80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2008. dec. 16., kedd 9:16

http://orthopathy.net/

Ez az oldal átfogóan ír a Természetes Higiéniáról, bemutatva a különböző irányzatait.

- * -

Frederick Patenaude-nak vannak ingyenes rövidke tanfolyamai, érdemes rájuk feliratkozni. Én szinta naponta kapok valamilyen levelet tőle.

Most például dr Graham Perfect Health Programját olcsóbban lehet nála megvásárolni, mint dr Grahamnél, ezenkívül egy 4 részes mini tanfolyamot is tartott dr Grahammel!

Szép napot!
Szilvi
Törzsvendég

Hsz: 239

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 16., kedd 19:47

tegnap előtt bevágtam 2l-t, tagnap 1l-t, ma 2l zöld turmixot kelkáposztából és már múlik el a szájszárazságom :D
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 16., kedd 20:52

Én is nyomtam ma paradicsommal kelkáposzta levet. Lehet még petrezselyemmel, spenót, kínai kel, kelbimbó, brokkoli, káposztákkal is, nagyon hasznosak.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2008. dec. 16., kedd 22:37

Gega23
Grafomán

Hsz: 706

HozzászólásSzerző: Eperke » 2008. dec. 16., kedd 23:12

Köszi a linket, de ha jobban belemélyedsz a topikba, a harmadik hozzászólásban smanag ugyanezt a cikket már belinkelte...
Eperke
Néha írogat

Hsz: 30

HozzászólásSzerző: Eperke » 2008. dec. 16., kedd 23:16

Sziasztok!

Én majd nyár elején készülök áttérni..:) Ez kifogás-szagú érzem, de mégsem az, hosszú lenne magyarázkodni, nem is kell szerintem.
De tolom a sok gyümit, zöldet, egyszer eszek főttet csak, olyan finom spenótot vettem, ma megittam vagy 2 litert öt kisebb banánnal meg négy almával. Régen jobban ment a zöld turmix, egy literhez csak két alma kellet, max három..na mindegy.
Viszont a beszerzéssel gondjaim vannak, nyáron nincs gond, de télen egy ilyen kisvárosba, ahol nemsokára böllérfesztivált rendeznek...katasztrófális :( :evil:
Nagyon jó olvasni a tapasztalatokat!
Eperke
Néha írogat

Hsz: 30

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2008. dec. 17., szer. 9:11

közel 4 hét után, úgy érzem elérkeztem egy újabb lépcsőhöz. Eddig elég durván méregtelenített a szervezetem (és fáradt is voltam) , most már viszont egyre több energiám is van! Nem vagyok aluszékony se, mint az elején. Mintha robbanna bennem az energia! HIHETETLEN!!! :D 811 forever! :D És mi vár rám évek múlva? :)

Az egyetlen dolog amin még javítanom kell az a sport! Iván ehhez lenne valami javaslatod? Te hogy csinálod? A sportolás előtt / után mit jó enni?
Milyen gyakorlatokat javasolsz, hogy az izmok elkezdjenek épülni?

Közben felfedeztem a kelkáposztát: kivágom a közepe szikár eret, majd nagyon apróra összevágom és megy a saliba vagy 4-5 levélke :D
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 17., szer. 9:50

Gratulálok Gábor!

És további sok sikert! Németül tudsz-é? Dirk Riske - akinek a weblapját belinkeltem 2 napja - rengeteget ír errről is. Ő ugyan nem a 811-en él, meg spirulinát is fogyaszt rendszeresen...De lenyűgöző számomra, mert Bicsérdyhez hasonlóan csak kétszer eszik naponta! Délben egy saját kútfőből összeállított szuper zöldturmixet :), és csak este eszik szilárd kaját. Hetente max kétszer (!) csinál izomfejlesztő gyakorlatokat (mondjuk lehet, hogy amikor áttért akkor még naponta is :), ehhez képest olyan izompacsirta a gyerek, hogy csak na!
Azt mondja, hogy nem szabad túlzásba vinni az izomfejlesztést sem, mert lehet, hogy pont az ellenkező hatást érjük el vele!
Belinkelek egy kedvcsináló videót a youtube-ról is :)

http://www.youtube.com/watch?v=aEfK7Wo4 ... re=related

Hajrá! További sok sikert!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoli 2008. dec. 17., szer. 9:54-kor.
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 17., szer. 9:54

A dúrva , cellulózos zöldek koncentráltabban hordozzák az ásványi anyagokat, mint a zsengébb sáláták, kivéve talán a spenótot , mert az zsengén is brutálisan teljes. Ezen dúrvább zöldeknek a leve a fontos, kelkáposzta, petrezselyem, stb. Én úgy csinálom hogy lédús paradicsommal, de lehet más lédús gyümölcs is, amivel viszi a turmixot leturmixolom ,s közepes lyuku dúrvaszűrőn átkeverem bottal, majd kinyomkodom s a dúrva zaccot kidobom. Kapok egy sűrű, kocsonyás pépet, azt eszem, de ha hígabb lesz az sem baj.
Sporthoz semmi más nem kell ugyanúgy gyümöcs, és lehet alkalmazni szárzellert a kiizzadt só utánpótlására, de ugyanúgy bármely fenti zölddel elérjük a célt. Két dolog fontos, hogy a mennyiségi változatos édesgyümölccsel bevigyük az életmódunkhoz mért energiát, s sok zölddel kiegészítsük ezt az ásványi anyagok, és fehérje bevitelére. E két táplálékban benne van minden, még az esszenciális zsírok is , de kiegészítésképpen időnként alkalmazhatunk kis olajos magot. Márpedig ha ez így van, s biztosak lehetünk benne, hogy így van, akkor a test meg kap mindent ami a működéshez, gondolkodáshoz , izomépítéshez kell. Aki erős izomépítést folytat az is beviszi azáltal a kellő anyagsűrüséget, hogy több kalóriát fogyaszt, mivel több kalóriában arányosan nagyobb az anyagsűrüség mindenből, legyen az fehérje, ásványi anyag stb.
közepes sporthoz 2500-2800kcalt kell bevinni, aki nem sportol átlag 2000 elég. Azt kell megérteni, hogy izmokat az erőltetés , s nem a kaja ad, erőltetés viszont több kakóriabevitelt kíván, ilyenmódon több anyagbevitelt ad.
Ez nagyon jó ez a videó, ez a fickó is fantasztikus, szeretem az ilyen embereket:
http://www.youtube.com/watch?v=aEfK7Wo4 ... re=related

:D
www.vibrantegeszség.lapunk.hu
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2008. dec. 17., szer. 10:36

Én tegnap turmixoltam kelkáposztát, és nagyon csípős lett, pedig a főereket kivágtam. Mi lehetet az oka? Vagy mit tegyek, hogy ne legyen erős? Így nem sokat ettek belőle a gyerekeim...
Szilvi
Törzsvendég

Hsz: 239

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 17., szer. 10:39

Azt kell megérteni, hogy a főttek nem illeszkednek 100% ban az emberi gépezetbe, nem nyitja a kulcs a zárat, mivel olyan mértékű átalakuláson mennek át, mely a szervezet számára lebonthatatlan és ezért zömmel a takarítás, méregtelenítés, immun rendszer általi megtámadás( nem ismeri fel a test a táplálékot, mert megsemmisült étel, testidegen anyag) szemben azzal amit a test által könnyen beazonosítható, károsodásmentes, teljes,könnyed lebontást, felszívódást s beépülést adó NYERSEK adnak.
Ezért a főtt étel MÉREG a testnek, súlyosan aláássa az egészséget, alapjaiban megváltoztatja a test kémiai folyamatait, a harmónikus egyensúlyt teljesen felborítja, káoszt okoz a testben. S ez egyáltalán nem vicc!!!
www.vibrantegeszseg.lapunk.hu
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 17., szer. 10:44

Bizonyos fajták erősek, keserűek, foleg a kommerszeknél, ipariak, amelyik belül is zöldes a szívrésze, de a házi fajták kevésbé csípősek, ill. a belső levelek is kevésbé azok, bár a külső haragoszöld levelek nagyon értékesek. Kistermelőktől szét kell nézni a piacon s ki kell próbálni sorba melyik a jó. Vagy préselhetünk kínai kelt, brokkolit, pack choit, azok hasonlóan jók, de még a káposzták is, bár azok nem verik meg a kelkáposztát.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 17., szer. 12:43

Engem nem nagyon zavart az enyhén csípős íz, kicsi fura, de ehető, én mondjuk banánnal szoktam csinálni zöld turmixot hogy minél jobban elvegye az édes íz a kelkáposzta ízét, bár adok hozzá egy kis vizet mert nem birkózik meg vele különben a turmix, úgy szoktam hogy először leturmixolom a kelkáposztát, utána átszűröm és kinyomkodom még a levét a rostos résznek, és utána a levet visszaöntöm a turmixba és hozzáturmixolok 2-3 banánt :)
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 17., szer. 21:14

Tökéletes megoldás Chaser!
Karfiol rózsa is nagyon tápláló ilyenkor télen.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 19., pén. 10:20

Apropó, izomfejlesztés...

Ismeritek a Tibeti öt rítust? 5 nagyon egyszerű és rövid idő alatt elvégezhető jógagyakorlat, ami azon kívül, hogy harmonizálja és energiával tölti fel az összes csakrát, még némi izomfejlesztésre is alkalmas.
Dirk Riske barátunk is mindennap csinálja. Már pár hete én is...:)
Zoli
Írogat

Hsz: 73

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10