80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: george22 » 2009. ápr. 6., hétf. 13:04

Hopp.
Helyesírási hibákért bocsánatot kérek, nem gépelek oylan jól.
Szóval a kép Szép! (így felkiáltójellel)
george22
Írogat

Hsz: 156

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 6., hétf. 14:46

george22 írta:Szia Arctic!

Szép kép? Hány órakor vacsorázol általában?

Nos, mivel én még csak most kezdem a 80/10/10-et, így nem tudok érdemben nyilatkozni, de akár főttet eszem, akár most nyerset én 7 fele eszem utoljára. Talán még 8 fele bekapkodok pár szem diót. Charlie Abel neve már sokszor szerepelt itt, ő llítólag 7-8szor eszik naponta, még lefekvés előtt is. Én megpróbálom most 4 evésre beállítani. Reggel vmi lédúsat+zöld, ma pl. egy liter volt, ebédre már mehet nehezebb (banán, ma 1 kg), du. most 1liter narancslé lesz (fokozatosan kell hozzászoknom a sok rosthoz) fej salátával és estére megint zöld turmix pár banánnal.
Elképzelhető, hogy a zöldek elég vízhajtók, de én gyümölcs után is ugyanúgy járok :-D
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. ápr. 6., hétf. 18:36

Szerintem Graham csak azért ír turmixokat, meg recepteket a könyvbe hogy akik szerettek főzöcskélni meg pepecselni a dolgokkal azok is kiélhessék magukat, ahogy bigbwii mondta, "I1ve got the best food processor, it's called my mout" vagyis nekem van a legjobb turmix gépem, úgy hívják hogy a szám :D
Az edzésről beszélni meg szerintem nem off mert a 811 nem csak egy étrend hanem egy életforma :)
Én is felébredek éjszaka hogy pisilnem kell, mondjuk ezt az egyet utálom a dlogba, pedig 6-kor vacsorázok utána már nem kajálok és mégi :D
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 6., hétf. 20:38

Ha jól emlékszem, a Boutenkóék könyvében volt benne, hogy az emberek állkapcsa és fogazata kissé elcsökevényesedett, nehezen töri fel a cellulózt, ami körülveszi a tápanyagokat, vagy vmi ilyesmi... ezért jó a turmixolás.
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. ápr. 6., hétf. 20:41

Az a durvább zöldekre vonatkozik mint a kelkáposzta meg ilyesmi, de igazából ha azt nem szűröm le hanem benne hagyom a orstjait a turmixba, undorító is, meg erős gázosodás lesz tőle...
Úgy olvastam a bölcsesség fogaink a zöldek jobb megrágására szolgál
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 7., kedd 8:11

Az ember emésztőrendszere a cellulózt nem képes megemészteni, még ha feltörik géppel , akkor sem, s megterheli az emésztést. A boutenkóék azt mondják, hogy csak az erős gépek törik fel a cellulózt krémes állagúvá teszik pl. a kelkáposztát, s ilyenmódon feltárnak bizonyos tápanyagokat. Nem tudom ez kell e az embernek, mert a növényevőknek ugyebár képes megemészteni a cellulózt. Nem tudom erről mi a véleményetek. A legjobb a durva cellulózos növényeknek csak a levét használni, s a zsengéket együk teljesen. Igen a rágás egyébként jobb és természetesebb, mert jobb a hasznosulás, erősíti a rágóizmokat s fogakat, élvezet, de ki az aki a mai rohanó világban nem vet be kompromisszumokat?
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 7., kedd 8:18

Azt is említik, hogy található némi méreganyag is a zöldekben, így folyamatosan váltogatják, akár 20-25 fajtát is. Na most nálunk hány fajta jöhet számításba, úgy öt? :-D Salátából mondjuk 2 féle, kelkáp, spenót, sóska, zeller, esetleg karalábézöld, azt ennyi... mit gondoltok, ha huzamosabb ideig eszünk mondjuk spenótot (naponta mondjuk 20-30 dekát), az produkálhat-e mérgezési tüneteket, ill. mik lehetnek ezek?

A bölcsességfogaimat kihúzattam, mert tönkrementek :lol:
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 7., kedd 10:49

Pár napja, hogy így eszem, folyamatos puffadást és gázosodást észlelek. Elég kellemetlen. Mi lehet ennek az oka?
Nem keverek semmit, mindig egyfajtát eszem, és 3-4 órát várok étkezések között. Nálatok is volt ilyesmi? :?
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: george22 » 2009. ápr. 7., kedd 11:02

Én szinte minden vacsorára turmixot csinálok. Lehet, hogy később ez változik, most jó így. 2-3 deci szénsavmentes ásványvizet rakok bele, 2 banánt, a többit pedig a következőkből variálom:
- saláta, lollo saláta, spenót, jégsaláta, salátamix (Intersparból)
- paradicsom, zöldpaprika, uborka, kaliforniai paprika, brokkoli
- valamennyi zellerszár, édeskömény, petrezselyem és zellerzöld
- ritkán zöldhagyma, fokhagyma, cukkini, karfiol

Persze nem mindig mindent, általában 2-3 összetevő van egy nap. Egyenlőre ennyi. Másokat nem nagyon ismerek, javaslatokat szívesen fogadok még a további összetevőkről.

Nekem van egy "kivétel" napom, ez a szombat. Talán azért, hogy enyhítsem a sóvárgást a kenyér meg más után. Ekkor szoktam két zsömlét vagy kiflit megenni egy paradicsomos+bazsalikomos+fokhagymás+borsos szósszal. Meg ritkán szoktam párolni mirelit brokkoli+sárgarépa+karfiol+kukorica mixet.

Egyenlőre ennyi.

Mai kaja:
05:30 1,5kg körte
10:00 11 db kis-közepes banán
14:00 1kg narancs + 0,5kg mangó (1db)

attól függ, hogy mikor érek haza van még nálam egy másik mangó
valamint otthon:
turmix: 1 zacskó endívia salátamix (Interspar) + zöldpaprika + uborka

Paraméterek:
38év, 178cm, 56,6kg zsír%:15,1 víz%: 57,4 vizelet pH: tartósan sötétkék (7,2 lehet)

Üdv.
george22
Írogat

Hsz: 156

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. ápr. 7., kedd 15:21

Eleinte lehet puffadás, hogy tisztulnak a belek a régi szeméttől, elfog múlni, de igazából még az is okozhat puffadást észrevettem hogyha kapkodok és nem rágok, illetve nem keverem el nyállal rendesen az ételt
nálam így néz ki egy nap
reggeli: zöld turmix(kelkáposzta, kínai kel, borkkoli, de ezek leszűrve), benne 7 banánnal
ebédre 12 banán vagy 6-7 banán datolya szósszal
vacsora 4-6 alma, fél kígyóuborka, néha pár szem dió
de mostmár elkell kezdenem enni több zöldet mert érzem hogy hiányzik
19 év, 183cm 55kg, asszem keményen neki kéne állnom hogy kiizmosodjak, mert elég sovány vagyok :?
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 7., kedd 17:50

A zöldeket lehetőleg változatosan együk. Valamennyi más-más toxikus anyagokat tartalmaz, de ezek mennyiségi evésekor sem kap a test tolerálhatatlan többletet. pl. spenótban sok az oxálsav, de nem kell megilyedni, mert nyersen nem rabol el ásványi anyagokat , sőt tisztítja a vesét. Ha megfőzzük a spenótót már kálciummal kristályosodik s Ca-t rabol el. Az emberi hülyeséget így bünteti a természet. A kruciferousokban(káposzta, kel, karfiol, brokoli stb) több toxikus alkaloid van, de ezek inkább stimulálóak a testnek nyersen. Olyannyira, hogy pl. a mérgezőnek tartott solanin sem toxikus a testnek abban a mennyiségben amennyi a krumpliban van, azonban ha csírázik és zöldes az már nem jó a testnek, mert a solanin megnő nagyságrendekkel. Azért nem kell krumplit enni nyersen a 811-en, csak egy példa. Természetesen tudni kell melyek a mérgező növények, de most ugye a kultúr- és ehető vadnövényekről van szó. Figyelni kell, s megismerni amit nem tudunk mi, mert pl. az ilyenkor kedvelt medvehagyma könnyen összetéveszthető az orvosi somkóró és gyöngyvirág levelével, mindkettő mérgező.
A puffadás most nálad tisztítás Arctic, nem kell megilyedni, még sokáig tisztítanak majd. Törekedj az egyneműségre , s figyeld meg mi váltja ki leginkább s azt ne edd.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 7., kedd 17:55

Rengeteg vad zöld is van ami brutális táperős s az emberek nem alkalmazzák: pl. lucerna, disznóparély, fehér libatop, zsenge karalábé levél, stb. Ez mindegyik rendkívül teljes és ásványi anyagokban koncentrált kalóriatartalomra vetítve, s nincsenek versenytársaik nagyon. :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zo » 2009. ápr. 7., kedd 19:25

A távoli országokból való szállítmányozást is hatalmas gépekkel oldják meg.
Zo
Inkább olvas

Hsz: 11

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. ápr. 7., kedd 20:47

ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 7., kedd 21:04

Jó link, feltettem az oldalamra.
smanag
Grafomán