Oldal: 1 / 1

HozzászólásElküldve: 2005. feb. 11., pén. 18:26
Szerző: Organza
Népszabadság cikke



Egy több éve élelmiszerboltban dolgozó ismerősömet viszont
sikerült szóra bírnom.

- A romlandó dolgok "kipofozásával" kezdődik a nap - mesélte. -
Mivel a felvágottak, virslik és a különféle húsok egy idő után
szagosodnak, mi úgy mondjuk, "izzadnak", ecetes vízzel átmossuk őket. Nagy
gonddal kell végezni a műveletet, minden az arányokon múlik. Ha kevés az
ecet, a szag marad, ha túl sok, akkor a vevő megérzi az árun. Hasonló
módszerrel "fiatalítjuk" a baromfit is: a fonnyadt, kiszáradt bőrű csirkét
vízben megúsztatjuk. Ettől viszszanyeri a frissességét. Amikor már nem lehet
segíteni, ledaráljuk a húsokat. Mindig csak annyit, amennyit a "tiszta" hús
még
elbír. A kicsit romlott párizsit vagy virslit salátákba keverjük. A kimért
saláta
és a körözött a két legkényesebb pontja a hazai élelmiszeriparnak -
folytatta az
ismerős eladó. - Ezekben "landol" minden, ami kicsit is gyanús: a lejárt
szavatosságú majonéz, tejföl, túró, felvágott, szóval minden. A kiszáradt
juhtúrót
például tejföllel "javítjuk fel". A penészessé vált sajt kérgét levágjuk,
a maradék darabot fóliába csomagoljuk, majd akciózzuk. Az is bevált trükk,
hogy a
zacskós tejről a kollégák hipós rongygyal letörlik a gyártó által
feltüntetett
időpontot, aztán "felülírják".


A teljes cikk:
http://www.nol.hu/cikk/349240/

HozzászólásElküldve: 2005. feb. 12., szomb. 12:53
Szerző: flower
Ez a nemsemmi!!! El is küldtem a cikket pár ismerősömnek. még jó,hogy ez a veszély engem nem fenyeget, mert nem eszem tejterméket sem.. :D meg nagyrészt reformboltban vásárolok. Persze ott is mindent megnézek rendesen.
Jó átverik az embereket a bevásárlóközpontokban az tuti! :evil:

HozzászólásElküldve: 2005. feb. 12., szomb. 18:55
Szerző: nawesh
Mi vagyunk (fogyasztók) a tökelütöttek, hogy megvásároljuk ezeket a termékekekt.

HozzászólásElküldve: 2005. feb. 19., szomb. 10:14
Szerző: Norci
én is megkaptam ezt az írást emilben, nagyon durva. tudtam, hogy a pénzért nagyon sokmindenre képes az ember, de mindig megrökönyödök, amikor a tényleges sztorik kerülnek napvilágra. ha belegondolok, hogy azt a virslit pofozzák ki, ami eleve mindenféle szennyből van...

gondolom ti is tudjátok, hogy a fehérkenyérben a rengeteg felfújó e-n kívül csontliszt van, a barna kenyér színezőanyagtól kapja a barnaságát, az epres dolgokban nem eper, hanem vöröstetű-pép adja a piros színt, az eper ízt meg valami egészen más... szóval így vásároljunk. 8O

HozzászólásElküldve: 2005. feb. 19., szomb. 12:01
Szerző: flower
A fehérkenyerest nem tudtam, de még jó, hogy nem élek vele. Vöröstetű-pép? my God! Ilyen van? Majd megmondom a barátnőmnek, aki szívesen fogyaszt joghurtokat,mer az olyan egészséges..

HozzászólásElküldve: 2005. feb. 19., szomb. 13:21
Szerző: nawesh
Norci! Ezekről a szörnyűségekről tudsz forrást is írni!???

A savóporról k mit tud?

HozzászólásElküldve: 2005. feb. 20., vas. 13:31
Szerző: Norci
vegi körökben terjednek az ilyen hírek, de a múltkor olvastam egy cikket (interjút) a napfényes ízek étterem vezetőjével, aki szintén oda jár előadásra, ahova én. és ő beszélt ebben a cikkben ilyen dolgokról is. én is meg akartam utána találni újra ezt az írást, mert olyasmit is írt, hogy állati vért is használnak élelmiszerek "dúsítására", de aztán nem találtam meg. az étterem vezetője bödör erzsi, vagy erzsike néven ismerik, világbajnok szakács. hátha ti több szerencsével jártok. de váradi tibor könyvei bizti tartalmazzák az ilyeneket is. megrendelhetőek neten is a napfenyes.hu-n, de itt is van egy infokérő emil, az alapítványban biztos meg tudják mondani ezeket.

HozzászólásElküldve: 2005. márc. 20., vas. 23:37
Szerző: parika
Norci írta:vegi körökben terjednek az ilyen hírek, de a múltkor olvastam egy cikket (interjút) a napfényes ízek étterem vezetőjével, aki szintén oda jár előadásra, ahova én. és ő beszélt ebben a cikkben ilyen dolgokról is. én is meg akartam utána találni újra ezt az írást, mert olyasmit is írt, hogy állati vért is használnak élelmiszerek "dúsítására", de aztán nem találtam meg. az étterem vezetője bödör erzsi, vagy erzsike néven ismerik, világbajnok szakács. hátha ti több szerencsével jártok. de váradi tibor könyvei bizti tartalmazzák az ilyeneket is. megrendelhetőek neten is a napfenyes.hu-n, de itt is van egy infokérő emil, az alapítványban biztos meg tudják mondani ezeket.


amiröl biztosan tudok, hogy állati vér van benne: csokoládék, nutella...
de pontosabban majd még utánna kéne járni...
majd még jön, ha találok valamit

parika

HozzászólásElküldve: 2005. márc. 21., hétf. 0:20
Szerző: norbertop
Gondolom mindannyian kerülitek az E betűs élelmiszereket, bár néha ez elkerűlhetetlen.
De ez azért már durva!!!!!

http://nibiru.freeweb.hu/aspartame.html

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modl ... ewlang=hun

Ezt érdemes elolvasni!

HozzászólásElküldve: 2005. márc. 29., kedd 1:15
Szerző: nawesh
Huh! Az aszpartam cikk eléggé mellbevágott!

A Monsantó vállalatról annyit, hogy olvasmányaimból úgy tűnik, mintha ez a vállalalt lassan az egész világot behálózná génmanipulált termékeivel. Modernkori összeesküvés az egészség ellen :? :?: