80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 12., vas. 19:37

Világosság.
Valamikor, a régi időkben..., a Nagyvárad téren, a SOTE-ban volt dolgom. Nem operáltam, és engem sem operáltak. Nem doktoráltam, hanem egy videóssal találkoztam az alagsorban. Egy csomó hatalmas táblát láttam a folyosó oldalának támasztva. A leendő orvosok számára készült oktatótáblák hevertek ott. Azt tudnám ajánlani mindenkinek, hogy egy ilyen táblát nézzen meg. Ott szépen le van írva, hogyan megy a rántott hús a szájból a gyomorba, és a zsírok - zsírkupacot mutatva - hol és hogyan bomlanak le. Nem hiszem, hogy itt a neten, bárkinek gondja lenne azzal, hogy egy ilyen ábrát letöltsön. Jókat derültem azon a táblán. A jelenlegi orvoslás még mindig itt tart. Az ételek alatt a boltban kapható különféle szokványos ételeket értik. Szó szerint lehetetlen nyomon követni a táplálékok útját, mivel annyira bonyolult és szerteágazó folyamatról van szó. Általában el lehet mondani, hogy egy szerv hogyan működik, de minden ételféleség esetében teljesen más funkciók lépnek be és számos olyan esemény játszódik le, amit még csak modellezni sem lehet. Példa erre a máj működési modellje, amit azért volna lehetetlen elkészteni, mert csak egyetlen enzimfolyamat modellezéséhez is egy szobányi méretű modellt kéne készíteni. A tudomány még ma is csak tapogatózik az ember, vagy a biológiai lények működésére vonatkozóan. Bármilyen megdönthetetlen állítás csak humbug lehet. Mondtam a laborleletek dolgában is, hogy azok az átlagadatok milyen számítás alapján lettek meghatározva. Teljesen külön kellene kezelni a természetes, nyers ételek elkülönített (egyfajta növény, vagy bármilyen gyümölcs éhgyomorra való) fogyasztását követve az emésztés folyamatát, akkor talán megközelítenénk azt, ami a kérdésre adott válasz lehetne. Persze, én csak egy mezei laikus vagyok. De bárkit meg lehet kérdezni, hogy egyazon étel fogyasztása után ugyanazt érzik-e. Mert borítékolom, hogy mindenki mást fog érezni. Ugyanúgy, teljesen más is fog lejátszódni náluk. Ez még nem zárja ki azt, hogy az ember mindenhol egyformán viszonyul az egyes természetes ételfajtákhoz.
Egy nevet említek: dr. Bass. Ő mutatott rá arra, hogy a gyomor az elfogyasztott ételeket rétegezi, és a számára megfelelő sorrendben emészti. Nos, ez ugyebár afféle "átlagételekre" vonatkozó megfigyelés volt, amit a háborúban elesett katonák gyomrának vizsgálata során sikerült megtenni. Erre már Ferencsik is utalt, mikor azt mondta: "Néhány ember gyomra intelligensebb, mint ő maga..," dr. Bass által fémjelzett honlapon példák állnak arról, hogy ezek alapján mit, mivel lehet enni. Természetesen, számomra ezek a tanácsok hasonlóak a táplálkozási piramishoz.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 12., vas. 19:48

Annyit tennék még hozzá, hogy az imént megettem 2 körtét és egy almát. Ugyanez a manőver 1 évvel ezelőtt, talán egy heves bélmozgással járó sokk formájában játszódott volna le. Ma viszont bepakoltam őket és itt vagyok. Semmi görcs. Az ember rengeteget képes változni, és ezek a változások is borzasztóan bonyolult formában történnek mindenkinél. Egy dolog tudja valamelyest mederben tartani ezeket: a következetes, rendszeres azonos ételeket tartalmazó, azonos időben történő étkezés. De, amit fentebb írtam, az energiaszint és az igénybevétel napról-napra más és más. Ugyanúgy a hormonszint és ezzel együtt az enzimszint is. Ugyebár a test saját enzimjei, és az ételek enzimjei egyszerre vannak jelen. Ezek mennyisége és milyensége véletlenszerű, számos, állandóan változó, hullámzó hatás és reakció függvényében.
Ajánlom az Enzimtáplálkozás c. könyvet, ami talán közelebb visz a témához. A bolygók ránk való hatását még nem is említettem...
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: István » 2012. feb. 12., vas. 21:12

Szia Luxb!
Az a véleményem,hogy az oldalon lévők és a látogatók 99% -a nem ismeri az emésztés menetét. Pedig ez a lényege a dolognak. Megpróbálnak elbeszélni, ködösíteni, félremagyarázni, mint a politikusok, ezért nem jutunk előre. Pedig a téma mindenkit érdekelne. Olyan részletességig kell megtenni, ami a megértéshez szükséges/ enzimek, hormonok, savak, emésztőszervek/ Ezzel is lehet igazolni a 811 létjogosultságát.
Lássuk!
István
Néha írogat

Hsz: 42

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 13., hétf. 8:20

Kedves István!

Ez nem bla,-bla. Ez kell a megértéshez. Az ember emésztése és testbiológiai működése számos egészségügyi könyvben és web oldalon olvasható, ezek adott dolgok. Ezt bárki előveheti és elemezgetheti. Persze nem hőkezelő mindenevő szemmel kell értelmezni ezeket, mert a mai orvostudomány hőkezelő mindenevőnek szereti az embert beállítani, csakhogy az a hőkezelt világban élő emberre érvényes, mert a nyers világban az emberi mindenvés már egyáltalán nem lenne kellemes és ízletes dolog. Ezért fontos megérteni, hogy miért kell olyan ételeket enni, ami nekünk rendelt, és miért ezek a nekünk rendelt ételek. Meg kell nézni, hogy ezen ételek sajátságai, hogy hatnak a testkémiánkra, és hogy hatnak más ételek, és akkor megértjük, melyik a számunkra helyes étrend.
Ha megértjük, hogy CSAK nyers ételeket szabadna enni, és csakis eszközök nélkül, a saját képességünkre hagyatkozva ezen ételek beszerzését, akkor rövid úton helyre tudnánk tenni az étkezésünk, mert senki se szeretne a tehenet becserkészve szopni a tőgyéből egy kis tejet, vagy az élő malackát az erdőben becserkészve, szétmarcangolva jóízűen eszegetni, vagy száraz, szúrós pelyvájú gabonákat ropogtatni pattogatott kuki módjára a búzamezőkön. Mert ha Danonínó, vagy aktimel, somlói galuska vagy karaj, vagy hamburger, vagy túrós tészta, gulyásleves, pizza képében teszik az asztalunkra készen, az számomra nem kétséges, hogy nem lehet az ember TERMÉSZETES útja. Hogy az ember kulináris mindenevőnek kikiáltotta magát 500 ezer éve és egy folyamatban bevezette mára szinte teljes processed életet életébe, az sajnos még nem tette erre az életre alkalmassá, egyáltalán nem lett ez jó neki, hanem csakis rossz lett neki, mert ezt a degeneratív betegségek mind a mai napig tartó megléte mind-mind bizonyítja. És az se helyes gondolkodás, ha egészségtudatos mindenevőként a mellünket veregetjük, hogy a nyers vegyes és hőkézelt étrend masszája milyen egészséges számomra, mert követem a vegyes étrend egészségi bibliáját, és sok nyers zöldséget és gyümit eszem. A kevert posvány ugyanúgy betegít, persze a hatást tompítják a helyes testbiológiai ételek, de az elkerűlhetetlent nem tudják megakadályozni.
Ha valaki megtanul végre csak NYERSBEN gondolkodni, az megérti mi az ember igazi útja.
És rávezetődik, hogy mik adják az ember számára az igazi, testmészetes, és egyúttal ideális kulináris élvezetét, mely egy más testbeli, egészen más, és sokkal élvezetesebb táplálkozási kielégülés, mint a hőkezelt és testidegen ételeken megtalálni a táplálkozási kielégülésünket. Lehet filózni és elemezni testkémiai működésekről, de ha végigmegyünk ezeken, és a józan parasztit használva összehasonlítunk étrendek hatásait az emésztésünk működésére, már akkor is ordítanak a válaszok, még akkor is, ha semmi táplálkozási ismereteink nincsenek. Ugyanis az emberi testbiológia csakis a saját NYERS ételeinek megemésztését képes hatékonyan elvégezni. Se nem hőkezelt, se nem testidegen ételeket nem emésztünk jól, és ez egyúttal mérgező anyagok keletkezését is adja a rendszernek ami, a táplálkozási mérgezés végül is az oka a testi degenerációnknak.

Kérdésem. Ugyan mit kéne enni NYERSEN A SAJÁT KÉPESSÉGEINKRE HAGYATKOZVA, ESZKÖZÖK NÉLKÜL SZÁMUNKRA IS BESZEREZHETŐ FORMÁBAN???
Ha végigmegyünk a nyers lehetőségeken akkor nem marad más ízletes és kielégítő lehetőségünk mint a 811.
Mert semelyik lénynek NEM létezik a hőkezeklt étel. EZEKET felejtsük már el egyszer és mindenkorra, ha jót akarunk magunknak.

A malacka és a hangya sem elemzi, az emésztését csak teszi a NYERS dolgát.

Vagy gondoljuk az ember ezen élők felett ál a táplálkozás természeti vastörvényeinek rá nézve is kötelező voltát tekintve? Miért gondolhatjuk ezt, hogy egy tollvonással megszegjük a természeti törvényeket, hogy az számunkra üdvözítő. Pont az a gond, hogy mára az ember szinte az összes természeti törvényt megszeg és ezzel súlyos vészhelyzetbe hozta a teljes földi ökoszisztémát. Nem csak a táplálkozás természeti vastörvénye felé képzeli magát az ember. Miért gondoljuk, hogy bármit is ki kell találni, kreálni, vagy hozzá adni ahhoz, mint amit a természet készen ad nekünk. Semelyik fajnak nem ez a dolga, ez se nem probléma, se nem feladat, hanem egyszerű ADOTTSÁG, amit csak ki kéne aknáznunk.
Az a helyzet, hogy a lényekkel egy szinten van az ember és nem felettük, egy tehén, egy hangya ugyanolyan indivídum, érez, szeret, hisz, étkezik, alszik, és élvezi a létet.

Az élet egyszerű.
Azt kell ennünk, ami a természetben fellelhető számunkra könnyen beszerezhető, nyers és ízletes dolog. Természetesen túlhaladva a saját szélességi körünk lehetőségein, mivel, mi meleg égöves élőlények vagyunk, és meg kell teremteni a kis trópusunkat a lakóhelyünkön a lehetőségeinkhez, és adottságainkhoz mérten.

De ha gondoljuk végig lehet menni az emberi emésztésen, az emésztő enzimeken, és a testüregi emésztéseken. És azt fogjuk látni, hogy azok a gyümik és a zöldek megemésztésére a legalkalmasabbak.

A hagyományos orvostudomány marketingolja a gyümiket és zöldségeket a legegészségesebb ételkategóriák közé. Ez is önmagában mindent elmond. A baj, hogy nem tudunk még csak ezekben gondolkodni, azt hisszük, hogy húst és egyébb testidegeneket is enni kell ahhoz, hogy az ember egészséges legyen. Csakhogy az embert ezek megbetegítik, és a valódi egészség csak ezek nélkül lehetséges egy más testben élve.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 13., hétf. 8:20

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 13., hétf. 8:51

István írta:Szia Luxb!
Az a véleményem,hogy az oldalon lévők és a látogatók 99% -a nem ismeri az emésztés menetét. Pedig ez a lényege a dolognak. Megpróbálnak elbeszélni, ködösíteni, félremagyarázni, mint a politikusok, ezért nem jutunk előre. Pedig a téma mindenkit érdekelne. Olyan részletességig kell megtenni, ami a megértéshez szükséges/ enzimek, hormonok, savak, emésztőszervek/ Ezzel is lehet igazolni a 811 létjogosultságát.
Lássuk!

mindig kicsit megmosolyogva olvasom hurrá megtudtam enni 1 körtét 1 almával,mikor 10 körtét tudtam megenni 20 almával lenne a hír érték Gabi bá:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 13., hétf. 8:51

borcsok1 írta:
István írta:Szia Luxb!
Lássuk!

mindig kicsit megmosolyogva olvasom hurrá megtudtam enni 1 körtét 1 almával,mikor 10 körtét tudtam megenni 20 almával lenne a hír érték Gabi bá:)

Elcsúszot az idézet Gabi bá írására reagáltam természetesen:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: István » 2012. feb. 13., hétf. 10:35

Szia Borcsok1!
Látom te is gondolkozol, én szintén ezt teszem és még az egészségre sem ártalmas. Soha nem hiszek el senkinek semmit, igyekszem körbejárni a témát. Mivel az egészség romlásom miatt /ami részben a nyers és leszűkített, étkezés következménye/,felmerült egy csomó kérdés. Ezért javasoltam vizsgáljuk meg az emésztőrendszert, mert ott van a nagy lényeg.valamint ebből mindenki tanulhat! Nem kisebb dologról mint a saját testünkről van szó. Hát igen, ha valaki megtud enni egy körtét mint nyers evő, számomra is elgondolkoztató. Az itt a baj, hogy megy a ködösítés,az emberi anatómiát félretéve, és én ezt nem szeretem.
István
Néha írogat

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 13., hétf. 11:10

"vizsgáljuk meg az emésztőrendszert, mert ott van a nagy lényeg"

Miért nem inkább azt vizsgálod, ami az emésztésért felel? Az emésztés tudattalan folyamat. Csak addig fordítasz figyelmet a kajára, amíg elkészíted, megrágod, ízleled. Azután lenyeled, és elfeledkezel róla, onnantól nem foglalkozol vele többé. Nem te emésztesz. Még csak tudatában sem vagy. Az emésztés mögött viszont mégis csak kell lennie valaminek, ami azt irányítja, és amire te azt rábízod. A halott test -bár az emésztőrendszer továbbra is ott van benne- mégsem képes emészteni, mert pont az az információ hiányzik, ami az emésztésért felel, és energiát ad neki.
Nem lenne értelmesebb az információval, és annak forrásával foglalkozni?
Mi felel az emésztésért? Fejtsd meg ezt, és mindent megfejtettél! :)
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 13., hétf. 12:26

Szia Laci!
Nem értem az okfejtésedet. Nem az volt a lényeg, hogy 2 körte, meg egy alma, hanem az, hogy előtte 1 évvel, még ez sem ment volna. Vagyis valami változott. És vajon miért nem változott az előtte levő 5-10 évben, és miért változott most ebben az 1 évben? Én ezt tekintem gondolkodásnak. Valami plusz kell, hogy legyen, amiért már ez is lehetséges. Egyébként pedig semmi értelme 10 körtét megenni, ha az ember gyomra éppen a 2 körte és egy alma befogadására méretezett. Az már más dolog, hogy az ember megeszik 3 körtét, aztán szedi a fáról a többit, később megint megeszik 3-at és így tovább. A 10 körte feleslegesen sok. Sőt: sokk!! Erre minden normális test nemet mondana. Lehet azonban, hogy ha az ember közben egy kis zsenge levelet, mondjuk bok choit rágcsál, azzal már tökéletes volna. Amióta megkóstoltam egyfolytában vágyom rá..
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 13., hétf. 12:39

Kedves István!
Próbáljon meg magokat csíráztatni. Mondjuk zöld mungóbabot. Vagy görögszénát. Mindkettő nagyon könnyen csírázik. A bioboltokban nagyobb csomagokban kell venni, mert a kicsi túl drága és kevés.1 nap áztatás - átmosás - leszűrve jénai tálba rakni, és naponta 1-3x átmosni. 4 nap alatt fogyasztható. Ezen nem lesz hiányérzete. Jó volna még a napraforgó, de mondja meg valaki, hogy a madaraknak árusított mag nem vegyszeres-e! Az is jól csírázik, bár macerás leszedegetni a héját. Ez azonban nem lenne baj, ha nem ártana egyébként. Jó lenne még a repcecsíra is, de az elég kényes. Egyszer sikerült, és azután többször megbüdösödött. Nagyon kritikus az áztatási ideje. Meg kell nézni valahol, hogy pontosan mennyi. De, ha tiszta, nagyon finom és értékes. A Rebiolnál kapható a mag is.
Ajánlom továbbra is, hogy az emésztőrendszer ügyében kutasson a neten! Egyént pedig már többször idéztem azt a vizsgálatot, amit Kanadában végeztek idős, egyedülálló embereken, akik sok esetben csak kekszen, vagy kenyéren és teán éltek. Emellett nem hiányzott semmi a szervezetükből. Akkor viszont, ha mi nyers zöldeken élünk, rengeteg tápanyagot veszünk fel. Az a véleményem, hogy érdemes Ivánt megérteni, mivel valóban a szervezetünknek gyökeresen át kell alakulnia ahhoz képest, amilyen évtizedekig volt. A változás talán nem is követhető semmilyen műszerrel. Bár azért sokféle faktor teljesen más lehet. Az eredmény csak a "kimenetnél" jelentkezik. (Energia, közérzet, arckifejezés)
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 13., hétf. 12:39

Szia Stoner!

Három dolog van itt:
1. kaja, amit megemésztesz
2. emésztőrendszer
3. maga az emésztés folyamata.

Valamiért most meg bírod emészteni ugyanazt (1), ugyanazzal az emésztőrendszerrel (2). Ha a kaja (1) és az emésztőrendszer (2) sem változott, akkor mi változott? Valami, ami ezek mögött van (3)... Ha az emésztési folyamatod (3) változott, akkor valami olyan változott meg, ami magáért a folyamatért felelős (vagyis az információ).

A változást mindig ott kell vizsgálni, ahol az végbement, és nem ott, ahol nem változott semmi.
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 13., hétf. 13:41

Most tettem fel:
http://kovigabor.tulelo.hu//index.php?o ... 8&Itemid=1

Ne ijedjetek meg a vércsoportos résztől. Még ma is vannak sokan, aki komolyan veszik és hasznukra válik. Inkább figyeljetek a szellemi üzenetére.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 13., hétf. 13:52

Arctic!
Ha visszagondolsz a radiesztéziás írásaimra, onnan rájöhetsz, hogy az egész világ az információ körül forog. Ebben az esetben az étel erős bioenergiája(?), vagyis az étel életinformációja az, ami már nem sérült, és ez a tiszta, egyenes, ha úgy tetszik nem modulált, interferenciákkal lerontott, minden egyes ételre és a testre egyformán ráhangolt rezgés. Ez a rezgés idővel áthatja a testet, lelket, szellemet. Ezt nevezheted, ha akarod Isteni áldásnak. Áldás nélkül, tönkretett, szétzilált, töredezett rezgések nem hoznak létre finoman hangolt testet. Ennek a analógiája a 440-es, vagy 442-es, esetleg még magasabb A hang. Az ember talán a 440-es rezgést találja alapvetőnek, eredtinek. Bár nem ismerem a zenei hangok, az akusztika történetét teljesen. Csak Pytagoras-ig és nagyon hézagosan. Lehet, hogy ő már meghatározta a zenei hangok eredeti, természetbeli rezgésszámát. Ha most a jelenlegi technika ezt semmibe akarja venni, akkor nagy kárt tesz. Persze, lehet, hogy a hasonlat nem állja meg a helyét, de párhuzamnak jó.

Ugyebár van zeneterápia, ami a hangokkal gyógyít. Sok tibeti hangszer van, ami erre alkalmas... sokak szerint.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: István » 2012. feb. 13., hétf. 15:03

Szia Arctic!
Úgy gondolom továbbra is, hogy először ismerjük meg a fizikai testben lejátszódó, emésztési folyamatokat, a tisztánlátás érdekében. Utána foglalkozhatunk az információval és eredetével.
Tudod az ember már csak ilyen földhözragadt
István
Néha írogat

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10