Oldal: 1 / 1

Babsaláta (vegán)

HozzászólásElküldve: 2011. feb. 28., hétf. 22:57
Szerző: Ravenangel
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő: egy és egynegyed óra
Kategória: Saláták
Fajtája: vegán

Bemutatás
Valahogy a forró közép-amerikai temperamentumot idézi ez az étek. Nem mellesleg, nagyon finom és tartalmas.

Hozzávalók
negyedkiló nagy szemű tarkabab egy közepes fej hagyma két-három paradicsom esetleg pritaminpaprika is pár csepp tárkonyos ecet chilipaszta petrezselyemzöld

Elkészítés módja
A babot áztasd egy éjszakán át, másnap átöblítve, friss vízben főzd puhára. (Késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával könnyebben fő meg!) Ha megpuhult, szűrd le. Egy nagy tálba csepegtess egy kevés tárkonyos ecetet, forgasd bele a felaprított hagymát, majd vagdosd bele a paradicsomot (és a pritamint) is. Keverj hozzá ízlés szerint chilipasztát (ha ilyened nincs otthon, használhatsz egészen apróra felvagdalt chili-, vagy bogyiszlói paprikát is), add hozzá az apróra tépkedett petrezselyemlevelet. Keverd az egészet jól össze, fedd le, és hagyd állni, amíg a köret elkészül :) Személyes véleményem és tapasztalatom szerint a sült krumpli különösen jól illik ehhez a salátához. (Megjegyzés: biztosan hiányoltátok a sót a receptből: furcsa módon, úgy vettem észre, hogy ezt az ételt nem feltétlenül szükséges sózni. Hihetetlen.)


Forrás:
Beküldte:: Ravenangel , December 13. 2005 - 20:11:29