80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: István » 2015. ápr. 27., hétf. 0:51

Szia Wiskerton!
Látom Kutya ügyben nem jutottál előbbre. Talán tudok segíteni. Én 3.éve nevelek egy foxi keveréket nyers hús étrenden. Az állat rendkívül okos és feltűnően egészséges! Szabadban él, nincs megkötve, bezárva, stb. Vannak napok amikor több falut is meglátogat /30-40km/.
A Morzsi kutyám gondolkozik is. Bonyolult feladatokat is meg old. Teljesen önálló. Minden embert szívélyesen üdvözöl. A nagy kutyákat támadja. Azt a húst kapja frissen amit az emberek is fogyasztanak. 2 kutyám is a táptól pusztult el /rák/. Így ezt találtam a legjobb megoldásnak. A főtt húst csak nagyon kiéheztetve eszi meg. Utána vizet iszik, a nyers után nem. Sokat tanultam már tőle! Egy áldott társ!
István
Néha írogat

Hsz: 42

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. ápr. 27., hétf. 6:59

István!
Azért ha valaki vakon követi akit éppen akar, lehet, h megérdemli, ami történik vele..
De ha feltételezzük,h az átlagértelem ilyen alacsony, és az emberek semmit sem gondolkoznak, az elég érdekes..
Ráadásul attól,h valakinek bevált valamilyen módszer, még nem biztos,h az másnak is megfelelő..
Lehet méricskélni, én pl "mérnök" típusú ember vagyok, mindent mérek..
Saját magamhoz hasonlíthatom az eredményeimet, de fagyasztott-mikrózott pizzát zabáló 35-ös BMI-s emberek eredményéhez MINEK hasonlítsam? És miért kéne ezt az eredményt közhírré tennem? V Samanagnak?
Mit érsz Te, Samanag eredményeivel? HA neki jó, neked visszanő a hajad? Honnan döntöd el,h mi a jó? A többség eredményeit átlagolod? Akik sz@rt zabálnak, és ez életük fő tevékenysége?
Egyáltalán minek magadat v eredményeidet máshoz hasonlítani? Versenyzünk, h kinek van jobb vércukor szintje? És ki dönti el,h melyik az optimális?
A fórumon kellene felelősségnek lennie, de az egészséges élet még nem jelent akkora spirituális fejlődést, hogy az ember a "jótanácsai" felelősségét átlássa.. Buddha már csak azután tanított, amikor megvilágosodott.. Sajna az "észosztás" sok mindenkire jellemző.. De lehet,h nem mindenben van igaza, viszont tömegeket motivál az egészségesebb étrendre.. Akkor most jót tesz vagy nem? Ki dönti ezt el? Te?
Nem ítélek, h engem se ítéljenek.. Csak kicsit számon-kérős a stílusod.. Mert elő lehet ezt kérésként is vezetni. Nem állítok semmit, csak érdeklődöm, remélem nem bántódsz meg, mert akkor az étrended ellenére a mentális fejlődésed még..
Gabesz
Néha írogat

Hsz: 24

HozzászólásSzerző: smanag » 2015. ápr. 27., hétf. 7:50

Mint korábban is kifejtettem semmilyen felelőséget nem vállalok azért ki mit és hogy csinál. Azonban ma már szabadon mondhat bárki bármit, és hogy ebből ki mit tart megfontolandónak, azt mindenkinek egyénileg kell eldönteni.
Pontosan az ilyen rosszindulatú hozzászólások miatt sem vállalok semmilyen nyilvános kiállást, mert tisztában vagyok vele, hogy az emberek jó része ezt az életet sarlatánságnak gondolja.
Ha hülyítésnek érzed, ne olvasd!
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. ápr. 28., kedd 7:16

Kedves Klubtársak!
A mindenkit érintő züllésben, a közös érdeklődésűek kevésbé gyorsan züllenek, de mindenütt észre lehet venni a szellemi amortizáció jeleit. Amikor már nem lesz közös érdeklődés, érdeklődés sem lesz.
Mindenki valami hiány miatt jön egy ilyen helyre. A túrázók, a dominót kedvelők és az irodalom megszállottjai is.
Lassanként mindenben csalódunk. Vagy nem? Ne vonjuk kétségbe, hogy vannak közöttünk, akik jóindulatúan akarnak másoknak segíteni, bár saját tudásuk messze nem elégséges, vagy teljes. Önmagában a segítőkészség már a felét rejti magában annak, hogy valóban sikerül segíteni. Ez szerintem fontosabb annál, mint hogy a segítés mennyire hiteles, vagy mennyire hatékony. Sok esetben a segítséghez az is elég, ha az embert meghallgatják, megértik, és ez önmagunkra visszavetítve adhat támpontokat, és tapasztalatokat.
A legfontosabb, hogy a hitet valamiben folyamatosan fenn lehessen tartani. Végső soron csupán azért vagyunk itt (mármint a Földön), hogy tanuljunk, tapasztaljunk. És ezt nem holmi spirituális, messianisztikus hevületből mondom, hanem azért, mert az elme legnagyszerűbb vonása az érdeklődés. Ennek célja is van, de gyakran csak a világ és saját fajunk közötti kapcsolat, valamint magunk és magunk közötti viszony... fenntartása. Elménkkel napi szinten kell kapcsolatot ápolni, ezért a gondolkodás a legfőbb feladatunk. A züllés éppen abban nyilvánul meg a legerőteljesebben, hogy az emberi elme már nem kap elég magához illő feladatot, és lassanként elbutul.
Bizony! Kedves Klubtársaim. Ezért ajánlom mindenkinek a rendszeres fizikai és mentális edzést! Az étkezés csupán arra szolgál, hogy az agy, vagy a tudat, ami nem ugyanaz, mert minden sejtünk érez és kommunikál, valamint az auránk (!) is pulzál, él, és az ételben lévő finom rezgésinformációk által vagyunk érzékelő, érzékeny, okos, tudatos, értelmes lények.
"...Sok van mi csodálatos, az embernél nincs semmi csodálatosabb!..." Ez az idézet igen egyoldalúan mutatja be az embert és azt érte el, hogy olyan extrém próbáknak vetik alá magukat, félreértve vagy éppen jól értve ennek a (manipulált) mondásnak az üzenetét, hogy pl. repülőt esznek, vagy teletetováltatják az egész bőrfelületüket. A többi baromságról nem is beszélve. Szóval, lehet, hogy sokféle dologra vagyunk képesek, de ezek között a legtöbb szellemet nevelőt kell választanunk. Sajnos (Borcsok Laci!) akárhogy is nézzük, a szellem legjobb tápláléka az, ami a testet is a legjobb szintre emeli, de nem az a legjobb szint, amit a bulvárlapok annak tartanak. A sok marhaság, amit az emberek csinálnak magukkal és másokkal, elveszi az időt és a szellemi energiát attól, hogy a legfontosabbra jusson belőle. A mondás eredetije így hangzott: "Sok van, mi ostoba, de az embernél nincs semmi ostobább!" - és egy ókori drámában hangzott el. Meg ne kérdezzétek melyikben, hanem járjatok utána!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Stoner 2015. ápr. 28., kedd 7:25-kor.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. ápr. 28., kedd 7:23

Szophoklész (gyorsan én is megnéztem), de az eredetijéről egy hosszas autóban töltött várakozás alatt hallottam egy írótól, aki az éppen bekapcsolt autórádióból beszélt az emberről. Ha csak erre a kis példára gondolunk, elképzelhetjük mennyi hamis vagy célzottan manipulatív információval találkozunk, és miért is van szükségünk arra, hogy mindenből kiszűrjük az igazi, a valódi szellemi tartalmakat.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: smanag » 2015. ápr. 28., kedd 16:20

Gábor szépeket írsz!
És akkor leírom, tessék lássék.

""Az oldalunkon leírt információk és ajánlások nem helyettesítik orvosa és diatetikusa ajánlásait.""

Bocs de ezt a hülyeséget le kell írni, mert ez a hagyományos étrend a társadalmilag elfogadott norma és etalon jelenleg. Azért nem kell felelőséget vállalni amikor a gyerekeknek szórjuk a konyhasót, adjuk a húst , tejtermékeket, mert az az elfogadott norma és etalon.
Jelenleg a világ még csak a milyenség lépcsőjén van a felismerésben, azaz adj himalájai sót és parizer helyett színhúst, valamint fehér kenyér helyett teljes őrlésűt.
De majd szépen lassan beilleszkedik a társadalmi normák szintjeibe egy fejlettebb gondolkodás, de az még sokára lesz. Találkozunk, de nem most, még nem.... (Gladiátor)
Szép napot!
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. ápr. 28., kedd 17:49

Az a "baj", hogy az emberek 99%-a "rosszat" csinál.. NEM MIND1, h ROSSZAT csinálsz, vagy JÓT, de rosszul.. Ha a parizert lecseréled sonkára, drágább, minőségibb ételeket veszel, esetleg bio v natur húsokat eszel, akkor többet költesz, panaszkodsz, de NEM fogod megismerni a tiszta élet előnyeit! Bár azt hiszed, Te már "jól" étkezel! VISZONT ha a jót csinálod, nyersen étkezel - akkor is "hibázhatsz" esetleg felesleges kiegészítőkkel, néha nyers sütizel, stb, de már JÓT csinálsz, jó irányba haladsz, max nem olyan gyorsan,mint lehetne! De elkezded megtapasztalni az előnyeit, és folyamatosan javulsz. Ráadásul akkor megint nem költessz sokkal többet, mint amikor az eredeti verzióban egészségtelenül ettél. SAJÁT tapasztalat,h én - ivel kevesebbet is eszem, nincs már az az ételfüggőség (tudatosan kigyomláltam, és azért eszem,h éljek), így még kevesebbet is költök, pedig csak az egészségeset eszem.. Vagy éppen ezért.. Mert így se étterem, se gyorskaja, se cukrászda, semmi felesleges sallang. ÉS AKKOR még nem tudom, miért nem számolják sose, h nem költök gyógyszerre, nem hízok meg, és költök arra h lefogyjak, nem töltöm az időm, energiám felesleges ezzel kapcsolódó tevékenységekre, sütés, főzés stb! A 6-8 banánt megpucolni igen kevés idő, megenni bárhol megtudom, és sok időt mosogatással se töltök:-). Persze,ha bonyolítod, akkor tudsz időt szánni rá.. Tehát,ha végre valaki összességében nézné, és így egy felelős műsorban nyilatkozna, akkor így meg lehetne érteni a rengeteg előny,amit MI ITT TUDUNK 0 811-ről :-). Én azért azt látom,h az emberek ragaszkodnak a MATRIX világukhoz, és kevesen keresik a kilábalást.. Jaaa, sírni, panaszkodni az tudnak, csak tenni érte, azt nem. És lehet,h pár % ember értelme és étkezése javul, de ha megnézitek mennyi ember születik a fejletlen világban, akkor matematikailag az arány egyre rosszabb lesz..
Gabesz
Néha írogat

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. ápr. 29., szer. 21:04

Gabi bá rácsesztél egy kicsit amikor megkóstolsz,6 éves koromba már sakkba vertem fatert,aztán NB1-es versenyző lettem csapatba anno a BEAC-ba KEZDTEM) országos dobogós rengeteg versenyt nyertem,hexasakkban( gondolom nem sokat mond) világranglista top 5-jébe voltam,évekig jártam bridzs-versenyekre,megtanultam az összes kártyajátékot amit lehetett,fater kőműves volt melóztam vele kisgyermek koromtól.Sportoltam szinte mindent,vidám őszinte fasza gyerek vagyok,veled vannak a kurva nagy gondok Gabi bá,pedig azt hittem itt a jó idő és majd november végén olvashatjuk a mindjártfelrántommagamazelsőfára-jellegű szösszeneteidet,basszus meg kellene már kóstolnod valami kedélynövelőt!!!
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. ápr. 30., csüt. 0:19

borcsok1..
Nincs kedved Velem kötözködni?
Gábor vagyok én is..
25 évvel fiatalabb, mint Gabi bá..
Ráérek..
Imádok "vitatkozni" 1, ha kiderül,h igazad van, legalább nem etetem magam a hülyeségemmel.. 2, esetleg nekem van igazam, az megerősíti az esetleges tévhitemet..
IGY ÉN nem aggódom, CSAK nyerhetek..
Sakkoztam. (egyszer nyertem 100Ft-os könyvutalványt, 35 éve, indultam kerületi versenyen, de simán kiestem, ezért Ne aggódj :-)
KÉRDÉS: Mersz-e Velem VITÁZNI?
HA ITT NAGY NYILVÁNOSSÁG ELŐTT NEM MERSZ, privátban is lehet..
Bár az EGOd ezt nem viselné,szerintem..
De csak akkor vállald el,ha esetleg utána NEM DŐLSZ A KARDODBA, mert gondot neked nem akarok :-)
Csak viccesen, jókedvből, hisz azt írtad, Te rendelkezel azzal :-)
Gabesz
Néha írogat

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. ápr. 30., csüt. 23:53

Gabesz írta:borcsok1..
Nincs kedved Velem kötözködni?
Gábor vagyok én is..
25 évvel fiatalabb, mint Gabi bá..
Ráérek..
Imádok "vitatkozni" 1, ha kiderül,h igazad van, legalább nem etetem magam a hülyeségemmel.. 2, esetleg nekem van igazam, az megerősíti az esetleges tévhitemet..
IGY ÉN nem aggódom, CSAK nyerhetek..
Sakkoztam. (egyszer nyertem 100Ft-os könyvutalványt, 35 éve, indultam kerületi versenyen, de simán kiestem, ezért Ne aggódj :-)
KÉRDÉS: Mersz-e Velem VITÁZNI?
HA ITT NAGY NYILVÁNOSSÁG ELŐTT NEM MERSZ, privátban is lehet..
Bár az EGOd ezt nem viselné,szerintem..
De csak akkor vállald el,ha esetleg utána NEM DŐLSZ A KARDODBA, mert gondot neked nem akarok :-)
Csak viccesen, jókedvből, hisz azt írtad, Te rendelkezel azzal :-)

Persze testvér bármikor,mondjuk így hirtelen nem is tudom miről kéne vitáznunk,Stoner Gabibával kőnnyű mert annyi zöldséget hord össze hogy avval jól laknánk mindannyian,talán mákunk lesz és novemberig kint lesz területen és nem terhel az öngyilkos honlapjával,mondjuk azon csodálkozom hogy életerős vidám ember arra miért téved,azt csak beteg ember olvashatja de tényleg,próbáltam Én is sokat de mindig a kötelet kezdtem el keresni:)
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. máj. 1., pén. 0:07

Gabesz kezdjük: Akkor a 811-ről,nekem Ratti testvér az egyik leghitelesebb forrás az Ő munkássága tudása példamutató még ha nem is olyan harsány mint Iváné És Stonerré.Ő is állandóan kételkedik keresi a legjobb megoldást,de az biztos hogy a 811 ahogy Graham testvér leírta kevés nem elég,kell még más is esetleg egész más,nem tudni.De végül is nem végtelen időnk van erre,mi a f..sz van akkor ha felboruslz 55 évesen? semmi majd nyomod tovább egy másikba,harnadikban ezredikben,, a cél majd a tökéletesség felé törekvés,erre végtelen idő van.Sokszor filóztam nem az a legfőbb dolog hogy boldog legyél,és jól érzed magad? Ha ez egy búzasör egy flekken egy hal,bármi ami örömet okozz nem többre való mint vaskalaposan ragaszkodni egyvalamihez amiben érzed nem frankó.Mondjuk nálam nincs ember aki több gyümit letud nyomni itt a fórumon,de simán megiszom 10 kori sört is,amikor hallom hogy elnyamogtok pár almán banánon,akkor arra gondolok amikor Ivánt vártam a MOM piacon 15 db almát nyomtam le fél óra alatt míg megjött,és ti vagytok a 811-esek vagy 14 banánt,és akkor mi van semmi?
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. máj. 1., pén. 6:10

borcsok1: Rattival sokat tárgyalunk a kajákról, csak inkább a FB-on, bírom a fejét. Iván is szokott írni, az Ő -félig főtt - elméletét is ismerem.. A fanatikusokkal NEM értek egyet ÉN sem! Elhiheted, a kutyás-macskás sztorin én is derültem.. Hiába dobok ki banánt a kóbor macskáknak, nem mozdulnak rá, csak a madarak érdeklik őket.. De végül is szerintem vitázni majd úgy tudunk, hogy ha feldobsz vmi témát, egy tévhitet, és arra reagálunk. Nem tudom, mennyi idős vagy, én most 44. 20 éves koromban bármit ettem - (grillcsirke mellé kb 1 db uborka), (és ittam - sok mindent :-)), edzettem - és nőttem mint a bolondgomba.. Jól is éreztem magam.. Csak a kérdés, h ezt meddig teheted meg.. Azok a fa@ságok, h a 811-et pl gyúrásra és edzésre találták ki, félreviszik az embereket. Tök mind1 egyébként, mennyi fehérjét eszik valaki, ha a Tv távirányító az amin edz.. Én bedobok bármikor 10-20 banánt, semmi gondom vele, akár két hétig is eszem ugyanazt, nem érdekel. Csak minek egyek annyit, ha hamarabb jóllakom.. Igazából nem tudtam eldönteni, pontosan mire kérdezel. De ha neked pár sört bedobsz, biztos nem fog gondot okozni, főleg,ha nem mindennap teszed :-). Viszont ha nem érzed kereknek a kajád, akkor többet ártasz vele, ha feleslegesen ragaszkodsz hozzá, ezzel egyetértek! Nem kell minden hamburgeresnek banánt ennie, több jut annak, aki szereti :-). És nem kellene az embereket átállítani izomból vmi étrendre. Mindenkinek saját élete van, aki úgy érzi jól magát,h elhízik - ez úgy tűnik egyre nagyobb divat -hát tegye meg. Szerintem az edzettségi állapotban nem kizárólag az étrend a lényeg! Ha edzel, és eszel eleget, a szervezeted megoldja, és fejlődsz. Ha nem edzel, akkor meg mind1, nem leszel fitt. Max kevésbé hízol el. De ugye azért az nem kérdés, hogy egy két évig elálló mélyfagyasztott pizzát mikrózva evő emberhez képest a gyümölcs nem biztos,h rossz választás? :-). Szóval írd le, mivel nem értesz egyet, de én nem vagyok vak és fanatikus, tehát akár egyet is érthetek veled. És nem fogom banánnal tömni a macskám..
Gabesz
Néha írogat

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. máj. 6., szer. 23:09

Tesó minden fasza amit írsz nem tudok,és akarok evvel vitába szálni:)
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: wiskerton » 2015. máj. 7., csüt. 17:12

szépen elfociztok a gondolatokkal, szerencsére már nem izgat ez annyira, ami miatt egy kicsit elfogadóbb is lettem, ha nem okoskodnak, akkor már nem zavar, h mások mit esznek, és ez magam miatt jó (nyugalom), próbáld megadni magadnak a legjobbat mindenben, most lesz 2 éve h nyers vagyok, ha összejön a böjtöm egy beszámoló is lesz...

és a kutyára is, (németj dobberman keverék) végülis arra jutottam, h igen a nyers hús lenne a legideálisabb, ami miatt mégis úgy gondolom mások tapasztalati miatt, h a sok hormon, vegyszer, antibiotikum amiket bele tesznek már, - a főtt vega azért vált be mert kevesebb a méreganyag,
asszem a kutyáknak inkább egy 10/80/80 féle kell, a zsirt feldgozza, a fehérjét meg nyers vegán nem kapná meg, ezért esznek hüvelyeseket, lencsét, rizst stb és mellé amiket megeszik (répa alma stb, mint egy disznó:)
megpróbálom adaptálni majd, és meglátjuk mennyire szereti, ha nem, kap húst is
éttermi maradék volt először, ráisment a fosás, kexel és böjtökkel helyrejött, és kezd a szemefehérje is kivilágosodni, plusz már nem csipádzik, igaz most száraz tápot kap, ami tudom h rossz ahogy az is, h nem vagyok gazdag:)
Csatolmányok
11122017_458786224280718_959954321_n.jpg
wiskerton
Írogat

Hsz: 121

HozzászólásSzerző: wiskerton » 2015. máj. 7., csüt. 17:44

jah és egy vérképet is csináltatnék, ha gyorsan(1,2hét) és ingyen megvan, ti értetek ehhez, irjátok le h kell, menjek a dokimhoz, és mondjam h úgy eszek ahogy a "normális kisebbség" és nézzük meg nincs e valami hiány betegség (jah asszem a tb m most szünetel:D)
wiskerton
Írogat

Hsz: 121

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10