Cef komám

ürülök, hogy mondtam valami használhatót!
Nekem ezek a maglisztek eddig nem igazán váltak be, valahogy olyan "nehezek" túl tömények akárhogy kevergetem ezzel azzal. -meg aztán ki tudja mennyi élet van még bennük, ha lehet inkább maradok az eredetinél. (bár itt a zsír valóban korlátozó lehet)
Sajnos a 811 (könyv) egyáltalán nem beszél a fehérjék közti különbségről. -pedig van bőven.
A gyümölcsök nagy része amellett, hogy eleve kevés fehérjét tartalmaz, esszenciális aminosavakból is lényegesen kevesebb van bennük mint akár csak egy jobb fajta gabonában, olajos magban, vagy hüvelyesben. (pl. alma, dinnyefélék, datolya, de még a banán is 250-300 mg körül / 1 g fehérje, míg az előbb említettek 350-450 de pl a mákban közel 500, és az állatiak is e körül, de ezt csak viszonyításként mondom. -szóval nagyon nem mindegy. (pl a kivi, khaki viszont egész jó)
Ráadásul sok estben az arányok sem jók, főleg metioninban szegényebbek, ami a felhasználhatóságukat még tvább rontja) Ha ezeket mind összeadjuk akkor közel 2x annyit grammot meg kéne belőlük enni, mint pl gabona+hüvelyesek párosából. (még akkor is ha a hőkezelés nem károsítja őket)
Továbbá pl. az elegendő metionin a legtöbb szervünk jó működéséhez is elengedhetetlen, (máj, tüdő, hasnyálmirigy) szóval rég nem csak izomnövelésről van itt szó. -sok lepukkantúl kinéző nyersevő állapotának hátterében szerintem ezek a hiányok is szerepet játszhatnak.
(szerintem már Te is beleástad magad annyira a "fehérjetémába", hogy érted miről beszélek,
próbálom ezt időnként máshol is kifejteni, de sajnos nem igazán értik mit akarok mondani, hogy pl. mért nem ugyanaz 1 g almafehérje mint mondjuk 1 g tökmag, rizs, köles vagy kender)
Szóval szerintem akár ezt is ki lehet matekozni, csak figyelembe kell venni minden tényezőt.
A kalóriához is csak a gyakran ismételgetett mondókámat tudnám előhozni.

Egyáltalán nem mindegy az sem, hogy az a tegyük fel 2000 kalória miből származik, és hogy 2 kilót vagy 3,5-4,5 kilót kell hozzá megenni. Be lehet tömi a 2000-et akár dinnyével is, csak kérdéses, hogy ebből mennyit ér célba, ill mennyi idő alatt.
Az baj, hogyha az ember pl. nem csak fekszik egész nap, akkor az ilyen "hígabb" gyümölcsök nem igazán tudják tartani a lépést a kalóriaigénnyel, nem elég koncentráltak, nincs meg a kellő kalóriasűrűség. -az ember ilyenkor csak azt érzi, hogy jól teleette magát, de mégis éhes. (persze sok múlik bélrendszer állapotán is, de az sem tud mindent megoldani)
Néha elnézek ilyen nyersevő videókat, a vékony testükhöz aránylag nagy fejükbe (bocs hogy így fogalmazok de gyakran tényleg ezt látni) tömik kilószán a gyümölcsöket (dinnyét, banánt) meg sok ezer kalóriát, aztán valahogy a többség mégis úgy néz ki hogy... ez így nem igazán stimmel.
Szóval kicsit összetettebb a dolog, mint ahogy a könyv (olyan egyszerűen) leírja. -aki ebbe belevág az nagy fába vágja a fejszéjét.
Említetted a zsírt, Nálad ez kb. hogy áll kalóriaszázalékban?