Szerintem, az, hogy természetes elég tág fogalom, és nem hiszem, hogy annyiszor kéne rá hivatkozni/említeni. Ez szvsz túl relatív, mert az pl természetes, hogy az ősember evett, húst, tojást, gyümölcsöt, magokat, zöldségeket, de a tej szerintem nem az...... Az meg megint más, hogy kinek mi a természetes, mert valakinek természetes, hogy reggel felkel és estig egy taglóval üti agyon a marhákat, valakinek meg az a természetes, hogy egy számítógép előtt ül egész nap, míg valakinek az a természetes, hogy otthon bio növényeket termel és abból él meg.
A B12-höz annyit, hogy pár ezer éve, amikor még teljesen más volt pl. a bélflóránk felépítése (mivel nem volt annyi vegyszer, semmi permet, savaseső stb) és minden növény "bio" volt, akkor lehet, hogy nem volt szükség mesterséges B12 forrásra, de szerintem ,mint bármi, ez is változhatott. A tablettának megvan az az előnye, hogy olcsóbb, mint a 100%-os, vitaminnal dúsított gyümölcslevek, és biztos, hogy a tablettának nagyobb a tartalma. Én sem szívesen eszegetem, de semmiképpen sem a félelem motivál.
Parsifal: Ne értsd félre amit most írok! Szerintem nem vagy elég kritikus azokkal a dolgokkkal kapcsolatban amikben hiszel. Semmi sem tökéletes, így az sem ha vegan vagy, és az sem ha nyersevő, vagy mindenevő. Ez a B12 dolog, számomra az egyetlen negatívum a veganságban, de a sok pozitívum mellett, ez szinte semmi. Szerintem ha az összes ember vegan lenne (akár fokozatosan, akár azonnal) az nem oldana meg mindent! Szerintem sok minden megoldódna, de lennének más, új problémák is.
Csak ennyit szerettem volna, és tényleg ne értsd félre Parsi!