Nyersevő hölgyek "tapasztalatai"

Élő, növényi táplálékok, melyek hőkezeléstől mentesek.

Nyersev

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. márc. 11., pén. 18:01

Tehát tapasztalatokat várnék, illetve reagálást a következő cikkre.
http://www.waldorfhomeschoolers.com/menstruation.htm
Avatar
Jablko
Törzsvendég
 
Hsz: 222
Csatlakozott: 2005. márc. 9., szer. 1:00


HozzászólásSzerző: flower » 2005. márc. 11., pén. 23:08

Nagggyon király cikk!! Nem olvastam most teljesen végig,mert nagyjából sejtem mik vannak még benne, de majd holnap végigolvasom. De azért belenéztem. Nekem van személyes tapasztalatom. Nem régóta vegán vagyok. És azóta nem fájnak a "nehéz napok"!! Az első kicsit még fájt, de csak épp hogy, nem kellett fájdalomcsillapító vagy hasonló szarság! Azóta nem fáj a hasam. Ritkább is a ciklusom, igaz nem tudom, hogy azért mert a tablettát hagytam abba (1 éve) vagy a vegán diéta miatt.. Tablettát soha többet nem fogok szedni!!
Ajánlom még figyelmedbe Queen Afua(egyiptomi term.-gyógyásznő) Szakrális nő című könyvét, teljesen vegán és nyerskajás. Ő is azt írja,amit a cikkben, hogy a mérgek a menstruáció által próbálnak kikerülni a szervezetből. És ha betartjuk a diétát, akkor csak 1 napig vagy 1 óráig fog tartani a menstruációnk és teljesen tiszta lesz, nem gusztustalan alvadt vér darabkás stb..
Hallottam egy olyat is, hogy ausztráliában vmi benszülött törzsben csak egy bizonyos bogyót esznek(mert csak az van :D ) és ott a nőknek 20 percig tart a menstruációjuk és alig lehet észre venni...
Hát igen. Nagy igazságok. Én sem láttam még egyetlen állatot sem menstruálni, pedig van itthon egy cicusunk,aki lány. Még nem hagyott vérpacákat maga után.. :)
És a te tapasztalataid Jablko?
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. márc. 12., szomb. 14:04

Kedves Flower!

Nagyon örülök, hogy végre itt normális hangnemben lehet ilyesmiről beszélgetni. Az index fórumon pár hónappal ezelőtt feltettem ezt a cikket, hát ... el lehet olvasni, mik voltak a reakciók. :((((
Még doki bácsik is nyilatkoztak közvetve - hogy szerintük ez hazugság. !!! :((
Tehát: én szeptember óta vagyok nyersevő és (hogy bonyolultabb legyen a dolog a most vitatott téma szempontjából) októberben leálltam (örökre) a gyógyszerszedéssel. Októbertől márciusig nem volt menzeszem. Most megjött és 2 napig tartott, ami kb. 4 cseppet jelent. Szóval nálam most így működik és szerintem a cikk igazat mond, mert egyébként logikus is a dolog. A szakrális nő c. könyvvel már egy ideje szemezgetek a könyvesboltban. Ezt az emberek tudomására kéne hozni! Nem hiszem, hogy van olyan nő, aki ne szenvedésként és természetellenes dologként éli meg, hogy 3-7 napig VÉRZIK.
Ajánlom, hogy igyál több vizet, az is segít azokon a napokon!
Még egyszer köszönöm hozzászólásodat. :)
Avatar
Jablko
Törzsvendég
 
Hsz: 222
Csatlakozott: 2005. márc. 9., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. márc. 13., vas. 12:51

Az index-en pontosan hova tetted fel? Elolvasnám a hozzászólásokat..
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. márc. 13., vas. 13:51

Szerintem nem érdemes, de ha ehhez van kedved:
Vegetáriánus étkezés pro és kontra - 921-es hozzászólásomtól.
Ott is Jablko néven futok.
Avatar
Jablko
Törzsvendég
 
Hsz: 222
Csatlakozott: 2005. márc. 9., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. márc. 13., vas. 22:09

Hát elolvastam... jaaj, mindenki téged támadott, 2-3 embert kivéve. Én szerintem fel kellett volna őket világosítani, hogy a földön az emberen kívül melyik élőlény hagy véres pacákat maga után??? Melyik állat menstruál? És melyiknek vannak göcseik a többnapos vérzés alatt??? És akkor mégis hogy van peteérésük meg hogy lesznek terhesek? :?: (nem a házilag elrontott állatokról van szó) de akkor meg úgyis jöttek volna azzal, hogy az ember nem állat.. (hát dehogynem :D ) ugyanolyan élőlény..
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. márc. 15., kedd 12:28

Egy kis olvasnivaló. Most találtam.
http://www.vegan-straight-edge.org.uk/FOODGYNA.HTM
Avatar
Jablko
Törzsvendég
 
Hsz: 222
Csatlakozott: 2005. márc. 9., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. márc. 15., kedd 15:45

Na igen, elkezdtem az elejét, ez jobb, mint az előző. Mert azért azt kicsit durva kijelentés(az első cikkben),hogy a menstruáció természetellenes... Csak akkor, ha napokig tart és görcsölsz és sok vért vesztesz. Akkor az! De ha csak egy-két nap, és nincs görcs és tiszta,ami kijön, akkor minden rendben van. Ez a nőiesség része. Ebből lehet megállapítani(többek közt) hogy vajon terhesek vagyunk e vagy sem... :D
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. márc. 15., kedd 19:08

"...Humans have not had time to evolve into a "toxic harmony" with all of the plants in their diet. Indeed, very few of the plants that humans eat would have been present in an African hunter-gatherer's diet. The human diet has changed drastically in the last few thousand years, and most humans are eating many recently introduced plants that their ancestors did not, e.g. coffee, cocoa, tea, potatoes, tomatoes, corn, avocados, mangoes, olives, and kiwi fruit. In addition, cruciferous vegetables such as cabbage, broccoli, kale, cauliflower, and mustard were used in ancient times "primarily for medicinal purposes" and were spread as foods across Europe only in the middle ages. Natural selection works far too slowly for humans to have evolved specific resistance to the food toxins in these newly introduced plants. "
Mi ez a szarság? már paradicsomot sem lehet enni?? meg avokádót? kókuszt?
kicsit kezd elegem lenni ebből a cikkből..
meg a sok okoskodóból..
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. márc. 15., kedd 19:50

Szerintem itt jön elő megint a vércsoport-kérdés.
(pl. paradicsom - A-soknak, B-seknek TILTOTT
a kókusz minden vércsoportnak TILTOTT, stb. )
Most ezt nem fejteném ki, majd egyszer egy másik topikban.
Visszatérve a menstruációra: szerintem a vérzés a nem normális, de a menstruáció jelzésszinten megmarad (pár csepp vér, egy nyersevő hölgy ismerősöm szerint pedig valamiféle nyálka). De a több napig tartó vérzés tényleg természetellenes, csak a doki bácsiknak erről fogalmuk sincs. Meg arról sem nagyon tudnak - szerintem - hogy a fájdalmas és hosszú ideig tartó vérzéseket is egyszerűen lehet kezelni a nyers ételek mennyiségének növelésével, illetve sok folyadék (tisztított víz) fogyasztásával.
Anyukámnak nagyon erős vérzései szoktak lenni (7 nap és tényleg nagyon vérzik). December óta ő is nagyon sok nyerset eszik, húst heti egyszer és azt mondja, 3-4 napra csökkent a menzesze. Tehát kedves hölgyek, legyetek öngyógyítók, csökkentsétek a bevitt káros méreganyagokat (állati eredetű dolgok, tea, kávé, kakaó, stb.).

Sok sikert mindenkinek!
Avatar
Jablko
Törzsvendég
 
Hsz: 222
Csatlakozott: 2005. márc. 9., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. márc. 15., kedd 20:18

a kókusz miért tiltott?
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. márc. 15., kedd 20:26

na utánanéztem miket nem ehetek... szerencsém van, csak a paradicsom amit szeretek,és nem ehetem a vércsoport diéta szerint...
úgyhogy még emiatt sem kell aggódnom.
de azért kíváncsi lennék,hogy jött rá az valaki aki kinyomozta,hogy kinek mi nem jó..
és ott vannak a húsok... hát köszi de akkor sem eszem,ha szerinte jótékony hatású..
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2005. márc. 15., kedd 20:34

Az elmúlt 20 év tapasztalata alapján az alábbiakat tudom mondani:

1. eddig 2 okból maradt el menstruációm:
- terhesség
- hormonzavar idegi alapon (vizsgaidőszak)

2. a menstruáció fájdalmassága egyértelműen kapcsolatba hozható az előző időszak idegi leterheltségével. Ez a tapasztalatom, kétszer vettem be fájdalomcsillapítót 20 év alatt, pedig hugaim, és az anyukám is használt (Nospa volt ez a szer régebben). Hamar rájöttem, hogy inkább elviselem a hányást és egyéb vele járó görcsöket, így észreveszem, hogy valami nincs rendben, minthogy gyógyszert szedjek. (néha még jól is esett, hogy hazaküldtek a suliból, mert egyébként szinte sose voltam beteg)

Egyébként manapság egy napos a mensim, a fiam betegsége óta sajnos én sem vagyok a régi, megint fáj a hasam :-(

szilvi
Szilvi
Törzsvendég
 
Hsz: 239
Csatlakozott: 2004. szept. 9., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: flower » 2005. márc. 15., kedd 20:45

Szóval a vércsoport diétával kapcsolatban, és az összes ilyen bekategorizáló táplálkozási irányzattal(pl makrobiotika,ajurvéda) az a baj, hogy valaki okos kitalálta. Ember által kitalált baromság. Ha valami kaja nem jó nekem, akkor utána csak rájövök és nem eszem többet, de ha ízlik, akkor meg miért ne egyem? Vagy járkáljak egy listával a zsebemben mikor vásárolok és percenként nézzem meg, hogy most akkor ezt vagy azt megvehetem e?
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. márc. 15., kedd 20:56

"When a lion stalks a zebra it doesn't think about getting certain grams of fat, carbohydrates, or protein. When a gorilla rips into a piece of bamboo it is not worrying about balancing yin and yang foods or eating foods which correspond to its ayurvedic body type. Animals are guided by their food instinct, not by cooked-food human ideas and charts. Humanity's food instinct is corrupted by cooked-food. Once you cleanse the body of cooked food and other toxins, your instinct returns -- and that instinct is for raw fruits and vegetables (mostly fruit). Every raw, whole fruit or vegetable is perfectly balanced and is not devoid or lacking in any way. "

http://www.living-foods.com/articles/nfl.html
innen való ez a kis írás
érdemes elolvasni az egészet (a vércsoport diétára reagálva tettem ide)
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

Következő

Vissza: Élő, nyers étel

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron