Tejtermékek

Semmi állati

!

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2005. szept. 16., pén. 9:41

"Nem lehet elhalgatni, ami itt folyik. Kihasználjuk az állatokat, szenvedést okozunk nekik, és ezzel magunknak, utódainknak. Beszélni kell erről. "


Nos az én véleményem az erröl, hogy az emberek nem csak az állatokat használják ki, hanem az állatok teremtőjének, ill. az egész anyagi természet teremtöjének az alkotását.
A Védák szerint semmi érdem nincs abban. ha valaki csak vegetárius.

A másik véleményem ezzel kapcsolatban még az, hogy nem mindegy, milyen stilusban mondják bárkinek is azt, amivek nem biztos , hogy azonosulni tudd.




"Egyébként írtam azt is, hogy a nálam elismertebb ember hogy vélekedik a kérdésről, egyértelmű jószándékkal a tejet fogyasztani akarókra tekintettel. Haragudj ezért rám!"


Nem kivánok se Rád, se másra haragudni, föként azért, mert részemről ezt a kérdést ezen a helyen le is zártam.

Talán a lelki fejlödésemben egyszer én is eljutok arra a szintre, ahol nem fogok tejet és tjterméket fogyasztani, bár jelen pillanatban semmi igényem nincs ama szint elérésére, már csak azért is, mert a Védák tanitásaival nem egyezik. Mivel az én életem eszmeisége a Védák tanitásához nagyon közel áll, igy azt fogadom el.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. szept. 16., pén. 10:24

Pozitívan értékelem az eddigi hozzászólásokat, vagyis már megérte összeszedni, és feltenni az írást, amit nem titkoltan az Agnis cikk 6. része indított el bennem.

<b>Nawesh írta:</b> "Indiábana dzsainok "tehén-otthonokat" tartanak fenn, ahova összeszedik az öreg, elgyengült teheneket és ott fejezhetik be földi létüket."

Ilyet nem lehetne itt is csinálni? Ennyi lakto-vegetáriánus között nincs egy sem, aki tejesgazda, vagy megszervezné? ;)
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. szept. 16., pén. 15:22

Amilyen nehezen eljutott a kultúránk oda, hogy létrehozzunk pl. kutyamenhelyeket, talán előbb utóbb eljutunk oda is, hogy legyenek ilyen tehén"szanatóriumok" is.

Mert sokaknak teljesen természetese volt az is, hogy egy igásló leszolgált egy gazdánál egy életet, majd amikor megöregedett eladták a vágóhídra. vagy az öreg kutyákat, macskákat betetteék a kocsiba és kivitték a város/falu mellé és szélnek eresztetteék...
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: litta » 2005. szept. 16., pén. 18:21

"Ilyet nem lehetne itt is csinálni? Ennyi lakto-vegetáriánus között nincs egy sem, aki tejesgazda, vagy megszervezné? ;)"


Nem lehet, hogy az egésznek pusztán vallási, és nem erkölcsi oka van?
Én úgy tudom, hogy a teheneket szentnek tartják, és azért tisztelik meg őket ezzel nem?

Véleményem szerint a háziállatok is megérdemelnek együttérzést, de az a személyes meggyőződésem, hogy nagyon sok idős ember sem kap megfelelő gondoskodást, hogy utolsó éveit ne töltse nélkülözve, és szerintem társadalmunk nem tudja kitermelni, azokat az anyagi javakat, ami megoldaná a fenti kérdéseket.
Egyszerűen nálunk nem számít erénynek a tehenek tisztelete, ha valaki valami kegyeset akar cselekedni, akkor azt másképp teszi.
litta
Írogat
 
Hsz: 141
Csatlakozott: 2004. okt. 31., vas. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: zsolidodd » 2005. szept. 16., pén. 20:55

Nem akarok kiábrándító lenni, de szvsz (meg valahol olvastam is, csak nem tom' hol) indiában azért nem ették meg a teheneket, mert a tehenek jóllaktak azzal a minimál fűvel ami ott volt, és csináltak belőle tejet amit aztán az emberek ettek meg. A tehén gyakorlatilag 1 gép ami a fűből tejet csinál, tehát emberi fogyasztásra alkalmasabbnak teszi. Ennyi. Ez szvsz kihasználás. Én ezt nem támogatom.
"Mennyit adott a hit, mennyit vett el a vallás
Mekkora bűn ölni, fegyvereken van az áldás"
Avatar
zsolidodd
Írogat
 
Hsz: 155
Csatlakozott: 2005. jan. 13., csüt. 1:00
Tartózkodási hely: itt

!

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2005. szept. 16., pén. 21:08

Boldogságot!

Bár megfogadtam, hogy nem reagálok e helyen többet, de ez az elöttem lévő beirás nem tudom szó, ill. irás nélkülhagyni.

Nagyon sajnálatos, hogy ilyen érveket használsz fel olyan irásból, ami egyszerüen: HAZUGSÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerintem nem kellene sem irni, de még idézni sem olyant, amiről az ember nincs meggyözödve.
Elnézésedet kérem, de egyszerüen nevetséges a "fű elméleted"
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. szept. 17., szomb. 16:07

A tejivó és a nem tej-ivó csatáját láthatjuk. Akárcsak a húsevő és a vegetáriánus csata. Teljesen olyan. A tejivó most védi a tehenet, ahogy a húsevő tenné a hússal. ..
Á bocsika... de tök olyan. :lol:
Egyébként tényleg csak kihasználják szegény tehenet. Most milyen lenne, ha az újdonsült anyákat egy istállóban (vagy akárhol, lehet akár kórház is) fejnék? Ott állnának négykézláb és a tejleszívó meg rájuk lenne kapcsolva. Aztán a tejet meg odaadnák a teheneknek. :roll:
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2005. szept. 17., szomb. 19:04

"A tejivó és a nem tej-ivó csatáját láthatjuk. Akárcsak a húsevő és a vegetáriánus csata. Teljesen olyan. A tejivó most védi a tehenet, ahogy a húsevő tenné a hússal. .. "


Kedves Barátaim!

Azt hiszem ez a hasonlat az, ami nálam végképpen "betette a kaput"

Bocsánatot kérek mindenkitől, mert én még olyan szinten vagyok, hogy fogyasztom a tej és tejtermékekek, s nem vagyok méltó arra, hogy magasabb lelki megvalósitási szintek képviselőinek az érveivel ellenkezni merek.

A mai naptól részemről befejezek minden itteni tevékenységemet, még mielött azt kapom a fejemre, amit az idézetben leirt hasonlat sugalo.l


Köszönöm, hogy itt lehettem Veletek!
Boldogságot kivánok Mindenkinek!
Szeretettel: Govinda
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00

HozzászólásSzerző: litta » 2005. szept. 17., szomb. 19:17

ŐŐŐŐŐŐŐŐŐ

Szerintem meg lehetne oldani ezt a dolgot úgy, hogy sem a húsevőket, sem az emberevőket , sem a vegetáriánusokat, sem a homokosokat, sem a gyilkosokat stb. nem ítéljük meg.
És tapasztalatból beszélek. Akik embert öltek, azok között is találkoztam igazbb emberrel, mint én magam, vagy akármelyik vegetáriánus.

Szóval, mért ne élhetne mindenki úgy, ahogy akar. Számomra teljesen természetes, hogy nem rózsaszín a világ és nem lehet minden tökéletes. Mindenki éljen úgy, ahogy szeretne, és hagyja a másikat is. Ennél több nem kell, enélkül viszont ehet valaki levegőt, akkor sem fog jobb ember lenni.
litta
Írogat
 
Hsz: 141
Csatlakozott: 2004. okt. 31., vas. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: flower » 2005. szept. 17., szomb. 19:44

Boldogság megsértődött...
Hát megesik. Velem is előfordult már. Többször is hagyni akartam ezt a fórumot a fenébe,de aztán nem tettem. Mert nem mindig írnak, mondanak olyat az emberek, ami nekem tetszik. Na és ? Engem már ez nem tántorít el semmitől. Nincs olyan ember a világon, akinek minden szavával egyetértenék. Akkor elég unalmas is lenne...
Azért mert nekem ez jutott eszembe az előbbi "vitáról",azért nem kéne itthagyni a fórumot. :hmm:
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. szept. 17., szomb. 19:50

:mrgreen: Kedves Boldogság! Ne menj el! :mrgreen:
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. szept. 17., szomb. 20:45

Ejnye-bejnye! Mi folyik itt? Emberek, mindenkinek el KELL fogadnia, hogy mindenkinek más a jó. Van akinek a húsevés szükséges (igen!), van akinek ez, van, akinek meg amaz. Több úton járunk, de közös a cél - fejlődni és jobbá válni. Tessék tiszteletben tartani mások életét, útját és elképzeléseit. Nincsen rossz a világon. Fokozatok vannak. Itt persze nem igazán a táplálkozási szintekre gondolok, ahol mondjuk a vegán áll a legmagasabb szinten. Még mit nem! A belső érzések sokkal fontosabbak. Mindenki próbáljon annyit megtenni a jó irányba, amennyire képes és amennyire hajlama van, ne többet!

Peace
Alma
Avatar
Jablko
Törzsvendég
 
Hsz: 222
Csatlakozott: 2005. márc. 9., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. szept. 18., vas. 9:07

Mire jó ez? Elszomorít, amit mostanában olvasnom kelll itt...
Mi szükség voltaképpen jelentéktelen különbségek miatt bántani egymást? Szép kis nem-ártás. Mintha fontosabb dolgok nem lennének.
A vegetarianizmus önmagában mit sem ér. Nem ez tesz jobbá. Sőt én is találkoztam húsevőkkkel, akik erkölcsileg különbek sok vegánál.
Az nem tesz "fejlettebbé", hogy valaki fogyaszt-e tejet vagy sem. Ezt nem mi döntjük el a másikról. Hadd válassza mindenki, ami neki a legelfogadhatóbb és a legmegfelelőbb.
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: manu » 2005. szept. 18., vas. 21:33

Ne bántsátok egymást kérlek!

Különbözőek vagyunk mindannyian és fogadjuk el egymást olyannak,amilyen!Nekem rengeteg húsevő barátom van,és jól megvagyunk egymással.

Govinda ne menj ell kérlek!!!
Avatar
manu
Írogat
 
Hsz: 54
Csatlakozott: 2004. dec. 27., hétf. 1:00
Tartózkodási hely: Pesterszébet

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. szept. 19., hétf. 12:22

Szervusztok!

Én voltam, aki feldobta a témát (kavicsot), és az visszaesve, sőt, még erőket is hozzáadva olyan hullámot gerjesztett, ami elsodorta innen Boldogságot. Azaz hagyta magát elsodorni. De vissza fog ő jönni! Mert nem bántottuk meg, szeretjük őt is, meg a húsevő barátainkat is.

A tényfeltárás, ahogyan azt tettem, és a javaslat mindenkinek kielégíthetné az igényeit. Nem ez lenne a reális út? Nem az a kérdés, hogy van-e, vagy nincs, hanem hogy <b>legyen ölésmentes, jól tartott tehenészet!</b> Így aztán még jobb lehet mindenki lelkiismerete, és az állatok jóléte, amit minden ember kíván.

Gyere vissza Boldogság!
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

ElőzőKövetkező

Vissza: Vegán

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron