Oldal: 1 / 1

Kesudió paszta

HozzászólásElküldve: 2011. júl. 13., szer. 11:56
Szerző: giyandeva
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: pástétomok
Fajtája: nyers-étel


Bemutatás

Egy újabb nyers recepten akadt meg a szemem. A kesudió az egyik legkrémesebb, legfinomabb dióféle. Érdemes kipróbálni, nagyon finom krémeket lehet belőle kapni.


Hozzávalók

-2 csésze kesudió vagy makadám dió - beáztatva egy éjszakára - (http://www.terebess.hu/tiszaorveny/gyum ... kadam.html)

-1 fiatal kókuszdió húsa / esetleg kókusz reszelék

-1,5 citrom leve

-2 ek oliva olaj

-csipet só

-2 gerezd fokhagyma

-csipet curry, római kömény, olsz fűszerkeverék évszaknak megfelelően

-víz, hogy krémet kapjunk.

Elkészítés módja

Jól őrőljük, turmixoljuk össze az összetevőket, hogy krémes állagot kapjunk.



JÓ ÉTVÁGYAT!
Tápérték info

Egy másik verzió a kesudió krémra, HA

-kesudiót

-friss bazsalikomot

-oliva oaljat

-kis citromlét

-és fokhagymát



turmixolunk össze. Nagyon finom!


Forrás: The Daily Raw Inspiration newsletter
Beküldte:: giyandeva , Friday, March 07. 2008 - 10:33:24