80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: atill » 2012. feb. 26., vas. 20:57

RAtti!

Hízás dologban nem igazán vagyok otthon, engem nem zavar ez a mostani 54-56kg. Szóval fogalmam sincs, hogy tud-e segíteni a böjt :)

Pihenés/mozgás: egyéni, nekem ahogy írtam is, az első három nap volt nehéz, akkor nem volt energiám, utána viszont igényeltem a friss levegőn való mozgást. Séta ideális. Irodai munkát gond nélkül lehet közben végezni, de olyanról is hallottam, aki betontörővel dolgozott hosszú böjt alatt :) Szerintem figyelni kell magunkra, mennyit bírunk valójában, és ha fáradtságot érzünk, akkor nem erőszakolni a munkát, hanem pihenni. Amúgymeg én a kinti sétáktól mindig jobban éreztem magam, mint a bent üléstől.
Valójában nagyrészt fizikai edzettség kérdése a dolog; aki (egyébként) sportol, az jobb erőben lesz böjtöléskor, és könnyebben viszi végig.

Az én "tanítóm" nem igazán ismert. Sokat foglalkozott böjttel (10+ év), és végül összeállított egy naptárt, amit követve egy átlagos mai ember egy év alatt biztonságosan elérheti a 40 napos böjtöt (ez a maximum szerinte, ettől többett már csak pránaevéssel lehet). Nem használ vagy ajánl semmiféle kiegészítőket, az emberi test és a természet tökéletességét hiszi. Ja, végülis egy dolgot ajánl: a desztilláló készüléket :) Van egy honlapja, ahová felrakta ezeket az infókat, és részletes leírásokat a saját böjtjeiről. Illetve, van egy fórum, ahol tanácsot ad és segít. Aztán néhány éve már annyi hasznos infó meg tapasztalat gyűlt ott össze, hogy kiadta könyvben ennek a webnek és a fórumnak a szerkesztett változatát.
Ha érdekel téged vagy valakit a naptár, szívesen lefordítom és elküldöm (vagy berakom ide).
atill
Írogat

Hsz: 53

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 27., hétf. 8:08

70 éves fekete nő. Nyers gyümit, zöldséget , magokat és csírákat eszik.

http://www.facebook.com/#!/photo.php?v=336629006380048

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 27., hétf. 12:24

Szia Atill!
Jöhetnek azok a linkek. Mindig vevő vagyok mindenki tapasztalatára. Amit leírtál már az is szimpatikus Lefordítva kényelmesebb.

Iván!
A legutóbb ajánlott filmbéli fekete nő életformája nekem is az ideális cél volna. Talán idén már közelítünk a lehetőségekhez. Sajnos, azt a gyümölcslé választékot és mennyiséget nehezen fogjuk még csak érinteni is. Ez lehet a fő oka a hölgy egészséges kinézetének. Ne feledjük még a feketék genetikailag erősebb testét, mivel ők közelebb vannak az eredeti emberi alakhoz, mint a fehérek. Ezért vagyok én is annyira törékeny. De már leírtam a szüleim hozadékát is. Szóval, még mindehhez itt élünk a zimában.. Az, amit viszont a felvétel nem tud kellően megmutatni, hogy ez a nő is azért próbál kis üzletet is csinálni az életmódjából, ami érthető is. Ha már ennyit dolgozott vele. Azonban érdemes volna tudni arról is, mivel nem értettem sok mindent a szövegből, hogy mennyi valódi a hölgyön és mennyi az, amit az orvosoknak kell köszönni. Bőrfelvarrás, orr- mellplasztika stb. Ugyebár ez Amerika. Gondolom, nem Alaszkában él.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 27., hétf. 13:42

Arctic!
Abban erősen tévedsz, hogy a test halott és tudatlan. Nem misztika, de minden él az Univerzumban. A folyamatban levő pályák, (spirális folyamatok, amelyek az időben haladnak), legyenek azok a legegyszerűbb atomalkotók is: személyiségek, még akkor is, ha rengeteg ugyanolyan van belőlük. Ezek egymásra hatása hozza létre a bonyolultabb rendszereket. Ezek mind gondolkodó rendszerek, gondolkodó elemekkel. Azonban az általunk érzékelhető megnyilvánulásaik, sokszor csak a mi általunk fogható tartományban mutatkoznak meg nekünk, mint műszeren megjelenő kis szikra, vagy egy halott kődarab a porban. Ha minden halott volna, akkor élet sem lehetne. Mert élet csak élőből keletkezhet. Nem az Isten adta az életet, hanem a számtalan élő folyamat egyre magasabb szintű szerveződései. Az ember elfelejtette az ősi parancsot: szeretkezz, ne háborúzz, vagyis a legmagasabb szintű élet a szerveződés, együttműködés. Ugyanez már igen magas szinten minden biológiailag élő, vagyis a tudomány által élőnek nevezett szervezeten belül, a legelemibbeknél nagyságrendekkel hatalmasabb formákban, a sejtekben is gondolkodó folyamatokat feltételez. Tehát minden sejt él, gondolkodik, szerveződik, választ, dönt, vagyis tudata van. De mindig a magasabb szerveződés mutat számunkra érzékelhetőbb tudatot. A radiesztézia az, ami közvetít az "élő és élettelen" között. De az élettelen sem az, mint ahogyan kifejtettem, csak olyan alacsony tudati szinten van, és olyan lassú (vagy gyors) idődimenzióban él, gondolkodik, vagy éppen olyan nagy, (vagy olyan kicsi), hogy mi, mivel rendkívül távol vagyunk szintekben, csak élettelenként jelöljük. De ezek részei a sejtjeinkben már élő, és döntéskész elemekké alakulnak. Roppant bonyolult, de én tisztán látom az egészet. Ha azt akarod, hogy megértsd az élet lényegét, gondolkodj úgy, mint az indiánok, és légy a kő, hullám, sas, hal, vagy bármi, amit látsz magad körül. Amíg ezt nem fogod fel, addig csak hányódó dióhéj leszel egy háborgó, sötét, mély óceán habjaiban.

Én már megtapasztaltam, mit tesz fának, lenni. Mit tesz élő fának, vagy "halott" asztallapnak, vagy éppen műanyagnak lenni. Ez utóbbi, ami sehol nincs, csak a mi illúzióink teremtették meg. Ez a legdémonibb létforma, és azzal a hamis tudattal jött létre, hogy nekünk jogunk van játszadozni a természet által megalkotott, a természetben előforduló „élők” szétdarabolásával, és a szétroncsolt, tönkretett alkotókból „új”, de már amorf, az életre képtelen képződmények megalkotásával. A „mű” anyag, egyfajta felsőbbrendű kinyilatkoztatása az ember csodálatos képességeinek. De az eredmény jól láthatóan kudarc és pusztítás. Idővel a mű válik az „igazivá”, és az élő eltűnik. Már vannak olyan, minden porcikájukban mesterséges „ételek”, amelyek íze látszólag nem különbözik az eredetitől, De itt meg kell jegyezni, hogy az „eredeti” keksz sem eredeti, hanem mű. Eredeti nincs benne, mert minden kivonat, főzött-sütött, vagyis műanyag. Ebből a példából is kitűnik, hogy az ember tudata mennyire meg van zavarva a rengeteg torz, és hamis formától, illúziótól. Ide vonatkozik az is, hogy a főtt, stb. étel, ahogyan kifejti a torzító hatását, végigmegy az összes sejten és szerven, majd eljut az agyba is, ami ténylegesen a biológiailag legmagasabb szerveződéshez, az emberi tudathoz köthető testrész, szervrendszer. Ebben az idegsejtek műreakciói, műgondolatokat, műkötődéseket, műérzéseket hoznak létre. Ezekből a száj, a kéz, művéleményeket jelenít meg. A szem művilágot érzékel valóságosnak, az orr műillatokat tart természetesnek. Lásd a tőtöttkáposzta „ínycsiklandozó illata”, vagy a kocsonya fagyott, oldott csont, és ínenyve, (az az anyag, amit semmilyen lény sem képes megemészteni, csak a dögevő marabu) és fagyott zsírréteg, fagyott állati darabok látványa, és annak ismerős ízének felidézése stb.
Amint az ember elkezdi megtapasztalni, mi a különbség a radiesztéziás jelzésekben, tiszta, élő és megzavart, az élő szervezetek számára értékelhetetlen információjú „dolgok” között, lassan rájön, mennyire távol van már attól, amit édeninek szoktunk nevezni.

Visszatérve a tapasztalásaimhoz, egyszer, megfelelő tudatállapotban balkézzel megtapintva egy fát, majd egy tárgyat, vagy bármilyen körülöttünk levő képződményt, megjelent számomra annak a története, tömörített formában. A fa, amely él egy érdekes zsongó, eleven létet sugároz; a már feldolgozott fa, a gépek, által rajta elkövetett sérülések hangját és furcsa, gyors képeit; a fém a feldolgozás fázisainak gyors, de nagyon jól meghatározható, morajló, bugyogó, csattogó hangjait és hozzá társuló sötét, vagy izzó fények képzetét; de ezt nyilvánvalóan nem lehet szavakba „önteni”. Annyi biztos, hogy a különböző dolgok, mindig azonos érzeteket adnak. Ebből a szempontból nagyon tanulságos volt a műanyaggal való találkozás. Mikor az én tudatom és a műanyag „kvázi” tudata, története, összetalálkozott. Nagyon kellemetlen és zavaró érzetek, és nyomasztó élmény kísérték. A rengeteg beavatkozás kaotikus és zavaros zagyvaságot sugárzott. Ezt kéne megtapasztalni minden vegyésznek, aki ilyeneket „alkot” ahhoz, hogy ráébredjen, mit is tesz.
Ezt nem akartam tovább folytatni, mivel az ember könnyen becsavarodhat tőle. Vannak olyanok, akik ennek a veszélyeit nem ismerve nagyon elszállhatnak. De a dolog van és elérhető. Nem kell különösebben sokat foglalkozni vele. Az embernek nem jó a varázslószintig eljutni, mert csak akkor tud jelen lenni és segíteni a többi embernek, ha a köznapi kommunikációban nyilatkozik meg. Bár a nagy hókuszpókuszok elzsibbasztják a primitív tudatú embereket, azonban én szeretnék a valóság szintjén, főleg a szavakkal közvetíthető tudásnál megmaradni.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 27., hétf. 13:50

Szai Atill!

Kösz az infókat! :D

Ha nem nagy macera, akkor annak a naptárnak (főleg lefordítva) én sem lennék ellene! :D
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: atill » 2012. feb. 27., hétf. 16:42

Sziasztok, nos akkor a naptár (á la Pavel):

Január - minden pénteken 1 napos böjt, azaz pénteken már nem reggelizni, és szombat reggel fejezni be (ő itt (óvatosan, enyhén) párolt zöldséget ír, de szerintem a nyers alma is tökétes :) )
Február - 1. héten 3 napos böjt, a hónap első péntekén kezdve, a többi pénteken egynapos böjtök
Március - 1. héten 7 napos böjt, péntektől péntekig; a többi pénteken egynaposak
Ha még nem vagy 21 éves, akkor ettől tovább ne menj!
Április - 15 napos böjt, péntektől péntekig; a többi pénteken egynaposak
Május - csupán egynaposak minden pénteken
Június - 21 napos böjt péntektől péntekig; a többi pénteken egynaposak
Július - csupán egynaposak minden pénteken
Augusztus - csupán egynaposak minden pénteken
Szeptember - 40 napos böjt, amit Újholdkor kezdesz, így a legnagyobb krízis Telihold idejére esik, így a Holdtól épp akkor kapsz majd energiát, amikor a leginkább szükséged lesz rá. Ha késő szeptemberre esne az Újhold, akkor jobb az előző fázisban kezdeni, tehát augusztus végén.

Ezt betartva biztonságosan böjtölhet egy mai átlagember. Azért érdmes így időzíteni, hogy a 40-es legnehezebb része se túl meleg, se túl hideg időszakra essen. A fő kontroll a vizelet szine; ha sötét, akkor több vizet kell innunk. Ha ennek ellenére nagyon sötétté válna, és nincs mellettünk tapasztalt böjtölő, akkor inkább szakítsuk meg a böjtöt. A visszatérő fázis ugyanolyan fontos, mint maga a böjt, annyi napig kell tartson, ameddig a böjt maga (persze ez elsősorban mindenevőknek szól, viszont a mennyiségre mindenképp ajánlatos odafigyelni, a túlevés ilyenkor nagyon káros; lassan enni, folyékonnyá rágni... de asszem ezzel tisztában van itt mindenki :) ). Ha hosszabb böjt (7+ nap) után elrontanánk a visszatérést (mondjuk egy hamburgerrel :D ), akkor egy 3 napos böjtöt kell beiktatni, és aztán folytatni a visszatérést (ugyanis a belső szerveknek be kell indulniuk, ami fokozatosan történik, ezért ha hosszú böjt után benyomunk valami nehezen emészthető/zsíros/mérgekkel teli kaját, és még nem startolt be rendesen az emésztő-kiválasztó rendszerünk, akkor akár el is szállhat valamelyik szervünk. szóval erre mindenképp ügyelni). Dióhéjban ennyi.

Nos, azért fordítottam le, mert eredetiben csehül van, gondolom, nem nagyon értenétek. De iderakom a weboldal címét is, hátha ki lehet belőle valamit hozni a google translatorral: http://www.pust.cz
atill
Írogat

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 27., hétf. 17:03

"Nem misztika, de minden él az Univerzumban."

Csak hát maga az Univerzum nem él. Mármint él, de nem úgy, mint annak tapasztalója. A tapasztaló akkor is él, amikor tapasztalja, és akkor is, amikor az nem tapasztalható. Ellenben az Univerzum a tapasztaló állandó létezéséhez képest csak (meg)jelenés; és léte is a tapasztalótól függ. Így felesleges a legapróbb szubatomi részekig visszafejtegetni az Univerzumot, és megnézni, hogy abban végül is mi a legvégső, legelemibb élő egység (bár ma ezt teszik). Az irány rossz eleve, mert a "legvégső élő egység" nem az Univerzumban van, hanem az Univerzum van abban, és hatja át élettel - ami nem más, mint maga az Élet. A tapasztaló ad valóságot a tapasztalatnak (Univerzumnak); de a tapasztalat önmagában (megfigyelő nélkül) nem létező.

"Tehát minden sejt él, gondolkodik, szerveződik, választ, dönt, vagyis tudata van."

Valóban él minden sejt, és minden kő, és lehetne sorolni - és ez azért van így, mert az Univerzum az Élet teste. Az Élet mindenhol ott van, mert abban van a "mindenhol", még jó, hogy minden él. De semmi sem önmagától él! Hiba azt hinni, hogy bármi is gondolkodik, szerveződik, és dönt. Ez a tévhit abból ered, hogy az ember elkülönültnek gondolja magát (és minden formát) az Élettől, és azt hiszi, hogy a forma az Élet alapja. "Ha minden halott volna, akkor élet sem lehetne." Holott éppen fordítva van. Az intelligencia nem a formáé, hanem az Életé. Hogyan szerveződhetne a rész? A szerveződés a részen keresztül csupán megnyilvánul.
Egyetlen sejt sem szerveződik, és nem is gondolkodik, lévén a sejt a forma, a rész.
De még a forma alapja, az Élet (tudat) sem szerveződik és nem is gondolkodik. A szerveződés szerveződik és a gondolkodás gondolkodik. Minden spontán történik, de minden történés csak a tapasztaló álmában létezik (ahogy minden forma is). Az, hogy az Univerzumot egy intelligencia irányítja, csak hiedelem, vagy logikai következtetés. Olyan, mintha azt mondanánk, hogy mi irányítjuk az álmainkat.

Az sem pontos, hogy minden sejtnek tudata van. Minden sejt maga a Tudat. Viszont egy álombéli megjelenés (forma) ugyan milyen cselekvési képességgel rendelkezhetne?...
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 27., hétf. 17:24

Kösz Atill! :div180: :D

Elég keménynek tűnik. :hmm: -egyenlőre asszem beérném a heti (vagy kétheti :roll: ) egy-másfél napossal is, aztán majd az eredmények függvényében meglátom, hogy "lesz-e kedvem" hosszabbakba belevágni. Az igazság az, hogy eddig csak elméletben foglalkoztam vele, és még eléggé idegen a dolog. -meg ugye ott van az a sok finom kaja. :D
De az is lehet, hogy tök jó s csak az elején furcsa. -na majd kialakul, előbb tegyünk meg csak az első lépést. :roll:

Minden jót! :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: atill » 2012. feb. 27., hétf. 20:24

RAtti,
ez is olyan dolog, amit csak saját tapasztalattal tudsz megismerni. Úgyhogy ez rajtad áll. És persze "nem kényszer a disznótor." :D :D
atill
Írogat

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 27., hétf. 20:56

Hát igen, ez így igaz. :hmm: :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 27., hétf. 21:01

Arctic írta:"Nem misztika, de minden él az Univerzumban."

Csak hát maga az Univerzum nem él. Mármint él, de nem úgy, mint annak tapasztalója. A tapasztaló akkor is él, amikor tapasztalja, és akkor is, amikor az nem tapasztalható. Ellenben az Univerzum a tapasztaló állandó létezéséhez képest csak (meg)jelenés; és léte is a tapasztalótól függ. Így felesleges a legapróbb szubatomi részekig visszafejtegetni az Univerzumot, és megnézni, hogy abban végül is mi a legvégső, legelemibb élő egység (bár ma ezt teszik). Az irány rossz eleve, mert a "legvégső élő egység" nem az Univerzumban van, hanem az Univerzum van abban, és hatja át élettel - ami nem más, mint maga az Élet. A tapasztaló ad valóságot a tapasztalatnak (Univerzumnak); de a tapasztalat önmagában (megfigyelő nélkül) nem létező.

"Tehát minden sejt él, gondolkodik, szerveződik, választ, dönt, vagyis tudata van."

Valóban él minden sejt, és minden kő, és lehetne sorolni - és ez azért van így, mert az Univerzum az Élet teste. Az Élet mindenhol ott van, mert abban van a "mindenhol", még jó, hogy minden él. De semmi sem önmagától él! Hiba azt hinni, hogy bármi is gondolkodik, szerveződik, és dönt. Ez a tévhit abból ered, hogy az ember elkülönültnek gondolja magát (és minden formát) az Élettől, és azt hiszi, hogy a forma az Élet alapja. "Ha minden halott volna, akkor élet sem lehetne." Holott éppen fordítva van. Az intelligencia nem a formáé, hanem az Életé. Hogyan szerveződhetne a rész? A szerveződés a részen keresztül csupán megnyilvánul.
Egyetlen sejt sem szerveződik, és nem is gondolkodik, lévén a sejt a forma, a rész.
De még a forma alapja, az Élet (tudat) sem szerveződik és nem is gondolkodik. A szerveződés szerveződik és a gondolkodás gondolkodik. Minden spontán történik, de minden történés csak a tapasztaló álmában létezik (ahogy minden forma is). Az, hogy az Univerzumot egy intelligencia irányítja, csak hiedelem, vagy logikai következtetés. Olyan, mintha azt mondanánk, hogy mi irányítjuk az álmainkat.

Az sem pontos, hogy minden sejtnek tudata van. Minden sejt maga a Tudat. Viszont egy álombéli megjelenés (forma) ugyan milyen cselekvési képességgel rendelkezhetne?...

Na Artic tesó jól megszívattad Gabi bát evvel,és nem kevés idejét fogad elrabolni ezzel az írással,már látom is jön a rekontra Hugo-i hosszúsággal amiben a lét-élet-intelligencia triumvirátus fog kibontakozni,mondjuk árulunk kenderkötelet,lehet holnap le is vágok bele 1 métert lehet szükség lesz rá testvér:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 28., kedd 15:39

Laci!
ne hidd. Ő csak azt mondja, amit ismer, de nem azt, amit egy másik ember szemével is láthat. Én tényleg univerzálisan értem az életet. De ezen már nem fogunk vitatkozni. A rész és az egész...
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 28., kedd 15:57

A disznótorról jut eszembe:
Szerintem, a böjt is az, amit a mindenevők saját lelkiismeretük megnyugtatására, és a kedvenc hulladékaik további "megengedő" fogyasztására találtak ki. De, aki elég erőt érez magában, nagy baj nem lesz belőle. A heti egy nap absztinencia a kutyának, embernek jól jön.
De szerintem sportot ebből sem szabad űzni. Nem beszélve a versenyről. Mindent csak úgy szabad csinálni, ha lélekből jön. Aki nem elég érett, vagy felnőtt a zöldevésre, az ne kínlódjon vele. Valamit, valamiért - mondta a Dalai Láma (lehet kis betűkkel is..) - többek között. Ha olyan lennék, mint sokan...,akkor azt mondanám: hadd hulljon a férgese! Vagyunk elegen. De az az igazság, és ezt vallom, hogy nincs elveszett lélek, csak gyengeség, és a züllés hatalma.

A legújabb tanulmányom az Erőszakértők - érdemes belenézni.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 28., kedd 20:08

Sziasztok! :D

Szia Atill!

Még motoszkált a fejemben egy kérdés a böjttel kapcsolatban.
Szeretném megkérdezni a véleményedet. (ill. bárki másét is ha úgy van)

Vajon 21 "darab" egynapos böjt (vagy rendszeres heti 1 napos böjt) felérhet 1 "darab" 21 napossal?
Ha engem kérdeznének, most azt mondanám, hogy valószínűleg nem, mert ahhoz, hogy a szervezet a mélyebb rétegekben is "rendet" tudjon tenni, hosszabb egybefüggő "szabadságra" van szüksége.

Egy a mindennapokból vett példával élve, valahogy úgy képzelném el, hogyha kevés időnk van a takarításra akkor csak a legszükségesebbet csináljuk meg (rendet rakunk, kicsit törölgetünk stb. ) viszont ha azt látjuk, hogy nem zavar senki és hosszabb idő áll rendelkezésre akkor belefoghatunk egy nagytakarításba is. -legfeljebb abbahagyjuk ha szólít a kötelesség. (ha újra enni kezdünk)
Szóval hiába van sokszor egy (de különálló) szabad óránk, valószínű hogy nem fogunk nekiállni szekrényeket elhúzogatni.

Ha jó a hasonlat akkor ebben egy kicsit az a rossz hír, hogy "hiába" táplálkozunk a legideálisabban, ezzel legjobb esetben is "csak" azt tudjuk elérni, hogy pl. ellenállóbbak leszünk, és nem rontjuk tovább az egészségünket (már ami az egészség táplálkozási részét illeti) és mondjuk kigyógyulunk egyes nyavalyákból (természetesen már ez is bőven elég indok a helyes étkezés mellett!), de az étrendváltást megelőző évtizedek, "nyomaitól" (méreganyagok, lerakódások vagy ilyesmik) elég nehéz lesz így megszabadulni. -tehát ha a "mélyebb rétegekben" is rendet szeretnénk tenni akkor nehéz lesz a böjtöt elkerülni. Illetve megúszható-e komolyabb böjt nélkül ha egy "nagytakarítást" szeretnénk? :hmm:
Mert ugyebár ha ehhez pl. az étrendváltás is elég lenne akkor mindez 1-1 napos böjtökkel megspékelve meg már bőven elég kéne, hogy legyen. -vagy talán így is megoldható, csak sokkal több időt (évet) vesz igénybe? :roll: (költői a kérdés :D )

Azt gondolom, hogy a sok rövid, egynapos böjt valószínűleg egy idő után inkább csak pihenés lesz az emésztőrendszer számára és nem igazán méregtelenítés. (mint amikor valaki ugyanazt a súlyt emelgeti sokáig, először fejelődik tőle, utána már csak szinten tartáshoz lesz elég)

Kicsit lehet, hogy összekutyultam, de remélem érthető volt. :roll:

Kösz! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. feb. 28., kedd 21:06-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 28., kedd 20:46

Szia Gábor!

Nem tudom ki hogy van vele, de én még véletlenül sem szeretnék ebből sportot űzni, és végképp nem a "kedvenc hulladékaim" fogyasztási tilalma alól akarom ezzel felmenteni magam. :D
Inkább úgy fogalmaznék, hogy az elmúlt évtizedek ezen a téren (kaja) elkövetett baklövéseinek a "helyrehozásához" próbálnék egy kis plusz segítségért fordulni a böjthöz. -aztán majd meglátjuk, "hogy bírunk egymással", ez még a jövő zenéje. :roll:
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10