Oldal: 1 / 1

Kenyér term. kelesztéssel (vegán)

HozzászólásElküldve: 2011. júl. 4., hétf. 9:23
Szerző: Parsifal
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Kenyérfélék
Fajtája: vegán

Hozzávalók
-teljes kiőrlésű búzaliszt, lehetőleg frissen darált -tiszta víz

Elkészítés módja
teljes kiőrlésű búzalisztet és langyos vizet híg tésztává keverjünk össze, és letakart tálban tegyük éjszakára meleg helyre. Másnapra a tészta megkel, és enyhén buborékos lesz. Adjunk hozzá kevés sót és egy kevés étolajat, majd ismét teljes kiőrlésű lisztet, amíg a keverék elég sűrű lesz ahhoz, hogy a tálból kézzel egyben kiemeljük. Hagyjuk a tepsiben még pár órát kelni, majd 350 fokos sütőben 1-1,5 óra alatt kisütjük. Kihűlés után fogyasztható. a SantMat receptje

Tápérték info
tápláló

Forrás:
Beküldte:: Parsifal , Monday, June 27. 2005 - 13:53:47