Élő ételek az egészségért - Példák és tények

Élő, növényi táplálékok, melyek hőkezeléstől mentesek.

Élő ételek az egészségért - Példák és tények

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 6., kedd 9:46

Dátum: 2005. december 18. vasárnap, 00:05 Küldte: ParsifalEgyre többször hallani, hogy a nyers táplálékok csodálatos gyógyító és életfenntartó értékkel bírnak, fogyasztásuk minden más ételnél előnyösebb. Tényleg?Több, mint tíz évvel ezelőtt egy napon Carol Alt, topmodel és színésznő rosszul érezte magát. Nagyon rosszul. Fejfájásra panaszkodott, valamint a szíve és a gyomra is fájt; fáradt és csüggedt volt. Ezek után Carol nyers (élő) ételeket kezdett enni és életmódot változtatott. Az ő történetével kezdődik az "Eating in the Raw" című könyv, amelyből mindent megtudhatunk az élő ételek egyedülálló jótéteményeivel kapcsolatban.
Ismert emberek teszik még hitelesebbé az élő ételekből álló, természetes táplálkozásmód embernek-valóságát. Olyan hírességek próbálták ki és győződtek meg "a nyers igazságról", mint Demi Moore, Alicia Silverstone, Gwyneth Paltrow, Pierce Brosnan, Edward Norton, Woody Harrelson, színészek, Donna Karan divattervező és az énekes-színész Sting.

A tudományos kutatások igazolták, hogy a főzés-sütés hatására az ételek szerkezete megváltozik, sérül, a zsírok és olajok rákkeltő anyagokká válnak, és ún. szabad gyökök termelődnek, amelyek gyengítik a test ellenállóképességét, valamint nehézkessé vagy lehetetlenné teszik a gyógyulást. Továbbá a magas zsír- és cukortartalmú étrend, tetézve a környezetszennyezéssel és a stresszel a mérgező anyagok testbe épülését eredményezik, ami krónikus, degeneratív betegségekhez vezet. A holisztikus szemléletű belgyógyász Gabriel Cousens is olyan étrendet ajánl, amely visszafordítja a leépítő folyamatokat. Ez az étrend pedig teljes értékű, természetes, vegyszermentes, NYERS ételekből kell álljon.A képen élő (nyers, hőkezeletlen, se nem sütött, se nem főzött) ételekből álló, ízlésesen tálalt menüt láthatunk. Ugye hogy ínycsiklandó a látvány? ;)

Heather Mills angliai divatmodell egy rendőrmotoros gázolása nyomán elvesztette egyik lábát. Az amputáció után csaknem minden nap át kellett lyukasztani vagy fel kellett vágni a csonkot, hogy kiürítsék belőle a váladékot. A fertőzése elkerülése végett sokmindennel próbálkoztak: antibiotikum (jelentése élet ellenes!!!), homeopátia, akupunktúra, mindhiába. Újból meg kellett műteni, mert a fertőzés átterjedt a csontra, így egy újabb darabot levágtak a lábából. Heather így emlékszik vissza: "A kórházban ugyanolyan értéktelen dolgokkal etettek, mint mindenki mást. Az emberek hoztak nekem csokit, mert csokoholista, csokifüggő voltam. Így azonban csak a baktériumokat etettem. Később tanultam csak meg, hogy a cukor a baktériumok szaporodását segíti. Nem tudtam megszabadulni a fertőzéstől, ami haladt felfelé a lábamon."

Ekkor szerencsés fordulat történt: "Egyik barátnőm elmondta, hogy mellrákja volt és a Hippokratész Intézetben, Floridában kúrálta magát, sikerrel." (http://www.hippocratesinst.org/) Heather reménnyel telt, és ő is elment Amerikába. "Ilyesztő volt számomra, hogy amit csinálnak, az jó. Azelőtt mindig kimerült voltam, ezért vitaminokat szedtem, de azt igazából nem értettem, hogyan vannak az ételek hatással a testünkre. Azonban ott tartottak erről előadást. A búzafűlé íze olyan volt, mint a szachariné, rémes! Minden nap kaptam friss zöldségleveket és olyan ételeket, mint amilyen a nyers gombás és paprikás cipó avokádó szósszal. Braggs aminosav lével mentették meg az eleinte édeskés ételeket." Gyümölcsöt alig tartalmazott a Hippokratész-étrendje, pedig nagyon édesszájú volt.

A gyógyulás feltételeit megteremtették, így a seb tisztulni kezdett. "Hihetetlen volt" - mondja Heather. A gyümölcsmentes tisztítókúra három hónap után eredménnyel járt. "Kicsit őrülten hangzik, de működik, és ha működik, hát akkor ez a legjobb."

Heather Mills azóta műlábakkal ugyan, de egészségesen, életörömmel tevékenykedik. Paul McCartney felesége lett, első közös gyermekük 2003-ban született meg. Együtt munkálkodnak egy szebb világért, segítenek ahol tudnak: a taposóaknák felszámolásáér szólnak fel; aktív állatvédők, támogatják a Peta (http:www.peta.org), a Viva (http:www.viva.org.uk) és más szervezetek munkáját...

Élő ételek az egészségért? Kétségtelenül IGEN!

Források:
-Élő ételek az egészségért, Mandala-Véda Könyvkiadó, 2002

http://www.viva.org.uk/celebs/heather_interview.html Viva! - Heather Mills McCartney interjú
http://www.rawfoodinfo.com/catalog/book ... heraw.html Eating in the Raw
http://www.diet-blog.com/archives/2004/ ... es_raw.php Raw Food Diet gets plenty of attention
http://www.bestdietforme.com/FadDietRev ... wFoods.htm Raw Foods Diet Review

***************************************************************
KIEGÉSZÍTÉS - 2005.12.22. csütörtök
***************************************************************

Carol Alt nem vegetáriánus (foxnews interjú alapján). Meggyőződött a nyers táplálékok gyógyító és egészségmegőrző hatásáról, könyvet is szerkesztett, de "ennyi nem volt elég", hogy megmaradjon a vegetáriánus konyhán, még ha a főtt-sült ételeket vissza is vette volna étrendjébe. Láthatjuk, az embereknek "nem elég jó érv az egészség"! Ezért mondta Lucy Mallory az általam gyakran idézett, igaz mondatát: "Tisztán egészségügyi szempontok nem tudják növényevésre bírni az embereket, ahogy ezt a szükség se teheti, ha meg is nehezíti a húsfogyasztást. A növényevés egyetlen megdönthetetlen érve csakis az a szemlélet lehet, hogy az állatokat se kínozni, se leölni nem szabad azért, hogy elfogyasszák húsukat."

Erőszak nélkül élj, vegán!
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Élő, nyers étel

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron