80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 26., vas. 19:05

Szia Ratti!

Honnan vetted az említett számítást? Az izomszövet természetes szerves anyagokból áll, fehérje, zsír, szénhidrát stb. A különféle szervek eltérnek némiképp a szervesanyag tartalmukban, de az nem azt jelenti ha izomra akarunk hízni akkor többletfehérjét igényelünk. Illetve közvettetten igaz, mert iromépítéshez izomstimuláció, azaz mozgás kell. A mozgás= több energiaigény= több tápanyag(gyümölcs)= több fehérje bevitel, de nem csak a fehérjebevitel nő meg , hanem arányosan vele minden együtt. Tehát az arányokat továbbra is megtartjuk(811), csak többletkalóriát viszünk be.
Szóval a könyvben ezeket Graham leírja 223/ 194/, ezeknél én sem tudom jobban leírni.
Konkrét kérdésedre azt tudnám javasolni, hogy ha úgy érzed, hogy 2000 körüli kalórián jól érzed magad , jól esik a sport, egyensúlyban vagy, és főleg ilyen kalórián is tartod a súlyod(ez a mérvadó) , akkor ekörül vigyél be. Valóban jobb az energiahasznosítás, napi 2-3 banán többlet komoly energiatöbbletet adhat a sportoláshoz, nem kell több ezer többlet kcal-ban gondolkodni. Addíg működik a dolog, ha a súlyod tartani tudod ezen a kalórián. Ahhoz azonban hogy növeld a súlyodat izomtömeg építéssel szerintem kicsit több energia kell, de nem kell drámaira gondolni, 2-3 (200-270 kcal) banán, vagy annag megfelelő plusztöbblet gyümölcs elég szerintem. Graham a könyvben leírja az izomtömeg növeléséhez az erősítő gyakorlatokból 4 sorazat 1-5 ismétlessel szükségesek. Izmot az épít, s a napi 100-200 kcalt töbletbevitelt ilyen gyakorlatokra kell fordítani. Én futok, ez nem izomnövelő, nem is célom vele, itt az állóképesség és edzettség a lényeg, de mindenkinél más a cél a testedzéssel, nálad az izomépítés, ez esetben másként kell edzeni. De a célhoz vezető út mindenhol egységes, izomstimuláció , vagyis edzés eredményez akár izomnövekedést, akát szikár izmokat adó kitartást. És ehez a legjobb üzemanyag a többlet gyümölcsbevitel, ezek adják a legegészségesebb vibrant izmokat s nem a fehérjeporokon állati fehérjén felfújt beteg, szakadó, kevésbé tartós , elzsírosodott, magas víztartalmú izmok. Egy vibrant egészséges izomszövet az épp olyan felsőbbrendű, mint maga az egész vibrant test többi állománya, mégha sok esetben nem olyan látványos méretében, mint az előbbi felfújt izom, mégis erősebb, kitartóbb, rugalmasabb, tisztább.

Hogy fázós vagy az természetes átmeneti fázisban, mert még a hőközpontod nem működik rendesen, a főtteken kikapcsolt. A vérkeringésed sem vibrant még, tovább kell tisztulnod.
Viszont az sem jó, ha a fázósság tartós, sőt semmilyen tartós diszharmónia nem jó. A lényeg, hogy akkor még a tempón lassítani kell, s bekapni egy ki olajos magot vagy avokádót, ezek felmelegítenek. :D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. ápr. 26., vas. 19:31

Nemtudom miért, de mostanában nagyon sokat kívánok enni, pedig sokszor a kellő mozgás is elmarad :?
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: RAtti » 2009. ápr. 26., vas. 20:50

Helló Iván!

Egy kicsit szerintem félreértettél, pillanatig sem gondolom, hogy több fehérjére lenne szükség -főleg nem ilyen mesterséges izolátumokra- csak a kalória miatt részleteztem az izom körülbelüli összetételét. Tudom, hogy az arányok megtartásával kell a kalóriát növelni. Sok helyen ajánlanak a szinten tartáson felül nagyon magas plusz bevitelt, ezért is voltam kíváncsi a véleményedre. Ezzel a napi 2 banánnal én is tökéletesen egyetértek, csak az olyan 500-700kcal pluszoknak nem látom a lényegét. -lehet, hogy biztos ami biztos alapon ajánlják, bár szerintem ennek nagy része zsír lesz. Amúgy nagyrészt a saját számításom, bár Graham is ír hasonlót a könyvben de az testzsírral kapcsolatos (196 o.)

Nem lettem fázósabb, sőt! :D -csak akkor tapasztaltam ilyent, mikor jól túlettem magam (próba képen)

Kösz a kimerítő választ! Az általad ajánlott napi 2 plusz banán nekem pont jó hír! :)

Jó éjszakát mindenkinek!

Atti :)
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 27., hétf. 6:33

Szia RAtti!
Graham is edzésenként 400-800Kcal többletet ír plusszba. De legjobb, ha kipróbálod, mennyitől fejlődsz. Azért gondolom sporttevékenyéségtől is függ ez a mennyiség... Azt sem hinném, hogy ha több gyümit viszel be, az többlet zsírt jelent majd, hiszen ez nem összetett ch. Egy kimerítő edzés sztem simán igényel 4-500Kcal plusszt, de ez csak az én véleményem. Próba,szerencse.
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: RAtti » 2009. ápr. 27., hétf. 7:33

Jó reggelt Arctic!

Kösz a reagálást!

A 2000 körüli kalóriába már beleszámoltam az edzésekhez szűkséges plusz energiát is, és így pont tartom a súlyom. Én csak arra lennék kíváncsi, hogy EZEN FELÜL! hány plusz kcal szűkséges havi kb. 1 kg izom építéséhez.
Amúgy azt gondolnám hogy a ledolgozatlan fölös kalóriát nagy valószínűséggel zsírként raktározza a szervezet. -de biztos nem olyan mértékben mintha főtteket ennénk.
A neten láttam Victória Boutenko-ról és a lányáról szerintem elég friss képeket és elnézést, hogy ezt mondom de elég jó súlyúnak tűntek. -lehet, hogy több zsírt esznek a kelleténél. -nem tudom :roll: Bocs ha nem így van!

Szia!
Atti
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2009. ápr. 27., hétf. 8:16

Még csak annyit az előbbihez, hogy a természetben élő állatok is próbálnak egy kis zsírt felhalmozni a szűkösebb időszak (tél, aszály) beállta előtt, még ha csak füvön élnek akkor is. -ez genetikailag bennük ill. bennünk lehet. Őket aztán a természet "lefogyasztja".
Nekünk embereknek télen sincs a kajára gondunk, így magunknak kell ezt kordában tartani. -szerintem :) Ezért gondolom, hogy akár a gyümiből is ha túl sok, lehet zsír.- sajna :(

További szép napot! :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 27., hétf. 8:23

Sziasztok!

Arctic jól mondja sporttevékenység a sportolás fajtájától intenzitásától edzésenként 400-800 kcal többletet jelent. azért nem többet és nem annyit mint amit a mindenevőknek ajánlanak, mert lényegesen jobb az energia felhasználás és hasznosulás a 811 nyersevőnél mint egy mindenevőnél ahol az égés szennyezettebb, mert energia kell a nehéz ételek emésztéséhez és a nagyobb méregtelenítéshez, így fajlagosan az energiamérleg rosszabb, s így több energia kell.
Ezért csalóka, ha megnézünk egy mindenevőnek ajánlott energiaigényt pl 1 óra futásra 1000kcal.

A szénhidrátok jelentik szervezetünk számára az elsődleges energiaforrást. Legfőbb szénhidrátraktáraink:

A vér ("leesett a vércukrom")
Az izom ( izomglikogén )
A máj
Ebből következik, hogy ebből kell folyamatosan rendelkezésre állni, hogy a napi tevékenységekhez elég energiánk legyen.

A többlet gyümölcscukor ugyanúgy zsírpárnát ad , ha nincs elégetve a derékon, tokán , hason, a test ide raktároz el leginkább. Energia nem vész el itt sem csak átalakul. Ez azonban egészséges, tiszta, könnyen mobilizálható zsírszövet, össze nem keverendő a mindenevők szennyezett, erősen karcinogén és mutagén zsírállományával, mely bármikor probléma okozója lehet a testben, elég egy rossz ütkozés, egy félrement infó, egyel több szabadgyök és betegség indukálódhat belőle.

Az hogy mennyi energia kell 1kg izomhoz ez összetettebb , sokminden függvénye, mert ha a testzsírtömeg nagy akkor előbb ezt égeti el a test. A lényeg, hogy annyi energiát kell bevinni a sportolás mellé, hogy a súly fennmaradjon ill. nőjön. :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 27., hétf. 8:57

Dudás Antal, magyar testépítő mondta, hogy 8000Kcal plussz energia szükséges egy kiló izom/zsír felszedéséhez, ill. ennyi mínusz a leadásához. Reálisan nézve ez igaz lehet, mert havi egy kilónál többet a profik sem szednek fel izomban, legfeljebb az első évben. 4-8 kilóval lehet számolni évente (rendszeres sport mellett). Leadni megint nem olyan könnyű, mert a gyors fogyások vízvesztést jelentenek elsősorban. Ha mondjuk 2 hónap felépíteni egy kiló izmot, akkor 8000 osztva 60-nal =~150Kcal plussz naponta. Ez persze nem azt jelenti, hogy az alap anyagcsere mellé ennyi elég egy edzéshez :) Viszont tömegnöveléshez kell a kalória...
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 27., hétf. 9:01

Egyre csúszik le az eper ára! 1-2 hét és végre lehet tömni :lol:
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 27., hétf. 9:04

Chaser!

Ha több kajára van igényed , egyél többet, és próbálj meg nagyobb változatosságot bevinni. :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2009. ápr. 27., hétf. 9:41

Kösz mindenkinek a hozzászólást a témához!

Asszem kb. egyről beszélünk. :D

Gyúrjunk vazze! :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 27., hétf. 12:13

Gyúrjunk vazze! :lol: :lol:
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. ápr. 27., hétf. 14:01

Tud valaki valami jó vádli erősítő gyakorlatot amihez nem szükséges semmi eszköz, futáson kívűl? :D
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. ápr. 27., hétf. 15:15

ChaserHun, http://body.builder.hu/edzesek_csoport.htm4?id=11 :wink:
Súly nélkül nem lehet erősíteni, szerintem.
Hányszor edzetek hetente?
gpeter
Írogat

Hsz: 94

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 27., hétf. 15:47

Én eddig 3x, de most átállok a H.I.T.-re, heti 2 edzésre.
Arctic
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10