Gandhi és a gyümölcsétrend

Élő, növényi táplálékok, melyek hőkezeléstől mentesek.

Gandhi és a gyümölcsétrend

HozzászólásSzerző: tami » 2011. júl. 29., pén. 18:58

Kép

„Angliában számosan élnek tisztán gyümölcsétrenden és számolnak be tapasztalataikról. Egy Just nevű német orvos vastag könyvet írt e kérdésről. Számos érvvel és bizonyítékkal igazolja a gyümölcsétrend értékét. Sok betegséget gyógyított meg szabadlevegő-kezeléssel kombinált gyümölcs-étrenddel. Olyan messzire megy, hogy minden ország népe saját földje gyümölcseiben minden tápláló elemet megtalálhat. Nem hallgathatom el a magam tapasztalatait sem. A legutóbbi hat hónapban kizárólag gyümölcsétrenden éltem.

Mostani étrendem banánból, földi mogyoróból, datolyából, növényi olajból és citromhoz hasonló savanyú gyümölcsből áll. Nem mondhatom, hogy teljesen kielégítő tapasztalatokat szereztem, de hat hónapi idő rövid is ahhoz, hogy végleges választ adjon a teljes étrendváltoztatás fontos kérdésére. Annyit mindenesetre mondhatok, hogy azóta jól érzem magam, fizikai és szellemi erőm nagyobb, mint ennek előtte. Szellemi munkát kitartóbban és jobb eredménnyel tudok végezni, mint eddig, A gyümölcsétrendet jó eredménnyel próbáltam ki betegeken is."

„Angliában számosan élnek tisztán gyümölcsétrenden és számolnak be tapasztalataikról. Egy Just nevű német orvos vastag könyvet írt e kérdésről. Számos érvvel és bizonyítékkal igazolja a gyümölcsétrend értékét. Sok betegséget gyógyított meg szabadlevegő-kezeléssel kombinált gyümölcs-étrenddel. Olyan messzire megy, hogy minden ország népe saját földje gyümölcseiben minden tápláló elemet megtalálhat. Nem hallgathatom cl a magam tapasztalatait sem. A legutóbbi hat hónapban kizárólag gyümölcsétrenden éltem. Mostani étrendem banánból, földi mogyoróból, datolyából, növényi olajból és citromhoz hasonló savanyú gyümölcsből áll. Nem mondhatom, hogy teljesen kielégítő tapasztalatokat szereztem, de hat hónapi idő rövid is ahhoz, hogy végleges választ adjon a teljes étrendváltoztatás fontos kérdésére. Annyit mindenesetre mondhatok, hogy azóta jól érzem magam, fizikai és szellemi erőm nagyobb, mint ennek előtte. Szellemi munkát kitartóbban és jobb eredménnyel tudok végezni, mint eddig, A gyümölcsétrendet jó eredménnyel próbáltam ki betegeken is." „Ha ez a nézet helyes, akkor ebből az következik, hogy jelenleg sok drága időt vesztegetünk főzésre. Ha nyers étrenden tudnánk élni, sok időt, energiát és pénzt megtakarítanánk, amit hasznosabb célra fordíthatnánk."

„Egyesek határozottan kijelentik, hogy haszontalan és bolond gondolat az, hogy az emberiség nyers étrenden élhetne, mert hiszen egyáltalán nem él így. De most ne azon töprengjünk, hogy mit akar, vagy mit nem akar az ember csinálni, hanem azon, hogy mit kellene tennie. Csak ha ismerjük az eszményi étrendet, akkor leszünk képesek egyre jobban megközelíteni ezt az eszményt. Ha azt mondjuk, hogy a gyümölcsétrend a legjobb, természetesen nem várjuk azt, hogy mindenki ezen éljen. Mi csak azt mondjuk, hogyha ezen az étrenden élne, az nagyon jó lenne." „Egyáltalán nem hiszem azt, hogy akik olvassák ezeket a sorokat, rögtön gyümölcsétrendre térnek át. Lehet, hogy mindaz, amit írtam, egyetlen olvasóra sem fog hatást gyakorolni, mégis szent kötelességemnek tartom, hogy kifejtsem azt, amit legjobb tudásom szerint jónak tartok."

(Gandhi: Egészségre Vezérlő Kalauz)

Dr. OLÁH ANDOR: India üzenete - MAHÁTMÁ GANDHI természetgyógyászati tanácsai című könyve alapján


Dátum: 2005. június 05. vasárnap, 09:00 Küldte: Tami
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Élő, nyers étel

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron