Magyarnak lenni - népesedés

általános, más témához nem köthető témák

Magyarnak lenni - népesedés

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. okt. 22., szomb. 17:14

Dátum: 2006. szeptember 30. szombat, 01:15 Küldte: nawesh

Furcsa egy nemzet vagyunk mi – magyarok. Éljük az életünket, torzsalkodunk, miközben géniuszok sokasága született közöttünk. Pesszimista nemzet vagyunk. Vagy mégsem?Vajon érdem magyarnak lenni? Vagy állapot?


Bizonyos, hogy semmi sem véletlen. Te, Én, Ő nem véletlenül születtünk magyarnak. Karmáink szövevénye addig tekergett, míg ebben az életünkben magyarként kell helytállnunk. Végezni feladatainkat. Tenni a dolgunkat.


1956-ban a magyarság hetekig, hónapokig a világ közepe volt. Egy nép, aki (sikertelenül) megpróbálta lerázni magáról a zsarnokság rabigáját. S mi történik? El kell telnie félszáz esztendőnek, hogy újra a világsajtó elején legyünk: tüntetésekkel, infantilis vezetőkkel, arroganciával, szenvedéssel…


Vajon mennyi ÉLET-erős nép a magyar?


Sokáig (és sokan ma is) azt tanulják/tanultuk történelemből, hogy a Honfoglalás nem más volt, mint egy besenyők által üldözött nép fékevesztett menekülése a Vereckei-hágón át a Kárpát-medencébe. Vajon egy vert sereg hogyan lett volna képes elfoglalni az egész Kárpát-medence területét? Vajon egy vert nép hogyan lett volna képes a következő évszázadban kalandozásaival rettegésben tartani egész Európát?


Azt mondják, a kalandozások célja (a Balkántól Germániáig, Frankhontól Hispániáig) nem a haszonzerzés volt. A kalandozó (?) magyarok kerestek valamit. Egy szakrális koronát…


Krisztus után 895-ben a magyarság hon(vissza)foglalta a Kárpát-medencét. Itt találta a hunok maradékait (a székelyeket), az avarok maradékait. A beköltözők száma ekkoriban kb. fél millió fő lehetett. Jelenleg kb. 11-12 millió magyar származású ember él a Kárpát-medencében. Ez kb. 24-szeres népességnövekedés 1100 esztendő alatt.


A mai Franciaország területén például a IX. században 7 000 000 ember élt és ma mindössze 58 000 000 embert lehet találni Frank honban. Ez alig 8,5 szeres növekedést jelent.


Vagyis a sorozatos pusztítások (tatárjárás, törökök, állandó háborúk) ellenére is hatalmas élni akarás van ebben a népben.


S persze felmerül a kérdés, mitől magyar a magyar? Hiszen számtalan bevándorlót befogadott az évszázadok során (németeket, szlovákokat, kunokat, jászokat, besenyőket), akik magyarrá váltak. Ha genetikailag nem is, de szívükben mindenképpen.


S mit látunk manapság: életellenes, gyermekellenes hangulatot. Ahol egyre kevésbé érték a gyermek, maga az élet. Ahol csökken az átlagéletkor, ahol csökkennek a ma születettek életesélyei. A Kárpát-medence igazi bio éléstára lehetne egész Európának. Ahonnan százmilliókat el lehetne látni tiszta, egészséges élelmiszerrel. Persze ezért tennünk is kell/ene valamit.


Jelenleg 6,5 milliárdan élünk a Földön. Magyarok csak annyian, mint egy nagyobb kínai, vagy indiai városban. Nem is beszélve a húszmilliós Mexikóvárosról.


Lehet, naív vagyok, de a magyarságnak csak úgy van esélye a globalizált 3. évezredben, ha az egészséget, a családot, és Istent, legfőképpen istent helyezi előtérbe.


Nawesh
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Csevegés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron