80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2011. dec. 24., szomb. 12:54

Generálok melletti változatosságnak.
Lidl-be van friss licsi. Mangót keressük, ha kapni jókat. Gránátalma is olcsó a marketekbe. A friss gránátalma elixír. Khakikat is kapni. Grapefruittal vadítsuk a zöld lecsót.
Szintén mehet bele citrom is, ad neki egy pikáns, friss ízt. Érett sárga citrom a jó. Mindenben az érett a jó, a zöldbe meg a zsenge, ott fordított a képlet.
Parikat még kapni, ilyenkor már a minőséget vegyük. Avokádót ehetünk minden másnap, harmadnap egyet-egyet. Ananászt is vadászhatunk jókat, az édes fajtákat keressük, a kaka illatút, ízűt hanyagoljuk. Kivik is vannak jók, aranykivi is van, ami sárga színű.
Csipkepépet együk napi szinten indítónak naranccsal, a narancs belét együk meg hozzá. Én egész télen ezzel nyitok szinte. Aki erdő mellett lakiig szedhet galagonyát is. Naspolyának kapjuk el még a végét, utána csak jövőre élvezhetjük. Ha nincs csipke, mehet naranccsal a naspolyapép is.
Érleljük utó még a gyümiket papírzacskóba radiátoron.
A banánt is a radiátoron pöttyösre érlelhetjük 1-2 nap alatt.
Spenótot még kaphatunk. Endíviát kapni a Lidl-be. Szárzellereket is kapni. Karfiolrózsát ehetjük. Ha már nem lesz spenót lehet kis brokkolit enni, és kell kezdeni a kelkáposzta levét kinyerni. Kínai kel most már van, úgy ehetjük, mint a hamburgert. Uborkák vannak, Spárba jobb a minősége, mint általában mindennek.
Nagydobosi sütőtök is van. Datolyákat lehet venni. A kereskedelemben kapható tálcásak azok megsütöttek. Csak a bio jó ebbe, vagy ellenőrzött, nyers beszerzés. Bioba 2 fajta van, a sima, és a király. A király az nagyon finom, egész más íze van, krémes, aromás, de az ára brutális. Ma vettem simát.
Hetente 1 szer elég enni egy kis datolyát.
Napraforgó csirát csinálhatjuk, madárszottyi erre tökéletesen jó alapanyag.
Madarakat etessük.
BRUTÁLIS FEHÉRJE KOMPLEXEK:
-olajos mag, csonthéjasok+hüvelyes csíra (mangó bab, lednek, csicseri, borsó, lencsék)
-zöldek+olajos magok, magcsírák, csonthéjasok
-tökmag önmagába is, és kendermag

Párosításra figyeljünk, durva hibákat ne vétsünk, hasonló jellegűeket ehetjük közel.

Bő, változatos gyümi és zöld.
VE.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2011. dec. 24., szomb. 13:02

Sosem eszem főtteket és testidegeneket. Soha sem vagyok beteg.
Kizárólag ideálisan étkezem, ezért a testem ideálisan működik.
Azért nem vagyok soha beteg, mert soha sem eszem főtteket és testidegeneket.
Azért betegszünk meg , mert nem eszünk helyesen.
Kizárólag ideálisan étkezem, ezért a testem csakis ideálisan működhet.

Nátha? Nem tudom már mi az.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Suru » 2011. dec. 24., szomb. 15:23

Mindenkinek Boldog karácsonyt kívánok!
Legyen békés,csendes,meghitt az ünnepetek!
Suru
Suru
Néha írogat

Hsz: 25

HozzászólásSzerző: Stoner » 2011. dec. 24., szomb. 17:23

Üdv!
Megvolt a karácsonyi ebéd... Mint a tegnapi és a holnapi.. Tök unalom és tök jó. De kamarában masszíroztuk egymást és ez megért mindent. Akár aranyat is. Mikor ketten gyúrják a hátadat sztereóban... Azt ki kell próbálni! Felejthetetlen..!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Stoner 2011. dec. 28., szer. 19:52-kor.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2011. dec. 24., szomb. 17:46

Stoner írta:Üdv!
Megvolt a karácsonyi ebéd... Mint a tegnapi és a holnapi.. Tök unalom és tök jó. De kamarában masszíroztuk egymást és ez megért mindent. Akár aranyat is. Mikor ketten gyúrjáka hátadat sztereóban... Azt ki kell próbálni! Felejthetetlen..!

jobb ha az aszony gyúrja nem Gabi bá monóba?:)bár ha hölgyek vettek kezelésbe az más)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Arctic » 2011. dec. 28., szer. 8:37

smanag írta:Sosem eszem főtteket és testidegeneket. Soha sem vagyok beteg.
Azért nem vagyok soha beteg, mert soha sem eszem főtteket és testidegeneket.

Mindennap eszem főtteket és testidegeneket. Soha sem vagyok beteg.
Azért nem vagyok soha beteg, mert mindennap eszem főtteket és testidegeneket.

:lol:

No persze nem azért nem vagyok beteg, mert eszem főtteket, csak a mondóka kedvéért jött ki így.
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: RAtti » 2011. dec. 28., szer. 12:24

" ...áppááá!!!... ...ápá kezdődik!..." :evil_lol:
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Arctic » 2011. dec. 28., szer. 14:29

Vége a karinak, meg a szeretetnek, vissza a csatatérre! :P :lol:
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: Stoner » 2011. dec. 28., szer. 20:09

Csak ideálisan étkezem. Most nem tudom, mi a nátha és más betegség. Ezelőtt, mikor még szuperkenyeret (is) ettem, nagy ritkán, de náthás voltam. 3 nappal múlt 1 éve, hogy már ezt sem teszem és azóta nem volt semmiféle náthám. Azelőtt 21 évig minden évben 1-2 alkalommal voltam 3 napos náthában. Összesen 2x voltam 1 hetes influenzában, melyekből "gyógyszer" nélkül gyógyultam.
MIkor még "egészségesen", (22 évvel ezelőttig) vagyis egyes eszkimók szerint úgy, szerintem meg betegségokozó vegyes katyvaszt ettem étel helyett, minden évben számtalan esetben voltam náthás, emésztési rendellenességeim, ki tudja mennyi ismeretlen eredetű fájdalmam, lázam, "fertőzésem", vérnyomás és szívproblémám volt. Közben igen "jól" éreztem magam, a (tág) bőrömben, fogaim véreztek és akkor kezdtek mozogni, mikor végül hátraarcot csináltam, és ma már - egyesek szerint - egészségtelenül, de betegségek és kövérség nélkül, kösz, jól vagyok, bár sajnos fogaimat elvesztettem és éppen kifelé osonok az autoimmun RA-ból. Boldog virslievést és durrogtatást kívánok azoknak, akik ettől lesznek boldogabbak (?) mint én...! De, hogy ki boldogul meg előbb... - egyáltalán nem számít. Senki se vonjon le messzemenő következtetést a végeredményből!
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2011. dec. 29., csüt. 14:59

Stoner írta:Csak ideálisan étkezem. Most nem tudom, mi a nátha és más betegség. Ezelőtt, mikor még szuperkenyeret (is) ettem, nagy ritkán, de náthás voltam. 3 nappal múlt 1 éve, hogy már ezt sem teszem és azóta nem volt semmiféle náthám. Azelőtt 21 évig minden évben 1-2 alkalommal voltam 3 napos náthában. Összesen 2x voltam 1 hetes influenzában, melyekből "gyógyszer" nélkül gyógyultam.
MIkor még "egészségesen", (22 évvel ezelőttig) vagyis egyes eszkimók szerint úgy, szerintem meg betegségokozó vegyes katyvaszt ettem étel helyett, minden évben számtalan esetben voltam náthás, emésztési rendellenességeim, ki tudja mennyi ismeretlen eredetű fájdalmam, lázam, "fertőzésem", vérnyomás és szívproblémám volt. Közben igen "jól" éreztem magam, a (tág) bőrömben, fogaim véreztek és akkor kezdtek mozogni, mikor végül hátraarcot csináltam, és ma már - egyesek szerint - egészségtelenül, de betegségek és kövérség nélkül, kösz, jól vagyok, bár sajnos fogaimat elvesztettem és éppen kifelé osonok az autoimmun RA-ból. Boldog virslievést és durrogtatást kívánok azoknak, akik ettől lesznek boldogabbak (?) mint én...! De, hogy ki boldogul meg előbb... - egyáltalán nem számít. Senki se vonjon le messzemenő következtetést a végeredményből!

Mivel az időnek csak ebben az emberi milliőben van egyáltalán szerepe,így elég mindegy ,hogy ki mikor meddig stb stb:)
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2011. dec. 29., csüt. 15:38

Mango a Tescoba 270.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2011. dec. 29., csüt. 16:33

smanag írta:Mango a Tescoba 270.

Sajna én csak buzi mangót ettem magyarországon, asszony volt Londonba ott olyan mangót ettek hogy fel is hívott egyből mint a mese!
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2011. dec. 29., csüt. 19:56

Én már többször ettem k... jó mangókat. :D -nemrég írtam is róla.

Szerintem ha vidéken ki lehet fogni akkor a fővárosban is. -inkább már csak az ár a kérdés. :roll: -a nagyok általában jobbak, meg persze várjuk meg még beérik.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. jan. 1., vas. 12:14

Ha lehet választani: Mankó vagy mangó, akkor én is inkább az utóbbira szavazok.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. jan. 1., vas. 12:16

BUÉK!
smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10