80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. ápr. 6., hétf. 8:42

Szia Iván!

Sajna hogy gépen megcsinálsz 300-at az nem jelent sokat( Én aki minden szemetet eszem és iszom) Én is megcsinálom 5 búzasör után is:) fitnnesz kereket szerezz be az is megmozgat mindent ,futás nem jó tönkre vágja az izületeket térdet,miért nem gyalogolsz erős irambe meredeken,illetve bicklizel?

smanag írta:Nem kell aggódni. Semmilyen kiegészítőt nem szedek s nem is fogok szedni. Én megbízom a nyerseimben. Ha képes vagyok a pilisen átfutni, ha képes vagyok a gym generátorommal(ajánlom mindenkinek a beszerzését), http://www.wsteleshop.hu/termek/ab-gene ... tAod40AADg
...300 db-okat lenyomni, ha nem szédülök, tartom a súlyom, és ha akkor érzem magam a topon, amikor csak nyersezem, csak a megfelelő nyerseket eszem, akkor nincs mitől aggódni. Legyünk egészen nyugodtak, hogy a legjobb vérképet a helyesen alkalmazott nyers növényi étrend ad.
De aki szükségét érzi, kontrolláljon időnként és szedjen kiegészítőket.

Beindult a tavasz, most a zöldek vannak előtérben, friss spenótot, medvehagymát tömjük, megjelentek a spárgák (a tavasz N1 étele). Kezdjük a napfürdőket, napi fél óra félmeztelen elég. Narancsokat még együk, Lidl-be van olcsó bionarancs, és bio uborka, lassan csipegethetjük az első epreket. Rendszeresen együnk természetes serkentőket, kurkuma, gyömbér, torma, hagyma, fokhagyma stb.
:D
VE
Bő, változatos gyümi és zöld.
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: smanag » 2015. ápr. 6., hétf. 9:22

Futás, úszás a legalapabb sportok és a legtermészetesebb. Pont a bicigli ami természetellenes(nyomni egy pedált ülve görnyedt testtel golyókat és ülepet szétdörzsölve). A bicikli előnye, hogy nagy területet lehet bejárni vele. Aztán megnézem mondjuk, hogy csinálsz meg 300-at , mégha 5- szöri részletben is csinálod(egybe max. kezdőként 40-50- et tudsz húzni rajta 1-es szinten). Felsőbb szintekről meg nem is beszéltünk. :D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2015. ápr. 6., hétf. 11:12

Szia Iván!

"Nem kell aggódni. Semmilyen kiegészítőt nem szedek s nem is fogok szedni."

Ne is szedjél, az a tuti. :)

A kiegészítőkről csak annyit, pl.a D-vitaminnál maradva, hogyha az ember egy olyan éghajlatra született ahol egész évben rendesen süt a Nap (a beesési szöge is teljesen más) , és ez számára az ideális, akkor ne mondjuk már azt, hogy ez egy olyan vidéken is ugyanúgy tökéletesen fog működni, ahol az év során kb fele annyi napfénnyel találkozik. -elég csak megnézni a téli meg nyári D-vitamin szintünket, elég messze van a kettő. Nem hinni kell, meg kell nézetni. Persze el lehet lenni fele annyival is csak éppen nem ahhoz lettünk "gyárilag beállítva".
Ha a déligyümölcsöket a trópusokról magunkkal hoztuk/hozzuk, akkor vajon a napfényt nem kellene/kellett volna ugyanúgy elhozni :?: (és ha ezt nem is tudjuk megtenni, de talán még mindig jobb megpróbálni valahogy pótolni, mint a semmi)

Én sem vagyok híve semmilyen kiegészítőnek, de akárhogy is bízunk a nyers ételeinkben a Napfény hiányát ez nem fogja pótolni. -nem is értem miből gondoljuk. :roll: (és a téli ablak mögötti napozás meg más hasonlók sem fogják megoldani)

Egyébkén ha annyira biztos vagy a dolgodban akkor miért nem nézeted meg mondjuk az említett D, meg a B-12 szintet? -talán félsz az eredménytől, vagy hogy elbizonytalanít?
Ha jó, akkor úgyis minden oké, ha meg esetleg nem akkor még mindig tudsz rajt gondolkodni, hogy érdemes lenne-e. :hmm: (lehet, hogy így is jól vagy, de talán még jobban is lehetnél)

A biciklivel meg szerintem semmi gond, még ha nem is annyira természetes mozgás, de kíméletesebb a futásnál. A túl sok futás helyett szerintem is jobb egy tempósabb "erőltetett" gyaloglás. (és ha azt nézzük az őseink is inkább gyalogoltak hosszú távolságokat, és valószínűleg csak ritkábban futottak ha a helyzet úgy kívánta, ráadásul "eredetileg" nem is csak a két lábukat használták)
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2015. ápr. 6., hétf. 13:41-kor.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. ápr. 6., hétf. 12:21

Sziasztok, kellemes húsvétot Mindenkinek!
Én még friss vagyok itt, tervezek pár 100 ucsó hozzászólás végigolvasását, de még nem értem a végére, ezért bocsi,ha vmit nem olvastam..
Picit kötekedős a stílus, bár magyarok vagyunk, biztos észre se venni. Csak néha nem tudom eldönteni,h most ez komoly-e, ez valami versenyző oldal, ki tudd nagyobbat állítani? Ki hány sör után tud többet csinálni vmiből? Most ez itt az egészségről szól, vagy azon versenyzünk,h kinek nagyobb a sör után a f**ka? Nagyon sok jó ötletet és tudást olvasok itt megosztva, talán nem kellene elmélyülni a versenyzésben.
Sokan hisznek még a tévhiteikben, ezt Ti biztos jobban tudjátok, mint én,aki csak frissen tértem át. De szerintem az a fontos,h hasonlóan gondolkodunk az étkezésben, és hogy kinek a bicikli, kinek a futás a jobb, azt el dönti maga. Nehéz a tutit megmondani, h kinek mi a jó.. Egy 70 éves izületi fájdalmakkal élő édesanyának, vagy egy 40 éves izmos embernek más-más sportot ajánlanék.. Húsevő bűnös korszakomban sok minden fogyókúrát kipróbáltam, és kb. 15 féleképpen fogytam le (majd híztam vissza). Ezekben volt csak hústól kezdve, csak cukor is, mindegyik lefogyasztott, ha keveset ettem belőle. Pedig itt is mindenki tudja a tutit.. De egyedül a 801010 amiben kényelmesen lefogyva tartom is a súlyom, így örülök,h ide jutottam végül, és nem is értem, miért kellene mást ennem. Amitől döbbenek,h páran kiszállnak belőle?? Mivel manapság már szeretem az ellenvéleményeket is meghallgatni (persze csak olyanét, akik csinálta is, nem csak ellenzi), ezért nagyon kíváncsi vagyok,h volt-e KOMOLY oka rá, vagy csak a szokásos.. hangulati ingadozás, pillanatnyi örömszerzés, elcsábulás, és egyéb gyengeség.. Mert szidják a húsevők a vegetáriánusokat( fáj az igazság), de nem sok betegeskedő vegetáriánust látni.. És akkor még nem beszélek róla h egy átlag Vegán is fényévekre van a nyers 801010 előnyeitől! Tehát aki leállt, v aki tudja, h a másik miért állt le, az kérem írjon.
Jó locsolkodást mindenkinek, én végül válogatott tojás alakú piros paradicsomot kaptam nyersen jutalmul :-). Szép napot és békességet Mindenkinek!
Gabesz
Gabesz
Néha írogat

Hsz: 24

HozzászólásSzerző: Dolna » 2015. ápr. 6., hétf. 13:46

Sziasztok!

Remélem jól telt a Húsvét mindenkinek! :vacsi:

Volt szó pl. a B12 vitaminról. Eszembe jutott az Aloe Vera gél, régen foglalkoztam vele.
http://www.c3.hu/~mkoe/aloe/ossze.html
Itt leírják az összetevőket, és benne a B12-t is említik, csak mennyiségek nincsenek. Ha már kiegészítés kellene, akkor nekem ez lesz a megfelelő. Mit gondoltok?

Iván!
Írtad hogy van hasizom-géped. Tényleg olyan jó, mint a reklámban? A vállakat és a bicepszet is formálja? Izomtömeget lehet növelni vele, mert én fogyni nem szeretnék! (175cm, 56 kg)
Szemezgetek a géppel, előbb-utóbb meg is veszem :D

További szép napot! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dolna 2015. ápr. 8., szer. 18:58-kor.
Dolna
Újonc

Hsz: 8

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. ápr. 6., hétf. 15:45

Ez itt egy eléggé hiteles és szakértő cikk, ha valakinek kétségei lennének...
http://www.tamasidr.hu/a-veganvegetariu ... i-szemmel/
De a nyers csak érintve van.
Nem szaporítom a szót és nem vitaképpen, de aki "leáll", az tulajdonképpen igazán el sem indult. Egy-két év nem számít másnak, mint próbálkozásnak. Az valóban fontos, ki mikor kezdi és meddig bírja? Miért kezdi, éppenséggel betegség ellen, vagy csak a hízás ellen próbálja alkalmazni?
Elég sokszor írtam, hogy ilyen, mint anorexia és bulímia - mint nem táplálkozási, hanem önkép-zavar...- igazából nem téma, ha valaki felfogja, hogy ez is a rossz szemléletbéli, vagy a fogyasztó rendszer által gerjesztett pszichózis. Alapvetően mindenkinek nyersen kell étkezni (nagyon kevés, és esetleges "kiegészítőkkel") , és a hízás és más efféle (cukorbetegség), inkább tudat, mint étkezési zavar nem létezhet.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Dolna » 2015. ápr. 6., hétf. 18:20

Iván!

Idézek Tőled, egy 2010. febr. 14.-i írásodból:
,,Még tél végén sem érezhetünk foggyengeséget a 811-en, de kezdetben a test még nem működik tökéletesen, támogatni kell. A fogak érzékenysége, gyengesége jelzi a csontképzés hiányosságait, mert először a fogakhoz fordul a test."
December végén volt egy reggel, amikor sok, nem túl édes narancsot ettem, és azóta az egyik fogam érzékeny lett a hideg ételre-italra.
Ez elmúlhat a 811-től, vagy irány a fogászat?

:roll:
Dolna
Újonc

Hsz: 8

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. ápr. 10., pén. 22:38

Iván vazze nekem is van ilyen gépem a legmeredekebbre állítva szoktam megcsinálni egybe 100-at aztán a fittnes kereken 60-at aztán megoóint százat megint 60-at stb de ha nem hiszed holnap kitekered hozzád és lenyomom neked vazze Én minden szemetet eszem vazze de megeszlek benneteket Gabi báva egyetembe genetika apám kőműves volt 6 éves korom óta hordtam először a vizet aztán a maaltert utána a betont reggel 6-kor keltem 10 évesen és 17-ig nyomtam kommunista szombatokat végig dolgoztam 80-as években,csigáztam a habarcsos vödröket egész nap ez olyan alap ami semmilyen zölldel nincs meg ennyi testvér:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: zoli41 » 2015. ápr. 11., szomb. 10:46

Üdvözlöm a Fórum minden tagját!
Bemutatkoznék...
Párommal kb.10 éve vegetáriánusok vagyunk -sok táplálkozással foglalkozó könyvet elolvasva,sok irányzatot kipróbálva rövidebb-hosszabb ideig tesztelgetve őket-, de igazán nem találtam meg a 'nekemvalót' és ezt a kedvesem nevében ugyanúgy elmondhatom.Egyszerűen jó ideje érzem,hogy kell legyen valami megoldás a táplálkozásra is(ha már letértünk a helyes útról),de a 811 csak pár napja került a látókörömbe,és hát... mintha forró vízzel öntöttek volna le,egyszerre volt sírhatnékom és nevettem,miközben számtalan 'Aha' élményem volt,és mintha egy villanással összeállt volna a kép egy egésszé!EZ AZ!Ennél nincs jobb,ami által visszatérhetünk oda,ahonnan elindultunk!
Ezt olyan meggyőződéssel hiszem és tudom,hogy kétségem sincs!Most kezdem el a 811-et úgy,hogy még D.Graham könyvét el sem tudtam olvasni,mert nem kapható,csak rengeteg videót és legfőképp Sáfár Iván honlapját végigolvasva-ezt teszem 3 napja-,akinek hála és köszönet úttörő munkájáért,tanácsaiért!
41 évet töltöttem be 2 napja,ennél szebb és jobb ajándékot ,minthogy idevezettek, nem tudok elképzelni.
Hosszú távú célt tűztem ki magamnak mégpedig,hogy 50 éves korom előtt meg akarom tapasztalni a 'vibrant testet-érzést',aminek a létezését érzem,de még nem élem!Teszem ezt elsősorban magamért,a Földért,de a 4 éves fiamért,és mindenkiért egyaránt.
Köszönöm,hogy végigolvastál.Nem azért,mert bármi nagyot akarok mondani,amit itt leírtam az nekem fontos,egyfajta fogadalom önmagam előtt a kitartó munkához,ami előttem áll.
Istennek hála!

Ui.:valakitől szívesen megvenném a 811 könyvet-bár gondolom az itt jelenlévők nagy részének a bibliája-,vagy kölcsönbe is szívesen venném(becsszó visszaadom :) !Kecskemétről valaki?
A kiadó azt mondta,hogy nincs raktáron,nem tudom mennyi idő míg újranyomják!Antikvárban sincs.

Zoli
zoli41

Hsz: 3

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. ápr. 11., szomb. 12:03

Szia, Zoli! Itt meg tudod rendelni a könyvet: http://www.elixirbolt.hu/hu/webaruhaz/t ... zas/801010
És itt is: http://juicers.hu/category/konyvek-bemutatasa/
Remélem, sikerül hamarosan beszerezned! Gratulálok a döntésedhez, a könyv pedig segít átlendülni a kezdeti buktatókon. Ha elsőre nem is követed szóról szóra, azért irányadónak nagyon hasznos.
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: zoli41 » 2015. ápr. 11., szomb. 14:47

Dóra,köszönöm!Éppen mindketten,meg még páran mondták,hogy jelenleg nincs raktáron se!

Zoli
zoli41

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. ápr. 11., szomb. 19:14

Dr. Graham könyvét 3 napja feltették jó minőségű scannelt formában az internetre MAGYARUL, aki akarja olvasni, hajrá letölteni 20Mb :-). Ha nem a kifogást keresitek, hanem a megoldást, praktikusabb, és eléred a célod.. ui ha nem olvastad a könyvet (mert még én se,mert az angolom gyenge volt ehhez, és mégis magyarul szerettem volna), ATTÓL még tudok így étkezni és élvezni minden előnyét..
Gabesz
Néha írogat

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. ápr. 12., vas. 6:34

Zoli, ha használsz Facebook-ot, akkor érdemes ide is belépned: https://www.facebook.com/groups/2834987 ... 3/?fref=ts
Sok tapasztalatot meg lehet osztani egymás közt!
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: zoli41 » 2015. ápr. 12., vas. 18:35

Köszönöm Gabesz,megtaláltam!
Köszönöm Dóra neked is!

Szép napot!

Zoli
zoli41

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. ápr. 12., vas. 19:40

Dóra írta:Zoli, ha használsz Facebook-ot, akkor érdemes ide is belépned: https://www.facebook.com/groups/2834987 ... 3/?fref=ts
Sok tapasztalatot meg lehet osztani egymás közt!

Innen is letölthető a Graham 80-10-10 könyv, akit érdekel..
Gabesz
Néha írogat

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10