80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: asha » 2012. feb. 16., csüt. 10:53

Kedves Iván!

Valójában nem támadom a 811-et, inkább túl szigorúnak tartom, hiányosnak. Azt írod a 811 megerősíti a fogakat, de ha megnézem Graham-et, nem ez látszik. A nyers étkezést pedig helyesnek tartom.

Amit nagy bajnak érzek a 811-ben, a zsír hiánya. Fehérje is lehetne picivel több - például igen célravezető lenne nyers tojássárgájával kiegészíteni a gyümölcs- és zöldevést - zsír viszont még több. A szervezetünknek, ahhoz, hogy koleszterint tudjon létrehozni, jó minőségű természetes zsírokra van szüksége. A koleszterin pedig létfontosságú. Erre a célra is tökéletes a tojássárgája, mert ideális minőségben és mennyiségben tartalmaz koleszterint, fel tudjuk használni. Bio tojásokról beszélek. A koleszterin létszükséglet, anélkül nem működik a szervezetünk. Mégis miből eliminálna a szervezetünk, ha alig esztek zsírt? Elraktározott zsír sincs nálatok egy idő után.

Amit az előbb írtam, az is nyers étrend, én is nyerspárti vagyok, de a 811 hosszú távon nem egészséges étrend, az biztos. És nem szabadna ennyire fanatikusnak lenned, főleg azért nem, mert nem Kaliforniában élsz, ahol nincs tél, mindig van érett gyümölcs és a gyümölcsök vitamintartalma, változatossága egészen más lehet, mint nálunk télen.

Én is sok gyümölcsöt eszem, kiegészítve azzal, amit fentebb írtam. Ez így jónak tűnik. Nálam a mostani változás, hogy a maradék főtteket is elhagytam egyelőre, aztán majd meglátom. Régebben vacsorára meleg ételt ettem, most nem főzök semmit sem. A vegaság is marad természetesen, de hetente párszor enni fogok nyers tojássárgáját én is. Plusz kókuszzsírt, igazit, nem finomítottat. És néha olívát is, meg lenmagot. És még nem is beszéltem az ajurvédáról, pedig érdemes lenne. Akit érdekel, olvasson utána, mit mond az egészséges táplálkozásról. Kár lenne sokezer év tapasztalatait kihagyni. Fontos része, hogy különféle embertípusok vannak, akiknek különböző módon kell(ene) táplálkoznia. Nem lehet mindenkire egyenétrendet húzni. A vékony, hiányos típusú embereknek tápláló ételekre van szükségük, nem a 811-re. És nem szabad figyelmen kívül hagyni az évszakok változását sem. Télen melegítő ételekre van szükség a egészséghez, ez lehet például az egy-két szelet kenyér, ami remekül belefér a nyersevés programjába. Soványaknak akár egy-két pohár nyers tej is. Bieler dr gyógyított a hússal, a tejjel. Másoknál a vegaságot alkalmazta. Olvassátok el a könyvét, alapmű.

Iván, a fórumnak nem lenne szabad belterjessé válnia azzal, hogy más fórumba irányítod az ellenvéleményen lévőket. Vagy vallásnak tartod a 811-et? Persze nyilván megteheted, hogy kitiltasz innen, de az végképp nem az igazadat fogja bizonyítani. Igazi ellenvélemény nincs is, mert a gyümölcsevés, a nyerskoszt jó dolog. Csak egy picit másképp, mint ahogy Graham képzeli. Szerintem.

István, érdeklődéssel várom a tapasztalataidat.
asha
Néha írogat

Hsz: 40

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 16., csüt. 14:41

Szia Suru! (és kedves Mindenki)

Élnézésedet kérem, hogy ezt mondom. (de tudom, hogy Te vicces fickó vagy, így remélhetőleg nem veszed zokon :D )
Ha ennyire félvállról veszed az egészet, akkor mégis mitől várod a "csodát" ?
Itt a fórumban is többször találkoztunk már vele, hogy néhányan pár hét esetleg hónap után azt mondták, hogy ezt képtelenség csinálni, s aztán általában kiderült, hogy néhány szem almával, és pár zöld levéllel próbálták átvészelni ezt az időszakot. -ráadásul egy csomó mindent összekutyultak.
De akkor mi a francot várunk? -mert így az égvilágon semmi értelme az egésznek.

Ha mindent becsületesen betartunk, és próbálunk beszerezni minél több információt, tapasztalatot, akkor is elég nagy az esélye annak, hogy nem éppen úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretnénk, de ha ilyen "lazán" vesszük az egészet akkor már szinte eleve borítékolható a kudarc.

Ez tényleg nem vicc, és ha valaki komolyan gondolja akkor nem úszhatja meg az alapos utánajárást.
A fórum elolvasása lenne a minimum (akár többször is). -az átállás elég hosszú idő, úgyhogy ebbe bőven belefér.
Aki meg azt mondja, hogy erre nincs idelye, nincs idelye arra, hogy minél több ismeretet összegyűjtsön, akkor talán jobb ha bele sem kezd.

Talán érdemes lenne a b-vitaminoknak is utánanézned, és szerintem lehet hogy jobb lenne ha nem erőltetnéd ennyire, hanem szép fokozatosan haladnál előre (valamilyen rendszer szerint) ameddig jónak látod. -de ne összevissza.

Minden jót!
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 16., csüt. 14:59

Asha bocs, hogy beleszólok! -tudom, hogy nem engem kérdeztél.

Szerintem nem kell Graham ajánlásait azért olyan véresen komolyan venni.
Mindenki egy kicsit úgymond "magára szabhatja". -ez még így is bőven belefér akár a 811 elveibe is.
Ha pl. Neked jól esik a nyers tojássárgája akkor szerintem nyugodtan egyed, de ha ez "előírás" lenne akkor biztos sokan meg azért ellenkednének. -speciel nekem sincs nagy gusztusom hozzá.
Néhány dologgal-én sem értek teljesen egyet, talán valóban lehetne egy kicsit magasabb a fehérje, vagy legalábbis közelítse meg jobban a 10%-ot.
Az "erőltettet gyomortágítás" sem tetszik.

Mivel ez egy aránylag új dolog, ezért szerintem kel még egy-két generáció amire ez kicsiszolódik. -és ki tudja, talán maga Graham is már egy kicsit másképp írná meg a könyvet. :roll:
És nem utolsósorban azért is vagyunk itt, hogy ezt csiszolgassuk.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: luxb » 2012. feb. 16., csüt. 17:28

Asha!

Ha van lehetőséged beszerezni, tojássárgája helyett igyál szerintem tejet,jó minőségűt(nyers+jó helyről).
Bieler emészthetőség szempontjából egyberangsorolja a kettőt a könyv végén. Viszont ízre meg állagra szerintem messze nem egyberangsorolhatók. :D Én undorodnék a nyers tojássárgájától így magában. Bár ha te bírod,akkor hajrá! :)
luxb
Írogat

Hsz: 156

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 16., csüt. 18:12

Asha! -még néhány mondat ha megengeded.

Ha jól tudom ez a fórum elsősorban azért jött létre, hogy a 811-hez (nyers étkeséhez) kedvet kapó emberkéknek próbáljon tanácsot adni (segíteni a megértésben) és akik ezzel próbálkoznak megoszthassák a tapasztalataikat egymással. És nem pedig azért, hogy állandóan azt vitassuk melyik a "legjobb" táplálkozási forma.
Mert erre tényleg létre lehetne hozni egy másik fórumot s akinek ehhez kedve van ott ezt kitárgyalhatja.
Majd ha eztán valaki úgy dönt, hogy neki a 811 a szimpatikus akkor idelátogatva, elolvasva a hozzászólásokat, esetleg kérdezve (bár már nem nagyon van mit, szinte mindenről írtunk már) segítséget kaphat.
Természetesen abban nagyon igazad van, hogy helyet kell adni a kritikáknak is, a gond csak az, hogy mostanában szinte másról sem, ill. minden másról szól ez a fórum csak éppen arról nem amiről kellene.
Újra és újra szinte ugyanazok a kérdések/kifogások (sokszor csak ürügyek) jönnek elő, amiket nemhogy megválaszolni, de már olvasni is elég fárasztó. :?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. feb. 16., csüt. 19:04-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: asha » 2012. feb. 16., csüt. 18:35

Ratti, én is a 811-ről beszéltem, de abba is hagyom, elmondtam, amit szerettem volna. Tudom, látom, hogy Iván sokat tesz a 811-ért, rengeteg tanácsot ad, sok jó dolgot olvastam itt és még fogok is, mert nem olvastam el mindent. Vannak nagyon hasznos linkek, ki is gyűjtöttem párat. Ha valaki elkötelezett a 811 iránt, nem én fogom más útra téríteni, az is biztos. Viszont gondolkodni, nyitottnak lenni sosem árt. Meg kell tapasztalni mindent, ez jogos, hogy valaki el tudja dönteni, mi a jó neki. Ha valaki elbizonytalanodik attól, amit írtam, akkor nem is volt komoly 811-es. Csak útkereső, az viszont nem rossz dolog. Előbb-utóbb mindenki megtalálja a neki megfelelőt.
asha
Néha írogat

Hsz: 40

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 16., csüt. 18:57

Szerintem a 811 (vagy bármely más táplálkozási forma) nem arról kell hogy szóljon, hogy valaki elkötelezett-e vagy sem iránta, mert ha csak e miatt tartunk ki egy "diéta" mellett az már régen rossz.
Akkor kövessünk egy étrendet, ha az tényleg bevált számunkra, és pozitív hatásait érzékeljük hosszú távon, és ne csak elkötelezettség vagy bármi más miatt.

Könnyen megeshet az is, hogy a 811-re is ráfér egy kis "ráncfelvarrás", de szerintem ez így is van rendjén, hiszen napról napra többet tudunk, és ha kell lehet rajt finomítani.
Nem azzal van a gond, hogyha valaki hosszabb távú 811-ben eltöltött tapasztalatai alapján azt mondja, hogy ezen vagy azon egy kicsit változtatni kellene, hanem ha valaki kapásból úgy mond véleményt, hogy nem is igazán próbálta ki gyakorlatban. -a szokásos kifogásokról nem is beszélve.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. feb. 16., csüt. 21:25-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 16., csüt. 19:11

Sziasztok!
Csak a végét olvastam.. Én fél évig próbálkoztam a tojással, és semmiféle változást (B12? Fehérje?) nem tapasztaltam.
Nem is ezért írok.. Mea culpa! Képzeljétek, formálisan náthás lettem...! 1 évig (811-en) semmi ilyen nem volt velem.
Már hallom Istvánt: "Ugye megmondtam, hogy valami hiányzik? Kövi Úr! Ez nem egészség! Tudja?"
Tudom, de az a véleményem, hogy, ami hiányozhat, az legfeljebb a D vitamin. Mindig a tél vége felé jött elő ilyesmi korábban. Ami viszont útban lehet...? Most kísérleteztem valamiféle "sóval" is. Egy koncentrált sóoldatot fogyasztottam, cseppenként napokig. Korábban már írtam, hogy a legutóbbi sóval végzett
1 hetes"próbám" után 1 hónapig fújtam. Remélem, hogy most nem húzom ilyen sokáig. Napok óta nagyokat gyaloglunk az erdőben, minden nap. Ezért a D vitamin már nem lehet igazi probléma. Bár, az "eső után köpönyeg" már nem ér semmit. Ha meghaltam, ne sirassatok! Ha megmaradok, azt is közlöm, hogy mennyi ideig szotyogtam. Mellesleg, az orrlyukaim szelelnek. Legalább is eddig..
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Suru » 2012. feb. 16., csüt. 19:17

Stoner! Jobbulást! Elárulom,most mindenki náthás,és ha eddig nem voltál az,az üdítő kivétel :)
RAtti!
A fanatizmusra szükség van,és itt helyénvaló.
"fanatikus (főnév)
Buzgó személy, aki megalkuvás nélkül kiáll a szóban forgó dologért.

Az új eszmét gyorsan terjesztik a fanatikusai. A kívülállók nehezen értik meg, miért lesz valaki egy ügy fanatikusa. Az élet azt igazolja, hogy egy gondolat sikeréhez szükség van néhány fanatikusra is."

Ja,és nem tudok fontolva haladni,így vagyok összerakva. Fejben kell megnyernem a csatámat,mert kíválóan éreztem magam nyersen (az izomgörcsök az átálláskor vannak).
Üdv Suru
Suru
Néha írogat

Hsz: 25

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 16., csüt. 19:44

Kedves Asha!

Garham és fogazata. Nem néztem még bele a szájába, de azt látom, hogy a vázszerkezetével nem lehet gond. Nem ez a lényeg számomra, hanem az, hogy tudom milyen anyagtartalmat viszek be MINDEN NAP , tisztán és TÖKÉLETESEN. És tudom, hogy ez hogyan hat a csontokra.
A másik fontos paraméter a TAPASZTALÁS, az amit minden nap átélek. És tudod mi az? Az, hogy a fogaim épek, nem likadnak, nem gyengék. Visszanyerték szervesült állagukat, erősek, és CSONT fehérek, a vízkő lepattogott róla, mikor a nyelvem végigsiklik érzem az erőt és az egészséges száj, és fogfelületi PH-t(nem is lehet másként, mert lúgosan étkezem) olyan mint az egészséges szervesült csont, és nem az elásványosodott , mesterségesen fehérített, törő és likadó szar, mert azt bizony megkapjuk a hagyományos ételektől.

Úgyhogy ne féltsd Grahamot mert kenterbe ver barátom mindannyiunkat ezen a téren is.

Írásodból kiderül, hogy táplálkozástudományi ismereteid amik az emberi testre vonatkoznak, az a hagyományos létből táplálkozoznak.
A tejre nem is reagálok, mert a tejet tudja minden értelmes és felvilágosult vegán, HOGY NEM EMBERI étel, még nyersen sem, és sok sok betegség alap oka. ( CTRL+F )
Nem részletezem 3 oldalban miért nem jó a tej, nézz utána.
A tojást vagy egy tucatszor körbejártuk. A hasznos koleszterint a máj állítja elő, állati koleszterinre egy gyümievőnek semmi szüksége, NEM JÓ NEKI! Hogy gondolod, hogy tojással kell támogatnia egy gyümölcsevőnek a testét, mely más állat szaporító képlete, hogy egészséges legyen? Ja a természetben ki van adva a gyümievőknek, hogy rendszeresen raboljanak tojást a fészkekből, mert különben hiánybetegek lesznek, vagy a testüket támogatják vele, és jó nekik. NEM JÓ NEKIK, És SEMMI SZÜKSÉGÜK a tojásra, és semmilyen állati termékre semmi szükségünk nincs, mert gyümölcsevők vagyunk.

12 éve nem ettem SEMMILYEN, MONDOM SEMMILYEN ÁLLATI TERMÉKET.
MÉG REJTETT FORMÁBAN SEM!!!!!!!!!!!!!!!!
6 éve tiszta 811-es vagyok, nem haltam meg, és nem lettem hiánybeteg sem
NEM VAGYOK SOHA BETEG!!!!!!!!!!!!!
Kérdezem , ezek akkor hogy vannak?
NEKEM EZEK A BIZONYÍTÉKOK!!!!!!!!!!!!

Ha nem lenne bennemm B12, már mutatnám a vérszegénység tüneteit, ugyan már rengeteg folsav , vas megy be a 811-el, és bőven van bennünk B12, és meg is termeljük.

Fehérje:
A spenótban a tojást megközelítő a fehérje biológiai értéke, a tökmag meg megveri a tojást. a fehér libatop megveri a spenótot.
És még komplettálni sem kell de a növényi komplettálást is leírtuk ezerszer, ha valaki De még az egyszerű, mezei fejes saláta is bőven elég fehérje hordozónak mivel bizonyított, hogy a mennyiségi zöldevéssel komplettálódik a limitáló aminosav is. Tehát komplett fehérjéhez akkor is hozzájutunk, ha mennyiségben eszünk inkomplett fehérje hordozókat, mivel a mennyiséggel arányban a limitáló aminósavjuk is eléri a komplettálási szintet. És természetesen a másik mód a komplettáltságnak, ha magas biol. fehérjehordozókat eszünk akár kis mennyiségben is. De az emberke komplettálási akaratát megdöntötte a China Study könyv.
magasan fehérjézni akar , ami mondom FELESLEGES! Ctrl+ F komplettálás

A fehérje és a zsír kérdés annyira nem kérdés a 811-en, mely a 955(tiszta 811 mag nélkül, csak gyümi és zöld) biztonsági többlete, hogyha kicsit is túllőjük a TISZTA , kifinomúlt testben a magevés mennyiségét, azt az ilyen test megérzi és NEM JÓ NEKI!

Nem vagyunk mennyiségi magevők, mint ahogyan galambok sem vagyunk. De még a disznó sem az, és az őz sem, és a szarvasmarha sem, csak az ember elrontja ezeket a növényevőket.

Ismétlés korábbi írásból.

Jó olvasgatást!

És megint csak azt tudom mondani, előbb használd a CTRL+F-t mert sok olyan kérdést megspórolsz, amit nem tennél fel , mert egészen más lenne a kép a dologról, vagy mert megkapnád rá a választ.

Tojás.

Mit ad nekünk? Milyen helyet foglal le a szeretett tojás, étele lehet e az embernek, és miért?
Vagy inkább csak egy téves, sok évezredes nézet, és szokás az emberi táplálékkörbe való bevonása.
A hőkezelt érzésvilágot szintén nem létezőnek vesszük, mint minden esetben csakis nyersben gondolkozhatunk, ha ételt keresünk magunknak a természetben.

http://nutritiondata.self.com/facts/dai ... ucts/126/2

Az értéket felül állítsuk be 100 Gr-ra, mert a beszúrással elállítódik!

Összehasonlítás a 811 ételeivel azért nem ideális, mert a tojást mennyiségben nem esszük, a 811 ételeit meg mennyiségben esszük.

A tojás nem elégíti ki a mennyiségi igényt, mivel csak kis mennyiségben ehetnénk, és nem elégíti ki ezért a cukortelítettség igényt sem. Az ember éhségét a mennyiség és a cukortelítettség kapcsolja ki. Ha ez nincs, akkor az emberi étkezés KIELÉGÍTETLEN MARAD. S ekkor vágyakozik az emberke a testidegen ételekre.
Kellő energiát tehát nem ad ekkora kis mennyiségben, jóllakni nem lehet vele, magas energiatartalmát a zsír és fehérjetartalma adja, mert szénhidrát nincs benne, ilyen módon alacsony nettó energiamérlegű energia szolgáltató pl. egy gyümihez képest, ahol az energia nem a nehéz lebontó és ezért energiafaló zsírból és fehérjéből jön (alacsony nettó energia mérlegű táplálékok), hanem a feltárt, előemésztett, kész, lebontást nem igénylő egyszerű gyümölcscukorból. Az emberi biológiának meg pont sok szénhidrát és kis zsír és fehérje és sok vitamin, és ásványi anyag sajátságú ételek az ideálisak, és ezek pedig a gyümik és a zöldek, ez a kettő, nincs más. Energiaszolgáltatás hatékonyságba a mennyiségi gyümievés jócskán veri. A tojást nem lehet mennyiségben enni, a gyümit igen, ha mennyiségben ennénk a tojást, akkor koleszterint is túllőnénk, a fehérjét és a zsírt is, így az még nyersen sem ajánlott. Ráadásul zsírtartalma nem az emberi igényekre szabott telítetlen zsírokban bővelkedik. Az embernek a növényi zsír az ideális és nem az állati, ezek tápanyag összetétele és arányi pont a fordítottak egymásnak.

Vitaminban és ásványi anyagban hiányos mind a zöldek, mid a gyümik ebben verik, szintén az említet mennyiségi evésükből kifolyólag, ezek elégítik ki az emberi vitamin és ásványi anyag igényt. mivel az kis mennyiségi tojással nem fedezhető. Az állati ételekre jellemzően magas a savas ásványi anyaghordozókban, szemben az ellentétes zöldekre jellemző anyagtartalommal, ahol a lúgos ásványok vannak többségben, így a tojás hatása negatív az emberi puffer törekvésekre, helyreállítást és lúgos ásványi anyag rablást ad a fogyasztása, mivel a lúgos testnedveket fenn kell tartania a testnek.

Az ember magas ásványi anyag és vitamin igényű, ebben aztán jeleskedni kell az ételnek. De ismét leírom, mik ebben a bajnokok.
A gyümik világelsők kalóriatartalomra vetítve és másodikak a zöldek, vitamintartalomban, és a zöldek világelsők kalóriatartalomra vetítve ásványi makro –és mikroelemben, és másodikak a gyümik.
A tojás ebben az igen fontos táplálkozási igényben alul marad az ember testbiológiai táplálékaival összehasonlítva.

Ha megnézzük a komplettségi faktorát, hát az igen csak közepes, a spenót 90 % ához képest kap egy 50 –est.
LSD. Nutrient balance, vagy completeness score.

Itt a spenót, elemezzük a számokat, kezdetben ez hasznos, hogy lássuk mélységekben is a táplálékok jellemzőit és különbségeit.

http://nutritiondata.self.com/facts/veg ... cts/2626/2

Vagy végezhetünk összehasonlítást is, pl. tojás/spenót:

http://nutritiondata.self.com/tools/com ... n-analysis

Folytatva a tojást.
Fehérjéje kimagasló biológiai értéket tekintve (koncentráltság). Viszonyítás képpen négyszer annyi a fehérje benne, mint a spenótban tömegre vetítve, de mégsem tudjuk mennyiségben enni, mint a spenótot, így nem jutunk vele előnyhöz, de az embernél nem is a fehérje a lényeges, mint tudjuk. Kalóriatartalomra vetítve viszont a spenót már a tojással egyenértékű, sőt kicsit magasabb fehérjehordozó, mivel 23 Kcal 100 gr spenót tartalmaz 2,9 gr fehérjét, míg ugyanezen mennyiség, azaz 100 gr tojás 143 kcal-ra 12,6 gr fehérje tartalmú. Egyébként a tojást megveri a tökmag is biológiai értékben, melyet bizony nem sok étel ver meg. Talán még a fehérhúsú halak.
Mégis a lényeg a fentiekből, az embernek ilyen tömény fehérje nem kell, így ha csak ezért kéne enni tojást, az mellőzhető, mert számtalan vegetáliával bevihető az ember fehérjeszükséglete.

A természetben nem mindennapos táplálék, mivel állati szaporító képlet, nem terem minden bokorban, ezért nem is lehet fő táplálék a természetben. Ha egész életünkben nem látnánk, akkor sem halnánk meg, sőt még csak hiánybetegséget sem kapnánk. Vagy gondoljuk, a tojás nélkül nem lehet élni, vagy husika, vagy tejecske nélkül. Nem, ezt csak a mai ember misztifikálja, vagy emeli ki a fontosságukat, mert nem ment végig a számokon, hogy mit ad nekünk, ill. nem is hogy nem ment végig, mert végigment és dokumentálta, csakhogy téves a koncepció, nem a maximum kell mindenből, mert akkor kapjuk a maximumot olyanból is mellé, ami káros és nem az ideális arányú az emberi testbiológiának. Csakis azok kellenek, amik kompatibilisek az emberi testnek, az a gyümi és a zöld. A tojás, hús, magok (bármilyen mag), tej, gumók, gyökerek, fás szárak, kukacok, halak, bogarak, tücskök békák NEM az emberi testbiológiának kompatibilisek.

A tojás a mikrobatáptalajok tenyészközege, vigyázzunk nagyon, ha nem üres gyomorba megy, vagy bármivel keveredik, akkor infekciós beoltást végeztünk a testkémiába az éppen kicsit erősebb valamely káros mikróba törzsünk feltáplálásához.

Összességében lehet enni, ha valakinek gusztusa van hozzá csakis az említett kis mennyiségben, a WHO heti pár db-ban maximálja a fogyasztását, nézzünk utána. A nagyobb ajánlásoknak meg ne dőljünk be, mert a tojásipar marketingolja a termékét. A minap olvastam egy hasonló lelkesítő fogyasztásra senkentő cikket a tejről, hogy a tej így meg úgy, és hogy milyen élet , erő , egészség, ismerjük ezt a régi szlogent, melyet érdekes , de egyes kulturákban nem engednek kinyilatkoztatni. Természetesen csakis nyersen együk a tojást, ha már ráfanyalodunk téves meggondolás okán.A Nagy természet nyersen ad mindent, mert aki omlettben gondolkodik, vagy húsvéti főtt tojásban, az egy hihetetlen, brutális mérget olt ezzel testébe. Csakhogy minek enni, ha se nem lakunk jól vele, és anyagtartalma nem a 811 igényei szerint adja magát. Íze nem igazán az emberi szájüregnek teremtett, amolyan gyorsan túlesek valami nyálkán íz. Ja, mondhatjuk, hogy egy olajos magot sem eszünk mennyiségben, és azzal sem lakunk jól az ajánlott 3-5 dkg mennyiséggel, de ezekkel nem is a jóllakás a cél, hanem a kiegészítés.
Mégis a lényeg az, hogy mivel semmilyen olyan tápanyagot nem ad a tojás, ami az elsődleges tápanyaghordozókból, a növényekből nem kerül bel, ezért ha gondoljuk akár nem létező ételnek is vehetjük, mint a többi testidegen állati ételt. Van benne b12 és magas a szelén tartalma az ásványi anyagok közül, csakhogy ezeket a test a növényi táplálkozással és saját belső testműködésétől megkap ugyanúgy.
Vagy gondoljuk ezért kéne tojást ennünk, hogy ehhez hozzájussunk? A természet erre a célra teremtette az embernek a tojást? Nem inkább szaporodási célra? És nem táplálkozási célra, mert arra ott vannak a növények, és a ragadozóknak meg a növényevő állatok.

Vagy gondoljuk, hogy nélküle meghalunk, vagy súlyos hiánybetegséget kapunk.
Az ember hajlamos misztifikálni bizonyos termékeket, méz, tojás, tej, hús, és még olyat is, aminek igazán helye van, pl. gyümölcs, zöld, zöldség. Mégis az a lényeg, hogy ezek közül csak egy bizonyos csoport alkalmas az emberi testbiológiának, ezek a gyümik és zöldek, és a többi valójában testidegen, mert nem abban az arányban és sűrűségben és nem azokat a tápanyagokat tartalmazza, ahogyan azt az emberi test igényli. Ez igaz a magokra is, azok közül Max. csak az olajos magok, és csonthéjasok jöhetnek az étrendbe, de csakis az említett 3-5r dkg mennyiségben, mivel ha ezeket mennyiségben ennénk, akkor a 811 arány ugyanúgy eltolódna. Az arány nem véletlen dolog, ez a gyümi és zöld kettős jellemzője, ezért vagyunk gyümi és zöld evők.
Mindig azt kell nézni, hogy az adott testbiológia milyen táplálékok lebontására alkalmas, az emberé a magas egyszerű cukrú gyümölcsalapú robbanó energián, magas energia mérlegen és hatékonyan működik.

Csak nyers formában, ha valaki rászánja magát, és csínján vele.

Biztos sokat kihagytam pro és kontra, ennyi jutott eszembe most.

Nincs csoda étel, vagy szuper food semelyik lénynek, ideális étel van, de annak testbiológiainak kell lennie, és akkor csoda test lesz csoda étel nélkül is, törvényszerűen, mert a testeket a helyes ételek képesek csakis helyesen , ideálisan, és betegségmentesen működtetni.
Az egymondatos válaszom tehát, ha valaki az ideálisban gondolkodik, akkor a 811 ételeiben keresi a választ minden ember, a teljes emberi faj esetében, és minbden más ételre szájzárat húz, vagy meghagyja azt pl. a tojás esetében eredeti céljára, a szaporodásra funkcionálni.

A telített zsíroknak nem csak, hogy semmi hasznát nem vesszük, hanem ráadásul komoly veszélyt is jelentenek, mert eltömítik az ereket, emiatt pedig a vér kevesebb oxigént tud elszállítani a test különböző részeibe.

Ha valakinek feltétlenül szükséges hevített zsírokat ennie, az legalább olvassa el a csomagoláson lévő címkéket, és széles ívben kerülje el azokat az ételeket, amikben a zsírtartalomnak több mint 20%-a telített zsír. Szintén kerülendők azok az ételek, amikben (részben vagy teljesen) hidrogenizált olajok vannak.

Nem olvasgatod a könyvet, mert a kérdéseidre ott a válasz a könyvben. Tanulmányozd a zsír fejezetet, elég terjedelmes.

Részlet, 163 oldal:
… A telített és a többszörösen telítetlen zsírsavak
aránya
A táplálkozási szakértők az elmúlt 50 évben a telített és a többszörösen telítetlen zsírsavak egészséges arányát (az angol elnevezéssel az ún. S/P arányt) 20/80-ban állapították meg. (20% telített, 80% többszörösen telítetlen). Ezt a számot világszerte mindenütt elfogadják.
Figyelemre méltó az a tény, hogy a legtöbb növényben, ideértve a dióféléket és az olajos magvakat is, az S/P arány ideális: 20/80 vagy ahhoz nagyon közeli. Az állati eredetű ételekben ez az arány épp fordított: 80/20.
A tojás állati termék, zsírsav aránya kedvezőtlen S/P-je magas!

Amikor a különböző zsírok egészségünkre gyakorolt hatásáról van szó, fontos említést tenni az S/P arányról is. Az elfogyasztott zsírok szerkezete alapvető hatással van a testfunkcióinkra. Ahogy ez az aránypár egyre inkább a telített zsírok felé mozdul el, úgy nő az érelmeszesedésesben vagy más szív- és érrendszeri betegségben szenvedők száma. Nem véletlen, hogy a nyugati világban ez a betegségcsoport a vezető halálok. Tulajdonképpen lehetetlen egészséges S/P arányt kialakítani, amíg állati eredetű ételeket eszünk……

Általában minél kevésbé telített a zsírsav, a test annál könnyebben tudja hasznosítani.

Tulajdonképpen a szervezetünk nem képes hasznosítani az ételekkel bevitt telített zsírsavakat. A legjobb esetben is eltárolja azokat testzsír formájában, legrosszabb esetben pedig ezek a zsírok felhalmozódnak az érfalak mentén.

Anyatej is állati termék. Zsírsav összetétele az állati sajátságokhoz igazodóan, mint minden tejtermékre nézve magas S/P értékű. Azonban az elválasztás után már a test nem igényli ezt a táplálékot, és illogikus, hogy tehenet kell szopnunk, vagy kecskét, mely teljesen más fehérje összetételű is, mint az anyatej, hogy fehérjéhez jussunk ennek fogyasztásával. De még csak anyatejet sem kell szopnunk várandós anyáktól beszerezve, mert ugyanolyan természetellenes illogika. Másrészről a felnőttben már nincs meg a tejbontó enzim sem, így ezért sem tud semmilyen tejjel megbirkózni.
Én biztos nem mondtam, hogy hús, vagy tojás töménységű fehérjén kell felnőnie még a csecsszopós kisdednek, nemhogy egy felnőttnek. Pontosan az anyatej alacsony fehérjetartalma a bizonyíték az ember alacsony fehérje igényére, mert amikor az építés a legnagyobb, akkor is tökéletesen elég az az 1,2 % anyatej fehérje tartalom.

A felnőtt emberállatnak elhagyva a csecsszopós korát rá kell térnie a természeti testbiológiai táplálkozására, mint minden emlős faj, és legközelebb az emberszabású rokonaink is ezt teszik. De jól teszi, ha csakis a saját természeti táplálékait eszi, s nyersen, mint teszik azt az emberszabásúak is túlnyomó részben. Miért kéne máshogy ennünk, miért kéne másban is gondolkodnunk, mint a legközelebbi rokonaink tették évmilliókon át. A csimpánz is csak 1-2 %-ban eszik egyebeket a gyümiken és a sok zöldön kívül, ez utóbbi étrendjének nagy hányadát adja, ez is bizonyítja az embernek a zöldekre utaltságát. Nem véletlen mert ezek elsőrendű fehérje, ásványi anyag és vitamin szolgáltatók, és bármilyen meglepő, még zsír szolgáltatók is. LSD: könyv. 159 . oldal.

Koleszterin.
A koleszterin egy zsírszerű anyag, amely kizárólag az állati szervezetben fordul elő. Az emberben a májban termelődik, sokféle hormon alapanyaga. A koleszterin lerakódva az erek falában annak rugalmasságát csökkenti, és elősegíti az érelmeszesedés kialakulását. Kétféle koleszterint különítünk el laborvizsgálatok alapján: a HDL-koleszterin, az ún. "jó" koleszterin, az LDL-koleszterin a "rossz" koleszterin. A magas LDL-koleszterin és alacsony HDL-koleszterin az érelmeszesedés, illetve az annak következtében kialakuló betegségek egyik legfontosabb előjelzője és okozója. Míg az LDL-koleszterin a vérben feldúsulva az erek falában rakódik le, az HDL-koleszterin magas aránya azért kedvező, mert e zsírcseppecskékben az erekben már lerakódott koleszterin szállítódik vissza az érfalból a májba, ahol lebontódik.

Megint csak azt mondom, tanulmányozd a könyvet mélységeiben, nem csak olvasgatni kell, hanem meg tanulni és értelmezni, mert akkor látjuk meg ezeket az összefüggéseket.

Részlet a könyvből, 160-161 oldal.:

A szterinből (szteroid és alkohol elegye) és lipidből álló koleszterin megtalálható valamennyi sejt sejthártyájában és minden állat vérében. 5 nagy szteroidhormon-csoport (progesztagének, glükokortikoidok, mineralokortikoidok, androgének és ösztrogének) előanyagaként a koleszterin nem az ördögtől való, hanem életünk fontos része. Számtalan funkciója van; többek között részt vesz a D-vitamin, az epesav sóinak, a nemi hormonoknak (a tesztoszteronnak és a progeszteronnak), valamint az idegeket védő velős hüvelynek a képződésében.
A koleszterint az 1700-as évek végén fedezték fel epekövekben. Azóta több mint 200 év telt el, de még mindig van mit tanulnunk róla. Azt tudjuk, hogy nem esszenciális tápanyag (tehát nincs szükség arra, hogy megegyük), a májunk képes előállítani a szükséges mennyiséget. Amikor azonban rendszeresen fogyasztunk koleszterint vagy telített zsírokat tartalmazó, állati eredetű ételeket, akkor a fiziológiai szükségleteinket bőven meghaladó mértékű koleszterin kerül a szervezetünkbe, ami egészségkárosodással jár. A fölös koleszterin felhalmozódik, és ún. plakkokat képez az érfalon, ami érelmeszesedéshez vezet (az érfal megkeményedik, veszít rugalmasságából), csökken a vér oxigénszállító kapacitása, felborul a hormonháztartás egyensúlya, és az is előfordul, hogy csökken a sejtek áteresztőképessége.

Magyarán nem az a lényeg, hogy nem kell koleszterin,mert kell, életfontos anyag, amit a szervezet megtermel, tehát úgy kell, hogy a szervezet által létrehozva és nem tápláléktől függővé téve, mert úgy már káros.
Mert ha telített zsírok kíséretében állati ételfogyasztással kerül be, az már káros a testnek a fentiek miatt. A TESTNEK NEM KELL EZ A KOLESZTERIN BEVITEL? MIVEL MAGA KÉPES ELŐÁLLÍTANI. EZ MEGINT CSAK A TÁPLÁLKOZÁSI HIBÁT BIZONYÍTJA, BIZONYÍTJA , HOGY MINDEN ÁLLATI TERMÉK BEVITEL NEMHOGY FELESLEGES, DE TESIDEGEN ÉS BETEGSÉG HORDOZÓ IS, A FELESLEGES KOLESZTERIN TARTALMUK ÁLATL IS TÖBBEK KÖZÖTT!!!

Oxalát és vesekő.

Akkor van baj és félnivalója az embernek, ha ásványi formában fogyasztoxalátot, vagy bármely más ásványi anyagot. Ásványosodást a hőkezelés okoz. Ha hőkezelt spenótot, vagy zöldet eszünk, akkor van félni való. De ha nyers a spenót, akkor az oxalát szerves kötésben van, ami vesét tisztít. És igen , szervetlenült ásványok keresik a kapcsolódást és kelátor hatást adnak, ezáltal rontják az ásváyni anyag felszívódást és beépülést, de mikor? Akkor , ha a hőkezeléssel szervetlenítettük ezeket. Mert ekkor már bünteti az emberi hülyeséget a természet az egyensúlytalansággal és a káosszal, mert az emberke megbontotta a természet törvényét. Nekem ez tűnik logikusnak, és nem pedig a hatféle oldalról megmagyarázott elcseszett testműködésünk miértjeinek téves magyarázatai. Ott van a jódhiányos cikk a honlapomon dettó ugyanez történik itt is.

A vesekő az egy szervetlenült anyag, csakúgy mint az erek elásványosodása és eltömődése. Ezeket a hőkezelt táplálkozás adja nekünk. Ugye milyen baráti dolog az ételeket hőkezelgetni, ugye milyen ártalmatlanok. Nem ezek gyilkosok az emberi testbe bekerülve.
Aki nyerset eszik, ilyen következményekkel soha sem szembesülhet, mivel nem eszik szervetlen ásványokat. Kő pedig csak azokból jöhet létre és érlerakódások. De azt remélem magad sem gondolod komolyan, hogy ez másként van, mert akkor miért nincs vesekövesség a természet növényevő lényein?

http://vibrantegeszseg.lapunk.hu/?modul=forum&a=7017

És ezt egy hagyományos dokinő írta le valamelyik szaklapba, onnan másoltam be.

Összességében én azt mondom, hogy ne sértsük a tojás,hús és tejtermelőket, hogy félnivalójuk messze nincs, mert ma még a 811 elenyésző kisebbség, és az,hogy mi nem élünk ezen produktumokkal, még nem rendíti meg ezen iparágakat. Mi fenntartjuk magunknak a szabad választás jogát, snem élünk a hagyományos társadalom hőkezelt és testidegen ételeivel még nyers formában sem.
A cél így tehát csak az lehet, hogy az,aki valamilyen betegségből keres kiutat, vagy éppen nem leli a hagyományos létben a helyét, vagy túlzott állatszeretet fűti stb, hogy ezen embereknek is mutassunk egy helyes alternatívát az életminőségre.
És hozzáteszem, hogy arról meg meg vagyok győződve, hogy nekünk van igazunk, de maradjon ez az én privát véleményem, s ki-ki döntse el mit szeretne.

:D :D :D :D :D :D :D :D
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2012. feb. 16., csüt. 20:54-kor.
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 16., csüt. 19:46

Suru asszem igazad van! -valóban nem jól fejeztem ki magam, kösz.
Arra gondoltam, hogyha valaki -ha törik ha szakad- mindenáron kitart egy bizonyos ügy mellett, és nem hajlandó változtatni még akkor sem ha már egyértelműen látszik, hogy nem (vagy mégsem úgy) működik.

A 811-hez meg csak annyit mondanék hogy: akkor hajrá! :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 16., csüt. 19:50

Gábor!
Meg ne halj nekünk vazze! -azt már nehéz lenne kimagyarázni. :roll: :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 16., csüt. 19:53

Iván -ami ezt a terjedelmes kis esszét illeti- látom nem tökőté! :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 16., csüt. 20:05

A másik, hogy nem a 811 szigorú, vagy azkéta dolog, hanem olyan távol került a testünk a helyes életétől, hogy egyrészt nem érzi benne jól magát, csak ha végig megy egy több éves következetes transzformáción. Miért nehéz elfogadni, hogy nekünk, akik már 6 éve nyomatjuk, ehhez idomultunk és már ez a jó nekünk. Én is harcoltam a hőkezeltekkel, és vesztettem sok csatát, tétova voltam, és gyakorló , csapongó, kifeküdtem a sok hülyeségemtől, és én is voltam táplálék narkós. De aztán kitartottam, mert azonnal tudtam ez az utam, és annak dacára, hogy nem éreztem egyensúlyt én sem , mégis mentem benne előre. Most meg már az enyém, és HOZZÁ IDOMULTAM.
Higyjük el ez így működik. A test meghajlik a következetes akaratnak.
Aki fealdja, mert nem érzi benne azonnal jól magát , az elszalasztja a vibrant lét élményét.

Ja, és mi az a nátha?

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 16., csüt. 20:06

Ratti!

Ezt már leírtuk, csak bemásoltam.

:D
smanag
Grafomán