80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 19., vas. 8:20

Ratti!

Ne vedd magadra! Általánosságban írtam, és azért úgy , ahogyan, hogy HASSON. Nem neked szólt!
Vedd észre, megerősítettelek általa jobban, mert minden szavam hat és erősít megmaradni a 811-ben, ez a célja.
Te vagy a leghűségesebb követőm, köszönet érte, köszönet, hogy itt vagy, és köszönet a sok-sok írásért, melyekben mellém állsz, és hasznos infókat írsz le, amiből mind csak tanulhatunk!!! Tudod, nem csak a tanár tanít, hanem a tanár és tanítvány egy szint után már egymást tanítják. :bravo:
De persze magadnak köszönd ezt a legjobban, mert én csak "önzőségből" teszem , tudod.
Nyugodtan idd meg azt a vizet.

:D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2012. feb. 19., vas. 8:52-kor.
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 19., vas. 8:29

Szia Dóra!

Attól jelenleg még nem kell tartani, hogy tömegesen 811-esek lesznek, de még attól sem, hogy mennyiségi magevő nyers vegánok. Nálunk meg, a büszke malacfejű böllérek hazájában, ez még jelenleg a megmosolyogni való különc kategória. A fejlett világban nagyon népszerű ez az életforma, de ott is jelenleg elenyésző kisebbség.

Az viszont biztos, hogy a kö4rnyezetnek is jobb lenne, ha a gabonamezőket a gyümölcsligetek millióim váltanák fel. Ezért a 811 hatásai az egészségre gyakorolt jótékony hatásán túl közvetve is szinte valamennyi aspektusának a földi létnek és környezetnek pozitív hatásúak.

Hogyan étkezel most? Vegyesen még, vagy már vegánul?
Mi a nyers-főtt arány az étrendedben?
Kérdezz bátran!
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 19., vas. 8:41

Stóner, az nem kérdés, hogy ha elő is jön még egy-egy gyenge náthád az átmenetben, később átlendűlsz egy még magasabb egyensúlyi szintre, AHOL VÉGLEG KIREKESZTED EZT A TESTI ZAVART. Persze csak ha következetesen tovább folytatod a 811-et.

:D :bravo:
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 19., vas. 9:51

Gábor!
Más a széklet „illata” és amikor penetráns rohadt, vagy erjedt állagú massza, magyarán a testbiológiához mért káros rohadásban vagy erjedésben táródik fel a belekben a táplálék. A természeti állatoknak a természetben nem úgy bűzlik a széklete, mint az állattartó csirketelepek persze koncentrált tömeget árasztó penetráns szaga az országutak mentén. Az ilyen állat NEM igen látja a természetes, és NYERS táplálékát. Mennyiségi magevésben (táp), és hulladékokon etetik, magyarán testidegen kaját kap, mely lényegében nem is nyers. Ezért a bélflórája beteg, kóros, és amilyen a bélflóra állapota, olyan a testi egészség, nem a testbiológiájának megfelelő, s ez szintén táplálék függő dolog. Ugyanez a marhatelepeken és sertéstelepek orrfacsaró bűzében is megvan.
De ha a természetben a saját ételét eszik, tágas jó levegőn, tiszták, egészségesek, ezért szépek, elevenek, harmonikusak, boldogak és játékosak, akkor a székletük tiszta, „illatos”(az étel aromáitól „illatozik”, én ezét nem nevezném büdösnek), és nem a penetráns bűzt árasztja. Én is ílyeneket székelek, és nem az orrfacsaró penetránsokat, már csak tudom, mert ismerem a mindenevő összeállt bűzös hurkákat, vagy a savanyú híg hasmenés bűzös maradványait előző 35 életemből.
Ezért is fontos a testbiológiai és nyers táplálék, mert az emésztődik, a testidegen és hőkezelt étel meg rohad és erjed a testben, ami ráadásul tovább mérgezi a testet egyenesen a belekből adagolva a mérgeket a vérbe, majd minden sejthez eljuttatva mérgezik a teljes szervrendszert. Míg a helyes étrend az oxigént (nyers étel) és VALÓS tápanyagokat juttat a sejtekhez.

Egyébként a tökéletes emésztés és emésztőszervi működési végterméke az aromás illatos a táplálék jellege szerint, tökéletesen feltárt és filmszerűen jön, és nem kell törölni sem, mert nem kenődik a végbélnél el.

Tehát a kettő dolog nem ugyanaz!

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Dóra » 2012. feb. 19., vas. 10:10

Szia, Iván!
Előbb elküldtem a hozzászólásom, de valahogy eltűnt az éterben... Ha kétszer jelenne meg, bocs!
Szóval, csaknem teljesen vegán az étrendem, néha egy kis vaj még becsúszik. Korábban, mikor "csak" az egészséges érvek számítottak, nem voltam ilyen kitartó, de mióta a morális része legalább ilyen fontos, sokkal komolyabban veszem. Volt már 5-6 egybefüggően teljesen nyers napom, de azt hiszem, kicsit sokkolta a szervezetemet a hirtelen váltás, alig aludtam, és ez eléggé kimerített. Fogytam is egy kicsit, tudom, ez vele jár az elején, de eléggé tartok tőle, mert amúgy is az underweight kategóriába tartozom. Rendszeresen járok edzőterembe, több, mint egy éve, és ez segített is egy kis tömeget felszedni. Persze, ott is és a legtöbb edző fórumon a húst favorizálják, de nem hagyom magam az általánosításokkal eltéríteni.
Mostanában gyakran délig csak gyümölcsöt eszem, esetleg kis áztatott zabkásával. Ebéd, vacsora félig főtt-vegán, de sok-sok nyers zöldséggel, kevés olajos maggal. Köztesként zöld turmix, erre nemrég szoktam rá, és nagyon jó hatású! A Csörsz u.-i biopiacot is szívesen látogatom. Azt hiszem, ott lenne a fordulat lényege, hogy megtanuljak eleget enni, csak sosem voltam nagyevő, inkább mini-adagos. De szerintem jófelé lépkedek már...
Szép napot, üdv.: Dóra
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 19., vas. 10:11

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 19., vas. 10:25

Szia Dóra!

A biopiacra én is járok szombatonként. Van újpesten is biopiac.
Gyakorold a mennyiségi gyümiévés .
Ha személyes konzultáció érdekel, akkor jelentkezz a honlapomon találtak szerint. Ezt ajánlatos legalább egyszer igénybe venni, mert sokat lehet ebből tanulni.

Kellemes napot!

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 19., vas. 11:25

Szia Iván!
A végtermékkel semmi baj.. Korábban, Ferencsiknél azt is megtanultam, hogy a vastagbél akkor kezd mozgásba, mikor az ínyt inger éri a rágáskor. A vastagbél meridián az ínyek mentén húzódik.Ugyanez már az evésre való gondolattól is beindul. A pavlovi reflex az embernél is működik. Van azonkívül az irritábilis bél szindróma, ami ugyan lehet a mindenevők betegsége, de egyénenként más az érzékenység. Mint, ahogyan mindenben más az ideg és vegetatív működés. Vannak lassú és gyors személyiségek. A vérmérséklet szerint is vannak passzív, és aktív típusok állatoknál, embernél is, Az igaz, hogy az ételekkel lehet tompítani az alapjelleget, de azon nehéz változtatni anélkül, hogy az alany meg ne szenvedné. Egy kolerikus sohasem lesz szangvinikus és viszont. A betegségek lényegesen beleszólnak ebbe, ezt is aláírom. És a konzumétkezés önmagában is betegség. Én gyerekkoromban sokkal visszahúzódóbb és lustább voltam, de ezt ma már tudom, hogy a rossz ételek okozták. De alapvetően most is inkább elemző és gondolkodó vagyok, mint hebehurgya. Ugyanakkor a vegetatív ügyekben nagyon érzékeny, gyorsan reagáló, heves, ha lehet mondani. Egy orvos ezt az egész dolgot az éjszakai felkelésekkel együtt neurózisnak mondaná,, ha kérdezném. Egy átlagember nyafkaságnak, hipochonderségnek, túlzott önimádatnak, vagy egyszerűen csak hülyeségnek. Ami részben téged igazol, hogy az "illat" nem kellemetlen és állandóan változik. Amióta nem eszem retket, karfiolt, ezek jellegzetes "aromái" se köszönnek vissza. nem beszélve a káposztáról, ugyebár. Az érdekes az ember automatikus gondolkodásánál az, hogy, mikor főzik ezeket, valamilyen kellemes illattal azonosítják, viszont, mikor az emberből, alul jön ki, az már undorító. Én úgy tartom, hogy a főtt étel már semmilyen értékelhető hatást nem kelt, de a nyers étkezés a főzés során keletkező illó anyagokat a végén eltávolítja, mert azok nem semmisülnek meg, csak elkülönülnek. Van ezen kívül szerepe a környezet hőmérsékletének is az emésztés intenzivitására. Ezért, ebben is látszik különbség a téli és nyári működés között. A mozgás is belejátszik, vagy a mozgáshiány. Ugyanannál a kajánál lényeges eltérések mutatkoztak. Én abban is hiszek, hogy az egész egy tisztulási, javulási folyamat része, ahogyan az autoimmun változásai is megfigyelhetők voltak. Manapság inkább a kézszárazság, ujjak repedezettsége, amivel gondom van. Ma már begurultam és a szőlőmag olajhoz fordultam. Korábban más és más segített. Ez se egy megvetendő szempont, hogy az ember, miközben állandóan változik, ugyanazokra mindig másként reagál. Tehát nagyon nehéz általános érvényű megállapításokat tenni. Azt hiszem, ez az orvosoknál is szóba jöhetne, ha figyelnének rá. Általában elütik ilyesmivel: „Ja, angyalom, a maga korában ez már előfordulhat…” Pedig a „Szigorúan bizalmas c. könyvben” van egy rövid idézet egy hosszú vizsgálat eredményéről, melyben az öregkori betegségeket próbálták meghatározni, és rájöttek, ilyen pedig nincs. Ugyanolyan tüneteket találtak bármilyen életkorúaknál, mint az időseknél és viszont. De ettől függetlenül az ember változásai rengeteg összetevő függvényei. Ezek állandó megfigyelése felemészti az ember életidejét. Közben a személyiség építésére semmi se jut. Nem beszélve az egzisztenciáról, amit viszont a Rendszer kér számon az embertől.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 19., vas. 11:41

Szia Ivánbá! :D

Én meg Neked köszönöm a segítségeket! :div180:
Azért gondoltam, hogy nem teljesen nekem szólt amit írtál, s értem én hogy "rendet kell tartani" meg nem lehet itt "szarakodni" ha az ember megérti, hogy miről van szó és valóban komolyan gondolja, de igazából amiket írtam azt egy kicsit mások nevében is tettem.
Én azt tapasztaltam, hogyha megpróbálunk segíteni, információval ellátni, egy jobb irányba terelgetni erre nyitott emberkéket, akkor az könnyen visszavetheti a "kedvüket" ha túlnyomórészt csak kritizálva vannak. Mert nekünk, de főleg Neked már könnyen megy, de aki még csak most ismerkedik vele, hát valljuk be azért nincs könnyű dolga. -ez így visszagondolva látszik csak igazán.
Kitartás Mindenkinek aki ebbe a 811 névre hallgató kemény fába vágta a fejszéjét! :D (azért biztos ami biztos egy fenőkövet tartsunk magunknál, ha esetleg néha kicsorbulna az a bizonyos fejsze)

Szép napot! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. feb. 19., vas. 11:42-kor.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 19., vas. 11:41

Szia Ratti!
Kösz a megerősítést! Az ember ökotipusa még nincs kidolgozva. Majd, ha minden akatrészünket szintetikusra cseréljük, talán elmúlnak ezek a kellemetlenségek. Emellett dolgozni kell azon, hogyan küszöböljük ki azokat az anomáliákat, amik csak a tudatlanságunkkal, vagy lustaságunkkal függnek össze. Sok olyasmit is nézek a TV-n, ami azért némi bizakodásra ad okot, bár a moiváció még a régi. Az "Ökopolis" műsorában lehet fontos infokat kapni. Pl az indiánok találmánya, "organikus műtrágya" képében a faszén földbe való keverése. Ami igen jó talajt ad. Az össze-vissza mérgezett talajokra ráférne ez a kezelés. Az ember már feltalálta az orvosi szenet. Persze, azt is lehetne szedegetni a gőzök miatt. Sokat nem ártana az ember, de azért még ezzel várok. Valahol olvastam, hogy valamilyen egyszerű növény ugyanezt teszi, de már elfelejtettem...Utána nézek.
A desztvíz dolgában én már azon dolgozom, hogy a hideg forrásvíz és a növényház csúcsán lévő forró levegő hogyan tudna nekem folyamatos desztvizet termelni, mert a növényeket is jobban lehetne ezzel locsolni. Nem beszélve a fürdésről, ami abszolút egészséges a desztvízben. A határok korlátlanok. A két hőmérségleti szélsőséget emellett energianyerésre is lehetne használni. (Stirling motor pl.)Még dolgozom a témán.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 19., vas. 11:49

Kézszárazság és ujjrepedezés átmeneti állapot. Sok zöldet kell enni, és olajos magokat lehet enni adott mennyiségben. Az egyensúlyhiányos, tüneteket mutató testet még támogatni kell addig, amikor önállóan megáll a 811-ben a saját lábán is, magyarán gyógyult nem lesz. Hidegen sajtolt olajjal is lehet kenegetni a száraz bőrt. Ez ugyan egy tüneti kezelés, mely káros is mivel eltömíti a pórusokat, de az egyensúlyhiányos testnek többet használ, mint árt, mivel az ilyen test még mankókra szorul, és ezeket meg is kell adni neki.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 19., vas. 11:50

Szia Iván, Ratti!
Örülök, hogy egymásra találtatok! Legyen béke, mondá az Úr! Én, mint kivénhedt pedagógus, ez pedig a véremben van...., azt vallom, hogy nem helyes követni senkit. Főleg annak árt, akit követnek. Meg annak, amit ő képvisel. Már az öreg Buddha is megmondta, hogy ne kövessék, és ne legyen vallás a tanaiból. S lett...
A vallás mindig bilincsbe veri a lelket és az elmét. Soha ne adjuk fel a kétkedésünkbe vetett hitet!! Én is leállítom azokat, akik azt hiszik, engem követnek. Mindenki Önmagát kövesse, de ehhez ezt a valakit meg kell ismernie (Hamvas szerint az a régi görög sírfelirat, hogy " Ismerd meg önmagad!", helyesen így hangzik: Ismerd meg Istent!) Én persze Isten alatt az Egész hatalmas Univerzumot értem. Ez mindenkiben ugyanúgy megvan, csak meg kell szólítani. Az önismerkedést nem elég korán kezdeni, ha addig nem jutott rá idő, később is lehet, de elmulasztani bűn! Ezt én mondtam.. Uff és faszén, Fiúk!
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 19., vas. 11:54

Szia Iván!
Ezt én is pontosan így gondolom. Mint írtam, korábban más volt a helyzet. Ugyanakkor mostanában éppen több olajos magot eszem, mint korábban.. mégis ez van. De van egy tényező: a D vitamin hiánya. Minden nap próbálok legalább 1-1.5 órát kint lenni, ami nekem alapelemem volt mindig is. A feleségemnél az általános körömvirág krém is bejött, pedig abban aztán van minden, ami nem körömvirág... Ezeket én mellőzöm, ha lehet. A mankóval egyetértek, mint a nordic walkinggal...
Ja, és a zöldek... Hát ajánlom mindenkinek ezt a mennyiséget! Amivel összefüggeni látszik, ez a hideg. Ott jön ki általában, ahol erősen érzékeny a hidegre. Persze ez is oda-vissza működik.
Amit viszont mindig elfelejtek, hogy állandóan vízbe nyúlkálok. Nem véletlen, ha ezt okozza.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 19., vas. 12:09

Gábor, Iván! -Ti mint tapasztaltabb embörök.

Lenne egy kicsit talán furcsa kérdésem:

Szerintetek a növényeknek (fejlődésüknek) árthat-e a "mesterséges" zaj? Mondjuk ha például egy kis üvegház túl közel van a zajforráshoz. (gépek zaja, kalapálás ilyesmi) "Ők" vajon érzékelnek-e ebből valamit, vagy ez inkább csak nekünk embereknek zavaró? -nem lesznek-e "idegesek" miatta? Lehet, hogy hülye a kérdés, de amikor már állítólag a víz minőségét is befolyásolhatjuk a gondolatainkkal, akkor lassan bármit el tudok képzelni. :roll:
(Tavaly a spenótot állandóan széttúrta "pucok" és védelem céljából leszúrtam két magas frekvencián rezgő riasztót. Egy idő után már engem is idegesített, és valahogy az volt az érzésem, hogy ez a növényeknek sem tetszik. Haszna sem sok volt, mert úgy látszik, hogy a vakondok nem olvasta a használati utasítást amiben egyértelműen le volt írva, hogy pont az "Ő" távoltartására szolgál.)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 19., vas. 12:21

Gábor még csak annyit, hogy a szénnek nincs meg az a veszélye, hogy a káros anyagok mellett a hasznosakat is magába gyűjti? -ásványok stb. (hamut én is szoktam beleásni a földbe, de szenet még nem próbáltam)
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10