. Én most még nem eszem ezeket mert stabil a testem, de ha tél vége felé úgy érzem akkor bevetem. Figyeljünk a testünkre, kérdezgessük mi kellene neki. Kutassunk, képezzük magunkat s megtaláljuk a megoldást. Keressünk rá a problémát taglaló szakirodalomra s keressük meg rá a természetes nyers növényi megoldást.
Az a lényeg ha a testben egyensúlytalanság van akkor kényeztetni kell a testet s bevetni minden eszközt.
Hasznos ez a link is köszi Chaser. : http://golgotha.uw.hu/hetedik%20fej_.html

Ez melyik könyvből való?
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 21., vas. 11:29

...............A 3. ábra {Kép:03 – A nyolc esszenciális aminosav mindennapos növényi táplálékokban} táblázata szemléletesen mutatja, hogy ezekben a táplálékokban a nyolcféle aminosav milyen mennyiségben található meg.
A táblázat jobb szélén az alapvető aminosavak színes kódrendszere látható. Alul, jobbra egy kis sávban található az ajánlott napi mennyiség ezekből az aminosavakból. Az ábra terjedelmesebb részében láthatjuk, hogy a nyolcféle aminosav milyen mennyiségben van jelen a 11 növényi táplálékban. Megfigyelhetjük, hogy az ábrázolt értékek jóval meghaladják az ajánlott mennyiséget, ami azt jelenti, hogy a növényi táplálékok a szükségesnél sokkal több fehérjét tartalmaznak. Ez mindegyik ételre és minden egyes aminosav tekintetében igaz. Gyakorlatilag bármely zöldség- vagy gabonaféle a szükségesnél nagyobb mennyiséget tartalmaz az alapvető aminosavakból. ...................

A növényi zöldek kalóriatartalomra vetítve a fehérjékben hasonló értéket mutatnak fel mint akár az olajos mag királyok.

Tökmag átlagosan 35 gr fehérje /100gr magban. Kalóriatartalma ennek 650 kcal. 80/10/10 en 30gr-ot , azaz harmadát esszük a tökmagnak, ez kb. ekvivalens 1 font spenót nyersfehérjével. Spenót 2,6 gr feh. /100gr növényben, 30kcal. 1 font spenót 13 gr nyersfehérje(kb 128% biol. értékű) és kb 150 kcal. Durva, közelítő számítással.

AZT KELL MEGÉRTENI, HOGY MINDENT MINDENNEL LÉNYEGÉBEN BE LEHET VINNI, OLYAN NINCS, HOGY ALAPVETŐ ANYAGOKAT VALAMI NEM TARTALMAZ, CSAK AZ VAN HOGY AZ EGYIK KONCENTRÁLTABBAN TARTALMAZZA MINT A MÁSIK. A MAGOK KONCENTRÁLT TÁPLÁLÉKOK, MERT A FIATAL NÖVÉNY FEJLŐDÉSÉHEZ KIS TÉRBEN BENNE VAN MINDEN, DE A MAGAS VÍZTARTALMÚ NÖVÉNYI RÉSZEK IS UGYANAZOKAT TARTALMAZZÁK CSAK MAGAS VÍZTARTALMUKNÁL FOGVA NAGYOBB TÉRBEN ÉS SÚLYBAN.

Ezért mondtam korábban, hogy hiányzik egy tényfeltáró , számokat bemutató szakirodalom még, melyben fehéren -feketén le lenne írva hogy minden tökéletesen bekerül a növényekkel.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 21., vas. 12:07

Napoztam fél órát nyitott ablaknál, dec. 21. Nem is tudtam milyen erős a napsugár ilyenkor, mi lesz februárban? Ajánlott gyakorolni ezt a tevékenységet, ha van rá lehetőségünk.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Gitta » 2008. dec. 21., vas. 13:10

Iván, hol van az ábra, amiről írsz?
Gitta
Írogat

Hsz: 75

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10