Vércsoportok szerinti táplálkozás?

Természetes táplálkozás (mikor, meddig, mit, hányszor, hogyan, stb.)

HozzászólásSzerző: flower » 2005. jún. 6., hétf. 21:18

Jó gondolatok! Egyébként van egy növény, egy babféle: lopino (vagy lupino) amiben van b12. Aktív. :D
Egyébként inkább szedek vitamint, minthogy később gyagyás legyek,meg a gyerekem ne fejlődjön rendesen a terhesség alatt...
Én nem vetem el a vitamintablettákat, mint lehetőséget. Elvégre igen 2005-ben élünk, nem mehetünk vissza az őskorba. Olvasta valaki a nyersevős linket,amit linkeltem?(nem ide) Vélemény? Nem nagyon győzött meg a living-food-os honlap(még régről), nagyon szélsőséges, tehát nem leszek nyersevő, ez a cikk pedig kifejezetten tetszett.
Szóval olvassátok el! Aki tud angolul.
flower
Grafomán

Hsz: 786

HozzászólásSzerző: litta » 2005. jún. 7., kedd 9:15

Én 6 éve vagyok vegetáriánus, de egyenlőre semmi bajom.
Ettől függetlenül lehet. Van konkrétan csak B12 vitamintabletta, és meg lehet venni a patikákban, és mi a neve, mert beszerzek belőle, egy kicsi nem árthat.
litta
Írogat

Hsz: 141

HozzászólásSzerző: flower » 2005. jún. 7., kedd 9:42

Vegán vagy vegetáriánus?
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. jún. 7., kedd 10:22

Ha bebeszéljük magunknak a bajt, megjelenik, lásd sok rákos beteget, mellrákos nőket (lásd még: Eü maffia könyv)...de ezt te is tudod, flo.

A szélsőségesség nem volt szép tőled flo, aki szintén szélsőséges vagy, de mondhatnánk ezt bárkire itt. Én nem mondom, mert szerintem a természettel összhangot keresőre nem illik ez a minősítés... Nem inkább húsevő a mesterkélt, a változni nem képes ember?

"Miért kellene tápanyagokat adni az ételeinkhez, ha teljes értékűen esszük azokat? " - Dr. Doug Graham
Parsifal
Grafomán

Hsz: 946

HozzászólásSzerző: litta » 2005. jún. 7., kedd 16:53

flower írta:Vegán vagy vegetáriánus?

utóbbi

Ezek szerint én simán figelmen kívül hagyhatom a kérdéskört? :D :D :D
litta
Írogat

Hsz: 141

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. jún. 7., kedd 16:57

na, én még nem szólaltam meg b12 témában, hát itt az ideje. :-) megbízható forrásokból tudom, hogy komoly károsodásokkal jár a b12 hiánya, tehát tényleg oda kell figyelni rá. pl. végtagzsibbadás, stb, súlyosabb esetben úgy tudom, életveszélyes is lehet. én is gondoltam arra, hogy szedjek tablettát rá, de jelen pillanatban úgy gondolom, hogy a természetes források sokkal jobbak, pl lucernacsíra és hasonlók. 8)
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. jún. 7., kedd 17:03

Nem jut eszembe a neve, de egy gyógynövényünk, lilavirágú, azt is b12-ősnek olvastam.

Egyszerűen nem lehet, hogy csak ez a mesterkélt megoldás legyen! Egyébként ki kellene zárni, hogy vegánok, növényevők legyünk, ha nem tudjuk a természetes táplálékokból fedezni szükségleteinket, ami meg egy hülyeség. Minden érv az ember növényevősége mellett szól. A b12 és a többi egy valakiknek jól tejelő mítosz, ami előbb-utóbb lelepleződik. Addig mindenki esze és szíve szerint dönt!

A legegyszerűbb, amit tehetünk, nagyon alaposan megrágni a jól társított ételeket, minél teljesértékűbben enni, minél több nyers ételt enni, enni az inaktívnak nevezett b12 tartalmú ételeket, ha úgy akarod, elintézni, hogy néha egy kis frissen szedett gyümölcsöt, zöldséget is egyél, és akkor nem érhet meglepetés. Ha ezen felül bigyókat szedsz, lehet, hogy azzal is viszel be felhasználható anyagokat. Lehet, hogy beteg sem leszel. Ki tudja, hogy működik, talán placebóval. Egy azonban biztos: a tabletta árával azokat támogatod, akik felelősek a szennyezések, betegségek jókora részéért.

Mindenki maga dönt, de az igazság valószínűleg nem egy tablettában van...
Parsifal
Grafomán

HozzászólásSzerző: flower » 2005. jún. 7., kedd 17:40

Mint már korábban írtam van egy lupino(lopino) nevű babféle vagy mi,amiben vab b12. Természeses forrás!! Csak nálunk nem ismert...
Én amúgy nem vagyok biztos benne, hogy annyi nyerset kellene enni.
www.lopino.de
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. jún. 7., kedd 17:56

Több nyers, mint nem nyers, vagy hogy kellene. széttárom a kezemet, mert nem értelek, te hölgy...
Parsifal
Grafomán

HozzászólásSzerző: flower » 2005. jún. 7., kedd 18:36

Hát az idő folyamán változik az ember, ahogy én is. Már nem vagyok azon a véleményen, hogy olyan frankó a nyerskaja. Persze húst nem fogok enni többet, mert ahhoz ölni kell, ezt a véleményemet nem fogom megváltoztatni, az tuti :!: De a nyersevés témája nem győzött meg.
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: zsolidodd » 2005. jún. 7., kedd 19:15

Szerintem, az, hogy természetes elég tág fogalom, és nem hiszem, hogy annyiszor kéne rá hivatkozni/említeni. Ez szvsz túl relatív, mert az pl természetes, hogy az ősember evett, húst, tojást, gyümölcsöt, magokat, zöldségeket, de a tej szerintem nem az...... Az meg megint más, hogy kinek mi a természetes, mert valakinek természetes, hogy reggel felkel és estig egy taglóval üti agyon a marhákat, valakinek meg az a természetes, hogy egy számítógép előtt ül egész nap, míg valakinek az a természetes, hogy otthon bio növényeket termel és abból él meg.

A B12-höz annyit, hogy pár ezer éve, amikor még teljesen más volt pl. a bélflóránk felépítése (mivel nem volt annyi vegyszer, semmi permet, savaseső stb) és minden növény "bio" volt, akkor lehet, hogy nem volt szükség mesterséges B12 forrásra, de szerintem ,mint bármi, ez is változhatott. A tablettának megvan az az előnye, hogy olcsóbb, mint a 100%-os, vitaminnal dúsított gyümölcslevek, és biztos, hogy a tablettának nagyobb a tartalma. Én sem szívesen eszegetem, de semmiképpen sem a félelem motivál.

Parsifal: Ne értsd félre amit most írok! Szerintem nem vagy elég kritikus azokkal a dolgokkkal kapcsolatban amikben hiszel. Semmi sem tökéletes, így az sem ha vegan vagy, és az sem ha nyersevő, vagy mindenevő. Ez a B12 dolog, számomra az egyetlen negatívum a veganságban, de a sok pozitívum mellett, ez szinte semmi. Szerintem ha az összes ember vegan lenne (akár fokozatosan, akár azonnal) az nem oldana meg mindent! Szerintem sok minden megoldódna, de lennének más, új problémák is.
Csak ennyit szerettem volna, és tényleg ne értsd félre Parsi! :)
"Mennyit adott a hit, mennyit vett el a vallás
Mekkora bűn ölni, fegyvereken van az áldás"
zsolidodd
Írogat

Hsz: 155

HozzászólásSzerző: parika » 2005. jún. 8., szer. 2:05

na ehhez ki mit szól?
valaki csinált egy termék tájékoztató kérdést több cégnél akik lopinot forgalmaznak. válasz:

igen, régen volt aktiv b12 a lopinoban, de valószinüleg a higéniás gyártási mód miatt már régóta nem mutathato ez ki.
bizonyitottan 2002-óta nem található b12 a lopino-ban.

Sehr geehrte ...

Sie haben Recht, über Vitamin B12 in Lupinen gibt es sehr viele Gerüchte.

Richtig ist, daß Lopino früher aktives Vitamin B12 (Cyanocobalamin) enthielt. Bereits Ende 2002 konnte allerdings (leider) kein B12 mehr nachgewiesen werden. Wir haben damals unsere Kunden darüber informiert und den Vitamin B12 Gehalt aus allen Datenblättern inkl. Homepage entfernt. Wir gehen davon aus, daß durch eine Produktionsumstellung, die Produktion wurde wesentlich sauberer und hygienischer, die Synthese von Vitamin B12 durch Bakterien nicht mehr stattgefunden hat. Die Lupine selbst hat, entsprechend unserer eigenen Analysen kein B12. Wir halten alle Veröffentlichungen, die behaupten die Lupine habe B12, für falsch. Entsprechen der Literatur, sind Pflanzen nicht in der Lage, Vitamin B12 zu bilden.

Wir hoffen, Ihnen mit dieser kurzen Auskunft geholfen zu haben und verbleiben,

mit freundlichen Grüßen
parika
Törzsvendég

Hsz: 387

HozzászólásSzerző: parika » 2005. jún. 8., szer. 2:17

van egy táplálkozástudományt tanult hölgy a német forumban. Luisa.
az ö tudása mindenképp több ebben a témában, és talán segithetne nekünk itt egy kis rendet tenni, hogy mi is b12 aktiv! tartalmú és mi nem.
holnap megnézem az öszzes irásait a fórumban, és leirom a tapasztaltakat. mert már nagyon sok van a témához...
ö el tudja például mesélni, hogy miért nincsen a növényekben b12. meg ilyenek...
addig is elbúcsúzok:
parika

ja, és az is fontos, hogy az embernek milyen állapotban van a bélflórája...
parika
Törzsvendég

Hsz: 387

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. jún. 8., szer. 10:34

"Csak ennyit szerettem volna, és tényleg ne értsd félre Parsi! "

Köszönöm hozzászólásodat, mint mindenkiét. A ne értsd félre azt jelenti, hogy ne szóljak hozzá ehhez?
Parsifal
Grafomán

HozzászólásSzerző: zsolidodd » 2005. jún. 8., szer. 10:44

Ezzel arra utaltam, hogy nem bántani akartalak....
"Mennyit adott a hit, mennyit vett el a vallás
Mekkora bűn ölni, fegyvereken van az áldás"
zsolidodd
Írogat

Hsz: 155

ElőzőKövetkező

Vissza: Táplálkozás