Oldal: 9 / 19

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 20., kedd 12:11
Szerző: Norci
én ma otthonról hozott babfőzeléket majszolok, nagyon finom lett. sok fokhagymával, babérlevéllel, bio vegetával. :-)

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 20., kedd 12:33
Szerző: Parsifal
Jablko kedves, hokkaidó tököt honnan szereztél? Volt érett magja? Légyszi eltenni a részemre néhányat, ha igen. Köszi!

Lányok, nagyon jók a saját receptek.
Jó étvágyat minden veginek! ;)
Parsi-fal :D

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 20., kedd 14:41
Szerző: Jablko
Ha már háromféle dolgot ettem. :) Gála alma, nyári alma és zöldalma. :)
Parsi, a pesti Bio ABC-ből szereztem. Kiszedem a magokat és elküldöm postán. Baráti üdvözlettel, Alma

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 20., kedd 15:12
Szerző: flower
http://veganreceptek.freeblog.hu/
ezt találtam mostanában

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 27., kedd 18:07
Szerző: Szilvi
Édesszájúaknak:
Ma rizspudingot készítettem gyerkőcöknek (is). Nagyon egyszerű: szét kell főzni a rizst (vízben), esetleg turmixolni és ízesíteni. Most kakaóval, fahéjjal, és egy kis fruktózzal készítettem. Legközelebb mandulatejet és mazsolát teszek bele. Egy kis házi lekvárral vagy gyümölcsökkel rétegezhető - lányom szerint nagyon finom! :)

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 28., szer. 7:32
Szerző: Norci
szuperül hangzik, szilvi! hétvégén kipróbálom!

most hétvégén vettem olvadós növényi sajtot! ezt lehet pizzára, lasagne-ba, vagy hasonló ételekbe tenni. én rakott krumpliba tettem, illetve a tetejére is, két kisebb tepsit tudtam egy fél tasak növényi sajttal ízesíteni, mert intenzív íze van, tehát nem kell belőle sok. így már szinte tökéletesre fejlesztettem a rakott krumplit. :-)

az árakra is figyelőknek összehasonlításul: egy növényi sajt 650 forint, én ennyiért vettem, tehát a feléből, 325 forintból lehet egy négy-öt adagos rakottkrumplit ízesíteni vele. plusz a krumpli, ami nem nagy kiadás, viszont a yofu 500 forint körül van, a vegabond paprikás szalámi pedig 200 forintból jön ki egy tepsire. tehát szerény számításaim szerint kb 1100 forint 5 adag... az szerintem nem rossz! ha ezt valahol megrendelnénk, megvennénk, stb, akkor 600 alatt nem kapunk egy adagot.

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 28., szer. 10:31
Szerző: Parsifal
Köszi alma a kedvességed!

Vett édesanyám növényi sajtot. Bio szója mozzarella. De se íze, se ... Ráadásul egy kis csomag 1000 Ft! Fúj, nem kell! Habár a kiskutyának ízlett. :D Drága kutyaeledel, mit ne mondjak.

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 28., szer. 11:07
Szerző: fozolalu
reggelire két szép őszibarackot ettem, majd két óra múlva egy körtét és egy gála almát, most pedig egy zöldalmát és valami pirosat is, de annak nem tudom a nevét. :wink:

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 29., csüt. 12:31
Szerző: katibar
Csinált már valaki vegan palacsintát?
Ha igen, légyszi ossza meg a velem, hogy hogyan kell.
Köszönöm.

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 29., csüt. 13:53
Szerző: Norci
liszt és víz :-)
esetleg valamilyen édesítésre alkalmas szer, barnacukor, nádcukor, stb. de szerintem ha beáztatsz mazsolát vízbe, és azt a vizet használod a tésztába, már édes is lesz :wink:

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 29., csüt. 14:00
Szerző: katibar
Normál csapvíz kell bele, nem is bugyborékos?
Tudsz valamit írni hozzávetőleg, hogy miből mennyi kellhet egy normál adaghoz?

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 30., pén. 9:02
Szerző: Norci
régen, amikor még mindenevő voltam, tettem hozzá szénsavas ásványvizet, mert az lazítja, könnyűvé teszi a tésztát.

csapvizet ha lehet, ne használj, mert nem jó. még ha előtte felforralod is, olyan dolgok maradnak benne, amik károsak. a gyógyszermaradványokról és egyéb szennyről meg nem is beszélve, hiába tisztítják a szennyvíztisztítókban, nagyon nem jó meginni.

mostanában kezdek én is átszokni az ásványvízzel, vagy egyéb tisztított vizekkel (forrásvíz, pí-víz) való főzésre, én ezt ajánlanám mindenkinek.

nem tudok mit mondani a mértékekről, fogsz egy adag lisztet, és annyi vizet teszel hozzá, hogy palacsinta-tészta állagú legyen. :-) ez van egyébként egy csomó szakácskönyvben is, nem tudok jobb leírást adni. egyébként is nagyon sokszor csak érzésre szoktam főzni, ha valami új dolgot csinálok receptből, azt is megváltoztatom az ízlésem szerint, stb. :oops:

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 30., pén. 11:02
Szerző: Parsifal
Szia katibar!

A zabos-búzapalacsintához 10 dkg zabliszthez 30 dkg teljesőrlésű búzaliszt kell, esetleg kevés szódabikarbóna. "Palacsintatészta állagúra" :D kell keverni vízzel majd egy kicsit hagyni összeérni. Gyakran keverd fel, és legjobb pálma- vagy kókuszvajba kisütni.

Gluténmentes hajdina-barnarizs palacsinta, lisztek aránya: 1:2. Próbálkozz, nekem már mindegyik sikerült, de ne legyen óriási a serpenyő. ;)

HozzászólásElküldve: 2005. okt. 1., szomb. 12:47
Szerző: fozolalu
azt olvastam, hogy a pálma és a kókusz olaj/vaj a legrosszabb növényi zsíradékok :?

HozzászólásElküldve: 2005. okt. 1., szomb. 14:51
Szerző: flower
Minden zsiradék rossz, már úgy értem: olaj. Nincs szükség külön olajra, mert eszünk olajos magvakat. Abban benne van minden. Viszont ha kisajtolják akkor túl koncentrált lesz. Nagyon minimalizálni kéne az olajfogyasztást. Én pl már nem sütök olajban, csak sütőben.