80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 26., hétf. 20:30

Szia Iván!

Dehogy vettem bántásnak! :D -sőt inkább én kérek elnézést.

Ma délelőtt volt egy félórás műsor a rádióban a vegetáriánussággal/vegánsággal kapcsolatban.
Hát elszomorító, hogy az átlagembernek még ezekről sincs szinte semmi fogalma. :?
Nem is azt várnám, hogy valaki tudja mit takar a 811, de azért, hogy a legtöbben még a húsmentes életet sem tudják elképzelni, és kellő ismeretek hiányában még mindig ilyen-olyan hiányoktól tartanak, az azért már elég gáz.
Továbbá az is kicsit elkeserítő, hogy még egy vegán sem nagyon tud úgy tekinteni a gyümölcsre mint fő kalóriaforrásra.

De bízzunk egy szebb jövőben! :D
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: atill » 2012. márc. 26., hétf. 22:27

RAtti írta:Nem is azt várnám, hogy valaki tudja mit takar a 811, de azért, hogy a legtöbben még a húsmentes életet sem tudják elképzelni, és kellő ismeretek hiányában még mindig ilyen-olyan hiányoktól tartanak, az azért már elég gáz.

RAtti!
És mondjuk egy 811-es el tudja képzelni, hogy pl. kaja nélkül is lehet élni? Mert ez kb. olyan hihetetlen lehet a számára, mint az átlagembernek a húsmentes lét. A saját hiedelmeink dobozába vagyunk bezárva.

Itt van ez a fiatal pár, 4 éve nem esznek, nem isznak, a leány közben még egy bébit is kihordott és megszülte gond nélkül. De nem is a fényevés - vagy ki hogy hívja - a lényeg ebben az interjúban, hanem ahogy elmondják, hogy ez az egész dolog tudatállapot kérdése. Szerintem a 811 is csak azoknak megy jól, akik az ennek megfelelő tudatossági szinten vannak, ezért van, hogy nem tud bárki így táplálkozni, hiába akar. Majom-ősök ide, nutritiondata oda - végül nem ezen múlik.

Szóval, biztos, hogy a 811 a non-plus-ultra? Mert úgy néz ki, Iván, hogy van tovább is, és nem csak a főtteket lehet elhagyni, hanem mindent, ami szájon át jut be :)

A videjó:
http://szabadgondolat.wordpress.com/2012/03/17/4-eve-elnek-etel-es-ital-nelkul/
atill
Írogat

Hsz: 53

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 27., kedd 8:22

Szia Atill!

Szerintem azért ne essünk át a ló túloldalára.

A vegetáriánussághoz csak egy féle ételről (húsról) kell lemondani, a "fényevéshez" (nevezzük most így) viszont minden fizikai táplálékról. -össze sem hasonlítható a kettő!
A 811 és a "fényevés" közt még mindig sokkal nagyobb a különbség, mint a mindenevés és a vegetáriánusság közt. -itt már teljesen más dologról van szó.
Nekem speciel nem az a célom (nem az volt a célom), hogy egyre tovább és tovább menjek "ezen az úton", hanem azt a táplálkozási formát kerestem (keresem) ami az ember számára a legideálisabb, azt gondolom ez valahol a 811 körül van. Rövidebb, esetleg ha majd úgy alakul néha kicsit hosszabb böjtöket nem tartom kizártnak, de a "fényevésnek" még csak a gondolatával sem foglalkoztam.

A 811 melletti kitartás szerintem nem kimondottan a tudatállapottól/tudatosságtól függ, hanem nagymértékben attól is, hogyan sikerül legyőznünk a főtt kaja iránti függőségünket. -ami valljuk be nem egyszerű.

Vegák, vegetáriánusuk, szép számmal vannak a világban (és már nyersevőből is egyre több) viszont "fényevőkről" a mai napig elég ritkán hallani. -szerintem az ilyen "táplálkozás" a magunk fajta élőlényeknek nem természetes állapota.

Iván amúgy azt mondja, hogy a 811 a legjobb TÁPLÁLKOZÁSI ! forma. A "fényevés" a szó hagyományos értelmében meg már nem is nevezhető táplálkozásnak, tehát nem is ez a kategória.

Persze ha valaki úgy gondolja próbálkozzon vele, de azért nagyon kíváncsi lennék egy így táplálkozó ember mindennapjaira, teljesítményére. -én már csak az a kételkedő fajta vagyok. :D

És még csak annyit, hogy Iván már több éve követi a 811-et és ennek fényében mond róla véleményt, szóval szerintem aki a "fényevést" még jobbnak tartja az előbb próbálja ki a saját bőrén s eztán éltesse, véleményezze. -teljesen más valamiről olvasni, mint megtapasztalni.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: atill » 2012. márc. 27., kedd 11:44

RAtti,
én nem akarom itt a fényevést terjeszteni :) Tényleg nem tapasztaltam, nem tudhatom, milyen is valójában. És különösebb terveim sincsenek ezzel kapcsolatban (és én is a 811-el próbálkozok jelenleg). A videóban szereplők se akarják propagálni (megnézted, egyebként?).
De szerintem simán lehet egy átlagembernek olyan hihetetlen a vega (pláne a vegán vagy 811) életmód, mint mondjuk Neked a fényevés.
Táplálkozási forma... "hagyományos" értelemben sokan a 811-et se tekintik táplálkozásnak :) Amúgy Iván is többször beszélt már a "Föld megmentéséről a 811-el" meg hasonlókról (és Stoner is), szóval ő se csupán táplálkozási formának tekinti, és pl. a 30banánosok is sokat hangoztatják, hogy ez egy életforma, nem diéta.
De persze, értem mit akarsz mondani azzal, hogy a fényevés már nem is táplálkozás kategória; az már az én bajom, hogy én nem szívesen gyártok kategóriákat :)

Szóval számomra a 811 sem csupán a kajálásról szól, mert az nekem kevés lenne (mármint a legtökéletesebb étrend megtalálása).

Na, megyek, nyomok egy narancs-spenót turmixot :))
atill
Írogat

Hsz: 53

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 27., kedd 13:57

Szia Atill!

Azt hiszem értettük egymást, szóval a táplálkozási formát csak azért emeltem ki mert a "fényevésnél" nincs valós táplálkozás. Természetesen nekem is többet jelent puszta evésnél és én is inkább életformának nevezném.

Egy mindenevőtől valóban állhat olyan messze a 811 mint egy 811-estől a "fényevés", de csak a hús elhagyása szerintem nem egy olyan nagy dolog. (az előbb erről beszéltünk)

A videót még valóban nem néztem meg (majd kerítek rá időt) de ettől függetlenül én egyenlőre "beérem" az élő ételektől várható állapottal/egészséggel. (bár a fényevés anyagilag kifizetődőbb lenne :roll: )

Szerintem ha a mi generációnknak sikerülne egy "811 szerű" étrendet/életformát megvalósítani, az már óriási eredmény lenne, aztán majd ha a utánunk következők úgy gondolják, próbálkozhatnak a "szivárvány nyalogatásával". -ezt most nem gúnyosan mondtam. :D

Szép napot! :D -közben én is nyomtam egy salátás, zelleres, banános, datolyás turmixot. :vacsi:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 27., kedd 21:01

Atill megnéztem a videót.

Hááát nem tudom, :hmm: mindenesetre érdekes.
Ők "levegőevésnek" nevezik.
Amit egy kicsit furcsálltam, hogy szerintük -ha valaki úgy gondolja- egy ilyen "létforma" mellett nyugodtan lehet enni hagyományos értelemben is (akár még csokit is). -most akkor hogy is van ez? :hmm:
Na de nem is akarok okoskodni, nem vagyok járatos a témában, bevallom ennél egy kicsit "földhözragadtabban" gondolkodom. :roll:

Jó éjt! :zzz:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: bshaw » 2012. márc. 27., kedd 21:38

Vágó "Ratti" István :D : Ej tudod te mennyi minden van szerte-e világon amitől köpni nyelni nem tudnál. Még a fényevést tartanád a legracionálisabbnak. De majd idén lesz sok meglepi amitől majd a "tényeket kedvelők" társasága is maga alá fog huggyantani.

Smanag: Abban biztos lehetsz, hogy a futó gyerek sokkal sokkal egészségesebb mint Te. Lehet, hogy Te 100% ig nyers vagy ő meg csak 95%ban de ő írja, hogy sokat van levegőn rengeteget mozog, keveset számitógépezik, boldog kapcsolatban él. A mozgás elégeti a salakot antioxidánst termel stb stb. Ez sokkal többet számít mint az kis mellé kajálás amiben mellesleg nincs só,glutén,cukor,állati szóval annyira nem vészes.

Addig is egy igazi 811es vásárlás után :lol: :
http://csubakka.hu/wp-content/uploads/2012/03/ban-530x397.jpg
bshaw
Írogat

Hsz: 149

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 27., kedd 23:46

Rövid leszek, mert nincs sok időm, különösen butaságokra.

A fényevés egy butaság, csinálja, aki akarja, és sanyargassa magát.
Én a természet vastörvényében hiszek, ami kimondja, hogy minden lénynek a földön ENNIE KELL, és ezt is teszi, eszi a saját, nyers természeti táplálékát, mégpedig mennyiségben és monodiétában.
Vagy láttunk fényevő hangyát, vagy elefántot?

A futó fickó étrendjét elnézve elég sokat főzöget. Akinek az étrendjében napi szinten ott van egy db főtt
Étkezés, az nem 5 % ban hőkezel, hanem legalább 20 %-ban. Az csinál 5%-ot, akinek 20 étkezésből csak 1 a főtt.
Ha ezt egészségesnek hisszük, akkor tegyünk úgy, csakhogy akkor sem lesz egy 100% nyersevő 811-esnél egészségesebb testműködésű az aki hőkezelteket eszik, hiába egész nap futkos, és tündérlányok tejbe-vajba kényeztetik, meg még vagy másik 30 életfaktorral kényezteti magát. A kis főtt akkor is főtt, hatása SÚLYOZOTTAN teszi tönkre a testet, és a vibrant szintet kizárttá teszi.

Az a baj, hogy nem értjük a lényeget.
A LÉNYEG:
- nem lehet enni főtt ételt
-nem lehet enni testiedegen ételt
-csak saját, testbiológiai, nyers ételt lehet enni lehetőleg monodiétában, de változatosan (nem egy étkezésen belül, és mennyiségben.

Figyeljük a szavakat, mert minden szó fontos.

Az a baj, hogy nem fogjuk fel, miről beszélek itt 5 éve.

Képzeljük el akkor a következőt.
A test egy szent templom, ami csakis az ideális kizárólagosságában nyílik meg a behatolónak.
Ha nem oda illő anyag megy be, ami megmérgezi, akkor soha a büdös életben nem engedi be magába a fényt, és nem nyer ideális testműködést.
Mi nem arról beszélünk, hogy lehet ezer úton enni, és az a kicsi ugyan nem oszt nem szoroz, hanem arról, hogy meghatározott, és definiált egyfajta étrendünk lehet, ha az ideális testműködést célozzuk, és az a kicsi más nagyon is oszt és szoroz, olyannyira, HOGY KIZÁRJA , hogy a fény bejöjjön.
Nem nyitja a kulcs a vibrantság templomát.

Gondoljuk el, amikor hőkezelt falatokat eszünk olyan anyagokat eszünk, amik mérgek, kollaguált, fehérje, tönkretett, szervetlenített ásványok, karamelizálódásnak indult cukrok, vitamin, enzim, és 9organikus víz defekt. Értsük már meg, hogy ezek a testünknek méregfalatok és nem ártalmatlan finomságok. Hatásuk nem fáj, hatásuk a testi degeneráció jövőbeli fájdalma lesz, minden testi működésünk aláaknázói.

Fogjuk már fel, hogy a hőkezelt és testidegen falat az nem barát mégha finom, akkor sem, hanem halálos ellenségeink.
Hogy csak kis mennyiségben eszem ezeket, lássuk már meg, akkor minek, minek az 1-5 % is, gondoljuk, ezek nélkül meghalunk, kellenek, francba velük, 1 % sem kell.
Ezektől megbetegszünk és rontjuk az egészségünket, kizárttá teszünk egy olyan életmagasságot, ami sokkal minős égibb élet.
Ne a gyengeségünk mögé bújjunk, és vegyük észre a táplálékaddikció, és az ezekhez ragaszkodás csalárd jeleit. Nem barátaink ezek, és 0 % -ban kellenek. Hogy még nem tudunk nélkülük meglenni, az ne vezessen meg, mert le lehet ezekről jönni, és meg lehet tanulni a 100% nyerset.

Szóval, nyugodtan együk ezeket, ha akarjuk, de akkor könyveljük el bátran, hogy soha sem lesz vibrant a testműködésük, tetünkben mindig, újra és újra visszatérően az emésztési leukocitózis károsítja, és ami a súlyos a rendszer harmóniája megbomlik ezek által, és LÁNCFOLYAMATOK INDULNAK BE:

Romlik az emésztés, felszívódás, szervek károsodnak, savasodik a test, ásványi anyag és enzimrablás, és folyamatos helyreállítás működik stb. stb., melyek nem tartoznak a normális és ideális testműködéshez, kényszeredett életfunkciók.

Kell a kis főtt, de minek? Ezt gondoljuk végig. Mert ha arra kellene, ami a funkciója, hogy jóllakjak, jól tápláljon, és tiszta egészséges testet adjon, akkor érthető lenne, csakhogy egyiket sem ad meg. Táplálkozási addiktív élvezetet ad, és ez az, amire vágyunk, egy hozzászokott rossz szokás újra és újra átéléséhez.

Vegyük komolyan a főtteket és testidegeneket, és az teszi helyesen, aki elkezdi ezek ellen felvenni a kesztyűt mégpedig nem az elfogadok X kicsi % ot az étrendben , hanem a holnaptól semmi és fogamat összeszorítva csinálom amíg tudom, majd ha nem bírom vétkezek, figyelem a testem, figyelem a reakciókat, de ismét kezdem a teljes elvonást ezektől az újabb és lehetőleg egyre ritkább vétkezésekig menve, majd a fordulópontomat megtalálva végleg befejezve a táplálék ad dikciómat.

Vagy beszélgethetünk tovább elfogadókkal is, csak azok ne jöjjenek azzal, hogy egy olyan testről, amit nem céloznak, véleményt alkossak a maguk javára, mert nincs egész egyszerűen igazuk.

Rövid akartam lenni, de elkapott a gépszíj.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 28., szer. 8:23

Szia Hiszékeny "Bshaw" Úr! :D
(talán még Te is emlékszel rá a Hakapeszi Maki /Zsebtévé/ sorozatból, de ez csak vicc volt!)
-örülök, hogy újra látunk, rég jártál itten. :D

Biztos sok minden van, meg lesz még a világban, de előbb várjuk ki a végét s majd aztán eldöntjük, hogy tudunk-e még köpni, nyelni. :roll: -azt is el fogom ismerni ha mégis szükség lesz pelenkára.

Mint már máskor is mondtam, hogy bár nem könnyen de a "fényevést" még úgy ahogy el is tudnám képzelni, viszont azt már elég nehezen, hogy ez egész napos talpaláshoz is elég.

Való igaz, hogy szeretem kicsit jobban megismerni a dolgokat még mielőtt bármire is "rábólintok", (bocs, hogy ezt mondom) de ahogy elnézem Te meg épp a másik oldalon állsz, és esetleg könnyebben elhiszel még olyat is ami tényleg nem, vagy csak részben igaz.
Gyakran megemlíted pl. "UFO barátainkat", amikbe én nem azért kételkedem mert még nem találkoztam velük személyesen, hanem mert eddigi UNIVERZUMMAL kapcsolatos ismereteim alapján nagyon kevés valószínűségét látom. -ettől persze még nincs kizárva, de egyenlőre a "nemre" tippelek. (sokan bele sem gondolnak, hogy pl. milyen tér és időbeli távolságok vannak) de ebbe inkább ne is kezdjünk bele tényleg csak időpocsékolás lenne.

Jó a kép, nekem is megakadt rajt a szemem! 8O :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: george22 » 2012. márc. 28., szer. 9:18

Köszi Iván!

Nagyon inspiráló amiket írsz. Bevallom én azért olvaslak, hogy mindig visszavezessem magam a tiszta 811-hez.
Ritkán, hetente 1x-2x eszek feldolgozott kaját, azért nem főttet írok mert nem főtt ételt képzeljetek el hanem kenyér, kifli, csicseriborsó krém, tubusos krémek (gulyás, piros arany).
Igen, tudom hogy ez nem használ. Nem is azért eszem, mert valamit pótolni akarok amiről úgy hiszem hogy nem adja meg a sok gyümölcs+ zöldek. Azért eszem, mert megjelenik az "úgy ennék valamit" érzés még gyümölcsevés után is, illetve ezen cuccok ízesítésére (ami egész tudomány már) vágyom és jólesik enni.
Szóval nem az én tisztem prédikálni a 811 milyen jóságáról amikor én magas SEM vagyok tiszta 811.
De próbálkozom.

tegnapi kaja:
12 kivi, 10 banán, 8 narancs, turmix: vajretkek zöldjei+3 zöldpaprika+1 saláta+kis víz.
Üdv! Vibrant egészséget! :)
george22
Írogat

Hsz: 156

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 28., szer. 18:43

George 22. Nem az a lényeg, hogy eszed azt a heti 1-2 kis főttet, hanem az, hogy tudd, hogy ezeket is le fogod tenni, és harcolsz ellenük. Kitűzd a célt a 100% főtt mentességet, ez a lényeg. Hogy nem fogadom el, hogy vágyom most még arra a főttre állapotot sem, mert oda akarok eljutni, hogy LESZOKTATOM ezekről magamat.
Ha így viszonyulsz a dologhoz, akkor le is fogsz szokni.
Mert természetes, hogy meg kell perzselődnünk újra ezekkel az átmenetben. Erről sokat írtunk. Mert közel vagyunk még ezekhez, egészéletünkben mély a lenyomatuk, képtelenség azt mondani, holnaptól nem remegek meg ezek után, senki sem tudja ezt megtenni. D3e ahogy megyünk előre az időben, belátjuk igen is, hogy ezek nélkül is lehet élni, sőt, hatalmasat csalódunk ezekben tiszta, és velünk már kooperatívan működő új testünkben érezve teljesen másként, és a hőkezeltek sikolyát felismerjük már bensőnkben, az érzés és vágy utánuk kopik. Majd eljutunk arra a pontra, amikor megcsináljuk a főttet, vagy elővesszük készen, bekapjuk és hatalmasat csalódunk, mert érzékeljük már a nyers javára a különbséget. Én leszokásomkor megcsináltam, kirágtam és kiköptem ezeket, nem engedtem lenyelni, de élveztem az érzésüket, természetesen ez is mérgezés, mert a szájüregből sok anyag felszívódik, de mégse kapja telibe a gyomor a gyilkos masszájukat.
Szóval, meg kell keresni a fordulópontot, ahol a gyerek felnő, elengedi az anyja kezét, magyarán leszokunk az addokcióról, mert ez az, táplálék addikció.
És miután elértük ezt a pontot, és tartósan megmaradunk, hónapokig a tiszta nyersben testünk azonnal jutalmaz és kinyílik a világ, beáramlik a fény a testünk sötétségébe, és minden fronton átalakul az érzékelésünk, a testünk barátként mellénk szegül és utasításai valós, hihető, igaz, és támogató jelzések és érzések lesznek, amit vakon követhetünk, mert helyesen érző testműködést nyertünk.
Testünk előremenetben lendületbe kerül nem lesz lápos a talaj előttünk. Mindig csak előre megyünk és felfelé.

Az a test, amiben élünk majd a sajátunk lesz, és nem egy táplálékdrogokon megépült és elrontott, kifordult testműködésű idegen testünk lesz végre, hanem egy minket imádó test. És simogató testünk onnantól csak jutalmaz és jutalmas, és hálásan irányítja helyes érzéseinket, igazi együttműködést kapunk általa, testünk végre hatékonyan és igazul fog működni.

A kutya, macska az étele a nyers hús, a tehénnek a növény, gyümölcs és zöldevőknek meg a 811.
Csak sajna a házi kutya az emberminta, mint az ember, addikciót érez minden hőkezelt ételre és kutyaropira(nem nyers), ezért ha csak nyers húst kapna azonnal, ideges lenne, őt is le kell szoktatni, mint az embert. De persze ez csak egy megjegyzés, mert most emberi csúcsegészségről beszélünk, de a háziasított és haszonállataink ugyanolyan elrontott táplálkozásúak, mint saját magunk.

A 811 szembe megy a jelen világgal, mert minden iparágat sért szinte, csakhogy a mai világ az szembe megy az valós egészségi szinttel. És ez utóbbi deklaráltan elfogadott jelenleg, a 811, meg sarlatán szélsőségnek hiszik. Csakhogy majd ki fog derülni, hogy a föld nem lapos, hanem pont az ellenkezője igaz.
Hogy mennyi idő ez, nem tudni, de az emberiség egyik fele nyers evő lesz, a másik meg megmarad malacfejű embernek, 2 nagy táborra fog oszlani a világ, és mellette az ezer egyéb út persze megmarad majd átmenetnek.
Ez a folyamat 2-300 év alatt le fog zajlani szerintem.

A hőkezelt és testidegen ételek mérgek minden élő testnek. Az ezeket fogyasztó állat, soha sem érzékeli meg igazi, valós testi létezését, és érzékelését, mert azok kizárttá teszik ezt. Teljesen mindegy, hogy 5%- vagy 20%, aki rendszeresen ilyeneket visz be a testébe, az megreked egy alacsony egyensúlyi szinten, teste nem képes előre menni az életminőségi ranglétrán, és nem érheti el minden élő alap, és legmagasabb rendű, ugyanakkor a legtermészetesebb saját testi működési szintjét és annak egészen más testi érzékelését, ami a vibrant, vagy magnetikus szint, az állandó topszinten szárnyalás, és a soha sem volt betegségmentes élmény test állapota.

VE
Bő, változatos gyümi és zöld.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. márc. 28., szer. 19:34

Szia Péter!

Ha gondolod olvasd el Boutenko új könyvét (12 lépés a nyers étrendig) van benn ismétlés is de, azért érdemes belepillantani. -én is most olvasom.

Elég jól leírja Ő is a főtt ételek okozta függőséget, amit kiskorunkban szinte kiirthatatlanul magunkba szívunk, amit ráadásul az ezt követő évtizedekben csak még tovább erősítünk.
Kitér arra is, hogy stresszesebb időszakban (tompító, nyugtató hatásuknak "köszönhetően") miért kívánjuk őket még erősebben. -bevallom többnyire ez utóbbi esetben szokott néha nálam is lecsúszni valami nem odavaló. :?
Ez nem rendszeres, van hogy hónapokig semmi, de van hogy heti 2x is megesik. (egész egyszerű dolgokra kell gondolni, sima rizs, krumpli stb.)
Mindenesetre dolgozom az ügyön. :D Ha ilyenkor pl. sikerül rávennem magam valamilyen mozgásra/edzésre akkor az csillapítja, jó esetben meg is szünteti a sóvárgást.
Különösebb problémát azért nem csinálok belőle.
Egyrészt mert arányaiban, az átlagot tekintve kis mennyiségről van szó, aminek szerintem nincs különösebben nagy hatása az egészségre, másrészt nem tartok attól, hogy e miatt újra "visszacsúsznék" mert nem a régi ízek vonzanak, ( ha minden oké akkor bármit húzogathatnak az orrom előtt) hanem úgy vettem észre, ahogy a könyv írja, hogy gond, probléma, stressz vagy valami hasonló esetén a szervezet valamilyen fiatal korban bevésődött "nyugtató" után kutat. Ilyenkor akár a legízetlenebb, legegyszerűbb puffasztott valami is megteszi, szóval nem különösebben az íz a lényeg. -ez ellen kellene valami jó taktikát kitervelnem. :roll:

Amúgy többek közt én is azért szoktam Iván írásait olvasni mert visszabillenti az embert esetleges megingás esetén.
Volt már olyan párszor, hogy főtt kajához készülődtem, de gondoltam előtte még elolvasom a "termést" és szerencsére egy jó kis esszével találtam szembe magam, aminek hatására kiütötte a narancs a főtt krumplit a nyeregből. :D -bár azért olyan is volt, hogy ez nem sikerült. :? -hát sajna ez van, ez egy hosszú játszma.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 29., csüt. 7:03

Azért van ez, mert ott jöttök 4-5 évvel mögöttem, és természetes ez a viselkedés, még erős a táplálék addikció. De ha kitartotok a nyersben és HARCOLTOK a hőkezelt és testidegen lét ellen, akkor sikerülni fog a fordulópont megtalálása. Mert amiről beszélek, létezik, van egy fordulópont, ahol rádöbbentek, hogy nem kellenek a régi ételek egyáltalán, csalódtok benne, felismeritek hatásukat, tudniillik már túl sokat nyerseztetek. És itt, a megvilágosodás szakaszában, már képesek lesztek elengedni, és nem lesz kérdés számotokra, hogy melyik a jó választás, a narancs vagy a főtt krumpli. Ez utóbbi másként lesz már „finom”, a kitartó nyersben félrelépett nyers krumpli messze nem ugyanaz a hatás, mint a hozzászokott testeknél. Ezt kell megérteni. A nyersek tisztító, tiszta, öblítő, tisztán áthasonuló hatása űbereli a sűlt krumpli érzést, megismerjük és megértjük a különbségeket, mert a testünk szenzibilis lett, és kifinomult, elkezdett helyesen, valós testműködéséhez közeli testműködésre, ahol kibuknak a különbségek. Ezeket kell megérteni. És természetesen a cél a 100% nyers és a felveszem a kesztyűt a rossz ételekkel, mert máskülönben nem érkezünk el a fordulópontig.
A kulcs tehát, hogy mindig csak és mindig csak harcoljunk, és próbáljunk egyre kevesebbet, és egyre ritkábban vétkezni. Ennek hatására a testünk közelebb kerül a nyersekhez, végre sohasem volt ideális testműködést nyer azokon, és a főttek csalárdsága felismerhető lesz, és onnantól könnyen leszokunk már azokról végleg.

Minden egyes hőkezelt és testidegen étkezéssel lényegében megmérgezzük magunkat, ez lebegjen a szemünk előtt, és hogy az, hogy ezen ételektől óvakodjunk, mert jóllehet finomak, de attól még nem a barátaink.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 29., csüt. 7:05

Azért van ez, mert ott jöttök 4-5 évvel mögöttem, és természetes ez a viselkedés, még erős a táplálék addikció. De ha kitartotok a nyersben és HARCOLTOK a hőkezelt és testidegen lét ellen, akkor sikerülni fog a fordulópont megtalálása. Mert amiről beszélek, létezik, van egy fordulópont, ahol rádöbbentek, hogy nem kellenek a régi ételek egyáltalán, csalódtok benne, felismeritek hatásukat, tudniillik már túl sokat nyerseztetek. És itt, a megvilágosodás szakaszában, már képesek lesztek elengedni, és nem lesz kérdés számotokra, hogy melyik a jó választás, a narancs vagy a főtt krumpli. Ez utóbbi másként lesz már „finom”, a kitartó nyersben félrelépett nyers krumpli messze nem ugyanaz a hatás, mint a hozzászokott testeknél. Ezt kell megérteni. A nyersek tisztító, tiszta, öblítő, tisztán áthasonuló hatása űbereli a sűlt krumpli érzést, megismerjük és megértjük a különbségeket, mert a testünk szenzibilis lett, és kifinomult, elkezdett helyesen, valós testműködéséhez közeli testműködésre, ahol kibuknak a különbségek. Ezeket kell megérteni. És természetesen a cél a 100% nyers és a felveszem a kesztyűt a rossz ételekkel, mert máskülönben nem érkezünk el a fordulópontig.
A kulcs tehát, hogy mindig csak és mindig csak harcoljunk, és próbáljunk egyre kevesebbet, és egyre ritkábban vétkezni. Ennek hatására a testünk közelebb kerül a nyersekhez, végre sohasem volt ideális testműködést nyer azokon, és a főttek csalárdsága felismerhető lesz, és onnantól könnyen leszokunk már azokról végleg.

Minden egyes hőkezelt és testidegen étkezéssel lényegében megmérgezzük magunkat, ez lebegjen a szemünk előtt, és hogy az, hogy ezen ételektől óvakodjunk, mert jóllehet finomak, de attól még nem a barátaink.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. márc. 29., csüt. 7:30

Főleg a délutánt kell túlélni, mert akkor jön elő az az addikciós vágy a főttek után, amikor a test kéri a táplálék mérgeket, mint a cigis a nikotint, vagy az alkoholt az iszákos. Ugyanaz az addikció, a neve táplálék mérgezettség, amit az elrontott ételek okoznak. A leszoktató eszközök pedig a nyersek.
Ilyenkor kell figyelni és megtartóztatni magunkat, számtalan technika van, ezekről sokat beszélgettünk. És ha megálljuk vagy csökkenő csak a behatás mennyiségben, bonyolultságban, és gyakoriságban, már az is előre lépés. Ha megálljuk egyébként, akkor figyeljük meg másnap reggel, hogy fogunk a gyüminek örülni, tiszta marad a testünk reggelre, hatékony marad, és nagyon finom lesz a gyümi, és bensőnkben örül a test, hogy átélt egy újabb méregmentes napot. Figyeljük a testünket. Figyeljük meg, sokkal élvezetesebb a nyers. Figyeljük meg ugyanakkor a főtteket is, érezzük át, hogy elromlik az emésztés, beindul a szelelés. Én nálam lényegében nincs szelelés mára, mert a tiszta nyers enzimtáplálkozásban a bélrendszer hihetetlen aerob lesz, a nyersek EMÉSZTŐDNEK csak a testben a főttek, nem emésztődnek jól. Ezek kiragadott hatások, kb. 6 oldalon keresztül lehetne taglalni az egyik pozitív, míg a másik negatív hatásait. Mi a francnak akarjak a testembe beoltani negatívumot, hogyan gondolhatom, hogy egészséges testet nyerek ez által, fizikai képtelenség.
Tudomásul kell venni, hogy a hőkezelt és testidegen ételek megevése egy csak az emberre és elrontott tenyész- és haszonállataira, állatkerti állataira, és vele közélettségbe került etetett vadon állataira jellemző tevékenység, mely egy évszázezredes rossz szokás. Az ember jóval Jézus előtt letért a paradicsomi útról, a paleolit vagy ősember már nem a paradicsomi ösvényt taposta, Jézus hatalmas és karizmatikus egyén volt, akik ezer évente születnek, természetfeletti tulajdonságokkal, de hús vér ember volt és tévedett, amikor azt mondta igyad a bort és törd meg a kenyeret, mert ezek nem valós étkeink. Mindamellett sokat adott a világnak és hasznos volt az ittléte, mert hitet adott az embereknek, és számtalan bölcsességet, azt, amire a legnagyobb a szükség. Egyházak és vallás épült rá, melyek szerepe is nagyon fontos, mert az ima és az áhitat, és szeretet fogalmak terjesztése igen is kell a mai világban, hogy a bensőjükben a táplálkozásuk miatt vad , nyughatatlan, békétlen, és hitetlen, szenvedélyekben vergődő embereket gyógyítsuk ezzel is, és a normális , mindennapi embereknek is kapaszkodók kellenek az életben és szeretetre vágyó közösségek.

De a fő hatás a táplálkozási behatás megraformáslása és ideálissá tevése mindenki számára lenne, mert ez az igazi oki hatás az emberiség problémáira.

Vannak más karizmatikus személyiségek, amik meg megadnak más, legalább ilyen fontos meglátást, megadják annak az életnek a kulcsát, ami a vibrant lét, az élőlények legmagasabb rendű működése. Ennek világméretű elterjedése és tudatos gyakorlása pedig világméretű jelentőség, mert hihetetlen pozitív irányban megváltoztatja az emberi életminőséget és társadalmi berendezkedést, új iparágakat teremt majd, és megvédi a föld környezetét, és az emberi lelkületre és szellemre is hihetetlen pozitív.
Az emberiség a táplálékok hatalmas mocsarának visszahúzó fertőjétől szenved jelenleg, Ez minden bajunk fő oka, mert ha ez helyes lenne, akkor nem lenne visszahúzó erő, csikorgó és negatív, mocskos belső és külső test és GONDOLAT.

smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10