80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Dóra » 2014. júl. 15., kedd 19:39

Igen-igen, visszaolvasok, keresgélek, okulok, és emellett magamat is figyelem. Mert biztosan nem lehet teljesen egyen-étrendet felállítani, még a nyersen belül is lehetnek egyénileg eltérő igények. Kinek az egyszeri sok, kinek a gyakori kevesebb stb. Szerintem az általános alapelveken belül kell kicsit ide-oda mozogni, figyelni a reakciókat.
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: anee » 2014. júl. 16., szer. 11:07

Szia RAtti!

Még én is tesztelem, hogyan bírom egy kajálással. Most az találtam ki, hogy meg tudjam enni a zöldeket is, hogy nap közben megiszom paradicsommal turmixolva, este pedig a gyümölcsök. Banánt szoktam vacsorázni valami félsavas gyümivel keverve. Én simán megeszem egyszerre több kiló gyümölcsöt (18 banánnal 1 kiló barack összeturmixolva, mert nincs annyi időm, hogy ezt elrágjam. Szeretek nyugodtan enni, és ez nap közben nem lehetséges, így inkább este eszem nyugodtan, amennyi jól esik. A növekedési hormon elég hullámzóan termelődik, éjszaka főleg, és napközben leesik mert amint kajál valamit az ember, csökken a termelődés. Így ha nincs étkezés, napközben is magasabb marad a szintje, ami előnyös a zsír energiaként történő felhasználásának maximalizálására. Ehhez jön még az éhgyomorra edzés, ami szintén durván befolyásolja ezeket a rendszereket. Lehet, hogy nagyon furcsa, de ha az ember végigmegy azon az úton, hogy belekerüljön ennek a ciklikusságnak a körforgásába, rengeteg előnyhöz jut. Nekem azért válik be ez, mert minden úgy van benne, ahogy én szeretem. Pl csak tele hassal tudok elaludni, és azóta 8-9 órát aludni (ami ezelőtt max 6 volt, és ez kevés volt regenerációra), iszonyatosan gyors és tökéletes lett az emésztésem, és mivel nekem nagyon-nagyon sokat számít a testösszetételem, az sem utolsó szempont, hogy szálkás tudok maradni úgy, hogy nem kell visszafognom és számolgatnom mennyit ehetek. Igazából csak pozitív eredményeket tudok mondani, még egy nagyon durva van, a fogak. Állandóan szenvedtem a fogaimmal, érzékeny, törékeny, minden baja volt. Ha napközben almát ettem, az esti kajálás már kínszenvedés volt, a sav annyira kikezdte, rágni alig tudtam. Mivel most van ideje gondolom a ph-nak helyre állni, elmúltak a gyulladások a törött fogaimban. Szóval nekem nincs ennél jobb :)

Szép napot Nektek! :)
Anikó
anee
Újonc

Hsz: 9

HozzászólásSzerző: cef » 2014. júl. 16., szer. 12:40

RAtti!

Kicsit elnapolom a részletes leírást, mert nagyon kevés az időm ezzel foglalkozni és szeretném alaposan tesztelni a hatásokat.
Fejlemény, hogy a drága feleségem támogat abban, hogy mostanában több pénzt adok ki kajára, így 1 hete full nyersen tudok lenni és már jövöget fel a súly. Tehát gőzerővel zajlik a tömegelés:) Ez most napi 2600 - 3000kcal körülre jön ki.
Eddig pont fordítva volt mindig - 3 nap full nyers után jött a fogyás, 4dik napra már nagyon zavaró mértékben. Most már tutibiztos, hogy a nem jó kombinációk mellett alaposan benéztem a kalóriaszükségletet. Emiatt le is vannak ürülve a tartalékok, tehát durván 1 hónapig tartom ezt a menetrendet, és számításaim, valamint a Ti tapasztalati beszámolótok alapján szépen át kell ennek billennie az épkézláb testsúly felé.
Az éjszakásból átállás az igazán necces, de majd kitalálok rá valamit.
És még sajna mindig nincs kendermagom...

Anee!

Én is próbáltam a Harcosok étrendjét, de sehogy sem tudtam beilleszteni a műszakozásba, pedig tetszene a dolog.
Egyébként Ori Hofmekler lakto-ovo + hal vega és ő többnyire zsírból fedezi a kalóriát, legalábbis amennyire utána tudtam járni, abból ez derül ki.
Ja és ha megnézed Graham étrend ajánlását a 80/10/10 könyvben, meglepően sok hasonlóságot tapasztalsz.
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 16., szer. 13:14

Kösz Anee!

Csak néhány észrevétel.

Amúgy azt én is megfigyeltem, hogy teli hassal többet tudok aludni, de ennek ellenére mégis fáradtabban ébredek ha jól bekajálva fekszem le. Kevesebb alvás is elég ha este nem eszi tele magát annyira az ember. -legalábbis szerintem. :roll:

Érdekes még amit Cef írt.
Mármint hogy az említett emberke többnyire zsírból fedezi a kalóriát. Ezzel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy nem e ezért (is) előnyös hogy napközben is magasan van a növekedési hormon szintje, és hogy emiatt hatékonyabb a szírégetés is? (mivel ugye a zsír a fő üzemanyag, a 811 meg szinte csak cukorra alapoz)

Még egy mondat egy korábbi hozzászólásodhoz:

"Gyakorlatilag hetekig csak gyümölcsöt eszem, és egy darabig jól vagyok, de aztán elkezd fogyni az erőm, és jön az az ijesztő rosszullét, amit nem is nagyon tudok leírni, de olyan mintha szédülnék és közben nem tudok fókuszálni, és egyenesen állni. Olyan, mintha elveszteném a kapcsolatot a külvilággal. Olyan ájulás közeli állapot."

Esetleg a rendszeres esti nagy adag gyümölcsevés, (túl sok cukor) nem befolyásolhatja az ilyen rosszulléteket?
Nálam is elő szokott fordulni néha, ha estefelé pl. túl sok banánt eszek (vagy más egyszerű cukrosat), hogy másnap szinte teljesen "összezavarodik a vércukorszint". Hirtelen tör rám az éhség, és gyorsan ennem kell, enyhe szédülés remegés kap el, mint amikor gyorsan leesik a vércukorszint.
Ha este "normálisan" eszek akkor meg semmi ilyesmi.
Na de nem akarok találgatni, bárhogy is legyen, egyszer talán én is kipróbálom ezt a módszert. :roll:
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. júl. 16., szer. 18:14-kor.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 16., szer. 13:22

Cef Néked is kösz! -minden részlet jól jöhet. :)

A "nem jó kombinációk" alatt főként mire gondolsz?

Mondok egy jó kendermag beszerzési helyet, próbáld meg hátha sikerrel jársz. -én is Tőle szoktam rendelni.
(bio, hántolt, és a kendermagokhoz képest elég jó árban van)

ivanyi.robert75@gmail.com
06-20-919-8044

Ja, és hol tart most a súlyod? :roll:
Nem tudom, hogy hány kalóriát ettél amikor a csak nyersen fogyni kezdtél, de én azért jobban örülnék ha egy normálisabb súly fenntartásához nem kéne "ilyen sokat" megenni, egy átlagos sportolás mellett, főleg egy kisebb termetű embernek. -már csak az anyagiak miatt is. Ilyenkor pl. mindig eszembe jut az is hogy 70-80 kilós testépítők is tudnak 3000 körüli kalórián izmot fejleszteni. (szóval bennem azért még vannak kérdőjelek a valós kalóriaigénnyel kapcsolatban)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 16., szer. 19:17

Egy pillanatra ismét belenéztem a harcosok étrendjébe.

http://harcosoketrendje.hu/az-etrendrol/
Egy idézet az oldalról:

"A Harcosok étrendje ellentmond a józan észnek (és édesanyánknak is).
Elgondolkodtál már azon, miért sóvárog a legtöbb ember ösztönösen az esti evés, nassolás után? Miért esik olyan jól este egy jóízűt vacsorázni, egy lakomával lezárni a munkával töltött napot? Talán a testünk egyszerűen téved, és a “szakértőknek” van igazuk, akik szerint az esti étkezésnek minimálisnak kell lennie, ha egyáltalán megengedik? "

Hát erre azért nem olyan nehéz válaszolni.
A mai "modern emberek" nagy része egész nap rohan, elvan akár egy-két kávéval is, mert nincs ideje enni se (na-ne) és este ha hazaesik már nem csoda, hogy olyan éhes, hogy szinte az egész hűtőt felfalná.
Ha napközben szakítania időt az étkezéseire (ami egyáltalán nem lehetetlen, csak időbeosztás kérdése) akkor nem este kéne az egész napot bepótolni.
És ha nem este esszük tele magunkat akkor kevesebb alvás is elég, illetve ha előbb lefekszünk több idő marad reggel, és napközben az étkezésekre. (időben ugyan ott vagyunk csak megszokás kérdése)
Ha valakinek nem megy, hogy este csak egy fél adagot egyen akkor úgy is megoldható, hogy előbbre hozza a vacsorát, és akkor teljes adagot ehet. (de nem az egész napit)

Ebben az egészben csak az a nehézség, hogyha az ember egy kis akaraterővel át is áll egy rendes napi étkezésre, kevesebb, koraibb vacsorára, akkor az így szépen felépített rendszert már egy esti nagy bekajálással is hazavághatja.
Mert másnap reggel persze nem lesz étvágy, és megint eltolódik minden estére. Szóval ezt az esti evészetet a mai világban könnyebb tartani, így nem csoda, hogy az emberek többségének ez kedvez. -az ember sok mindenhez hozzá tud szokni (valamennyire az éjszakázáshoz is) de ez még nem feltétlen jelenti azt, hogy bioigailag is ez a jó, inkább csak a modern világ szüleménye.
Továbbá, már rég nem csak az éhség ellen eszünk, a napközben összegyűlt stresszt is evéssel próbáljuk oldani. -de ez megint csak nem magyarázat.

Az étkezésekkel eltöltött idő valamilyen szintű korlátozásával egyetértek, (szóval, hogy ne kora reggeltől késő estig nyúljon a táplálkozás időszaka) de azzal már nem igazán, hogy ezt estére kellene időzíteni.
Azt is teljesen megértem, hogy van akinek ez az étrend jön be, és a napirendjéhez, időbeosztásához is ez illik leginkább, nekem csak az nem fér bele a képbe ha úgy van beállítva mintha az egyszeri esti nagy étkezés lenne a legtermészetesebb az ember számára. (mint ahogy a cikk is sugallja)

Persze nem akarok senkit lebeszélni erről, de ezt az indokot nem tudtam szó nélkül hagyni. :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: anee » 2014. júl. 17., csüt. 14:22

RAtti!

Igazából jogos kérdéseket teszel fel, de én nem szeretnék győzködni senkit, csak megosztottam a tapasztalataimat, hátha valakinek hasznára válik. És mivel nekem nagyon működik, és pont, hogy nincsenek vércukor ingadozások, ezért állok ki emellett, pedig nekem régen ez állandó volt az inzulinrezisztenciám miatt. Kérdésedre a magyarázatom az, hogy az egész napos böjt és éhgyomros edzés alatt lemerül a máj- és izomglikogén, így este a sok cukor főként oda vándorol, ezzel segíti a regenerációt, még esetleg fejlődés is kialakulhat. A nap folyamán az agy elhasználja a cukrot (napi 150g azt hiszem, a máj tárol kb 200-at), így azért a saját zsíromból is használok valamennyit, mert ugye kívülről nem viszek be.
Amúgy tényleg azért lehettem rosszul múltkor, mert futottam melegben, és nem ettem ugyebár... :) Mert azóta is csak gyümölcsöt eszem, nem változtattam semmin, mert nem kívánok semmi levelet megenni. De most napról napra jobban vagyok. Remélem ez így is marad, de ha nem, azt is megosztom :)

Ja, és hogy pontosítsak, a legjobb szerintem a Leangains rendszer, én azt csinálom, csak elnyújtom a 16 órát 20-ra :)
anee
Újonc

HozzászólásSzerző: cef » 2014. júl. 17., csüt. 18:48

Sziasztok!

Nagyon köszi a kenderforrást!

Pár kérdésre válaszolnék:
Először is olyan kombinációkra gondoltam, amik nagyon nem támogatják az értelmes emésztést.
Vagy épp túldolgoztatnak egyes szerveket. Pl a múltkor összevegyítettem kb 1kg almát (golden) és 100g datolyát. Egy órán keresztül fel voltam pörögve, aztán meg paff. Ebbe belejátszott, hogy épp első nap volt az éjszakásból, tehát akkor már 18 órája ébren voltam, de ez akkor se nyerő kombináció.
Amúgy az éjszakást semmilyen szinten nem lehet megszokni, és nem is szabad:) De ez legyen az én gondom, nem nyavajgásképp emlegetem, másrészt meg ebből van fedezve a gyümi.

Az a sok gyümit nem feltétlenül kívánalom szerint eszem meg, néha a kacsatöméshez tudnám hasonlítani.
A súly most 53kg - amikor abbahagytam a húsevést akkor 52kg voltam.
A metóduson még van mit javítani, pl hogy inkább a banánt erőltessem sok zölddel, a szezonos magyar gyümiket meg csak nassolásnak.

más:
Aug 20án megyek fel a fővárosba családi program keretében, de mindenképp elmegyek a városligeti streetworkout parkba egy kicsit keménykedni:)
Ebbe: http://street-workout.hu/images/parkker ... liget2.png
Ti itt nagyrészt fővárosiak vagytok jól tudom e? Van kedvetek egy 811es találkozóhoz valamikor a délután folyamán?
Már régóta szeretnék találkozni olyanokkal, akik nem épp a szokásos társadalmi mintákat követik, jelen esetben a táplálkozásban.
.
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: Dóra » 2014. júl. 18., pén. 7:11

Nekem leginkább azzal vannak fenntartásaim, hogy még azok is, pl. itt a fórumon, akik már régóta így étkeztek, még mindig vannak problémák a mennyiségekkel. Szóval, Graham könyve szerint a gyomortágítási módszer nem tudom, mennyire működik és mennyire mondható "természetesnek". Egyelőre, ha erőltetem a mennyiséget, akkor egyáltalán nem a vibrant-kicsattanó-felszabadult érzést tapasztalom, hanem sokkal inkább úgy érzem magam mint egy felfújt hordó és órákig nincs kedvem mozogni, edzeni. Tudom, ez idővel alakulhat, de kérdés, hogy teljesen hozzá lehet-e szokni a több liternyi, több kilós mennyiségekhez.
Dóra
Írogat

HozzászólásSzerző: anee » 2014. júl. 18., pén. 8:18

Nekem is ez volt a bajom, hogy ha megettem amit meg kellett ebédre (1,5 kg alma pl), akkor nem volt túl komfortos utána, és energiám sem lett több. Meg nekem az idővel is voltak gondok, hogy az ebéd kb másfél órába telt, hogy elrágjam, mert én addig rágok, amíg kell. És nem tartott sokáig az sem, mert max 4 óra amíg kitartott, aztán meg leesett a vércukorszint, éhes lettem, szóval semmiképp nem tetszett az úgy.
anee
Újonc

HozzászólásSzerző: Dóra » 2014. júl. 18., pén. 8:35

Hát igen... kiszakadva a természetből nemigen lehet megengedni magunknak, hogy a nap jórészét evéssel töltsük. Talán ez az egyik oka annak, hogy elterjedt a főzés, időt is megspórolva. Kevesebb mennyiségben több kalória.
Dóra
Írogat

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2014. júl. 18., pén. 22:04

Gabi bának:)

Cordyceps: a növény és a rovar közti átmenet

1200 éve a kínai nemzeti fitoterápiás gyógyszerészet hagyományos gyógyszere. Szokatlan létformájának köszönhetően hatalmas túlélési képességgel rendelkezik. Több irodalmi forrásban említik, hogy "biológiai ciklusa egyik részében a Cordyceps növényként létezik, a másik részében rovarként". Valójában a Cordyceps nem tartozik sem a növényekhez, sem a rovarokhoz.

A biológusok a Földünk élő organizmusait négy kategóriába sorolják: - sejtjeikben kifejlett sejtmaggal nem rendelkezők (kékeszöld vízinövények) - gombák - növények - állatok, ide tartoznak a rovarok és az ember is. A Cordyceps a gombákhoz tartozik. Nem nemi úton szaporodik, amikor a szaporodás a női és a hímsejt összeolvadásával történik, mint például a növényeknél, hanem egy sejten belül hordozza mindegyik nem jellegét.

Olyan helyeken lakik, ahol megfelelő körülményeket talál a fejlődésének és táplálásának (magas hegyek Kínában és Tibetben 3500 méteres szinten). Nyáron gombaként él, amely sötétbarna színű apró fűre emlékeztet. Nehezen lehet észrevenni a virágos réten. Amikor érnek a spórái, akkor kilövi azokat, és azok megtelepszenek az ott élő "denevérlepke" vagy más rovar lárváin, és élősködnek rajta. Ettől a pillanattól kezdődik a Cordyceps életének második ciklusa. A lárva földbe ássa magát. A gomba micéliuma kezd, benőni a lárva testébe és kiszívja belőle a tápanyagokat. Végeredményben a gomba teljesen betölti a rovart, és az elpusztul. A spóra elkezd hasonlítani egy baktériumra, amely elfogyasztja a lárva belsejét, de a külső szaruburkát meghagyja saját védelemre. A Cordyceps földben telel át gubó formájában, a lárvaburok megvédi a gomba testét. Amikor elfogy a lárva tápanyaga, a Cordyceps kénytelen áttérni a magashegyi növények gyökereire. Kétéves földalatti fejlődése során a Cordyceps tűri a hosszas tápanyag-, hő- és oxigénhiányt. Tavasszal a lárva légzőnyílásain keresztül a Cordyceps micéliuma kinő a föld szintje fölé, és a ciklus újra kezdődik. Így magyarázható a Cordyceps kínai elnevezése "Dun csun hszia cao", ami azt jelenti: télen rovar, nyáron fű.

A Cordyceps teste tápanyagokban és magashegyi növényekre jellemző biológiailag aktív komponensekben különlegesen gazdag.

A nyers Cordyceps leginkább a gyufaszálra hasonlít, és tömbökbe összekötözve árulják. A napon szárított növények azért jók, mert ellenállnak a magasabb hőmérsékletnek is. A Cordyceps kissé olyan ízű, mint az édesgyökér vagy a medvecukor.

A Cordyceps gomba és a tradícionális kínai gyógyászat

A Cordyceps-et évszázadok óta alkalmazzák Kínában, és az egyik leghatásosabb gyógynövénynek tartják az energiaszint és az általános életminőség javítására. Akkor került a nyugati kutatók figyelmének középpontjába, mikor kínai sportolók az 1993-ban, Németországban megrendezett Szabadtéri Atlétikai Világbajnokságon kilenc világcsúcsot döntöttek meg. Ennek eredményeképpen teljesítménynövelő hatása legendássá vált, és az elit atléták között a legkeresettebb

Kínában ezt a növényt csodatevőnek, isteni ajándéknak tartották. Kínai orvosok sok betegség ellen sikeresen használták és használják a mai napig.

A Cordyceps magában hordozza a túlélés információját. Ennek a gombának a teste tápanyagokban gazdag, specifikus biológiailag aktív komponenseket tartalmaz. Éppen ezért az egészséget erősítő, az immunrendszert moduláló, a szervezetet tonizáló és energetizáló szerként használják.

Ennek a "csodaszernek" nagyon széles a hatásköre. Az immunjavító, -moduláló és -erősítő funkcióján kívül nagyon hasznos a Cordyceps adaptogén tulajdonsága. A Cordyceps kiegyensúlyozott csi-energiát hordoz magában és növeli a szervezet ellenállását az oxigénhiánnyal, mérgekkel és nagy fizikai megterhelésekkel szemben. Kiváló kiegészítője jehet minden tisztító kúrának.

A Cordyceps természetes antibiotikum, használható gyulladások ellen, és nem marad alul a nem szteroid hormonokkal szemben. A Cordyceps gyakorlatilag minden gyulladásos vagy bakteriális folyamatot lassít.Mire alkalmazza a modern keleti gyógyászat:

képes szabályozni a Jin és Jang energiát az emberi testben, és elérni azok viszonylagos egyensúlyát
támogatja az agyalapi mirigy működését és annak szabályozó feladatait
nagy adaptogén képességgel rendelkezik - mellékhatások nélküli természetes antibiotikum, sok kórokozóra elnyomó hatással van (staphylococcus, streptococcus, pneumococcus stb.)
szabályozza immunrendszert, ezzel növeli a szervezetünk ellenálló képességét különböző betegségekkel szemben
csökkenti az immunrendszer túltengését, genetikai szinten kijavítja annak zavarait olyan autoimmun betegségek esetén, mint a szklerodermia, a vörös bőrfarkas, reumatoid ízületi gyulladások és a reuma, az immunokompetens szervek működésének normalizálásával
gyulladásgátló hatású, nem gyengébb, mint a nem szteroid hormonok (pl. hydrocortison)
növeli a szervezet ellenálló képességét az oxigénhiánnyal, méreganyagokkal és nagy fizikai megterhelésekkel szemben, antioxidáns hatású.
aktívan méregteleníti a szervezetet, többek között eltávolítja a gyógyszermaradványokat
daganat ellenes hatása van, mivel serkenti a fehérvérsejtek aktivitását és helyreállítja a szintjüket a vérben; enyhíti a sugár- és kemoterápia mellékhatását
szabályozza a máj, a vese és a tüdő működését
javítja az anyagcserét az összes szerv szöveteiben
csökkenti a lipidszintet a vérben, a koleszterin szintet is normalizálja, szabályozza a trombocitaszámot a vérben, akadályozza a vérrögök kialakulását és elősegíti az eloszlásukat
szabályozza a kalcium és foszfor egyensúlyát a vérben
kis mértékben tágítja a vérereket, ezzel javul a szív és a tüdő vérellátása, javítja más szervek és a szövetek mikrocirkulációját
fiatalító hatású.
Felhasználási javaslatok más növényi kivonatokkal:

A Cordyceps szinergistái: A Cordyceps más tonizáló gyógynövényekkel együtt szinergikusan növelheti az energiaszintet, ilyenek pl. a ginseng, az astragalus, a ganoderma, és a lycium barbarum, azaz a goji.

általános fáradtság ellen: Emócióval vagy reishivel (ganodermával)
szellemi fáradtság esetén: astaxantinnal, krillolajjal, vadlazacolajjal
az általános aktivitás növelésére:
szív és érrendszeri problémákra C Food-dal, krillolajjal vagy lazacolajjal és CoQ10 Complex-szel
immunológiai problémákra béta-glükánnal, Turmeric-kel, LongoVitallal, Gojival
általános immunerősítésre: béta-glükánnal, LongoVitállal
szexuális aktivitás növelésére: ginzenggel
a hosszú és vitális élet eléréséhez: Emócióval, Manjuval
kiegészítő daganattrápiájában: kurkuminokkal, szelénnel, béta-glükánnal, Manjuval, Canadian Essence teával
Gyógyszerek együtthatása a Cordyceps-sel

Akik MAO inhibitorokat szednek, azok legyenek óvatosak a Cordyceps-el, mivel az gátolhatja hatásukat. Az antikoaguláns gyógymódok hatékonyságát viszont javíthatja.

A Cordyceps mérgező hatása:

Nincs toxikus hatásra utaló adat embereknél, állatok esetében pedig csak extrém magas mennyiségben tapasztaltak ilyet.

Tiltások és korlátozások:

Nem dokumentáltak. Nem ismertek. Nincsenek.

Egy összehasonlító tesztelést olvastam erről a terméről amiben kiderült, hogy NÉGYSZER több nukleotidot és ÖTSZÖR több aktív összetevőt tartalmaz, mint bármely más vadonból begyűjtött fajta.Továbbá tartalmaz: fehérjéket,peptideket, az összes esszenciális aminosavat, poliszaharidokat,immunerősítő glikoproteineket,sterolokat, mint ergosterolt( D vitamin előanyag), vírusölő nukleotidokat, többszörösen telítetlen zsírsavakat, vitaminokat B1, B2, B12, E, K, ásványi anyagokat K, Na, Ca, Mg, Fe, Cu, Mn, Zn, P, Se, Al, Si, Ni,Sr,Ti,Cr,Ga,V, Zr.
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 20., vas. 10:45

Anee értve vagyol. ;)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 20., vas. 11:19

Szia Cef!

Egy pillanatig sem gondoltam nyavalygásnak ha megemlíted az éjszakázást ;) , csak hirtelen ez jutott eszembe az ember alkalmazkodóképességével kapcsolatban.

Ami a banánt vagy szezonos gyümölcsöket illeti, én azt gondolnám, (még ha sokan nem is értenek vele egyet) hogy az ételek koncentráltsága is sokat számít.
6-6,5 kiló dinnyével is meg lehet enni kb 2000 kalóriát, meg két kiló banánnal is. De bármennyi dinnyét is eszünk könnyen lehet, hogy utána ugyanúgy kívánunk valami "tartalmasabbat", viszont két kiló banánnal már jól el lehet lenni. -szóval bár kalóriára megegyezik de mégsem ugyanaz a kettő.
Az emésztőrendszer kapacitása sem végtelen, nem mindegy mennyi anyagból kell összeszednie azt ami kell. Elméletben tesszük magunkba a sok kalóriát, csak valahogy mintha nem érne célba.
(és szerintem ez nem csak a kalóriára igaz, hanem mondjuk a fehérjére is, mert igaz hogy egységnyi kalóriára elég sok fehérje van pl. a dinnyében csak kérdés, hogy ebből mennyi hasznosul valójában, a dinnye szerintem inkább már ital mint étel)
Tehát ami a "tömegelést" illeti, a banánra (+zöld) szavaznék. (inkább a"minőség" mint a mennyiség)

Talán már olvastad, de elmondom röviden még eccő az akkori "tömegélésemet" :) : (hátha jó lesz valamire)
Nyers kaján sikerült kb 46-47 ig legatyásodnom. Ezt megunván kb 2-2,5 hónapra, kb 50%-ban visszaálltam főtt kajákra (jobb fajta gabonák, hüvelyesek, ja és krumpli :facelick: )
Biztos ami biztos dobtam a turmixokba kb napi 25-30 gramm tejsavófehérjét. (így a fehérje napi kb 60-70 gramm lett, a kalória kb 2500-2600, nem kell feltétlen tejsavó, más is, jó, de valami nagy valószínűséggel kell)
Fizikai munka mellett, súlyzós edzéssel ez idő alatt feltornásztam magam kb 57-58-ra. :D (eztán visszaálltam nyersekre gondolván már így is menni fog, de le is állt a növekedés mint annak a rendje)

Ennek a plusz súlynak nagyjából a harmada zsír lett, (meg valószínűleg a glikogénraktárak feltöltődése is jelentett 1-2 kilót) de ez még így is igen jó eredmény. -tehát szerintem még ennyi kalória sem kellett volna. (itt már én is kicsit "tömtem" magam, ha kellett ha nem)
Mostanában is időnként elgondolkodom azon, hogy újra csinálok egy hasonló "kúrát", mert itt sajna nem egyszerű elérni egy "normálisabb" súlyt, illetve nem is csak az elérés, már a megtartás is jó kihívás. :?
Télen még jobban elmegy, de ha ilyenkor "gatyában" látom magam, hát azért lenne mint javítani. :hmm:

A találkozónak én nem lennék ellene, de nem éppen "pesti" vagyok, nem csak egy ugrás.
Talán majd ha lesz ősszel újra Zöld turmix fesztivál, akkor "felnézek". (ha lesz értelmes program -esetleg jön Graham :) Őt azért megnézném- vagy ha jönnek többen is 811-esek)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: cef » 2014. júl. 21., hétf. 8:24

RAtti vazze újraélem az életed :D

Az éjszakázásról annyit, hogy már 7 éve dolgozom váltott műszakrendben, de soha nem fogom megszokni. Az alkalmazkodás pedig kényszeres, de azzal nyugtatom magam, hogy voltak már sokkal retkebb munkáim:) Próbálkoztam párszor 8-16ig típusú munkára, de valahogy soha nem voltak olyan feltételek mellé, ami miatt elvállaltam volna.
Amióta úgy döntöttem, hogy nyersen akarok étkezni, azért sok minden javult, annak ellenére is, hogy rendre hülyeségeket csináltam.

A tömegnövelés közepette azt vettem észre, hogy akkor hatékony a dolog, ha minél rostosabb ételeket viszek be - banán+vad zöld+valami olyan zöld, ami magasabb metionin tartalommal bír. A vad zöldekkel óvatosan kell, mert ott már túl sok a rost , nagyon nem kellemes mellékhatásai vannak. A gyüminél ez nem számít, kivéve ha aszalt, de azt inkább nem eszek, mert tönkrevág.
A dinnyénél úgy csinálom, hogy a zöld részt is megeszem, úgy laktatóbb.

Amúgy marhára kíváncsi lennék ő hogyan csinálja: http://www.youtube.com/watch?v=Li5DGHZWDYc
Főleg arra, hogy mi volt neki kezdetekkor, mert amit most látni, az jópár év eredménye.

Néha úgy érzem az egész olyan, mint a Kőműves Kelemenné történet. Amíg a habarcsba (gyümik meg a többi) bele nem kerül a megfelelő kötőanyag (jelen esetben az emésztőrendszer működése), addig nincs elfogadható eredmény. És persze a kivitelezés is sokat számít.
cef
Írogat

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10