80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2014. jún. 27., pén. 6:37

Préseléssel nem vacakolok.
1 fontos eszköz kell, egy magas fordulatos, erős turmix.
http://juicers.hu/omniblender-tm-800-videok/

http://antalvali.com/masutt_olvastuk/majtisztitas

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: rezges » 2014. jún. 27., pén. 12:08

Közben látom hülyeséget írtam mert nem a 3232es hsz-ed volt az, hanem a 652 oldal alján lévő hosszú komment.

Turmix van, majd megpróbálok azzal is zöld levet nyerni, esetleg megenni kompletten ha bírják a fogaim.
rezges
Néha írogat

Hsz: 44

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. jún. 27., pén. 13:21

Habosodás ellen azt is szokták ajánlani, hogy préselés közben tegyünk bele pár csepp olajat. (-vagy valami ilyesmi. (de én még nem próbáltam)

A turmix valóban sokkal egyszerűbb, de ha valaki ezt az egészet hosszabb távon gondolja akkor azért tényleg érdemes beruházni egy komolyabbra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. jún. 27., pén. 14:39-kor.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. jún. 27., pén. 13:29

Látom a májtisztás itt is előkerült. (a facebook-on is gyakran téma)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. jún. 27., pén. 13:33

Szia Iván!

Az említett irományt olvastam a májtisztításról, de azért a saját véleményedet is szívesen olvasnám. -mivel Te is sokat "láttál" már. :D

Kösz!
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. jún. 27., pén. 13:38

Stoner sem maradhat ki! :D

Szia Gábor!

Ha jól emlékszem, még régebben Te is írtál a keserűsós májtisztításról, és nem voltak valami jó tapasztalataid. -jól emlékszem?
Neked amúgy mi a véleményed erről az egészről, ajánlod-e másnak?
Egy ideje én is elgondolkodtam rajt, de a nagyon vegyes tapasztalatok alapján -nem tagadom- azért tartok tőle. -elég drasztikusan "beavatkozásnak" tűnik, és nehéz pontosan megjósolni, hogy fog rá reagálni az ember. :hmm:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. júl. 21., hétf. 14:07-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: rezges » 2014. jún. 27., pén. 17:01

Igen az olajas dolgot ismerem, csak olaj nélkül kéne megoldani:)
Megprópáltam turmixból levet nyerni de nem nagyon sikerült, de turmixnak jó lett. Megenni mondjuk nem bírtam, mert borzaztó íze volt.. 3paradicsom volt a vivő anyag és abba pakoltam a céklalevelet és kb 9 deci cucc lett. De ahhoz képest a préselt céklalé az finom.
rezges
Néha írogat

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. jún. 28., szomb. 9:09

Szerintem próbáld vegyesen használni a prést meg a turmixot, mindegyiknek megvan a maga előnye.
A préselés igaz, hogy macerásabb de könnyebb vele nagyobb mennyiségű hasznos anyagot bevinni.
Pl ha zellerszárból csinálok levet akkor azt használom a turmixban víz helyett.
Így turmixoltam is meg préseltem is, és ha víz helyett valamilyen levet használunk akkor ugyanakkora mennyiségű turmixszal kb kétszer annyi zöldet vagy zöldséget ettünk/ittunk meg.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2014. jún. 28., szomb. 12:37

Nem csináltam soha májtisztítást. A leg extrémebb tettem mióta csinálom ezt, 2 dolog volt.
Az elején csináltam egy 6 hetes béltisztítást, minden nap végeztem beöntést irrigátorral. És a másik meg volt egy 14 napos káli teás böjtöm, amikor még Paul Bragg hatása alatt voltam, de mint utóbb kiderült 11 napig csak azért sikerült, mert a káli tea az piszkosul hajtja a vesét , és a böjtben, amikor a test naponta gyengül, nem a legjobb stratégia. Sok 3, és 1 napos böjtöt is csináltam korábban és voltak 5 naposak is, de ma már nem böjtölök, inkább csak böjtös napokat tartok, mert rájöttem, hogy felesleges gyengíteni magunkat, ha tisztán eszünk. Persze 1-3 napos böjt az még nem gyengít, sőt erősíthet is. Persze a rövid böjtöknek nem mondok ellent, de a hosszabb (14-) böjttel vigyázni kell szerintem, csak tapasztalt hosszúböjtölő felügyelete mellett lehetne csinálni.
De ebben is úgy van, hogy amibe nem halunk bele abba megerősödünk, legalább is lelkiekben biztos.

VE.
Bö, változatos gyümi és zöld
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2014. jún. 28., szomb. 12:55

Zöld lecsó snack, és ivólé:
-vivőlé: pari, paprika, (ubi)
-zöldek: saláták, kínai kel, spenót, rukkol, római, jég, szárzeller, amit akarsz, amilyen ízre vágysz. (legyen benne keserű saláta is pl. endívia, céklalevél (brutális ásványisó tartalom, vigyázz keverten csak, mert önmagában nem jó) stb.
Kis zöldfűszer is, hagyma zöld (értékesebb, mint a gumó), fokhagyma, kurkuma, gyömbér.
Lehet tenni bele kis citromlevet, rebarbarát is, pikánssá teszi.
Szintén dúsítható: sárgarépa, fehérrépa, és kabakosokkal, pl. cukkini, vagy krucikkal, pl. karfiol, brokkoli.
Ezt turmixoljuk, csinálhatunk 2 turmix mennyiséget. Finomszűrőn, vagy durvaszűrőn leválasztjuk a létől. A lét iszogatjuk egész nap, hihetetlen anyag gazdag lét kapunk, mely minden folyadékot ver, ami emberi testbe bevihető.
A megmaradt masszát leaszaljuk. Ezt a snackot mindenhez lehet enni.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2014. jún. 28., szomb. 13:04

Sárgadinnye gazdagon:
kis Sárgadinnye snack:
Dinnyét alaposan megmossuk, mert a héját is megesszük részben.
Dinnyét felezzük
Kikanalazzuk a magos belet és félretesszük
Vékonyan szeleteljük a dinnyét, leválasztjuk szintén vékonyan a héját
a belet megesszük, majd a végén a fél dinnyehéjat+magos belet+kis vivőlé belet turmixolunk, de jó alaposan, hogy a héjat pépesíteni tudjuk.
Ezt átkeverjük FINOM szűrőn! A levet megesszük, a pépet aszaljuk, vagy kidobjuk.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. jún. 28., szomb. 14:32

Kösz Iván! :D

Csak egy apróság, a brokkoli levelére nem nagyon emlékszem, hogy beszéltünk-e már róla.
Ez számunkra mennyire ehető? -elég durva, vagy inkább csak lének? (a "hagyományos" konyhában néha szokták használni, de ott ugyebár már nem "élő" állapotban)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. jún. 28., szomb. 20:11-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. jún. 28., szomb. 14:40

A májtisztítással kapcsolatban az a sok epekő gondolkodtatott el, ami ilyenkor jó esetben kijön.
Valószínűleg ezektől a kövektől más módon elég nehéz lehet megszabadulni. :hmm: -és azért nem ártana ha nem lennének.
Kérdés még, hogy ezek a kövek egy ilyen tisztítás után mennyire termelődnek újra, illetve mennyi kóros ez az egész. (bár nem tűnik természetes állapotnak)

Amin még elgondolkodtam, hogy úgy ajánlják a kúrát kezdeni, hogy ne együnk a nap folyamán semmi zsírt, és így estére az epe jól besűrűsödik. Na most mi van akkor ha lényegében (legalábbis egy átlagemberhez mérten) szinte alig eszünk zsírt? -akkor vajon mennyire sűrűsödik be az epe. (de ez inkább csak amolyan költői kérdés volt :roll: )
Gondolom a szervezet egy idő után hozzászokik/átáll az új étrendre és nem fog feleslegesen sok epét termelni. -legalábbis így lenne logikus.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. jún. 28., szomb. 20:12-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: rezges » 2014. jún. 28., szomb. 14:42

A céklalevél miért nem jó magában?
rezges
Néha írogat

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. jún. 28., szomb. 14:51

Szerintem ha valakinek nincs gondja az ízével akkor magában is ehető egy kisebb mennyiség (sokat talán ne a durvább rostok miatt) de zsengébb salátákkal keverve azért jobb íze van.
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10