Honnan vetted az említett számítást? Az izomszövet természetes szerves anyagokból áll, fehérje, zsír, szénhidrát stb. A különféle szervek eltérnek némiképp a szervesanyag tartalmukban, de az nem azt jelenti ha izomra akarunk hízni akkor többletfehérjét igényelünk. Illetve közvettetten igaz, mert iromépítéshez izomstimuláció, azaz mozgás kell. A mozgás= több energiaigény= több tápanyag(gyümölcs)= több fehérje bevitel, de nem csak a fehérjebevitel nő meg , hanem arányosan vele minden együtt. Tehát az arányokat továbbra is megtartjuk(811), csak többletkalóriát viszünk be.
Szóval a könyvben ezeket Graham leírja 223/ 194/, ezeknél én sem tudom jobban leírni.
Konkrét kérdésedre azt tudnám javasolni, hogy ha úgy érzed, hogy 2000 körüli kalórián jól érzed magad , jól esik a sport, egyensúlyban vagy, és főleg ilyen kalórián is tartod a súlyod(ez a mérvadó) , akkor ekörül vigyél be. Valóban jobb az energiahasznosítás, napi 2-3 banán többlet komoly energiatöbbletet adhat a sportoláshoz, nem kell több ezer többlet kcal-ban gondolkodni. Addíg működik a dolog, ha a súlyod tartani tudod ezen a kalórián. Ahhoz azonban hogy növeld a súlyodat izomtömeg építéssel szerintem kicsit több energia kell, de nem kell drámaira gondolni, 2-3 (200-270 kcal) banán, vagy annag megfelelő plusztöbblet gyümölcs elég szerintem. Graham a könyvben leírja az izomtömeg növeléséhez az erősítő gyakorlatokból 4 sorazat 1-5 ismétlessel szükségesek. Izmot az épít, s a napi 100-200 kcalt töbletbevitelt ilyen gyakorlatokra kell fordítani. Én futok, ez nem izomnövelő, nem is célom vele, itt az állóképesség és edzettség a lényeg, de mindenkinél más a cél a testedzéssel, nálad az izomépítés, ez esetben másként kell edzeni. De a célhoz vezető út mindenhol egységes, izomstimuláció , vagyis edzés eredményez akár izomnövekedést, akát szikár izmokat adó kitartást. És ehez a legjobb üzemanyag a többlet gyümölcsbevitel, ezek adják a legegészségesebb vibrant izmokat s nem a fehérjeporokon állati fehérjén felfújt beteg, szakadó, kevésbé tartós , elzsírosodott, magas víztartalmú izmok. Egy vibrant egészséges izomszövet az épp olyan felsőbbrendű, mint maga az egész vibrant test többi állománya, mégha sok esetben nem olyan látványos méretében, mint az előbbi felfújt izom, mégis erősebb, kitartóbb, rugalmasabb, tisztább.
Hogy fázós vagy az természetes átmeneti fázisban, mert még a hőközpontod nem működik rendesen, a főtteken kikapcsolt. A vérkeringésed sem vibrant még, tovább kell tisztulnod.
Viszont az sem jó, ha a fázósság tartós, sőt semmilyen tartós diszharmónia nem jó. A lényeg, hogy akkor még a tempón lassítani kell, s bekapni egy ki olajos magot vagy avokádót, ezek felmelegítenek.