80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. máj. 17., vas. 6:06

Behalt a fórum, vagy kihaltak a gyümölcsfák :-))
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. máj. 18., hétf. 9:43

Sziasztok!
A fórum élt, a fórum él, a fórum éli fog!
Csak rengeteg a munka. nálunk ezt az időjárást kéne egész évre kiterjeszteni. Akkor talán jutna, már, ami azt illeti, akkor meg egész évben kertészkedni, meg patak-gazdálkodni kéne... úgyhogy jelenleg másol vagyok. Most megyek kitelepíteni a kivikből valamennyit. Azután, még mindig nem tettem végső helyére a paradicsomok egy részét, meg sok egyéb is van, amit gondozni kell.
Csak a B úrnak ajánlom, hogy valahol máshol kereskedjen, mert azt hiszem, eltévesztette a fórumot. Lehet valakit kritizálni, de sértegetni hosszú távon ártalmas. Egyébként meg olvasni sem kötelező. Érdekes módon, nem mindenki osztja az illető úr véleményét.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. máj. 18., hétf. 21:40

Stoner írta:Sziasztok!
A fórum élt, a fórum él, a fórum éli fog!
Csak rengeteg a munka. nálunk ezt az időjárást kéne egész évre kiterjeszteni. Akkor talán jutna, már, ami azt illeti, akkor meg egész évben kertészkedni, meg patak-gazdálkodni kéne... úgyhogy jelenleg másol vagyok. Most megyek kitelepíteni a kivikből valamennyit. Azután, még mindig nem tettem végső helyére a paradicsomok egy részét, meg sok egyéb is van, amit gondozni kell.
Csak a B úrnak ajánlom, hogy valahol máshol kereskedjen, mert azt hiszem, eltévesztette a fórumot. Lehet valakit kritizálni, de sértegetni hosszú távon ártalmas. Egyébként meg olvasni sem kötelező. Érdekes módon, nem mindenki osztja az illető úr véleményét.

És a természet milyen bölcs,jó az idő sok a meló,így mindenki azt csinálja amihez ért,Te is kint vagy és nem irogatsz baromságokat,arra most pihenünk rá hogy novembertől márciusig valahogy túléljük a túlélő honlapot!
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. máj. 18., hétf. 22:06

Minden blog és írás lényege, hogy nem tetszhet mindenkinek. Akinek tetszik, kövesse. Akit zaklat, hanyagolja. A nyerskoszt egyik előnye kéne legyen az elfogadó lelkiállapot.
Dóra
Írogat

HozzászólásSzerző: asha » 2015. máj. 19., kedd 6:13

asha
Néha írogat

Hsz: 40

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. máj. 19., kedd 20:01

Ugyan mi mást lehet várni egy dietetikus blogjában? Még megdőlne a bejáratott rendszer, ha mást mondana.
Belenézegetve a többi bejegyzésébe, leginkább egy szkeptikus csokor mindegyik.
Dóra
Írogat

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. máj. 21., csüt. 5:36

Whiskerton!
Ha még nem voltál a vérvételen, akkor remélem időben írok..
A menetét nem tudom, de azt megoldod.
Én nem a szokvány vérévételre mennék helyedben,amit mindenki csinál!
Nézed meg azt, amit -jogosan, v nem jogosan- a vegán kaja hátrányára szoktak felhozni:
Vas, Kacium, D-vitamin, B12 vitamin, Omega3, Omega6, cink, LDL, HDL, koleszterinszint, vércukorszint..
Ezekbe mindig belekötnek (feleslegesen) legalább kiderül,hogy állsz..
A pl C vitaminnal nem lehez gond a sok gyümölcs miatt, ezekkel van pánik, ezek legyenek benne..
Vki pánikol csontsűrűség vesztés miatt is, ha tudod, ellenőriztesd..
Aztán tedd fel az eredményt!!
:-)
Köszi!
Gabesz
Néha írogat

Hsz: 24

HozzászólásSzerző: smanag » 2015. máj. 22., pén. 13:23

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. máj. 25., hétf. 19:56

Szerintetek az nem ellentmondás a Graham-könyvben, hogy egyfelől a mono-étkezést preferálja, hogy még a különböző gyümölcsfajtákat se keverjük egy étkezésen belül, másfelől pedig az étrend-mintáinál a háromfogásos vacsora keretében elképesztő keveréseket ír? Az még rendben lenne, hogy a zöldségekből mehet többféle egyszerre, de amikor narancsot brokkolival, málnát uborkával, ananászt paradicsommal ír egy étkezésen belül, hát annak a gondolatától forog a gyomrom.
Igaz, hogy így sokkal könnyebb összeszedni a szükséges kalóriát, mintha "csak" zöld levelesek és zöldségek, magok lennének este, de szerintem az emésztésnek ez egy sokk így összekutyulva.
Dóra
Írogat

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. máj. 26., kedd 3:43

Lehet,h csak az "átállóakra" gondol? Magam se keverek semmit, de akinek ez túl egyhangú és nem elég örömforrás, annak könnyebb a több féle íz élvezete.. passz
Gabesz
Néha írogat

Hsz: 24

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. máj. 26., kedd 14:02

Sziasztok Türelmesek!
A Graham dolgában sok vélemény kereszteződik, de az alapvető dolgok azért eléggé egyértelműek. Amikor valakiről véleményt kell mondani, mindig meg kell nézni a környezetét, a múltját, a nemzeti hovatartozását, és az országának a kultúráját. Ugyanígy volt a vércsoportos könyvvel is. Nem kell azért az egészet kidobni, ha valami ellentmondást talál az ember. Egy könyv sem lehet biblia, hanem az embernek gondolkodó módon kell kivonnia azt, amit egyrészt meg tud csinálni, másrészt a saját szellemi szintjének megfelel. Sokszor van úgy, hogy később már más szemmel nézünk a korábbi nagy tanítókra, de ők is csak a saját történetük keretén belül változnak és vélhetően fejlődnek is. Akkor van baj, ha valakit az üzlet lendülete visz valamerre, nem is biztos, hogy előre. Nekem se jönne be a paradicsom és bármilyen hagyományos fán termő gyümölcs együtt. Ez egyszerűen butaság, és az, amikor azt lessük, hogy minden áron változatos legyen, de a józan eszünket elhagyjuk, értelmetlen dolog. Volt már olyan, hogy az alapgondolatok ütköztek az átlagnak szánt tanácsokkal. Ehhez személyesen kell megnézni azt az embert, aki azt a dolgot csinálja. Nem lehet Istent csinálni senkiből. Ő is csak egy ember.
Egy fontos dolog:
A jód. Többször felhoztam már, és nem keltett nagy figyelmet, vagy félrement. Itt van egy telefonszám, a dr. Török és fia Bt. Csak azért, mert sokan azért mondanak le a zöldekről, mert folyton fogynak és nem tudnak kicsit súlyosabbak lenni. Ennek lehet oka a megfelelő jódszint hiánya is. t.:+36 (20)5405420 www.kekjod.hu
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. máj. 26., kedd 16:23

Sziasztok! Azt én sem gondolom, hogy ki kéne hajítani a könyvet amiatt, mert furcsa keveréseket ír. Csak kíváncsi voltam, hogy szerintetek sem a legjobb ételtársítások-e ezek.
Stoner, köszi a jódos infókat! Azt írod, sokaknál a fogyás hátterében lehet a jódhiány? Én azért úgy tudtam, hogy inkább a fokozott pajzsmirigy-működés miatt van súlycsökkenés, a jódhiány pedig éppen pajzsmirigy-alulműködést okozhat ami hízáshoz vezet. Ettől függetlenül hasznos lehet a jód-pótlás manapság. Még nem próbáltam, egyelőre B 12-t és D-vitamint szedek.
Dóra
Írogat

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. máj. 28., csüt. 14:07

Szia Dóra!
A jód téma eléggé zavaros, mert egyéb hormonszerű anyagokat is kaphatnak az emberek a környezetből és az adalékanyagokból. Nem beszélve az állati dolgokban levő hormonokról. A sót jódozzák, de egyrészt a jód elpárolog, másrészt pedig, akik felhalmozzák (B-s, AB-s vércsoportúak), azoknál lehet úgy is hiány, hogy tele van a szervezet vele, de nem tudja használni. Lehet, hogy túlműködést okoz, mégis hiányzik a természetes, növényi jód. Ez nem ásványi, hanem növények kivonata, legalább is ennyit tudok róla. Nálam étvágygerjesztő hatású volt már a legelső alkalommal is, az viszont kb 6-8 éve volt. Most újból elkezdtem, napi 3 cseppel és nálam bevált, mert a hőérzetem is javult. Mivel nem lehet túladagolni, ezért, gondolom nem árthat. Mindenesetre a túlműködésűeknek nem ajánlják.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. máj. 28., csüt. 14:11

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Stoner 2015. jún. 2., kedd 16:13-kor.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: wiskerton » 2015. jún. 1., hétf. 19:22

én nem láttam javulást mióta iszom ezt a jódot, talán annyi h halványabbak a körmeimen a csikok, de ott vannak még ami pajzsmirihgy alul működés jele és igy tovább, viszont, gondoltam kipróbálom a fűrészpálmát, és úgy fest télleg volt gond a prosztatámmal mert azelőtt ha mákot ettem gyakran véres volt a székletem, mióta szedem nem, ebből arra következtettem h lehet a prosztatám nagy volt és kevesebb helyet hagyott a beleknek ami miatt jobban felsérthette mag
wiskerton
Írogat

Hsz: 121

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10