Oldal: 1 / 1

Töltött kifli

HozzászólásElküldve: 2011. okt. 30., vas. 8:17
Szerző: baraka
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: hát attól függ, mennyi kiflicskét töltünk...
Főzési idő:
Kategória: Előételek
Fajtája: lakto-vegetáriánus

Bemutatás
Kép
Ezt a harapnivalót általában szilveszterkor készítenem... Előre lehet gyártani, aztán az este folyamán csak be kell dobni az előmelegített sütőbe. Tiszta nylonszatyorba szoktam tenni a betöltött kifliket, és természetesen a hűtőszekrényben tartom sütésig. Bulikra is alkalmas, valamint akkor ha maradék egy-két napos kiflijeink vannak, amik amúgy már ehetetlenül nyúlóssá váltak... Így elkészítve viszont visszaropogósodnak, és isteni finomak lesznek. Vigyázat! Nagyon fogy, mert tényleg finom!

Hozzávalók

kifli, sajt (trappista, ementáli, füstölt, parmezán...), olajbogyó, aszalt paradicsom, újhagyma zöldje, vaj, tejföl, só, őrölt bors.

Nem adok meg mennyiségeket, mert arányosan értendők, a kifli számának megfelelően, úgy sacc/kábé. Ha maradna a töltelékből, el lehet tenni. Melegszendvicskrémnek is fölhasználható. Az állaga ne legyen túl folyós, be kell tudnunk tölteni, ennyi a lényeg.


Elkészítés módja


A kifliket félbevágom, a csöcsköket is leszelem. Egy fakanál végével kitolom a belsejüket, és az üregbe kerül a töltelék, amiben minden apróra van vágva, a sajtok pedig reszelve. Forró sütőben kb. tíz perc alatt fííínom ropogósra és pirosacskára sülnek.

Forrás: baraka boszorkánykonyhája :-)
Beküldte:: baraka , Monday, November 12. 2007 - 14:31:25