80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 14., szer. 17:52

Stoner írta:Víz-tej, mennyiség,
Előbb a tej. valamikor rengeteget ittam, és sok olyan tudmixot, amiben pl banán volt. Egyszer jó éhesen főiskola után betértem a Deák téren egy tejbüfébe és megettem valami franciasalátát, és ittam rá egy jó pohár banános turmixot. Életemben kevésszer voltam olyan rosszul, mint utána. Voltam egyszer rosszul lencse kakaóval elküldve is iszonyúan,meg egyszer mákostésztarepeta után is... Szóval erről tudok mesélni...
A víz érthető, ha valaki izzad és még nincs rendben a veséje, vagy a mellékveséje. Meg ugyebár sót fogyaszt.. Só helyett őrölt Wakame alga (ázsia diszkont, Kálvin tér) De az az izom sem hiszem, hogy tartós lesz, hanem csak olyan, mint a többi body izom.. De a szépségért meg kell dolgozni.
Nálam egyelőre az autoimmun akadályozza a nagyon erős edzést, bár semmim sem fáj, csak annyi időt elvesz a napi munka (bodybuilding...), hogy erre még külön órákat pazaroljak? Kutya fáradt vagyok estére., De egyébként meg 5 óra alvás elég.

A tejes kritikákkal az a bajom,hogy 90% ban figyelmen kívül van hagyva a tej nagyüzemi és pasztörizált volta.
Olyan mintha egy mércét használnánk az olcsó gyümölcsdzsem és a fáról frissen szakított gyümölcsre.
A bolti tejtől valsz még magában is rosszul lennék olyan 2dc mennyiség után.
Alma én úgy hallottam nem erjed semmivel.Ez igaz nem?Am használok erjedésgátlókat,pl így tej után kivételes fahéjjal ettem az almát,a körözöttben meg van kis só meg ugye kömény,pirospaprika stb...
luxb
Írogat

Hsz: 156

HozzászólásSzerző: luxb » 2011. dec. 14., szer. 18:12

bshaw írta:Lux!

Ki ez az übermensch?

Sajna németül nem tudok és a google se forditja le a menüt.

Ratti
Ne légy már ilyen materialista. Sok olyan dolog létezik amit te még nem láttál és nem is fogsz sohasem. 8)
Én se láttam még eszkimót de attól még létezhetnek. :wink:

Egy árja nyersevő.Bár lehet,csak az árjasága miatt is megtermett legény és a nyersnek köze sincs hozzá,mert ő immunis.Am ő a hegyen él faházban,kb egész nap kinn van a napon.Délben eszik először,750ml zöld löttyöt a hegyi vadfüvekből+búzafűből,aztán este néhány zsírosabb gyümit.Szokott valamikor biztos édesgyümit is keveset,de nem írja mikor.Testépítő volt,16évesen már akkora volt,mint egy kétajtós szekrény,de azóta láthatóan lefogyott.
Heti 1szer edz kb. és akkor se sokat,csak pár gyakorlatot olyan fél óra alatt.
A futást nagyon dicséri,szerinte lételemünk és biztos igaza van.Véglis amíg nem találtuk mi,mi marhák, a szállítóeszközöket futni kellett,nem volt mese.Több ezer év rohangálást nem lehet csak úgy eltörölni.Megszoktuk és nem szabadott volna abbahagyni.
luxb
Írogat

Hsz: 156

HozzászólásSzerző: RAtti » 2011. dec. 14., szer. 18:31

Luxb kösz!

Azért jó ez a Te vallásod. Egyszer azt mondja, hogy az anyagiak, és a más egyéb hozzá hasonlók mind "bűnös" mulandó földi dolgok, máskor viszont azt szeretetné Isten, hogy gazdagok legyünk. :roll: -és ráadásul szép kigyúrtak. :D
Azért érdekes hogy Isten sokszor pont azt akarja amit egy gyarló emberke is szeretne. -szóval minden oké. :D
(mielőtt még felháborodott, véget nem érő válaszadásba kezdenél, ne ijedj meg csak hangosan gondolkodtam :hmm: :wink: )
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: RAtti » 2011. dec. 14., szer. 19:09

Szia Bshaw!

Azért eszkimót már sokan láttak. :wink: -viszont pl. atléta alkatú fényevőről elég kevés emberkét lehetne megkérdezni. :roll:
Nem vagyok túlzottan materialista, de azét vannak dolgok amiket fenntartásokkal kezelek.

Amúgy ahogy látom a kalória tekintetében sincsenek olyan nagy "csodák".

Még véletlenül sem akarok panaszkodni -sőt!- de ha csak azt nézem, hogy reggel 7-től este este 7-ig szinte végig talpon vagyok, majdnem mindig jár a kezem lában, emelgetek, cipelgetek könnyebb nehezebb dolgokat, s a mozgásnak nevezett dolog még csak eztán jön. Ha vasak emelgetésére kerül a sor az is csak este fél hat felé, munka után. -ez kb 2000 körüli kalóriából kihozom.

Ha ezt összehasonlítom egy ülő munkát végző emberkével akkor arányaiban nézve nem vagyok nagyon elmaradva. Szerintem az egész napos izgés-mozgás még több energiát elvesz mintha edzenénk keményen 1-2 órát, s aztán elmennénk nyugodtan horgászni. -mondjuk tengeri gyümölcsre. :roll:
(ülő munka 60 kilós ember esetében kb 100 kcal/óra, csak az egyszerű sétafikálás kb. 150 (még több ha közben mást is csinálunk)

És így egyre egyértelműbb az is, hogy az alma és hasonlók miért elég egyeseknek, míg mások éhesek maradnak tőle, akármennyit is esznek. -nem csak azzal függ össze, hogy milyen a felszívódás hatékonysága, mennyire vagyunk "tiszták".
Ha aránylag alacsony a kalóriaigényünk akkor azt egy kevésbé koncentrált gyümi is tudja fedezni, aminek pl. alacsonyabb a glikémiás terhelése is. Tehát nem árasztja el olyan gyorsan a szervezetet energiával. Viszont ha több kell akkor ehhez már kevés pl. az alma, mert hiába eszünk többet akkor sem fog belőle sokkal több energia felszabadulni egyszerre(max. többet járunk wc-re), szemben mondjuk a fügével vagy a banánnal. Amikből lényegesen "vastagabban" folyik az anyag.
Most csak nagy általánosságban beszéltem és a nagy átlagról.

Ettől független persze vannak kivételek, akik alig esznek míg mások a világ összes kajájától sem tudnak hízni. Arról meg nem is beszélve, hogy néhányan már attól is izmosak, hogy elmennek a body terem előtt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2011. dec. 14., szer. 20:29-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2011. dec. 14., szer. 20:26

Dirk Riske is az a fajta lehet (1000 -ből egy ) akinek elég ha csak lefekvéskor elképzeli az edzést és reggelre elreped a pizsi a bicepszén. -sajna nem ez ez átlag. Nem véletlen, hogy Ő, és nem a többi 999 lesz ismert és kerül a cimlapra. Az átlag nép meg nem érti, hogy neki miért nem akar ilyen könnyen menni.

Az az előnye is megvolt, hogy már a nyersevés kezdetekor sem volt gondja a mérettel, s azért a súlyt fenntartani lényegesen könnyebb mint nulláról elérni. - még ha fogyott is valamit.

Itt azt írja, hogy a gyümölcsöt ne keverjük semmivel, még zöldekkel sem, mert pórul járhatnak a fehérjék is.

http://translate.google.hu/translate?hl ... 6prmd%3Div

Vajon a levelekre is érti? És ha igen akkor talán csak azért mert nem próbálta, vagy tényleg azokkal sem szabadna keverni? :roll:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2011. dec. 14., szer. 22:07

Amerikai kutatók szerint a Borneó szigetén élő orángutánok étkezési szokásainak – köztük a bizonyos időközönként jelentkező túlevésnek – a vizsgálata segíthet megérteni az emberi elhízás és a táplálkozási rendellenességek okait.

„Az orángutánok rendkívül érdekes mintaként szolgálnak az emberi elhízás tanulmányozására, mivel ez az egyetlen majomfaj, és valószínűleg az egyetlen nem emberi főemlős a vadonban, amely képes zsírt elraktározni" – mondta Erin Vogel, a New Jersey állambeli Rutgers Egyetem evolúciós antropológiával foglalkozó szakembere.

A Biology Letters című folyóiratban megjelent tanulmány készítésekor Vogel és kollégái a borneói orángutánok öt év alatt begyűjtött vizeletmintáit elemezték. A szakember szerint a Borneó szigetéhez hasonló, kihívásokkal teli környezetben élő orángutánok képesek hasznot húzni a gyümölcsben gazdag időszakokból, amikor a fák gyümölcshozamának 80 százaléka elérhető válik a számukra. Ilyenkor csak esznek, esznek és persze jól elhíznak. Aztán jönnek a gyümölcsben szegény periódusok, amelyek akár nyolc évig is elhúzódhatnak. Ahogy a táplálékforrás egyre szűkösebbé válik, az orángutánok elkezdik beiktatni az étrendjükbe a fakérget és a leveleket is a túlélés érdekében. Ezen időszak során a kutatócsoport változást észlelt az emlősök vizeletében is.

Először a zsíranyagcsere melléktermékeként jelentkező ketont fedezték fel az ínséges időszakból származó mintákban. „Ezt azt mutatja, hogy elkezdték elégetni a zsírt az energianyerés érdekében" – fogalmazott a kutató. Később a nitrogén izotópok szintje is megemelkedett a vizeletben, amely az izomsejtek leépülését jelzi, ez szintén fehérje és energia nyerést szolgál. „Muszáj energiát nyerniük valahonnan, ezért elkezdik felemészteni a saját testszöveteiket. Ugyanez a folyamat figyelhető meg a rendkívül elszegényedett emberek, vagy az anorexiától szenvedők esetében is" – mondta Vogel, aki szerint a tanulmány megmutatja, hogy az orángutánok miként képesek hasznot húzni a zsírraktározási képességükből a túlélésük érdekében.

Mint hozzátette: „Nekünk, embereknek is megvan ugyanez a lenyűgöző képességünk, habár manapság a legtöbben már azt kívánják, bárcsak ne lenne". Az orángutánok a veszélyeztetett fajok közé tartoznak. Ma már mindössze 50 ezer példányuk él Borneón és 7300 Szumátra szigetén: a világ két olyan pontján, ahol ezek az emlősök még vadon élnek
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Stoner » 2011. dec. 15., csüt. 12:19

A mennyiség kimaradt a legutóbbi hozzászólásomból.
....Ezt a "madarat" már ismerem. Múltkor láttam vele egy filmet. Most nem is jut eszembe', mi volt a téma, de valami hasonló. Mi is megpróbálhatjuk a gyümölcsöket nyomatni, de az is a mienk lesz, amit kapunk utána. Itt jön ki, hogy milyen emésztőrendszerünk maradt az évtizedekig folytatott főtt ételes, állati, és mindenféle konyhai vegyszerrel bombázott szervezetünkből. Sokan elfelejtjük, hogy a különbségek innen származnak. A genetika még nem is volt a pakliban. Szóval, csak módjával. Tegnap felmentem a királyi városba algáért. Kaptam is, valószínű, jó kis fukusimai japánt. Igaz ez volt a legolcsóbb. Reggel nem készítettem zöld levet, mert már többször megjártam, hogy a buszon támadt a hólyagom. Most csak hajnal 4 felé ettem 3 banánt, aztán negyed 5-kor egy deci otelló mustot. Otthon leeresztettem, ami volt,aztán már kényelmesen (nem ájulással küzködve, összeszorított combokkal, mint az "Estély habfürdővel" c. filmben..) 8 után a Móricz Zsiga téri Hamm polgárban, vagy Mac mesterben, ahogy tetszik, megint, vagyis 2és fél óras szünet után jött az "esemény".. A buszon még Budaörsnél megettem 3 kis mandarint. Utána algavásárlás (a boltban 3 banán)és némi élvezkedés a Kálvin téri csarnokban. A Népligeten már nem volt időm az újabb csapolásra, mert 3 perc múlva indult a busz visszafelé.. És érdekes módon, a legközelebbi kényelmes leeresztés 12 órakor, a megérkezés után történt meg. Szóval, ha reggel nincs a lé, akkor az egész nap már kevesebbet ürít az ember. Ha nappal egymás után ennénk a jobbnál jobb gyümölcsöket, talán, ha sokféle lenne, és mindegyiket imádnánk, akkor egymást kiegészítve, köztük pár avokádót (ja: a csarnokban 100 ft volt az avokádó. Gyorsan vettem 10 db-ot, és ráadásul jó nagyokat)is beiktatva (az "erdei emberek" /orang utan/ biztosan találnak azt is), szóval mi is felszednénk pár kilót. Bár, ami azt illeti, biztos vagyok benne, hogy nem úgy lennénk "kövérek" mint a mostani jófajta szemetektől szétfolyó szegényemberek..
De még egy kicsit az anyagcseréről:
Közben csak ültem és nem is mozogtam. Nem fáztam, mert a didergés és a libabőr megindítja a vizeletet. Tehát az aktivitás valóban fontos, ha többet akarunk enni. De ez csak úgy lehetséges, ha az anyagcserénk is gyors. Azt megfigyeltem, hogyha jó erősen dolgozom, tényleg több banán megy le. Már azt is megkíséreltem, hogyha nem várok 3 órát, csak 2 és felet, aztán újból eszem, a délutáni zöldségtál után. De sajnos egész este állt a szekér, pedig utána már a másfél órákat is kivártam, de sehogy sem akartam éhes lenni, mint máskor. De 10 felé meg rám jön az éhség és akkor nem igazán jó enni. Nagyon fontos, hogy legalább a zöldséges kaja után legyen elég idő az emésztésre. Az persze érdekes volna, hogy tényleg csak gyümölcsöt együnk egész nap és este meg egy kis mángoldot, salátát, de éppen ez a nehezebb a drága gyümik miatt.
Megpróbálhatunk fára mászni. Az ágakon való hintázás közben rengeteg gyümölcs fér majd belénk. Igaz, hogy az ürítés se volna gond, mert a gravitáció csodákra képes. Ha az ökoturistákat nem zavarja...
Visszatérve a realitások talajára: manapság már nem leszek rosszul a több almától, meg a banánoktól sem. Egyszer, még mikor a must új volt, ( 2 hete) lefekvés előtt ittam meg a decimet, órákig feszített, de nem úgy, mint az imént felhozott "gyümölcsroham" esetében volt korábban. Tényleg tesz valamit az ember beleivel a gabona. Most tudom csak igaán, hogy a bélflóra mennyire nehezen alkalmazkodik. Erről is mást írtak és nekik akár úgy is lehetett, de nekem több hónap, vagy év kell az alkalmazkodáshoz.

Még egy fontos dolog:
Aki még eszik főttet, vagy valami állatit, főleg tejet és környékét, egész más lesz a hormonrendszere, különösen az inzulinszintje. Lehet, hogy az orang is így tud kövér lenni, mert a kövéreknél magas az inzulinszint, ezért sokat tudnak enni. A lefogyás éppen ezért megy nehezen, mert mindig éhesek. A legnagyobb baj éppen az, hogy ilyen alapvető törvényekkel nincsenek tisztában az emberek. A több hónapos nyerskaja után az összes funkcióban a takarékos üzemmód indul be, és a béltartalomból is jobban képesek vagyunk gazdálkodni (mármint a felszívódás révén..., nem úgy, hogy eladjuk komposztnak. Bár a miénk aztán jó alapanyag volna..). A fő pedig, hogy az inzulinszint is azért magas, mert a főtt ételek, meg pláne az állati hulladékok... felturbózzák a hormonrendszert. Erre sokan rávágják: Akkor ez jó dolog! Csakhogy, amellett, hogy ezek a sz@rok rengeteg idegen hormont is tartalmaznak, elsősorban a saját hormonjaink mennyisége nő meg, ami "drogos" jóérzést okoz. Ugyanakkor kimeríti az összes hormontermelő mirigyünket. Ez pedig rengeteg energiát emészt fel, vagyis sokat kell aludni. (Ez megy akkor is, ha sokat dolgozunk, futunk, kirándulunk stb.)
Állítom, hogy még a sejtképzésbe is beleszólnak az említett testidegen kaják, és a sejtek által termelt hormonok mennyisége is betegesen magas lesz. Az adrenalin, ami a támadás-védekezés és minden erős aktivitás hormonja, egy idő után már nem tud eléggé termelődni, hiába esszük-isszuk a korábbi jó érzést okozó pocsékságokat. Ekkor emeljük az adagokat, hogy ugyanaz legyen a hatás. Ezért tud mesélni a fiataloknak az a néhány idősebb ember, aki sikeresen leállt ezekről. Mert a váltás után következő különféle kellemetlenségek csak az "igazság" visszaköszönő érzései lesznek. Ezt csak nagy nehezen tudjuk kis lépésekkel felturbózni, iszonyú sok gyakorlással és önismereti kutatással. Sokan mondják, hogy " Nem tudok jóllakni ezektől.." - Mármint a zöldektől. De éppen ez is a lényeg. Mert a jóllakás már azt jelzi, hogy a test nem képes többet befogadni. Ezt helytelenül, "jónak" rögzítjük. Később hiába várjuk, hogy ismét megtapasztaljuk, mert egy kicsit mindig tudnánk enni, bármennyit is eszünk az általunk elérhető finomságokból. Jóval gyorsabb, tökéletesebb az anyagcserénk, felszívódásunk. Ez okozza az "üresség" érzést.
Aztán itt van a környezet:
A trópusokon a meleg miatt a gyümölcs-anyagcsere felgyorsul. Itthon a hideg hatására éppen a fordítottja történik, kivéve, ha legyalogolunk 20-30 km-t. Tehát a nyers kaja alacsonyabb hormonszintet, kevesebb kalóriát, gyorsabb mozgást, kevesebb pihenést, végül takarékosabb üzemmódot, de másfajta életérzést hoz. Azt nem várhatjuk, hogy úgy érezzük magunkat, mint korábban, mikor rendszeresen megmérgeztük a testünket, amiből szerencsétlennek ki kellett gyógyulnia, mielőtt a következő adagot képes volt valahogyan leküzdeni, és eltávolítani. A testünk tényleg nagyon türelmes velünk, és nem hagy minket itt olyan sokáig. Legyünk érte hálásak, és adjuk neki azt, ami jár!
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Arctic » 2011. dec. 15., csüt. 12:51

"A testünk tényleg nagyon türelmes velünk, és nem hagy minket itt olyan sokáig. Legyünk érte hálásak, és adjuk neki azt, ami jár!"

Hát azt ismered-e már, akivel a tested olyan türelmes? Ki adja meg a testnek, ami annak jár? A testedről már annyi mindent tudsz (vagy legalábbis tudod, hogy tudsz), de arról is tudsz-e már annyit, aki ezt mind tudja?

Volt egyszer egy ember, aki annyit törődött a borotvájával (tisztítgatta, gondozta, óvta), hogy saját magáról úgy elfeledkezett eközben, hogy észre sem vette, amint borostája szakállá terebélyesedett.
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: RAtti » 2011. dec. 15., csüt. 14:04

Szia Gábor!

Azt gondolom ennyire azért nem bonyolult a dolog.
Szerintem az anyagcsere sebessége nem tévesztendő össze azzal, hogy milyen gyorsan megy át rajtunk a kaja.
Az anyagcsere "sebességét" tudtommal leginkább az befolyásolja, hogy mennyi energiát használunk fel. Ha keményen dolgozunk akkor jobban fog égni a "kazán", több anyagot igényel. Ha ezt kajával támogatni, követni akarjuk, akkor kb. mindig az "igényeknek" megfelelően kéne enni. - ez próbáltam többször is valahogy elmagyarázni.
Fekvéshez akár még a saláta is elég lehet, de pl. súlylökéshez az ellenkező oldalról kell választani.
Tehát ne este lakjunk be banánnal, amikor már a kalóriaigényünk alacsonyabb.

Az anyagcserét szűk határok közt még az is befolyásolja, ahogy az éppen aktuális energiaigényhez viszonyítva mennyi állrendelkezésre.
Ha olyan ételt eszünk amiből több energia árasztja el a testet mint amire éppen szüksége van (pl. fekvés közben datolyázunk) akkor kicsit növekszik az anyagcsere, többet fog égetni, pl. emelkedik a testhőmérséklet, növekszik a pulzus, vérnyomás, és e mellett az étel feldolgozása sem lesz olyan alapos, tehát pocsékol a szervezet, mert hiszen minek törje össze magát ha úgyis van bőven, és szinte egészben szarjuk ki a kukoricát. -bocsi. De ha még így is sok, és eztán is marad felesleg csak akkor jön a zsírosodás.

Ha viszont kevesebb az energiautánpótlás mint amennyi az éppen aktuális igény, akkor nagyjából fordított a helyzet. Szóval nem annyira könnyű sem elhízni, sem lefogyni.
Ahhoz hogy valaki jól elzsírosodjon tényleg már nagyon szemét kajákat kell enni. Aminek aránylag se víz se rosttartalma és szinte egyből felnyomja a vércukorszintet amivel a szervezet nem tud mit kezdeni, így megy a pocakra. -eztán persze gyorsan megéhezünk.
Kb. olyan mintha egy tuskót fogpiszkálónyira hasogatva tennénk a tűzre, hirtelen jó meleg lenne (lehetne szellőztetni) utána meg nincs mit rátenni.
A hasonlatnál maradva, a tuskó egészben meg olyan mint egy lassú folyamatos felszívódású étel. Persze ha valaki csákányozik egész nap akkor fogpiszkálót is kell tenni a tűzre mert a nagy hasáb ennyi energiát azért nem képes leadni rövid idő alatt. -remélem érthető volt, próbáltam valahogy szemléletesen. :roll:

Azt gondolom, hogy azzal is fokozhatjuk az emésztés hatékonyságát, ha kisebb adagokat eszünk (inkább 5x kevesebbet, mint 3x sokat) és a következő kajálással megvárjuk míg kicsit legalább éhesek vagyunk, így a szervezet jobban beosztja látván hogy nincs elárasztva annyira, és nem fog úgy pocsékolni. -ha meg valóban szüksége van ételre akkor úgyis szól.

Az, hogy milyen gyorsan megy át rajtunk a kaja szerintem leginkább attól függ, hogy mit eszünk, milyen az állaga, és kevésbé az anyagcsere befolyásolja. (no meg az idegi állapot, a feszültség pl. növeli a bélperisztaltikát) Saláta, dinnye gyorsan megy, banán füge datolya lassabban. -rántott sajt meg valahol a végén kullog.

Az, hogy valaki nem lakott jól, nem feltétlen azt jelenti, hogy arra gondol, hogy még nem feszül a rendesen a hasa, hanem arra, hogy tényleg éhes maradt. -ez az "üresség" érzés szerintem sok esetben jogos.

Ha valaki valóban éhesen áll neki enni, az teletömheti magát levelekkel akkor se "lakik jól". Illetve tele lesz, de szinte ugyanúgy éhesnek érzi magát. -azért ne akarjuk azt mondani, hogy ez így a jó és csak azért van mert a nyers kaján mások az érzések.
Itt sajnos gyakran az a helyzet, hogy ez nem álléhség, hanem egyszerűen tényleg kevés volt. -mert nem fűevők vagyunk elsősorban, és a mi emésztőrendszerünknek is megvannak a határai.
Amúgy érdekes, aki annyira jól tud lakni a zöldekkel, többnyire olyan mint a nádszál.

Összességében azt mondanám, hogy az előbb említett esetekben (a szervezet működését tekintve) szerintem nincs olyan nagy különbség a nyers és egy jobb vegetáriánus kaja közt. -ami kell az általában így is úgy is kell.

A pisi gyümik után szerintem is lassabban jelentkezik, mintha külön vizet innánk. -persze gyümölcse válogatja. Valószínűleg ebben a sok rost is szerepet játszik és az is, hogy közvetlen kapcsolatban van a cukorral, ami nagyon fogja a vizet, tehát a testünk csak akkor fogja megkezdeni elengedi, ha már a kalória is elkezd felhasználódni. -kicsit csúszásban vagyunk.

Bocs hogy ezt mondom de mindig ki szoktad emelni az emésztéshez szükséges idő fontosságág, de azok alapján amiket itt leírsz, kicsit összevisszának tűnik néha a kajálásod. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2011. dec. 15., csüt. 19:04-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2011. dec. 15., csüt. 15:40

Fene a jó dógát ennek a buta csimpinek. Hát azé' dohányzik, hogy csak másfélszer annyit éljen, mint társai? :lol:
http://index.hu/bulvar/2011/12/15/elpusztult_booi_a_dohanyzo_csimpanz/

Nem. Nem azért linkeltem. Csak egy kis móka, semmi több. Ilyen is van. Attól még a dohányzás blabla...

Más: ha már aszondják, hogy 99%-ban hasonló a genetikánk, miért élnek csak 30-40 évet a csimpik?
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: bshaw » 2011. dec. 15., csüt. 16:00

Artic!

Megint a saját butaságod bizonygatod ezzel a kérdéseddel.

Minden emlős kb 4-5-6ször olyan hosszú ideig él mint amennyi az ivarérettség eléréshez kell. Nálunk ez durván 20 év. Tehát durván 100 év az elérhető életkor. A majmok meg jóval előbb ivarérettebbek lesznek. Ennyi.

Az 1% meg mérhetetlenül sok különbséget jelenthet. Kb annyi infó lehet abban az 1%ban mint egy az összes irott könyv a Földön. 2% eltérés és disznót kapunk 3% és delfint.
De nézzél meg két különböző embert. Egy 2.30 négert meg egy 1.55 magas kinait. Micsoda különbség ránézsére szinte mindenben és közben alig 0.00000000000000001% eltérés találsz majd a génjeikben.

A cikk meg egyértelmű csúsztatás mivel az átlag életkort a vadon élő állatokhoz hasonlítják(akik nagyon ritkán hallnak meg végelgyengülésben, öregségben) nem pedig a nem dohányzó állatkerti majmokhoz.
bshaw
Írogat

Hsz: 149

HozzászólásSzerző: Arctic » 2011. dec. 15., csüt. 19:09

Egy kérdéssel nem butaságot szoktak bizonygatni, hanem információhiányt. Ha kérdezel, mert nem tudsz valamit, az azt jelenti, hogy buta vagy?
Azért köszi a választ.

A cikket nem azért tettem be ide, hogy bármit alátámasszak vele, de mindegy (bár írtam is).
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: bshaw » 2011. dec. 15., csüt. 20:09

Artic!

Nem az a baj, hogy kérdezel hanem az, hogy arra akarsz kilyukadni, hogy nyugodtan igyunk,cigizzünk,együnk bármit úgyse az számít hanem csak az amit gondolunk.

Ez kb az emberek 0.001% igaz is lehet. De még a Jose Silva az agykontroll "feltalálója" is csak 80 akárhány évig élt és kövéren betegen halt meg mert tipikus húszabáló volt és a könyvben is irta, hogy ő nem is akar lemondani a steakről. Pedig ő aztán nem kevés embert gyógyitott meg a tudata erejével, az elméje, lelke tökéletes volt de a teste mégse volt az. Mai napig élhetne, tanithatna és fejlődhetne...
bshaw
Írogat

Hsz: 149

HozzászólásSzerző: smanag » 2011. dec. 15., csüt. 20:50

A testek tökélesedése az ideális táplálék által.

Az emberi test képes magas szinten tökélesíteni működését a táplálékai által. Amikor hosszú ideig és huzamosan, következetesen követjük az ideális, nyers, testbiológiai étrendet (811), a test ehhez finomodik és tökéletesedik. Ez jó értelemben vett változás a testműködésünkben. A test tisztul, kijavítja a működését, átépíti a működését, és tökéletesíti, hatékonyabbá teszi az életfolyamatait.
A test hatékonysága minden téren megmutatkozik, csakúgy, mint az anyagokkal való gazdálkodásban, és az energia felhasználásban is, emésztés feljavulásában, feltáródás precizitásában, az anyagok egymásba konvertálásának egyszerűségében és könnyebbé válásában. Az életfolyamatok átfogó javulása, a test tisztábbá tétele, az anyag és energiaáramlás könnyedebb és ökonomikusabb voltát eredményezi.

A testben megszűnnek a testi diszkonfortok, az élő táplálék frissítve hasonul át az anya testbe, szereti, és vitalizálja azt. Az érzékelés az ilyen táplálkozásban a kíváncsi figyelem könnyedsége.
Szelelés, székelési zavar és barátainak annyi kb. 3 év következetes nyers után ezek kiirtódnak a testből. Az étel áthaladása a testen csakis élmény tüneteket adhat, amit az élvezet által ad, amikor megesszük, és természetesen ezer jó hatásával, amit az életminőségünkre közvetve és közvetetten kifejt.
Az élmény test nem képes megbetegedni, a betegség, már az egyszerű kis nátha is olyan testi lehetetlenség egy kitartó nyersező testnek, hogy bátran konstatálhatjuk a nem létét ezen a szinten.
Ezek horribilis bizonyítékai a legjobb életvitelnek, ami embernek adathatok.

Aki nem hiszi, járjon utána. Nincs más út.

A tiszta, nyers testbiológiai táplálkozás elvezet a soha sem volt ÉLMÉNY testhez törvényszerűen egy hosszú, igen is következetes, és áldozatokkal teli folyamatban. De az eredmény minden esetben JÖN, mégpedig úgy, ahogyan komolyan és tisztán, következetesen követjük ezt az étrendet. Vár ránk minden esetben a paradicsom, a vibrant, magnetikus, élmény test, az állandó topszinten szárnyalás betegségeket és testi diszkonformokat nem ismerő állapota.

A tiszta, nyers testbiológiai táplálkozást meg lehet tanulni, át lehet ide szoktatni testünket, és nagyon élvezetessé lehet tenni. Olyan táplálkozási kielégülésben és élmény testműködésben lesz részünk általa, amit nem is gondolnánk, hogy így működhet a testünk.
Aki egyszer ráérez az ízére, az egy életre megmérgeződik általa, és nem lesz képes már nélküle élni, korábbi élete, s más nem így élő embertársai élete, a lesajnálni való lét kategóriájába degradálódik az ilyen személy szemében.
Építsd meg saját testedet, építs magadnak meg Isteni testedet.
Ismert meg milyen az igazi testműködésed, mely alap természeti állapotod, s mely az anyatermészet törvényszerűségeinek betartásából táplálkozik, aminél nincs felsőbbrendű törvény.

Hogy ki mit mond, hogy mely vallás mire esküszik huszadrendű a lényeg szempontjából. Mert a lényeg már akkor is létezett, amikor még a földi ökoszisztéma a maga útját járta, és nem sebezte a létét az ember leigázni akaró keze.

:D
VE
Bő, változatos gyümi és zöld.
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Arctic » 2011. dec. 15., csüt. 20:55

"arra akarsz kilyukadni, hogy nyugodtan igyunk,cigizzünk,együnk bármit úgyse az számít hanem csak az amit gondolunk."

Ilyet aztán nem mondtam. Hogyne számítana!? Nyilván egy fizikai megbetegedéshez fizikai "kiváltó" tényezőre van szükség. Senki sem lesz tüdőrákos, ha friss erdei levegőn él és nem dohányzik, akármit is gondol. Viszont szintén nem lesz mindenki rákos, aki dohányzik, iszik, húst eszik, stb. Hiába van ott a fizikai tényező, az önmagában még "nem elég".
A "negatív gondolkodás" kb. ugyanannyira okozója a betegségeknek, mint a kaja... vagyis semennyire. Bármelyik tényező csak eszköz lehet, de nem okozó. (gonosz hús, vagy gonosz szmog, gonosz gondolat, amelyik szándékosan betegséget akar okozni... max a mesében)

"az elméje, lelke tökéletes volt de a teste mégse volt az."

Ezek szerint mégsem volt tökéletes az elméje... :) akkor nem vágyott volna a sztékre...
az elme sosem lehet tökéletes, hiszen az maga a tökéletlenség.
Arctic
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10