Programajánló

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. aug. 19., szomb. 4:47

Nem is kérdezem, most látom, Gábor egy részletes cikkben beszámolt róla. :)
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: nawesh » 2006. aug. 19., szomb. 6:10

ma Szegeden este 8-tól KFT koncert lesz a rakparton.

Tudod: Bábú vagy, valaki iránytí :wink: :roll:

Bhajanpuri (Laár András) nem csak vegetárius, de fenomenális a színpadon :wink:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

Hsz: 1619

HozzászólásSzerző: Emese » 2006. aug. 24., csüt. 15:53

Sziasztok!

Találkozunk a vegetáriánus fesztiválon???
Szombaton, csak délután tudnék kimenni, de szerintem jó volna talizni. Vasárnap egyész nap ráérek.

Emese

http://www.egeszsegvar.hu/index.php?opt ... &Itemid=27
Emese
Írogat

Hsz: 92

HozzászólásSzerző: mintaka » 2006. aug. 24., csüt. 16:24

Szombaton mi is megyünk Pitypanggal :)
mintaka
Írogat

Hsz: 78

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. aug. 24., csüt. 19:20

Megyek én is, valószínűleg mindkét nap.
mandula
Törzsvendég

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. aug. 24., csüt. 22:22

Én mindkét nap kint leszek, egész nap, annyi jó program van, no meg a Zöld Zebra is kint lesz, ott is segítek egy kicsit. :)
Gega23
Grafomán

Hsz: 706

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2006. aug. 25., pén. 11:55

Szombaton én is megyek a párommal és a picivel

Szilvi
Szilvi
Törzsvendég

Hsz: 239

HozzászólásSzerző: zsolidodd » 2006. aug. 27., vas. 19:06

Nem tudom ki volt vegetáriánus fesztiválon, és hogy kinek mennyire tetszett de én elég nagyot csalódtam... Kevés féle étel volt, azok nagyon finomak, de pl alig volt vegan süti (főleg a Krsnásoknak volt sütije, de az ugye tejes...), állatvédelemmel minimkálisan foglalkoztak a kiállítók, az is kimerült a kutya/macska menhelyekben/örökbefogadásban, ráadásul az egyik "állatvédőn" bőr cipő volt... Ezen kívül minden csak a pénzről szólt (cserébe nem volt belépő), mindenféle "egészség megőrző" kúrák, bogyók, teák, mentek, azonkívül egy csomó szekta állított még ki, meg mindenféle ezotérikus "izé" (nem akarok csúnyát írni. Szerintem aki pl ez alapján ítéli meg az átlag vegit, az nem csodálkzom, hogy negatív véleményt fog formálni. Persze, fontos az egészség, de szerintem ehhez nem kell Csinghájosnak, Krisnásnak, akármilyen felekezethez tartozónak lenni, és nem kell mindenféle hülyeséget megvenni. Szerencsére a 2 előadás amit megnéztem nagyon jó volt, és nem is ezt népszerűsítette (az egyik a környezetvédő vegetáriánusokról, a másik a vegan gyermekek táplálkozásáról szólt, főleg az utóbbi tetszett, nagyon szimpatikus volt az előadó, akinek a nevére természetesen nem emlékszem). Na, ez csak az én véleményem, bocs, ha valakit megbántottam, de ha ebben bántó volt, akkor nézzen magába, én is azt teszem.
"Mennyit adott a hit, mennyit vett el a vallás
Mekkora bűn ölni, fegyvereken van az áldás"
zsolidodd
Írogat

Hsz: 155

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. aug. 27., vas. 20:50

Szerintem meg nagyon jó volt a fesztivál.
Én élveztem minden pillanatát.

Az ezoterikus izék lehet hogy neked nem tetszenek, de másnak meg igen. Szubjektív. Sok érdekes tanítás volt, és a legtöbb az nem ezoterikus izé volt, hanem igenis értékes tudás.

Az állatvédelem lehet hogy ebben merült ki, de ez ma Magyarországon egy elég nagy probléma, konkrétan több mint 1 millió kóbor kutya van, és kb. 1 millió kóbor macska.
Az az állatvédő egyesület egyelőre ezt tűzte ki célul, hogy rajtuk segít, mivel a leggtöbben kutyások-macskások, ezenkívül egytől egyig önkéntesek.
Ha tudod, csináld jobban. Komolyan mondom. Rajta!
Gega23
Grafomán

HozzászólásSzerző: string » 2006. aug. 27., vas. 21:47

Csatlakozom Gegához, azt hiszem sokan sajnálhatjuk, hoigy csak évente egyszer van ilyen rendezvény (illetve talán még egy-két hasonló) de úgy érzem mindenki számára látható volt, hogy kettős célt szolgál. Az egyik az az, hogy a magunkfajtáknak egy közös "fizikai" fórum legyen, a másik pedig az, hogy minél szélesebb körben megismertesse az emberekkel azt, hogy másfajta életmód is létezik, mint ami sajnos az átlagos. A különböző termékbemutatók meg akár hasznosak is lehetnek, ezt mindenkinek magában kell leszűrnie. A magam részéről nagyon örülnék, ha nem csak a fővárosban, hanem az ország más részein is lennének hasonló rendezvények, talán mégtöbb emberben felmerülne, hogy megismerje világunkat. Egy Nyíregyházáról jött sráccal beszélgettünk ebéd közben és azt hiszem ebben ő is egyetért. Köszönöm minden szervezőnek és előadónak az igazán pozitív két napot.
string
Inkább olvas

Hsz: 13

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. aug. 28., hétf. 10:23

Nekem tetszett a fesztivál, a kiállítók és irányzatok sokféleségével együtt. Nem hinném azt, hogy ha valaki betéved az utcáról és nyitott, emiatt egyoldalúan ítélné meg a vegákat. Szerintem ez nem csak a fizikai egészségről szól, a felekezeteknek ugyanúgy volt helyük itt, és lehet, hogy valaki éppen náluk találja meg azt a lelki többletet, amit keres (most leszámítva, hogy térítenek), vagy az egészséges életre tőlük kap ösztönzést.
A bőrcipőről még nem ítélnék meg valakit, attól függetlenül, hogy egy állatvédő hitességét nem javítja.
mandula
Törzsvendég

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. aug. 28., hétf. 12:35

Csatlakoznék az előzőkhöz, nekem is fantasztikus élmény volt a X. Vega fesztivál. Szerintem nagyon jó előadók meghívva, bárki találhatott számára érdekes témát.
Nekem tulajdonképpen a helyszínnel sem volt gondom, ahogy láttam volt "áramlás" a különböző szinek közt és nagyon sok jó kiállító portékáit lehetett megcsodálni. Szerintem a "konyha" részleg is fergeteges volt, habár nem kóstoltam végig a különböző cégeket!
Nagyon ötletesnek tartottam, hogy a terasz részhez is szerveztek programokat, a krisnás főzőbemutató nagyon klassz volt, habár Mahadzsan kissé más volt élőben mint a tvében anno... :)
Egyetlen dolgot sajnálok a fesztiválban: a véradást a legfelső emeletre rakták, és tegyük a szívünkre a kezünk nem is volt annyira propagálva, én bemondtam volna többször pl a színpadon... emiatt nagyon kevés vér gyűlt össze... tényleg nehéz volt megtalálni a vértadó helyet.
Egyébként a komplexum nagyon jó megközelíthető volt, ez tetszett.

Nagyon sok sikert kívánok a rendezők a jövő évi fesztiválhoz, már most várom!
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: pitypang » 2006. aug. 28., hétf. 12:38

Egyetértek az előttem szólókkal. Nekem is tetszett a rendezvény, csak azt sajnálom, hogy nem lehettem ott mindkét napon. Az előadások tetszettek legjobban. Köztük is az a hölgy előadó aki hatalmas lelkesedéssel, kézzel-lábbal, sőt még a hajával is :) beszélt a mítoszokról, a különböző korok jellemzőiről. Tőle tudhattuk meg, hogy az Aranykor itt van a küszöbön, már csak 6 évet kell várnunk rá. :) Türelem és minden ok lesz. :) Addig pedig a nap mint nap bennünket bombázó információk, irányzatok, felekezetek és egyebek közül mindenki válassza ki magának a legmegfelelőbbet. Én is ezt teszem. :)
pitypang
Írogat

Hsz: 179

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. aug. 28., hétf. 12:47

Azért ez a nagyon közeli Aranykor nekem egy kicsit meglepő volt, és számomra nem volt világos, hogy jutott erre (annak ellenére, hogy nagyon sok dolog tetszett az előadásából) :D Persze örülnék, ha igaza lenne :wink:
mandula
Törzsvendég

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. aug. 29., kedd 11:24

BUDAPESTEN CSAK MA, AZAZ KEDDEN!
Aki tenne valamit az Új Eldorádó című filmben megismert erdélyi verespataki tájért és az ott élőkért, az jöjjön el a nyilvánvalóan eszement bányaberuházás (lásd még 2000-es tiszai ciányszennyezés) budapesti közmeghallgatására! ez pedig augusztus 29-én kedden délután négykor lesz a Budapesti Műszaki Egyetem Informatikai Épületében (XI. Magyar Tudósok Körútja 2. - lágymányosi tömb) az IB 028-as teremben

http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item. ... cfefec506b

http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item. ... cfefec506b
Gega23
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: Programok